MeL 34 Opublikowano 24 września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 września 2013 ^ Podobno dobra lektura. Jeszcze jest takie coś jak "Dawca" - też podobno ok. Czytanie czytaniem, ulica zweryfikuje wszystko. Polecam wybrać się na tor zamiast siedzieć i uczyć się teorii. Najlepiej z doświadczoną ekipą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 26 września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 września 2013 Ludzie to idioci, przynajmniej Ci, którzy chcą kupić CBR f4i. Czekam na zime i normalnych klientów, a nie cebulaków co zjechali z wakacji work&travel spedzonych w szparagach. Aprilia odjezdza, a myslalem,ze przez zime bede miał co macać w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 861 Opublikowano 27 września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 września 2013 W ostatni weekend byłem na zakończeniu sezonu motocyklowego w Płocku. Zdziwiłem się ile osób się na to zjechało. Podali, że było 1100 maszyn i w sumie im wierzę. Przejazd przez miasto w takiej grupie to naprawdę kapitalna sprawa, ryk silników nie do opisania. Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 27 września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 września 2013 (edytowane) na Hondzie CB 500 da radę jechać wyprostowanym w miarę? czy nawet podczas małej prędkosci trzeba by pochylonym? Edytowane 27 września 2013 przez PRQc Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 861 Opublikowano 27 września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 września 2013 Da, mi się niekomfortowo jeździ wyprostowanym przy 140+, ale pamiętam, że ze 2 lata temu już przy 100+ czułem się niepewnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 27 września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 września 2013 (edytowane) ok to super. orientujecie się może czy dobrze sprowadzić taką cb500 lub gs500 z niemiec? mam możliwość bo znajomy jezdzi do niemiec po auta (handlarz), cena będzie pewnie sporo tansza, nie wiem jak tam jezdzą motocyklami, bo auta mają eleganckie w porównaniu do nas (stan) E: wiem ze w moto nie patrzy się na rocznik tak jak w aucie, tylko na przegląd bardziej (sezonowośc moto) ale jak chce do 5tys to niżej niż 2000r nie brać? Edytowane 27 września 2013 przez PRQc Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 861 Opublikowano 27 września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 września 2013 Spokojnie można kupować starsze roczniki 97,98 nawet 95 myślę, że ujdzie. Te dwa motocykle są praktycznie nie do za(pipi)ania. Sprawdzić napęd, czy prosto jeździ, czy chodzi równo, czy odpala z zimnego silnika i brać jak te rzeczy grają. Ważne żebyś obejrzał motocykl i się nim przejechał, nie ściągaj tylko po zdjęciach bo możesz trafić na ładnie wyglądającego szrota. No i dobrze mieć kogoś ogarniętego w trakcie oględzin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 27 września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 września 2013 Da, mi się niekomfortowo jeździ wyprostowanym przy 140+, ale pamiętam, że ze 2 lata temu już przy 100+ czułem się niepewnie ok dzięki za odp. a co do cytatu, to chodzi o to, że byłeś mało doswiadczony i bałeś sie jechać czy na tej hondzie przy powyzej 100km/h cos jest nie tak ze strach tyle jechac? Cytuj Odnośnik do komentarza
BieŃ 923 Opublikowano 28 września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 września 2013 Przy wiekszych predkosciach(okolice 100km/h) w motocyklach typu naked(bez zadnej owiewki z przodu) opor powietrza potrafi skutecznie utrudniac jazde...ja z swojego doswiadczenia wiem ze jadac okolo 140 na moim nakedzie czulem sie juz troszke niekomfortowo Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 28 września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 września 2013 pewnie da radę jakąś owiewkę wstawić do nakeda? Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 861 Opublikowano 28 września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 września 2013 Owiewkę da rade bez problemu. Jeździło mi się słabo nie ze względu na motocykl tylko na to, że byłem mocno spięty, trzeba jeździć rozluźnionym, lekko opierając ręce na kierownicy, a nie zaciskając z całej siły dłonie na rączkach, zmniejszasz wtedy drgania Cytuj Odnośnik do komentarza
Cerb 7 Opublikowano 28 września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 września 2013 @PRQc Nie przejmuj sie naporem powietrza przy takich predkosciach bo GS czy CB bedziesz raczej smigal do 120 km/h a wtedy jest komfortowo. Mi predkosci 140-160 pasuja bo Duke ma jednak mini owiewke a raczej wyprofilowana lampe ktora troche rozbija napor powietrza, ale powyzej to juz warto sie zlozyc. Ewentualnie jak jest kreta droga lub po prostu duzo sie na niej "dzieje" to jade wolniej a gdzie mozna to odwijam ostrzej. Taka skokowa jazda fajnie nakreca, jest w miare bezpiecznie i sie czlowiek szybko nie meczy naporem powietrza. A teraz o odkrywaniu tras na nakedzie:) Ostatnio poznalem taka kobitkę w Ostrołęce i sobie czasem do niej smigalem. Ode mnie z Mławy to jakies 90 km, w tym tylko 10-15 km ostro styranego asfaltu przed sama Ostrołeką. A tak to fajna trasa, ladny asfalt, fajne zakrety, pare dlugich prostych, tylko jedno wieksze miasto a tak to wioski. Dawno mi sie tak fajnie po takiej drodze nie latalo. Na poczatku robilem ja w prawie godzine a teraz to jak sie dobrze uwinę na przy tankowaniu to 35 minut i to bez jakiegos ostrego palowania. Po prostu jade rownym tempem. A tak w ogole to ja juz sezon zakonczylem, dzis moto zaprowadzilem do garazu i tylko wymyje i idzie lulu do marca/kwietnia. Jezdzilbym dalej ale padl mi aku i nie chce kupowac nowego na te kilka jazd. Kupie cos na wiosne. @PajdaŁączę sie z toba w zalu. Na zime fajnie jest kupic nowego motonga, ta podjarka jak nadchodzi wiosna jest wtedy najfajniejsza:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 861 Opublikowano 30 września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 września 2013 http://www.youtube.com/watch?v=5ukdkgLYYbw Przykro się takie filmy ogląda:/ Bilans: jeden motocyklista martwy, kierowca range rovera w śpiączce. Akcja 0:25 - 1:00, 5:00 - 5:10, 6:15 Wrzucam bo sam często się spinam w samochodzie/motocyklu, a jak widać może się to skończyć naprawdę tragicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
danielskii 155 Opublikowano 30 września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 września 2013 link do powyzszego.. powiem szczerze jak dla mnie to i tak zachowal sie za grzecznie bo ja jadac z dzieckiem i zona wlaczylbym wycieraczki i lecial od prawej do lewej... http://www.nydailynews.com/new-york/pack-motorcyclists-chase-man-suv-attack-upper-manhattan-street-fender-bender-west-side-highway-article-1.1471585 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 1 października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 października 2013 Okazalo sie,ze nikt nei zginal i nie mial spiaczki,ale faktycznie poturbowano kierowce samochodu. Jak patrzylem na tych debili na motorkach to faktycznie przestalem sie dziwic,ze takie opinie o nas kraza. Sam,gdybym jechal z narzeczona i dzieckiem, tak jak kolega wyzej - rozwalcowalbym ich jak psie g.owno na obwodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 2 października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 października 2013 rewelak: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 6 października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 października 2013 http://youtu.be/MDHLsE5ZMW0 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Cerb 7 Opublikowano 6 października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 października 2013 Niektore akcje sa naprawde mocne:] Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 7 października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 października 2013 przerażające i definiują dlaczego mam kłótnie w domu. Ale powoli do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 861 Opublikowano 7 października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 października 2013 Pierwszy najlepszy mimo, że celowo. Nie pokazuj żonie! Ja już zamknąłem sezon w tym roku, miałem pojeździć w weekend ostatni raz, ale się naziębiłem i dupa z tego wyszła. Oby zima nie trwała tyle co w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 7 października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 października 2013 Ja tez juz zakonczylem sezon, Podczas ostatniej przejazdzki, pomyslalem,ze pechowo by bylo gdybym zaliczyl szlifa, wiedzac,ze Honda ma isc do zyda. Oczywiscie pech chcial,ze juz slyszalem w kasku "Pan Jezus juz sie zbliza...", przed lukiem,musialem wyhamowac do okolo 80km/h, przed samym zakretem zablokowalo mi kolo, zanim zdazylem pomyslec, wypadlem z drogi. Na szczescie nie bylo po drodze rowu,ani duzego uskoku i skonczylo sie na tym, ze musialem troche sie wysylic przy wypychaniu Hondy z pola na asfalt. Jednak ABS to nie glupia sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cerb 7 Opublikowano 8 października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 października 2013 (edytowane) Pajda weź nie strasz bo ja mam zamiar jeszcze pojeździć Wczoraj zmieniłem olej w wysprzegliku i zrobiłem rundkę testowa, wszystko gra. Weekend zapowiadają ładny wiec pewnie jeszcze się parę razy karne. przerażające i definiują dlaczego mam kłótnie w domu. Ale powoli do przodu Trzymam kciuki za powodzenie, wybaczę nawet gdyby okazało się, ze po przekonaniu żony będziesz jeździł jakimś cruiserem czy chopperem;). Wracając jeszcze do tego filmiku od Waldka to w wielu przypadkach nie doszło do nieszczęścia z racji tego, że motocykle to małe i niezwykle zwinne sprzęty. Na pewno każdy z nas jeżdżących miał kilka podobnych sytuacji i może potwierdzić moje słowa. Ostatnimi czasy intensywnie myślę nad Yamaha MT-01. Edytowane 8 października 2013 przez Cerb Cytuj Odnośnik do komentarza
BieŃ 923 Opublikowano 9 października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 października 2013 (edytowane) Tez tak sobie ostatnio myslalem co bym bral jak znudzi mi sie moj toporek raczej na 90% dalej zostana nakedy..i bardzo chcialem horneta 600,ale jak ostatnio na nim siedzialem wydawal sie strasznie maly w porownaniu z moim toporem (zr7). Zrywny jest to fakt,i po krotkim zapoznaniu na drodze podpisuje sie pod tym ze to nie moto na pierwszy raz Edytowane 9 października 2013 przez BieŃ Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 17 października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 października 2013 ACHTUNG ACHTUNG ACHTUNG W Lidlu sa prostowniki cyfrowe,impulsowe z funkcja zimowania motocykla (cykliczne ladowanie,wiec nie trzeba wyciagac aku z motonga) za 59zl. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cerb 7 Opublikowano 17 października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 października 2013 (edytowane) W Lidlu sa prostowniki cyfrowe,impulsowe z funkcja zimowania motocykla (cykliczne ladowanie,wiec nie trzeba wyciagac aku z motonga) za 59zl. Zakupiony, mialem taki sam wczesniej ale sie spalil (robota kumpla) a tak w moich rekach bezawaryjny przez dobre 5 lat. Edytowane 17 października 2013 przez Cerb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi