teddy 6 861 Opublikowano 18 października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 października 2013 http://youtu.be/U7kdLtGjDU0 O w mordę, ale ten merol ma przyłożenie :O 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 18 października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 października 2013 widzieliście Panowie? http://www.sadistic.pl/skully-kask-smart-kask-dla-motocyklistow-vt237795.htm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 18 października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 października 2013 w którejś tam sekundzie filmiku powyżej, wypsło mi się - (pipi)a, wow:) fajne, fajne a wiadomo jak z ceną? mysle ze gdzieś z 3tys? Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 861 Opublikowano 4 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2013 Klasyk, ale może ktoś jeszcze nie widział. Jej pamiętnik: Dziś mój mąż zachowywał się bardzo dziwnie. Zaplanowaliśmy wieczorem wyjście do restauracji na kolację. Poszłam z koleżankami połazić po sklepach i trochę się spóźniłam. Przypuszczam, że zauważył moje spóźnienie, ale nic nie powiedział. Rozmowa nie kleiła się. Zaproponowałam, byśmy poszli do jakiejś zacisznej knajpki, w której moglibyśmy spokojnie porozmawiać. Zgodził się, ale nie był przy tym zbyt rozmowny. Pytałam, co się stało, a on w odpowiedzi mówił, że nic. Próbowałam to wyjaśnić, obawiając się, że może jest na mnie zły, ale on nie przyznawał się i twierdził, że nie ma się czym martwić. W drodze do domu powiedziałam mu, że go kocham, ale w odpowiedzi tylko się uśmiechnął i nadal w skupieniu patrzył na drogę. Dlaczego nie odpowiedział, że też mnie kocha? W domu oglądaliśmy telewizję i też nie porozmawialiśmy normalnie. Czułam, że on myśli o czymś i to coś go zdenerwowało. Poszłam spać. Po 15 minutach przyłączył się do mnie, ale ciągle nie był dla mnie czuły, nawet mnie nie objął. Gdy zasnął, rozpłakałam się. Nie mogę zrozumieć, co zrobiłam nie tak. Za co się na mnie obraził? Jego pamiętnik: Motocykl nie chce odpalić... nie mogę dojść dlaczego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 25 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2013 Pierwszy śnieg spadł, a ja zamierzam dzis rozpocząć sezon Jak wszystko dobrze dzis pójdzie, to wrócę wieczorem do domu z/motocyklem (cb,gs 500, yamaha lub w ostatniej kolejnosci er5) na wiosnę nie poczekam... Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 25 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2013 Jak kupilem swoja cbr to sezon rozpoczalem 28grudnia. Nie wytrzymalem do wiosny i wyjechalem na przejazdzke po sniegu i lodzie. Po 300metrach zakopalem sie w sniegu przy zawracaniu i jakis starszy Pan mnie wypychal:) Jazda tylko na pierwszym biegu bo przy zmianie blokowalo sie kolo. Na koniec nie moglem zjechac na podworki bo na drodze byl lód i ten sam Pan biodrem pchnął tyl motocykla, tak ze skrecalem jak cyrkiel na kartce. Mlody i glupi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 26 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2013 hah, ale na razie nie ma sniegu więc nie było by tragedii na moto:) jak był lód i wyjechałeś to hardkor, bo nawet samochód lata jak głupi po lodzie na zimówkach:) Cytuj Odnośnik do komentarza
BieŃ 923 Opublikowano 11 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2013 Panowie krotkie rady przed zimowaniem motocykla?na co jeszcze najbardziej zwrocic uwage? Dzis przepale go z 30 min..zaleje pod sam korek..powycieram do sucha..wyciagne aku..i cos jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 11 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2013 Wsio, na upartego mozna kupic te tanie podnosniki i uniesc motocykl, zeby sie opony nie odksztalcaly. Ewentualnie przetoczyc go raz na miesiac. Akumulator dobrze byloby od czasu do czasu to oche rozladowac i naladowac. Lacuch solidnie nasmarowac olejem przekladniowym i wytrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza
kultywator 2 083 Opublikowano 15 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2014 Panowie. Zamierzam nabyć ściga i używać go sporadycznie do stuntu. Wiadoma sprawa, nie będę jeździł tym po ulicy. Tu pytanie - czy taki sprzęt, który od czasu do czasu, będzie wożony na przyczepce musi być zarejestrowany? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 15 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2014 Jesli jakims cudem nabedziesz sciga bez prawa rejestracji/ wyrejestrowany (za granica bo w Polsce nie ma czegos takiego) to nie musisz. Pamietaj jednak, ze wraz ze zmiana kodeksu drogowego, parkingi np. przy marketach są droga wewnetrzna/publiczna. Tak, wiec nie mozesz poruszac sie po nich bez dowodu rejestracyjnego, badania technicznego oraz OC. Oprocz prywatnej posesji, toru wyscigowego chyba ciezko o drogi niepubliczne Pomijam kwestie legalnosci scigow bez papierow i tabliczki znamionowej. Jesli kupisz motocykl, ktory byl normalnie rejestrowany przez poprzedniego wlasciciela, to w ciagu 30 dni MASZ OBOWIAZEK przerejestrowania pojazdu na siebie. Rejestrujac motocykl na siebie, nie mozesz nie placic skladek OC, bo fundusz gwarancyjny z automatu przysle Ci pismo z kara finansowa. Nawet jest motong stoi w stodole bez silnika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 15 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2014 Zreszta bez jaj, ale oc na motocykl w pzu to okolo 200zlotych na rok, a przeglad niecale 70 Cytuj Odnośnik do komentarza
kultywator 2 083 Opublikowano 15 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2014 Czyli gdybym chciał rozebrać moto i wsadzić silnik do kosiarki, to i tak muszę go zarejestrować Thx 4 info. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 15 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2014 Nie musialbys rejestrowac kosiarki, ale musialbys: a) placic skladki oc za rame bez silnika b) zlomowac resztkinz motocykla i zglosic to do wydzialu komunikacji. Niedawno w tv mowili o pojazdach-widmo, czyli o takich, ktore fizycznie juz nie istnieja, ale nikt ich nie zezlomowal. W Polsce jest zarejestrowanch tyle syrenek i maluchow, ze co 5 autem na drodze powinno byc, ktores z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 861 Opublikowano 23 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2014 Tęsknie :<<<<<<< Cytuj Odnośnik do komentarza
MeL 34 Opublikowano 25 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2014 Dla zainteresowanych dalekimi podróżami. Pakujemy się ekipą na sportach i walmy do latać po Maroko. http://raq.pl/marokiada/ Wiem ile czasu nam zajęło szukanie informacji więc wrzucam link do Naszej strony na której można znaleźć wszystkie informacje + od soboty będą na bieżąco wrzucane zdjęcia itd. Cytuj Odnośnik do komentarza
BieŃ 923 Opublikowano 3 marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 marca 2014 Nie wytrzymalem i wczoraj troszke polatalem...troszke pizgalo ale wszystko w granicach normy Ktos juz smiga? Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 861 Opublikowano 3 marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 marca 2014 Ja tylko odpaliłem. Trochę bałem się pośmigać bo dwa razy mi auto bokiem poszło jak jechałem do garażu. W przyszły weekend wrzucam do warsztatu i niedługo zaczynam sezon na poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 kwietnia 2014 Za jazdę motocyklem pomiedzy samochodami w korku jest mandat? Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 861 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 kwietnia 2014 To zależy. Jak jedziesz obok samochodów nie zmieniając pasa ruchu to jest to dozwolone. W praktyce jednak często przekracza się linię rozdzielającą pasy i wtedy policja może się przywalić. Podpinają to zazwyczaj pod zmianę pasa bez sygnalizowania, albo wykorzystywanie dwóch pasów jednocześnie. W Warszawie generalnie mają to raczej w dupie i na większych arteriach panuje nieoficjalne przyzwolenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kultywator 2 083 Opublikowano 17 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2014 Ok panowie. Sprawa robi się powoli poważna. Jeśli się uda, to w tym roku kupię moto. Jak i gdzie kupować, żeby się nie naciąć na minę. Czytałem kiedyś jakiś poradnik w motocyklu, ale nic z tego artykułu nie pamiętam. Z góry uprzedzam, że nie mam w pobliżu miejsca zamieszkania kumatych znajomych, z którymi mógłbym pojechać na oględziny szlifierki. Wszelkie hinty, rozpisane w najdrobniejszych szczegółach, mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2014 o proszę - ciekawe, czy to przejdzie. Zrobiłem zdjęcie artykuliku z Rzepy - prawko kat B ma dawać możliwość prowadzenia jednośladów do 125cm3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2014 Ma to na pewno większy sens niż jazda skuterami na dowód osobisty ( gdzie człowiek nie jest weryfikowany pod kątem znajomości kodeksu karnego), jednak znając polskie realia, zaraz zacznie się popyt na sportowe 125ccm, które do przeglądu będą "dławione", tak jak swojego czasu japońskie 80ccm, magicznie miały wbite w dowód rejestracyjny 50ccm i widniały jako motorower. W celach informacyjnych napiszę, że jeździłem kiedyś Cagivą Mito, która pod odblokowaniu w serii śmigała 160km/h, a po zastosowaniu lepszych gratów przy remoncie (silnik 2T) - jeszcze szybciej. Teraz do takiego bączka dorzućmy randomowego młodego gniewnego i na drodze mamy 200kg pocisk pędzący na złamanie karku. Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 861 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2014 Tak, ale tu jest jeden dodatkowy warunek - automatyczna skrzynia biegów Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2014 Faktycznie, nie doczytałem Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi