kultywator 2 083 Opublikowano 17 lutego 2020 Opublikowano 17 lutego 2020 Tak tylko napisałem o moich doświadczeniach. Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 18 lutego 2020 Opublikowano 18 lutego 2020 Ja tam od 3 sezonów śmigam w RPHA11 i złego słowa nie powiem, poza tym pasuje na mój kształt baniaka, shoei i arai jakoś dziwnie leżały. Cytuj
kultywator 2 083 Opublikowano 24 lutego 2020 Opublikowano 24 lutego 2020 Wczoraj była zayebista pogoda, więc pośmigałem po lokalnych drogach z tubylcami. Jak przyjechałem z powrotem na jednostkę, to morda mi się cieszyła cały czas. Świetny zastrzyk dopaminy. 2 Cytuj
kultywator 2 083 Opublikowano 24 lutego 2020 Opublikowano 24 lutego 2020 Nie pierwszy i nie ostatni raz. Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 25 lutego 2020 Opublikowano 25 lutego 2020 Kiedyś nie pyknie i już filmiku z tego nie wrzucisz. Cytuj
kultywator 2 083 Opublikowano 25 lutego 2020 Opublikowano 25 lutego 2020 Miejmy nadzieję, że ktoś to zrobi za mnie i będzie to nauczką dla innych Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 25 lutego 2020 Opublikowano 25 lutego 2020 Co się stało, że tak pięknie przestrzeliłeś taki łuczek? Sent from my G8441 using Tapatalk Cytuj
kultywator 2 083 Opublikowano 25 lutego 2020 Opublikowano 25 lutego 2020 Panika. Asfalt był wilgotny na tamtym odcinku. Źle zacząłem skręcać i dałem po heblach. Przestraszyłem się wilgoci i nie kontrowałem z odpowiednią siłą na kierownicy, no i mnie wyniosło. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 25 marca 2020 Opublikowano 25 marca 2020 Trochę chcę posmakować innej jazdy, więc kolejna włoszczyzna wjechała pod strzechy: Siedzi nisko, bo ścisnąłem ją pasami. Po powrocie nim zrobiłem choćby metr, pozwolilem sobie zrobić mały przeglądzik Spoiler 2 1 Cytuj
PRQc 705 Opublikowano 25 marca 2020 Opublikowano 25 marca 2020 Ciekawy sprzęt ta Aprilla, nadaje się do lekkiego terenu? daj znać jak wrażenia po zrobieniu pierwszych kilometrów. Cytuj
kultywator 2 083 Opublikowano 25 marca 2020 Opublikowano 25 marca 2020 Środki zapobiegawcze przeciwko chińskiej grypie, czy typowy przegląd makaroniarskiego sprzętu, który wymaga poprawiania po fabryce? Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 27 marca 2020 Opublikowano 27 marca 2020 W dniu 25.03.2020 o 20:39, PRQc napisał: Ciekawy sprzęt ta Aprilla, nadaje się do lekkiego terenu? daj znać jak wrażenia po zrobieniu pierwszych kilometrów. Kupiłem go właśnie z przeznaczeniem turystycznym + zjazd z asfaltu. Kolega namawiał mnie na asfaltowego turystyka Yamahe FJR, ale szczerze mówiąc o ile to nie stara amerykanska autostrada, nie widzę sensu jazdy po europie wyłącznie po ekspresówkach. To już chyba wolę jechać autem i wziąć moto na przeczepę, żeby na miejscu się pokręcić. Co do właściwości offroadowych, to jest dosyć ciężki ( chyba 235kg), więc raczej nie ma mowy o skakaniu. Spokojnie radzi sobie z przejazdami przez pola, szutrem, piachem, ale to oczywiscie definiuje już opona. Musiałem iśc na kompromis, więc założyłem opony raczej słabe na błoto W dniu 25.03.2020 o 22:18, kultywator napisał: Środki zapobiegawcze przeciwko chińskiej grypie, czy typowy przegląd makaroniarskiego sprzętu, który wymaga poprawiania po fabryce? Jedno i drugie. Słabe elementy tego modelu to regulator ładowania, złączki paliwowe, które pękają i leja paliwo na kolektor wydechowy, przewody paliwowe. Przy okazji wymieniam świece i cewki, bo orginalne lubia złapać faila niespodziewanie. No i odszczurzam po poprzednim maniaku tasmy izolacyjnej. Dzisiaj też wymieniam olej w lagach z 5W na 15W - strasznie nurkuje motocykl na takim rzadkim oleju. Na koniec jeszcze chcę go pomalować, bo widać na nim ząb czasu. 2 Cytuj
kultywator 2 083 Opublikowano 27 marca 2020 Opublikowano 27 marca 2020 14 godzin temu, Pajda napisał: Dzisiaj też wymieniam olej w lagach z 5W na 15W - strasznie nurkuje motocykl na takim rzadkim oleju. W zeszłym roku wymieniałem simmeringi w R1 i przy okazji olej, który oczywiście od kupna moto z salonu nie był ruszany (7 lat). Taki syf, jaki był w lagach, to rzadko się widzi przy wymianie oleju silnikowego. Na dodatek tak poyebałem coś przy skręcaniu, że lagi dobijały mi do końca, a ustawianie preload, compression, rebound nic nie dawało.Trochę czasu mi zajęło zanim udało mi się złożyć zawias jak należy. Nawet wykupiłem dostęp do strony https://davemosstuning.com/ ,gdzie typ serwisował zawieszenie właśnie od RN22, bo nie miałem pomysłu co robię źle. Przy okazji nauczyłem się jak ustawiać zawieszenie w moto, bo jest o tym masa materiałów na tej stronie. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 6 kwietnia 2020 Opublikowano 6 kwietnia 2020 Same story Swojego czasu robiłem serwis przedniego Ohlinsa w RSV i przy składaniu została mi jedna tulejka z teflonu. W serwisówce Ohlinsa za ch.uj jej nie mogłem namierzyć, wtedy poznałem cudowną manię Włochów żeby robić foto instrukcję do wszystkich serwisów i napraw z kolorowymi zdjęciami ( 500stron) . Pierwsze kilometry za mną na ETV - kozak jazda, zupełnie inaczej niż na sporcie, czasami łapałem się, że za szybko łapię zakręty. Hamulce słabizna w porównaniu do 4 tłoczkowych z RSV mimo, że to też brembo. Co do dzielności w terenie to za(pipi)iście idzie po polach, szutrach, ale luźny i głęboki piach niestety pokonuje masę i wąską oponę 2 1 Cytuj
Kogut 308 Opublikowano 8 kwietnia 2020 Opublikowano 8 kwietnia 2020 A to ja się pochwalę przy okazji że coś w tym temacie się nowego pojawiło. Długo szukany S4R, tadaaaaaaaaaaam 3 2 Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Ta rama z kratownicy <3 Fajny sprzęt, z chęcią bym taki przytulił do garażu. Cytuj
JeDaj 47 Opublikowano 14 kwietnia 2020 Opublikowano 14 kwietnia 2020 Suchar, monowahacz, rama i termosy. Kwintesencja Ducati. Ehh uwielbiam stare Monstery. Szkoda, że rozjebałem swojego. Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 23 czerwca 2020 Opublikowano 23 czerwca 2020 W sobotę w końcu wybrałem się pierwszy raz na tor.Zabawa naprawdę przednia, dużo lepsza niż jazda po ulicy, odkryłem też że huska nie jest najlepszym motocyklem na szybkie tory, na prostych i wyjściach z zakrętów wszystkie sporty mnie wyprzedały. Sent from my G8441 using Tapatalk 2 Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 27 listopada 2020 Opublikowano 27 listopada 2020 (edytowane) Ten tego, finalnie ETV1000 po dopieszczeniu i malowaniu wyglądała tak: Ale tak mi się spodobała jazda turystykiem, że postanowiłem poszukać kompromisu pomiędzy sportem i wojażami i wpadł nowszy Caponord 1200 A tutaj w wersji gran turismo czyli po zalozeniu kufrów i wyższej szyby ( ta z otomoto to moja sztuka, wyzej zdjęcie poglądowe bez kufrów) Trochę tam włosi wrzucili gadzetów - aktywne zawieszenie, regulowana kontrola trakcji i ABS, mapy zapłonowe. No i dzwiek nawet na fabryczym kominie nawet daje radę Edytowane 27 listopada 2020 przez Pajda 1 1 Cytuj
yaczes 14 478 Opublikowano 18 czerwca 2021 Opublikowano 18 czerwca 2021 must... not...buy 90km/h rowerkiem Ale to chyba trzesie w chuj co? Wyobrazam sobie miny na swiatlach xd Cytuj
gniewny 1 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 trzesie w (pipi)? przy 90kmh przy byle dolku zrobisz poczworne salto juz bez ebike'a. od tego sa crossy. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Mi się rower podoba, ale ile on pojeździ na takiej baterii z taką szybkością? 20minut? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi