Olaf89 0 Opublikowano 10 czerwca 2008 Opublikowano 10 czerwca 2008 Jak w temacie. Wie ktoś jak to się robi bo zamierzam stosować metodę zamieniania płyt do odplania piratów. Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 10 czerwca 2008 Opublikowano 10 czerwca 2008 Jak w temacie. Wie ktoś jak to się robi bo zamierzam stosować metodę zamieniania płyt do odplania piratów. wie.ale do "odpalania piratow" ci nie powie Cytuj
Olaf89 0 Opublikowano 10 czerwca 2008 Autor Opublikowano 10 czerwca 2008 Oczywiście chodziło mi o kopie zapasowe. Takie małe przejęzyczenie Cytuj
matiz23 0 Opublikowano 11 czerwca 2008 Opublikowano 11 czerwca 2008 A nie lepiej poprostu kupic modchipa? Ja by na twoim miejscu kupil. Cytuj
Olaf89 0 Opublikowano 11 czerwca 2008 Autor Opublikowano 11 czerwca 2008 Nie wiem czy warto kupować z allegro chipa. Słyszałem, że konsola po takim zabiegu się nadmiernie się eksploatuje. Cytuj
matiz23 0 Opublikowano 11 czerwca 2008 Opublikowano 11 czerwca 2008 Z tego co mi wiadomo to kiepskiej jakości płyty psują lasery. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 11 czerwca 2008 Opublikowano 11 czerwca 2008 Nie wiem czy warto kupować z allegro chipa. Słyszałem, że konsola po takim zabiegu się nadmiernie się eksploatuje. Brednie... Cytuj
Rafael_Sorel 4 Opublikowano 12 czerwca 2008 Opublikowano 12 czerwca 2008 Przykład jak zablokować czujnik odczytu płyty...... przykład na modelu SCPH-9002c Ale zgadzam się z resztą tutaj podpowiadających że lepiej i o wiele wygodniej jest zmodyfikować konsole Chipem........ Cytuj
Olaf89 0 Opublikowano 12 czerwca 2008 Autor Opublikowano 12 czerwca 2008 Dzięki, ale faktycznie zdecyduje się jednak na zamontowanie chipa. Na dłuższą mete to będzie zdecydowanie wygodniejsze. Cytuj
Rafael_Sorel 4 Opublikowano 12 czerwca 2008 Opublikowano 12 czerwca 2008 Polecam tego mod-chipa co poniżej, z tego co wiem jest do na bycia na allegro. Polecam go ze względu ze ma fajne ulepszenie niż stare mody, a mianowicie wygładzenie krawędzi Cytuj
mateusz4444 1 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Opublikowano 18 sierpnia 2008 (edytowane) Sory, że odgrzewam temat ale WTF!! Jakie wygładzanie krawędzi?? Chyba poprzez wprowadzanie zakłóceń i rozmycie obrazu Chyba, że to nie fake ale czy ktoś ma choć jakiś cień dowodu. Przecież modchip do psx wysyłał tylko sygnały na temat płyty(wciskał konsoli, że choćby nie wiem co jest oryginalna). Tak więc skąd antyalising?? Edytowane 18 sierpnia 2008 przez mateusz4444 Cytuj
Berion 207 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Bzdury, chips kontroluje jedynie kilka funkcji w biosie (a konkretnie to p.a.tc.h.u.j.e je w RAM gdzie jest ładowany). Nie ma kontroli, ani nawet możliwości jakiejkolwiek obsługi GPU. IMO bzdury na patyku. Cytuj
Rafael_Sorel 4 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Możecie sobie spekulować...... ja dorwałem taki chip i się sprawdza .......... Cytuj
hdx 86 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Daj zdjęcie porównawcze i dump pamięci mikrokontrolera. Cytuj
mateusz4444 1 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Opublikowano 19 sierpnia 2008 (edytowane) Możecie sobie spekulować...... ja dorwałem taki chip i się sprawdza .......... Chyba cię człowieku łoś pokąsał. Albo jednoczaśnie z wmontowaniem chipa wymieniłeś kabel do tv(bardziej prawdopodobne rozwiązanie). Albo cie się wzrok pogorszył i masz teraz blur "hardwarowo" w oczach. Albo też całkiem prawdopodobna sprawa, mikrokontroler poprzez wprowadzanie zakłóceń w obrazie, tworzy efekt rozmywania.(tylko takie cos to ja moge sobie sam zrobić, odłączcie mase w kablu(najlepiej standardowym av czincz+przejściówka w euro).albo wyciągnąć lnie sygnału av na jakimś gołym drucie bez ekranowania koło jakiegoś trafo - wtedy z obrazu to już chyba nic nie będzie, ale krawędzie będą gładziutkie - normalnie FAAx-64 . Jeżli to mikrokontroler to odpada w ogóle opcja prawdziwego faa(rozmywanie krawędzi to baaardzo złożony proceś(jeżeli jest rozwiązany poprzez operacie na grafice, a nie poprzez przekształcenia sygnału które da kupiasty efekt), na tym chipie musiało by siedzieć mocne gpu Daj chociaż link gdzieś ty go dorwał. To już będzie jakiś ślad. Choć moim zdaniem to jakiś chiński chips co to nawet tańszy w produkcji od tego pica jest(poznaje po budowie ala karta do pegazusa - procesor "mucha nasrała") Edytowane 19 sierpnia 2008 przez mateusz4444 Cytuj
Berion 207 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Na zdjęciu jest jakiś PIC na PCB zalany glutem, więc guzik się dowiemy. No ale nie można też nigdy stac na pozycji: "wiem wszystko, ch* wam w d*". Także @RS byłoby miło jakbyś napisał np. gdzie go kupiłeś. Cytuj
Rafael_Sorel 4 Opublikowano 20 sierpnia 2008 Opublikowano 20 sierpnia 2008 http://www.mod-chip.bz/ Cytuj
mateusz4444 1 Opublikowano 20 sierpnia 2008 Opublikowano 20 sierpnia 2008 Nigdzie tam nie widze "super chipa z antialiasingiemn" . Jeden to normalny swap a dwa pozosałe to zwyczajne pice. Choć oczywiście właśnie usuneli z listy towarów Cytuj
hdx 86 Opublikowano 22 sierpnia 2008 Opublikowano 22 sierpnia 2008 To Ty masz pecha, że żyjesz we własnym świecie. Może zrobisz zdjęcie tego super AA? Przecież do tej pory dałeś fotkę przeróbki która: a) Jest gówniana bo może je*nąć w każym momencie - toć to czarna kupa, a nie mikrokontroler. b) Jest przylutowana (pipi)atymi kablami - jaki one mają przekrój? Nigdy nie slyszałeś o kynarowych? c) Chip jest niezabezpieczony (no chyba, że tylko do zdjęcia) Generalnie stary spaliłeś bo nie dałeś żadnych konkretów. Cytuj
Rafael_Sorel 4 Opublikowano 22 sierpnia 2008 Opublikowano 22 sierpnia 2008 Ciągnij się stary przyje...ałeś się zrobiłem ci coś <_< Cytuj
mateusz4444 1 Opublikowano 23 sierpnia 2008 Opublikowano 23 sierpnia 2008 No i takim sposobem dowiedzieliśmy się prawdziwości istnienia chipa z antialisingiem Następnym razem jak będziesz chciał coś takiego wcisnoć to chociaż złóż w paincie/photoshopie ładnego screena z aukcji czy sklepu Czy jeszcze w zaparte będziesz szedł, że to jednak działa Jeżeli nie to już koniec off topa w temacie, już i tak się tu rozwineła dyskusja nie w tym kierunku co trzeba. Cytuj
Rafael_Sorel 4 Opublikowano 24 sierpnia 2008 Opublikowano 24 sierpnia 2008 Nie mówicie dawać wiary w to co piszę ...........to jest wasza sprawa .......... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi