Skocz do zawartości

trip-hop

Obsolete

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prawdziwi mezczyzni sluchaja tylko mrocznych plyt, dlatego Vulnerable jest najgorsze. No chyba, ze ktos lubi obciagac albo dawac du py, to wtedy ma inny gust muzyczny, ale wtedy nie jest prawdziwym mezczyzna.

• Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Nowy kawalek Massive Attack - Splitting The Atom

http://www.mediafire.com/?jyzgiodwmuk

http://www.youtube.com/watch?v=Yo74ntwMXmE

Straszny zawod ten utwor... zupelnie nie brzmi jak oni ;/

Mam nadzieje, ze nie poszli w ta strone na calej plycie

Co to (pipi) jest ? Obrazek na youtubie oddaje klimat całego utworu.

No bez jaj. Będę się wstydził, że mam ich jedną oryginalną płytę.

Opublikowano
Jak dla mnie lepsze nie tylko dzieki okladce ;] W przeciwienstwie do Vulnerable znajduje sie nim przynajmniej pare przyzwoitych kawalkow.

"Girls" i co jeszcze?

Opublikowano

Rzecz w tym, że te kawałki w porównaniu do Nearly God, Maxinquaye albo Pre-Millenium Tension są wyraźnie słabsze. Na Vulnerable nawet nie próbuje tamtego stylu naśladować, tylko idzie w bardziej lajtową stronę co właśnie zaje biście wychodzi, bo na tej płycie nie ma kawałka, który byłby wyraźnie gorszy od reszty, a jest parę świetnych jak chociażby "Car Crash", czy "Love Cats", w związku z czym ta płyta wygrywa z Blowback, chociaż obie i tak są nisko w rankingu jego dokonań.

Opublikowano

Cala epka juz wyciekla. Warto sciagnac, bo w jednym z kawalkow udziela sie Martina Topley-Bird znana ze wspolpracy z Trickym ;]

http://rapidshare.co.../MA-STA-320.rar

1. Splitting The Atom (Feat. The 3D, Daddy G, and Horace Andy) (5:17)

2. Pray For Rain (Feat. Tunde Adebimpe) (6:44)

3. Psyche (Van Rivers & The Subliminal Kid Remix) (Feat. Martina Topley Bird) (6:43)

4. Bulletproof Love (Christoff Berg Remix) (Feat. Guy Garvey) (3:48)

-----------

?Maxinquaye? Tricky?ego, który wpisał się w na stałę w kanon arcydzieł trip-hopu, doczeka się reedycji. Poza odświeżonym materiałem muzycznym, w nowej wersji znajdziemy też kilka tzw. ?extrasów?.

Na nowym ?Maxinquaye? znajdą się oryginalne nagrania oraz zestaw remiksów, jak to zwykle w przypadku tego typu wydawnictw bywa.

Reedycja kultowego krążka będzie miała premierę 2 listopada.

Opublikowano (edytowane)

Ktoś mi kiedyś mowił, że z Archive tylko Londinium [ktore gorąco polecam] można zaliczyć do T-H, ale skoro piszecie, że poostałe płyty dają radę, to chętnie sprawdzę :)

Edytowane przez bountyhunter
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj natknąłem się na mroczny i bardziej "trip" niż "hop" polski album pt. Jaszczurka zespołu Pati Yang. Świetnie się tego słucha, także dzielę się łączem:

mu8isk.jpg

1. Si

2. 3 Pati

3. Jaszczurka

4. Uwolnij

5. Aooh

6. Higher perception

7. Underlegend

8. Nie wróci

9. Może zapomni

10. Too late

11. Empty Temple

http://rapidshare.com/files/149352452/Pati_Yang_-_Jaszczurka.rar

Opublikowano

Stare jak swiat. Najlepszy album jaki kiedykolwiek wydano w Polsce. Kupilem, gdy kosztowal jeszcze 10 zl. Nie do kupienia, gdy stala sie miedzynarodowa gwiazda. tera pewnie zrobili jakas reedycje po "empikowych" cenach.

Opublikowano

No właśnie żadnej reedycji nie ma, tylko podobno czasami pojawia się na allegro i schodzi za 150 zł. Z jednej strony szkoda, że za dobrą nutą trzeba się nalatać i słono becalować, a z drugiej i tak mamy internet.

Opublikowano

No mnie to zawsze bawilo jak "Jaszczurka" lezala w koszykach z plytami, ktorych nikt nie kupowal i mozna ja bylo nabyc wlasnie za 10 zl, a jak osiagnela sukces za granica to dopiero ja zauwazono w PL i zaczeto promowac, tak po 8 latach jakos, jak juz i tak miala wyje bane na cale polskie srodowisko muzyczne. Chociaz teraz nie do konca mi pasi ten wygladzony dzwiek, idacy bardziej w electro-pop (taki Goldfrapp troche).

Oprocz albumow firmowanych swoim nazwiskiem, zalozyla tez zespol Flykkiller.