JanzKijan 1 Opublikowano 12 czerwca 2008 Opublikowano 12 czerwca 2008 Witam. Potrzebny mi dobry antyvirus z licencją komercyjną. Im tańszy - tym lespzy i im lepszy tym lepszy (to 2 zasadnicze warunki;-)). Zależy mi na dobrej ochronie (ala avast/kasperky) i małym obciążeniu zasobów sprzętowych (ala avast/nod32) + niska cena (lub ewentualnie darmowa licencja dla przedsiębiorców). Program ma być przenzcaony pod 1 stanowisko (notebook asus 133c + vista home premium); obecnie na trialu nortona jest very kiepsko (program dziurawy i straszniue ramożerny Z góry thx za pomoc. Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 12 czerwca 2008 Opublikowano 12 czerwca 2008 Symantec AV (broń boże nie mylić z Norton AV). AV ze stronami klienta i serwera więc odciąża komputery gałęziowe, które zamiast łączenia się z głownym serwerem ciągną wszystko z locala. Wg mnie szara eminencja jeśli chodzi o AV - nie ma akcji aby wykrywał programy jako malicious, mało fałszywych alarmów a do tego nie nabruździ Ci w systemie. Jedyne czego wymaga to odrobiny ram, bo klient po stronie gałęzi potrafi zabrać kilka mb a prZy uruchamianiu robidoscan, który przez circa 30 sekund żre ok 60mb i kilka procent CPU Cytuj
Brainiac 0 Opublikowano 28 czerwca 2008 Opublikowano 28 czerwca 2008 Jeśli ma być na 1 stanowisko to polecam Kaspersky Anti-Virus. Ma w sobie wszystkie niezbędne funkcje, nie spowalnia komputera i ma bardzo obszerną baze wirusów z częstymi aktualizacjami. Pozdrawiam. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 Moze nie dla przedsiebiorcy, ale w sumie chodzi o program. Szukam jakiegos dobrego programu antywirusowego z Firewallem - najlepiej darmowego. Wazne zeby nie zamulal kompa ani polaczenia internetowego bo wiem, ze Panda 2008 strasznie muli polaczenie i sprawia, ze internet bardzo wolno chodzi lub wogole nie dziala. Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 27 czerwca 2009 Opublikowano 27 czerwca 2009 Możecie się ze mna nie zgodzić ale moim zdaniem nie ma żadnego naprawdę dobrego darmowego programu antywirusowego! Ja używam na XP - pandy global protection 2009 na pewno nie jest najlepsza ale najgorsza też nie! no i mam ją za darmo... na win7 mam kaspersky Anti Virus 8.0 for workstation ... jest darmowy dla bety siódemki przez rok niestety nie będzie działał na wersji finalnej :-( Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 28 sierpnia 2009 Opublikowano 28 sierpnia 2009 Jeżeli nie ma dobrego programu za free to jaki jest wystarczajacy do użytku domowego? Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 28 sierpnia 2009 Opublikowano 28 sierpnia 2009 sorry ale moim zdaniem nie ma dobrego bezpłatnego AV!!! Avast i Avira pretendują do bycia równie dobrymi co ich komercyjne odpowiedniki, ale to nie zmienia faktu że z wielu powodów nie mają na to szans, Moim zdaniem Avira jest lepsza, w końcu w 2007r sprzedali licencje na swój silnik kilku komercyjnym rozwiązaniom, sami zresztą posiadają wersje komercyjną nie wiem jak wy ale ja wolę mieć w miarę dobry AV nawet gdy będę musiał zapłacić, można trafić czasem niezłe okazje np. 129 zł za kaspersky internet security na 2 lata 3 komputery, niedawno w tesco był w tej cenie... Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 29 sierpnia 2009 Opublikowano 29 sierpnia 2009 a ten pakiet mcAfee od tp sa nadaje się do czegoś czy lipa? w sumei mam neo 6 mega i pamietam, że mi to przysługiwło, ale nawet się tym wtedy nie zainteresowałem. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 29 sierpnia 2009 Opublikowano 29 sierpnia 2009 Ja do firmy kupilem McAfee total protection 3 stanowiska za 200zl. Dosyc rozsadna opcja. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi