Skocz do zawartości

Lost sezon 5 [spoilery]

Mordechay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pianka do golenia im się skończyła w drugim sezonie - była scenka w bunkrze kiedy Jack wychodzi z pod prysznica a tam Lock się goli wygłaszając mądrości o tym że para otwiera mu pory i łatwiej się ogolić wtedy bez pianki. :P

No chyba że spadła wraz z zapasami Dharmy z nieba. W ogóle to do dziś nie łapę kto te zapasy im wtedy zrzucił.

Opublikowano

podobno ma to zostać wyjaśnione (zrzut żywności). a co do bachora to oni zaczną zdjęcia do 6ego sezonu jakoś we wrześniu, może zdąży urodzić do tego czasu. ewentualnie sceny z nią dokręcą trochę później- serial startuje dopiero w styczniu (no przynajmniej tak było dotąd).

Opublikowano

Dokładnie tak będzie. Tylko się zgrywamy. :)

Mam nadzieje że się wyjaśni. Ja spekuluje że Dharma jeszcze istnieje - choćby dlatego że ktoś tam wspominał w najnowszym odcinku że siedziba Dharmy jest na stałym lądzie i oni wydają instrukcje w newralgicznych kwestiach naukowcom na wyspie.

Opublikowano

No w sumie wg Newsa, skoro jest w 3 miechu to urodzi w okolicach Października, czyli jak Lost już ruszy. Może to się zdarzyć na planie, gdy ją będą kręcić od cyca w górę :D Mam nadzieję, że stereotyp panujący na wyspie odnoszący się do kobiet w ciąży nie potwierdzi się w rzeczywistości na jej dziecku :rolleyes:

Opublikowano
  Grigori napisał(a):
Dokładnie tak będzie. Tylko się zgrywamy. :)

Mam nadzieje że się wyjaśni. Ja spekuluje że Dharma jeszcze istnieje - choćby dlatego że ktoś tam wspominał w najnowszym odcinku że siedziba Dharmy jest na stałym lądzie i oni wydają instrukcje w newralgicznych kwestiach naukowcom na wyspie.

Istnieje, istnieje - pewnie to ta grupa od cienia posągu.

Albo jacyś PRAPRAPRAdawni mieszkańcy wyspy. Ocywiście Iliana np. jest młoda ale kto wie jak duża jest ta organizacja.

Opublikowano
  Ficuś napisał(a):
Odcinek bardzo dobry,kolejne zagadki wyjaśnione,nowe się pojawiły.Pewnie ojciec Milesa okaże się ostatecznie świetnym i dobrym człowiekiem,a kłamstwo o tym ,że ich zostawił spowodowana jest ukrywaniem przed światem,że byli kiedyś na wyspie(tata ginie w incydencie,matka z synem uciekają).Nie zdziwiłbym się jakby Miles dostał swoje zdolności od momentu incydentu.

Ciekawi mnie kto z Lostowiczów ostatecznie przyczyni się do słynnego incydentu ,który spowodował zachwianie dotychczasowego życia na wyspie.Bo chyba to raczej pewne,że ktoś z bohaterów walnie się do tego przyczyni(stawiam Faradaya ,który będzie chciał jednak zmienić losy i przyszłość jednak ostatecznie przyniesie dla wielu zgubę).Ciekawi mnie też ekipa"cienia posągu"-zostawią ich na finał tego sezonu czy to powolne rozwijanie wątku na 6 sezon?ciekawe....

a to nie chodzi o Bena, który kiedyś zostawił Alex przy życiu wbrew zasadom

i pomieszał wszystko? później juz jak wiadomo trzymał sie zasad, co w konsekwencji zakończyło sie

i tak śmiercią 'córki'

ciekawi mnie o które zachwianie dotychczasowego życia na wyspie ci chodzi, bo przeskoki zaczeły sie przecież od

pierwszego przesunięcia (Ben), kiedy wrócił to wszystko sie uspokoiło

w dodatku wyspa mu wszystko wybaczyła i zostawiła przy życiu(czego sie nie spodziewał)

widocznie on tam jest cały czas potrzebny, chyba że sie pogubiłam i nie wiem o co kaman :|

ciekawi mnie jeszcze Richard, jeden ze starszaków na wyspie(ktoś powiedział ze ma duuuuużo lat) a sprawia wrażenie jakby nie wiedział ocb obojetnie w jakim czasie jest, chyba ściemnia

Opublikowano

O Richardzie - on ma swoje zadania, ale daleko mu do rozumienia intencji Jakoba, wykonuje tylko jego wolę (uratowanie młodego Bena etc.). Na dodatek jest zagubiony ponieważ pojawił się Lock i oznajmił mu że jest jego przywódcą i zniknął - dziwisz mu się? Mówię o tym co widzimy w tym sezonie, bo w poprzednich wcale nie był zagubiony i całkiem wiedział ocb (w przeciwieństwie do reszty).

Co do Bena i zasad. Zasady są dwie - "eliminujemy obcych" oraz "chronimy dzieci". W przypadku Alex nie dało się tego pogodzić i Ben wybrał. I wybrał dobrze ocalając dziecko, bo potwór go osądził i zostawił przy życiu mimo iż Alex zginęła (tylko pośrednio z jego winy) - ale to nie miał nic wspólnego z tym że kiedyś ją ocalił, tylko z tym że dopuścił do jej śmierci. Pewnie żyje tylko dlatego że ma wciąż poważną rolę do odegrania i dale tej roli został swego czasu wybrany na przywódcę Innych.

A o kręceniu kołem czasu to nawet nie zaczynam się wypowiadać, bo nie ma siły abym doszedł do tego co się zdarzy w najbliższych odcinkach.

Opublikowano

Mam nadzieję, że jeszcze w tym sezonie pojęcie Czasu zostanie szerzej objaśnione. Mam na myśli działanie Donkey wheela, bo zdanie : " Bo tak to działa, to taka moc " do mnie nie przemawia.

No i jeszcze wiek Richarda mnie nurtuje. Skoro Locke był w latach 50' a Richard miał wtedy z 30 lat to dziś miałby 80 lat.

Opublikowano

Żeby się jeszcze nie okazało, że Ryczart to Anubis we własnej osobie.

Jeszcze jedno- wprawdzie już po pierwszym sezonie pojawiały się teorie, że wyspa to czyściec/świat umarłych/piekło/niebo i twórcy skutecznie je dementowali, to teraz już nie jestem taki pewien. W świetle ostatnich wydarzeń (Cerberus jako Sędzia- tak, to akurat nie nowość, portret Dymu przed Anubisem; trupy chodzące po wyspie i jeszcze parę innych przesłanek) mógłbym założyć, że jednak coś w tym może być.

Opublikowano
  Masorz napisał(a):
Żeby się jeszcze nie okazało, że Ryczart to Anubis we własnej osobie.

Właśnie. Dopiero po przeczytaniu twojego posta skojarzyłem jego egipską (?) facjatę z tą całą wyspową mitologią. Good point.

Opublikowano

jeszcze jedna rzecz

co robiła żywa Ana Lusija w Los Angeles?

przecież Hurley nie jest wariatem(no chyba że jeszcze działały na niego leki;)

nie dziwią mnie chodzące na wyspie trupy, ale poza nią już tak

Opublikowano

Hurley nie widzi duchów bo jest wariatem, tylko bo może. Pewnie ogranicza się to do znajomych z Wyspy, ale to i tak coś.

Opublikowano
  ogicool napisał(a):
jeszcze jedna rzecz

co robiła żywa Ana Lusija w Los Angeles?

przecież Hurley nie jest wariatem(no chyba że jeszcze działały na niego leki;)

nie dziwią mnie chodzące na wyspie trupy, ale poza nią już tak

Na początku 4 sezonu gadał z Charlie na zewnątrz. Tak samo Eko.

Opublikowano

Czyli to co widzielismy na 1 lub pierwszych odcinkach nowego sezonu - tzn Brodacza ktory byl tam gdzie zdarzyl sie jakis wypadek a sonar czy cos takiego pokazalo jakies zrodlo energi ze wiertla topilo (ster ktory Locke i Ben przesuwali) dopiero sie wydarzy?

Opublikowano
  signap napisał(a):
Czyli to co widzielismy na 1 lub pierwszych odcinkach nowego sezonu - tzn Brodacza ktory byl tam gdzie zdarzyl sie jakis wypadek a sonar czy cos takiego pokazalo jakies zrodlo energi ze wiertla topilo (ster ktory Locke i Ben przesuwali) dopiero sie wydarzy?

Daniel był wtedy zwykłym robotnikiem, którego dr Chang nie kojarzył, a "teraz" (w 1977 r.) jest już ważnym naukowcem, wracającym z dalekiej podróży. Więc, hm, jakby nie patrzeć, to już się wydarzyło. Co nie znaczy, że tego nie zobaczymy w serialu.