Pikol 336 Opublikowano 7 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2009 (edytowane) Cholera niszczą postać Bena, nie lubie go takiego dopytującego sie ogólnie aktorstwo w tym odcinku to kibel powszedni. Richard też jakiś taki nie ciekawy. 6/10. I co do cholery odbiło Locke'owi na końcu ? ciekawe co za powód ma, ale przynajmniej coś mnie zaciekawiło, i bede czekał na kolejny odcinek żeby to zobaczyć. Szkoda że LOST juz nie jest taki jak kiedyś był, trzyma go teraz tylko interesująca fabuła, aktorstwo i klimat gdzieś wsiąkł... Edytowane 7 maja 2009 przez Pikol Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 616 Opublikowano 7 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2009 Tez tego typa zauwazylem xD Odcinek niezly, ale boje sie ze finał bedzie z(pipi)any jak w 4 sezonie. 2 i 3 rzadzi. Hugo jak zwykle daje rade. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 7 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2009 No jak na odcinek służący ustawianiu wszystkich na ich miejscu przed finałem, to nawet nawet, obrodziło w treść a nie tylko bieganie po dżungli. I dobrze że poświęcili na to ten odcinek, bo o ile pamiętam to pierwszy ep finału s4 służył właśnie rozstawianiu ekipy. Ale pamiętamy jak wtedy było - strajk scenarzystów, skrócenie sezonu etc. Teraz powinno być lepiej. Tylko co to za kicha z odpłynięciem Sawyera, Juliet i Kate? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 7 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2009 Wspaniały odcinek, wiele zaskoczeń, dobre dialogi i ogólnie wyjaśnienie paru spraw. Bardzo miło się zaskoczyłem, czuję w kościach że szykuje się genialny finał ;f Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 616 Opublikowano 7 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2009 Tylko co to za kicha z odpłynięciem Sawyera, Juliet i Kate? Mały spoiler z finału sezony: Wg mnie to jakas zmyłka bo w sneek peekach z kolejych odcinkow sa na wyspie normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 7 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2009 Co do słów "idę zabić jacoba", nie sądzę by było dosłowne ;] Jacob'owskie "Help me" = "Proszę, zabij mnie" W komentarzach trzeciego sezonu wyjawiono, że Ben więzi Jacoba w chatce za pomocą kręgu z popiołu wulkanicznego (3x20 "The Man Behind The Curtain"), ten sam popiół jest również w samej chatce, na fotelu Jacoba. Natomiast Jacob więzi Bena mentalnie. W każdym razie obaj potrzebują siebie w jakiś sposób nawzajem. Jednakże, Jacob'owi nie widziała się wieczność w chatce (psychokineza to dosyć niezwykła właściwość jak dla normalnego człowieka, więc stan w którym znajduje się Jacob nie jest zbytnio normalny) toteż poprosił Johna o pomoc. A co jest jedynym sposobem uwolnienia się z wszelkiego rodzaju magicznych kręgów? Zgadza się - śmierć. Dlatego Ben zrobił OMG, bo wie, że Jacob wydostanie się ze swojego więzienia i może mu zrobić z pupy jesień średniowiecza za uwięzienia, bądź realizowanie osobistych planów i oszukiwanie Innych. Lub opcja nr. 2 - NEW John Locke to Smookey (zła strona?) i chce się pozbyć Jacoba (dobra strona?). Opcja nr. 3 - Jacob to mit Ryśka i Bena służący do manipulowania Innymi, a Locke 'zabijając go', pokaże ludziom prawdę. Jak napisał kolega powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 7 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2009 O w mordę, naprawdę mocny odcinek to był. Zero pierdzielenia, same konkrety. A więc Faraday gdy zginął miał zaledwie 30 lat. 9/10 Na finał czekam z wywieszonym ozorem, dużo bardziej niż rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 7 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2009 Nastepny ep to finał? Ten odcinek był bardzo dobry. Ciekawy, nieprzekombinowany, świetne dialogi (Hugo znowu sie popisał:]) Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 7 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2009 (edytowane) Tak, następny ep to półtoragodzinny finał (5x16,5x17). Będzie się działo. Edytowane 7 maja 2009 przez Masorz Cytuj Odnośnik do komentarza
AdriAnima 39 Opublikowano 7 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2009 (edytowane) Potwierdzam ep. był bardzo dobry. Bez zbędnego biadolenia, wszystko na temat. Fajna Ben zrobił minę o_O dowiadując się od Locka, że ten każe Richardowi iść, porozmawiać z samym z sobą. Finał szykuje się bardzo interesująco. Oprócz tego : http://pl.lostpedia.wikia.com/wiki/Jacob Zaciekawiła mnie ta teoria, że Oldham może być Jacobem. Edytowane 7 maja 2009 przez Adrianooo92 Cytuj Odnośnik do komentarza
miki77 16 Opublikowano 7 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2009 Niech za rekomendację odcinka posłuży fakt, że na końcu wymsknęło mi się "O (pipi)a". Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 7 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2009 Kiedyś ktoś gadał, że niby miały być retrospekcje dymka:] I nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 7 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2009 (edytowane) Potwierdzam ep. był bardzo dobry. Bez zbędnego biadolenia, wszystko na temat. Fajna Ben zrobił minę o_O dowiadując się od Locka, że ten każe Richardowi iść, porozmawiać z samym z sobą. Finał szykuje się bardzo interesująco. Oprócz tego : http://pl.lostpedia.wikia.com/wiki/Jacob Zaciekawiła mnie ta teoria, że Oldham może być Jacobem. Ale ponoć Dżejkob nie lubi nowoczesnej techniki a u Oldhama radio grało, że aż miło. (albo to był gramofon). Odpada. Kiedyś ktoś gadał, że niby miały być retrospekcje dymka:] I nie było. Gdyby miało być coś tak wypasionego to na pewno zostawili by to na finał, a nie odcinek go poprzedzający. Wszystko przed nami. Edytowane 7 maja 2009 przez Masorz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 7 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2009 Nie będzie żadnych retrospekcji dymka... co za pomysł. Zrobiłbym kupę ze szczęścia gdyby w przyszłym sezonie retrospekcje miał Richard. W finale też nie będzie miejsca na retrospekcje, możecie zapomnieć - będzie konstrukcja taka jak dzisiejszego epka. Liczyłem że w tym sezonie dostaniemy jeszcze odcinek Locka, ale tutaj również się zawiodłem. Chociaż może to i lepiej, bo John prowadzi już bezpośrednio do odkrywania tajemnic Innych, co będzie napędzać ostatni sezon - w sam raz na jego otwarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
AdriAnima 39 Opublikowano 7 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2009 Zrobiłbym kupę ze szczęścia gdyby w przyszłym sezonie retrospekcje miał Richard. No też, mam taką cichą nadzieję ^_^ . Mam nadzieję że się dowiem dlaczego się nie starzeje. Też tak myślę, że skoro Jacob nie okaże się wytworem fantazji Bena i Innych, to też w następnym odcinku lub w 6 sezonie dowiemy sie o nim więcej, mam na myśli całą jego historię. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cohonez 0 Opublikowano 7 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2009 O! I to jest bardzo, bardzo dobry, niemalże wgniatający w fotel odcinek, a nie "The Variable". Zero niepotrzebnych scen, kapitalne dialogi, dobry cliffhanger i Hugo, który mnie zniszczyl. A za tydzien - 45 minutowy odcinek 16, a po nim 90minutowy odcinek 17/18, czyli final. Cohonez jest zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 7 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2009 Cohonez gada też bzdury, bo będą tylko dwa epki dające w sumie 90 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cohonez 0 Opublikowano 8 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 maja 2009 Cohonez gada też bzdury, bo będą tylko dwa epki dające w sumie 90 minut. Strona ABC -> zakladka "Schedule", data 13 maja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 8 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 maja 2009 Pan Cohonez mówi bzdury, bo fakt - będą trzy godziny za tydzień, ale pierwsza godzina to ep dodatkowy (wytłumaczenie w czasie or sth) a następne dwie godz to 16/17. Btw fajny trailer dali. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cohonez 0 Opublikowano 8 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 maja 2009 Pan Cohonez mówi bzdury, bo fakt - będą trzy godziny za tydzień, ale pierwsza godzina to ep dodatkowy (wytłumaczenie w czasie or sth) a następne dwie godz to 16/17. Btw fajny trailer dali. Pan Cohonez mówi: I failed... Aczkolwiek zawsze myslalem ze "Incident part 1" to 42 minutowy epizod, a "Incident part 2" to 1,5 h godzinny pelnokrwisty final. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mordechay 680 Opublikowano 8 maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 maja 2009 (edytowane) Mocny odcinek mimo ze niczego nowego nie dowiedziałem się.Ciekawe czy w ogóle Jacoba da się zabić? Nerdzinski i Phil to ostre sku.rwole, a temu drugiemu szczegolnie nalezy sie solidny fpedol za uderzenie lejdi. Chcę zobaczyc jak Sojer włącza rejdż mołd i rozrywa mu bebechy :wkurzony: . Locke awansował na 1sze miejsce na mojej prywatnej liscie ulubionych postaci.Ten czlowiek wie chyba wszystko o Wyspie, a jego usmiech z lysina genialnie sie komponuje. Coś mi się wydaje, że gdy Jack będzie chciał uzyć bomby, przez chwile sie zastanowi nad tym co powiedziała mu Kate ( jesli ich samolot sie nie rozbije, nigdy sie nie poznaja) i nie zdetonuje jej. Edytowane 8 maja 2009 przez Mordechay Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 790 Opublikowano 8 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 maja 2009 Jestem przekonany, że Jack'owi nie uda się zmienić biegu wydarzeń, ponieważ to zwyczajnie niemożliwe. Przekonali się o tym wszyscy, chociażby przy postrzeleniu Bena przez Sayida. Nawet największy zwolennik odwrócenia wszystkiego - Faraday - wpadł w pułapkę czasu. Jakikolwiek wybór nie zostanie podjęty odnośnie bomby, będzie tylko iluzją wyboru, "whatever happened, happened". Mimo wszystko, może istnieć szansa na zmianę biegu historii, a tą szansą są działania Locke'a w teraźniejszości. Może on "zabijając" Jacoba (cokolwiek to znaczy), będzie w stanie przywrócić wszystkich do czasów obecnych i zapobiec ich śmierci o której mówił Richard. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 8 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 maja 2009 Teoria WHH jest chyba błędna, jeśli nie jest, to wszyscy z 77' zginą -_- A to raczej niemożliwe. I sam John nic z podróżami w czasie już nie ma wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 790 Opublikowano 8 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 maja 2009 Oczywiście, że nie ma nic wspólnego, ale może zabicie Jacob'a będzie miało wpływ również na rozbitków z '77 ? Kto wie...trzeba czekać Cytuj Odnośnik do komentarza
AdriAnima 39 Opublikowano 8 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 maja 2009 Pojawił się nowy trailer dotyczący Ostatnich odcinków. http://www.4815162342.pl/index.php?option=...04&Itemid=1 Jednak teoria "WHH" jest błędna. Panowie pewnie rozbroją bombę. I teraz UWAGA : A świstak siedzi i zawija w sreberka Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi