gekon 1 787 Opublikowano 19 maja 2009 Opublikowano 19 maja 2009 A Jackob i ten drugi przypadkiem nie mogą sobie pożyczać martwych ciał? Głupio to brzmi, ale tłumaczyłoby nowego Locka, który faktycznie nie zycje i zmarłego ojca Jacka, który sam zachęcał Locka sprowadzenia oceanic 6 na wyspę. Cytuj
ogicool 43 Opublikowano 19 maja 2009 Opublikowano 19 maja 2009 no dokładnie, juz na samym początku po katastrofie Locke jako pierwszy sie zorientował że na wyspie jest cos nie tak - ktoś go wyleczył 'stawiając na nogi' przez reszte filmu szukał odpowiedzi jak to mozliwe potem jak pojawił sie na wyspie w skrzynce , znowu ktoś mu 'pomógł' tak jak wcześniej dla ojca Jacka bez kitu nie wiadomo kto jest kim, czy John Locke to John Locke?;]]] Cytuj
Figaro 8 204 Opublikowano 19 maja 2009 Opublikowano 19 maja 2009 John Locke już nie żyje. Tyle... Teraz na wyspie rządzi ten zły, a Ben nie jest tego świadom. Przyjdą ci z 77' i pewnie nie chcąco się dowiedzą o niecnych planach Flocke'a. I się pozabijają, muahaha. Cytuj
ojejcu 86 Opublikowano 19 maja 2009 Opublikowano 19 maja 2009 Jeśli to wszystko od początku było zaplanowane, przemyślane, to biję pokłony przed twórcami serialu. Walka dobra ze złem, powiązania do boga. Wygląda na to, że tak to miało wyglądać od pierwszego odcinka. Mocno rozbudowana, wielowątkowa fabuła z masą smaczków. Najbardziej skomplikowana historia ever, spust na ryj po prostu. Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 19 maja 2009 Opublikowano 19 maja 2009 Pewnie było tak zaplanowane, ale gdzieś od 3ego sezonu. Mogę się założyć, że gdybyś podczas emisji pierwszego sezonu powiedział Darltonom o podróżach w czasie to kazali by ci popukać się w czoło. Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 19 maja 2009 Opublikowano 19 maja 2009 Pewnie było tak zaplanowane, ale gdzieś od 3ego sezonu. Mogę się założyć, że gdybyś podczas emisji pierwszego sezonu powiedział Darltonom o podróżach w czasie to kazali by ci popukać się w czoło. dokładnie pamiętam ,że w czasie 1 i 2 sezonu w każdym wywiadzie podkreślali,że każda zagadka wyspy będzie rozwiązana drogą naukową i w serialu nie ma miejsca na s-f.Tego też trzymał się koncept dwóch pierwszych sezonów gdzie jedyną rzeczą s-f był dymek.Po latach serial wybrał całkowicie przeciwny kierunek-totalna fantastyka Zresztą nie trzeba nawet znać od początku końca historii by jako tako zgrabnie na bieżąco kombinować i tworzyć sensowną zaplecioną fabułę.Jako ,że jesteśmy na forum growym to niech za przykład posłuży seria MGS, Hideo po premierze MGS1 nie miał w planach fabuły na kontynuacje,wszystko co chciał opowiedział w MGS1 i wcześniejszych częściach,a jednak z jako tako udanym skutkiem wszystko skomplikował, zwielowątkował i w miarę sensownie ukończył w MGS4... Cytuj
Gość Opublikowano 19 maja 2009 Opublikowano 19 maja 2009 Ficuś, proszę, tylko mi tu z porównaniami do MGSa nie wyskakuj, bo nie chce żeby w Lostach każde skrzętnie formułowane pytanie, każda niesamowita tajemnica, skończyły się trywialnymi odpowiedziami. - Czemu Richard się nie starzeje? - Bo ma kur.wa nanomaszyny... Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 19 maja 2009 Opublikowano 19 maja 2009 Hideo z każdej tajemnicę i zagadkę w serii w czwórce praktycznie rozwiązał nanomaszynami to fakt ale chciałem tylko napisać,że on również z początku nie miał konceptu na cztery części i musiał wszystko układać na bieżąco W każdym razie w czwórce niestety widać tego skutek oby tak samo trywialnie nie skończył się Lost Cytuj
Wojtq 790 Opublikowano 19 maja 2009 Opublikowano 19 maja 2009 Ja z kolei myślę, że wszystko było przynajmniej zarysowane od samego początku. Wiedzieli, że bohaterowie będą podróżować w czasie, ale nie wiedzieli jeszcze kiedy to się stanie. Dopiero po zakończeniu 2. sezonu wszystko stało się jasne - LOST skończy się na 6. sezonie. Wtedy też scenarzyści zabrali się za rozpisywanie całej historii, biorąc pod uwagę wcześniejsze pomysły. Dla mnie fabuła Zagubionych to jeden wielki majstersztyk, wszystko tak znakomicie ze sobą współgra, i chylę czoła jego twórcom za cały wysiłek włożony w wymyślenie tego wszystkiego. Pomimo iż serial miewał słabsze momenty (w 3. sezonie zwłaszcza), to nigdy mnie do siebie nie zraził, a historia nie znudziła. Według twórców wszystko da się wyjaśnić drogą naukową, tak ? I ja im wierzę, choć nie do końca . Dymek i walka dobra ze złem to czysto mistyczne elementy, ale podróże w czasie już nie. Nie wiem czy wiecie, ale w dzisiejszych czasach rzesze fizyków głowi się nad ich problematyką i co najważniejsze - nie odrzuca pomysłu manipulowania czasem jako coś niedorzecznego. Takie dłubanie w końcu do czegoś doprowadzi, zobaczycie. Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 19 maja 2009 Opublikowano 19 maja 2009 (edytowane) Według twórców wszystko da się wyjaśnić drogą naukową, tak ? I ja im wierzę, choć nie do końca .czycie. Tak mówili po pierwszych sezonach od kilku sezonów już tego nie powtarzają bo w między czasie w serialu wydarzyło się sporo-podróże w czasie,trupy żyjące na wyspie,niestarzejący się bohaterowie,potwory,Jacob itp Mi się wydaje,że koncepcja końca serialu narysowała się gdzieś miedzy 3,a 4 sezonem.Wcześniej nie wiedzieli jak to się wszystko skończy albo mieli całkowicie inną koncepcję. Edytowane 19 maja 2009 przez Ficuś Cytuj
Di 839 Opublikowano 22 maja 2009 Opublikowano 22 maja 2009 Jeszcze niedawno mówiło się o wielkim konflikcie ekip Widmore'a i Bena - po ostatnich wydarzeniach oni dwaj wydają się tylko pionkami, oni nie są szefami, tylko tak udawali. "Bóg wyspy", Jacob, zostaje zabity i wrzucony do ogniska. To się nazywa zwrot akcji. A co jeśli Jacob i Samuel podlegają komuś innemu? Bogu? Wyspie? Nie bez powodu mówią o zasadach. Wydaje mi się, że gdyby im nie podlegali, to ten drugi zabiłby pierwszego. Choć może być też tak, że sami ustalili te zasady i teraz muszą ich przestrzegać (przypomina mi się stary film Jazon i argonauci, w którym wyprawa po Złote Runo było grą w szachy bogów z Olimpu ). Cytuj
AdriAnima 39 Opublikowano 23 maja 2009 Opublikowano 23 maja 2009 Jeszcze niedawno mówiło się o wielkim konflikcie ekip Widmore'a i Bena - po ostatnich wydarzeniach oni dwaj wydają się tylko pionkami, oni nie są szefami, tylko tak udawali. "Bóg wyspy", Jacob, zostaje zabity i wrzucony do ogniska. To się nazywa zwrot akcji. A co jeśli Jacob i Samuel podlegają komuś innemu? Bogu? Wyspie? Nie bez powodu mówią o zasadach. Wydaje mi się, że gdyby im nie podlegali, to ten drugi zabiłby pierwszego. Choć może być też tak, że sami ustalili te zasady i teraz muszą ich przestrzegać (przypomina mi się stary film Jazon i argonauci, w którym wyprawa po Złote Runo było grą w szachy bogów z Olimpu ). Czyli twierdzisz, że Jacob i Sam maja jeszcze jednego przełożonego? Mi się wydaję, że to oni są (byli) szefami wyspy przez cały czas przygody. A Ben i Widmore są pionkami to fakt. Możliwe, że te zasady którym podlegali, były przestrzegane w celu, ochrony wyspy. Cytuj
Di 839 Opublikowano 23 maja 2009 Opublikowano 23 maja 2009 Czyli twierdzisz, że Jacob i Sam maja jeszcze jednego przełożonego? Nie nazwałbym tego mianem przełożonego, ale zwykle jest tak, że ktoś ustala zasady, a ktoś inny gra - szczególnie wtedy, gdy któremuś z grających nie odpowiadają te reguły. Zdziwiło mnie to, jak mocno Ben przestraszył się tego, co powiedziała mu córka w świątyni - okazało się, że była dla niego ważniejsza niż do tej pory myślałem. Cytuj
AdriAnima 39 Opublikowano 23 maja 2009 Opublikowano 23 maja 2009 Od dłuższego czasu, Samuel za pośrednictwem Locka dążył do zabicia Jacoba. Musiał mieć gwarancje, że Benkowi nie odwali coś i nie zabije Locka drugi raz. Dlatego więc pod świątynią za pośrednictwem zmarłej córki, kazał Benkowi być przydupasem Locka.W związku z tym, że Ben mógł wtedy zginąć, wysrał się na śmierć i posłuchał córki. Z kolei później Locke podjudzał Benka, że ma zabić Jacoba. Przy spotkaniu z Jacobem, już wiemy co było. Cytuj
Di 839 Opublikowano 23 maja 2009 Opublikowano 23 maja 2009 Obejrzałem 5. sezon i wiem co w nim się wydarzyło. Nie musisz go streszczać. Napisałem, że zdziwiłem się takim zachowaniem Bena, a nie że nie wiem, jaka jest jego przyczyna. Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 24 maja 2009 Opublikowano 24 maja 2009 Tak w ogóle zauważyłem że w dzień moich urodzin wyszedł oficialny OST z 4 sezonu. trzeba będzie zassać :> ale kurde zajeło im to czasu. Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 28 maja 2009 Opublikowano 28 maja 2009 Sorry za oftop, ale dobrze mi Ben wyszedł ? ;] wiem, chamska nazwa filmu D: I'm such a bastard... Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 28 maja 2009 Opublikowano 28 maja 2009 widzę, że Ci się naprawdę nudzi w domu. Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 28 maja 2009 Opublikowano 28 maja 2009 Nie gadaj, zajelo mi to raptem pół godziny ;P fajny program, Iclone. Cytuj
freak.4 0 Opublikowano 3 czerwca 2009 Opublikowano 3 czerwca 2009 Mi sie podobal wlasnie Jacob dlatego, ze byl inny niz sie spodziewalem Koncowka mi nie przeszkadzala, wole zeby tworcy ogarneli sobie wszystkie watki i dopieli wszystko na ostatni guzik. No i tak naprawde, nie musieli tworzyc zadnego zachecenia w stylu tej bazy na antarktydzie, bo i tak wiedza ze z racji ze to ostatni sezon, wszyscy grzecznie zasiada za 9 miesiecy do telewizorow, bo tylko pi.zdy zakoncza ogladanie w takim momencie Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 3 czerwca 2009 Opublikowano 3 czerwca 2009 Nie mam pojęcia co piszesz człowieku. Napij sie kawy, odmul sie Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 3 czerwca 2009 Opublikowano 3 czerwca 2009 To wez dopij tę kawę. Tak, chodzi o TĘ bazę z finału s2. Jackob to inna część mysli, nie mająca nic wpolnego z dygresją o bazie. Cytuj
Figaro 8 204 Opublikowano 3 czerwca 2009 Opublikowano 3 czerwca 2009 freak.4 - nie zgadzam się, nie chodzi o zachwycenie ale o to, że jednak sprawili, że jest się ciekaw, ocb i co się będzie działo dalej - tak jak z bazą z antarktydy ;f. A ostatnio czytałem spoilera, że dopiero w ostatnim (najostatniejszym) odcinku dowiemy się o co tak naprawdę chodzi z dymem, jak bardzo ważny jest posąg oraz kim są Adam i Ewa (pewnie Bernard i Rose). Cytuj
AdriAnima 39 Opublikowano 4 czerwca 2009 Opublikowano 4 czerwca 2009 No, jeżeli nie przeniesie w czasie po Incydencie Bernarda i Rose, to zapewne ich szczątki będą leżały w tej jaskini, którą później odkryje Jack. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi