ogqozo 6 541 Opublikowano 30 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2009 Powiem tyle. Ostatnio oglądam 4. sezon, i ogólnie stare odcinki, bo koledzy oglądają. I jak je oglądam, to naprawdę bardziej lubię ten serial. Bo po prostu jest tyle rzeczy, które wydają się robione na pałę, a jednak później się okazuje, że to jest zaplanowane, że ma sens. Ile jest szczegółów niewytłumaczalnych, które później okazują się oczywiste. Świetna rzecz. Co do Jacoba, czteropalczastej statui i dymka, to wydaje mi się, że to raczej będzie kwestia ostatniego sezonu. Claire chyba też nie zobaczymy teraz przez jakiś czas. W tym sezonie poznamy Innych i Richarda, i generalnie całą historię tych wszystkich grup na wyspie. W tej sprawie ten odcinek wiele wyjaśnił, no ale nie wszystko. Abaddon to chyba po prostu jakiś pomagier Widmore'a - teraz jestem pewien, że prędzej czy później zobaczymy, jak przebiegało jego życie, skąd wziął swoich ludzi i tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 30 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2009 twórcy mówili, ze jezeli powiedzieli by nam teraz czym jest czarny dym, prawdopodobnie darowalibysmy sobie ogladanie lostu, straznik czasu ? cholera wie xD niektorzy mowia ze w tej 4 palcowej stopie zostala umieszczona bomba, w koncu farraday chcial ja zacementowac. albo ze w bunkrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 30 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2009 A ta laska to faktycznie mogła być matka Faradaya, a już na pewno babka z kościoła. Podobnie upięte włosy, wiek się zgadza. I Daniel przyglądał się jej, mówił że kogoś mu przypomina ale nie w sensie damsko-męskim. (I na pewno nie chodzi to tą rozłączoną dziewczynę w Szkocji bo ona wyglądała zupełnie inaczej.) Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 30 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2009 ogqozo - zaden problem cos wymyslec a potem to powiazac :} Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 30 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2009 Właśnie że problem. Pozornie wydaje się to łatwe, pozornie. Cytuj Odnośnik do komentarza
koso 114 Opublikowano 30 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2009 Fani Losta kombinuja, z jakiegos forum: "Po obejrzeniu tego odcinka naszło mnie takie pytanie - czy scenarzyści Losta są na tyle pokręceni, żeby mały Charlie Widmore-Hume i Charles Widmore okazali się jedną i tą samą osobą?" I przywolanie do porzadku: "Zdecydowanie mało prawdopodobne. Charlie byłby jednocześnie własnym dziadkiem i wnukiem, czyli musiałby spłodzić wlasną matkę, aby móc się urodzić. Charlie to po prostu CHARLIE na pamiątkę Charliego (muzyka)." Fajnie podsumowuje istote serialu. Aha, relacje milosne miedzy Faradayem a Charlotte sa zbyt oczywiste, by dotyczyly stosunkow damsko-meskich. Stawiam, ze Daniel opiekowal sie malym rudzielcem w czasach swojego wczesniejszego pobytu na wyspie, gdy rzadzila Dharma. Charlotte ponoc sie na niej urodzila. I stad ta milosc - bardziej ojcowska. Dziewczyna ma jeszcze ogromna role do odegrania, a sprawa jej znikniecia z wyspy musi sie jakos laczyc z buntem mlodego Widmore'a. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 30 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2009 Pani Hawking ma na imię Eloise, tak samo jak Daniel nazwał swoją myszkę, a blondynka z karabinem ma na imię Ellie. Jakby ktoś jeszcze miał wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 30 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2009 Ogqozo, skąd wiadomo jak ona ma na nazwisko, a już w ogóle skąd wiadomo jak ma na imię? Padło gdzieś? Przypomnij mi. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 30 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2009 Z informacji prasowych, z roszerzonej wersji odcinków. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 30 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2009 A skąd takie bierzesz? ;P Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 30 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2009 Nazwiska postaci są na wszędzie, na IMDB chociażby, a rozszerzone wersje odcinków lecą w TV. Są tam na dole podawane dodatkowe informacje w formie napisów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 265 Opublikowano 30 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2009 No to na przyszłość spoileruj te dodatkowe informacje Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 31 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2009 No trochę lipny motyw poznawać serial inaczej niż w zamyśle reżyserów i scenarzystów. Ale rozumiem, bo informacji w Lostach zawsze jest mniej niż by się chciało. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 31 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2009 No a kto niby podaje te informacje do mediów, jak nie twórcy? Od kilku sezonów jest tak, że niektóre rzeczy są podawane "na boku", żeby nie mieszać ich do TV, ale żeby fani wiedzieli - np. te filmiki z DHARMA puszczane w sieci bodajże przed 3. sezonem, albo gra video, która rzuciła nieco światła na temat podróży w czasie. To oczywiste, że każdy miłośnik serialu się z tym zapozna i twórcy o tym wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 31 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2009 Ogqozo, ja wiem, rozumiem i znam tą specyfikę. Zwyczajnie preferuje wizualną drogę pozyskiwania informacji. Ale z tą grą to chyba ciut przesada - widziałem całość na YT bo żal mi na to kasy - nie wydaje się ona wiarygodna, nijak nie odnosi się do serialu. Np. to co było za ścianą z bunkrze i że wejście tam jest tuż obok wejścia głównego... ręce mi opadły jak to pokazali. Ale oczywiście nigdy nie wiadomo. W każdym razie ona z pewnością nie była planowana od początku, tylko wyszło w praniu i to za kasę wydawcy, bo na pewno nie z inicjatywy twórców serialu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 31 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2009 (edytowane) ogqozo dobre spostrzezenie z ta gra LOST - przed chwila obejrzalem ending gry i tam nie bylo blysku tylko od razu "powrot do przeszlosci" Edytowane 31 stycznia 2009 przez signap Cytuj Odnośnik do komentarza
Mordechay 680 Opublikowano 31 stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2009 (edytowane) Oby LOST nie konczyl sie jak ta gra video ;/ Trochę się pogubiłem w fabule serialu.Skoro Richard jest jednym z hostiles, którzy podobno zamieszkują wyspę od wielu wielu lat, to czemu zadaje się z tymi, którzy przechwycili rozbitków i ekipę Faradaya? Chyba, że hostiles to Ellie, młody Widmore i reszta tej ekipy? Skoro Dharma przybyła na wyspę kilkanaście lat później to dlaczego oni posługuja się łaciną tak jak później dharma? Co w ogóle ci ludzie Alperta z lat 50tych robią na tej wyspie i skąd się wzięli? Edytowane 31 stycznia 2009 przez Mordechay Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 31 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2009 Oby LOST nie konczyl sie jak ta gra video ;/ Trochę się pogubiłem w fabule serialu.Skoro Richard jest jednym z hostiles, którzy podobno zamieszkują wyspę od wielu wielu lat, to czemu zadaje się z tymi, którzy przechwycili rozbitków i ekipę Faradaya? Chyba, że hostiles to Ellie, młody Widmore i reszta tej ekipy? A jakże inaczej. Skoro Dharma przybyła na wyspę kilkanaście lat później to dlaczego oni posługuja się łaciną tak jak później dharma? DHARMA używała łaciny? Kiedy? Co w ogóle ci ludzie Alperta z lat 50tych robią na tej wyspie i skąd się wzięli? No to jest dobre pytanie. Myślę, że się niedługo coś o tym dowiemy. Na razie wiemy, że w latach 50. już nazywali tę wyspę "swoją", że część ją później opuściła, że ich szefem jest chyba Jacob, i że poza Richardem - oni się starzeją, chociaż być może oznacza to tyle, że starzeją się tylko poza wyspą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 31 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2009 Mordechay - "Inni", którzy przewijają się od samego początku serialu to nie Dharma, tylko własnie potomkowie ekipy Richarda, która Dharmę wytłukła. 3 odcinek przeza(pipi)isty. Jestem w szoku, że po 4 sezonach można nadal robić naprawdę dobry serial i nie popadać w rutynę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lain 107 Opublikowano 31 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2009 Ba, mnie zaczął wkręcać sezon dopiero pod koniec 3sez ; p Co do 05x03, naprawdę niezły odcinek. ;] Cały czas mówiłam 'o ku/rwa' bo informacje zawarte w tym odcinku były naprawdę zaskakujące. ;] No i ja chcę poznać przepis na eliksir młodości Richarda. Btw. Locke niezłe zagranie z Dżejkobem zrobił. No i to, że Widmore jest Inny - no kur/wa. Czyżby Richard wygnał go z wyspy, bo bał się, że to on przejmie dowodzenie ? Hmm. No i Ciekawe co ma wspólnego matka Daniela z ocaleniem wyspy ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 546 Opublikowano 31 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2009 IMO Richard może ostatecznie okazać się czymś więcej niż tylko człowiekiem.Możliwe,że to nawet jakaś forma Jacoba wg mnie-zawsze wygląda tak samo,był na wyspie od zawsze.W sumie serial już poszedł tak ostro w s-f ,że niczym się nie zdziwie.Aż w szoku jestem z takiego obrotu sprawy,jeszcze z początku twórcy długo się upierali,że wszystko będzie się dało wyjaśnić naukowo Cytuj Odnośnik do komentarza
Cohonez 0 Opublikowano 31 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2009 jeszcze z początku twórcy długo się upierali,że wszystko będzie się dało wyjaśnić naukowo Czekają pewnie, aż naukowcy wynajdą teorie, które będą pasować do Lost:D Z innej beczułki - ciekawe czy Sawyer i reszta zetkną się z Henrym Gale'm - tak jakoś mi się ta postać przypomniała. Ponadto twórcy mogliby coś podpowiedzieć w kwestii pojawienia się na wyspie Anhony'ego Coopera. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 31 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2009 Podróże w czasie da się "wyjaśnić" naukowo... o ile można tak powiedzieć o tym, że istnieją teorie, które zakładają przebieg właśnie taki, jak w serialu. Oczywiście nie są potwierdzone, no ale teorie są. Z reguły nie jest tak, że np. zasady wysuwane przez Daniela są wyssane z palca scenarzysty, któremu akurat taka teoria pasowała do rozwoju akcji. Nie jestem zachwycony przejściem "Lost" na stronę sci-fi, ale jest to robione na dość dobrym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 616 Opublikowano 31 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2009 W ktoryms tam sezonie Richard byl u malego Lock'a, aby jak samo mowil, sprawdzic czy ma jakies tam zdolnosci. Nie mam jak soblookac tego dlatego pytam. Pamietam ze dal mu jakies tam przedmioty do wyboru i o ile pamietam wybral ten kompas nie? A Richard wyszedl w(pipi)iony. Czemu? Z powodu ze okazalo sie ze Locke z sezonu 5 epizodu 3 mowil prawde? xD Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 1 lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2009 Richard był zadowolony z powodu kompasu, wkurzył się o nóż. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi