Skocz do zawartości

FIFA 09

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do wersji językowych to pamiętam że edycja '07 u nas zawierała języki słowiańskie i jeżeli mnie pamięć nie myli to nie było nawet angielskiego. Na Europę pewnie są ze trzy cztery wersje, więc najlepiej kupić w Polsce i mieć pewność że dostanie się to co się chce, a za granicą dużo taniej i tak się nie znajdzie w tej chwili.

Opublikowano

Ja myślę,że zbierzemy 11 graczy posiadających PS3 i grę Fifa 09 i utworzymy drużynę forum psx extreme ,która będzie postrachem online'owych boisk całego wirtualnego świata i pokażemy wszystkim,że w Polsce gracze potrafią grać w piłkę!!(dla niewtajemniczonych fifa09 w wersjach na next geny będzie posiadała tryb klanowy,w którym będzie się tworzyło własne drużyny i walczyło z innymi-będą nawet możliwe transfery graczy online między zespołami/klanami)

PS.jako,że ja zaproponowałem ten pomysł pierwszy mam nadzieję,że wszyscy będą chcieli moją skromną osobę na stanowisko managera/założyciela tego klanu/drużyny :D

Opublikowano

Nie byłeś pierwszy Ficuś, takie coś planujemy już od jakiegoś czasu :) W kolejnym PE będą szczegóły, w Kąciku sportowym. Trzeba promować słowiańskie umiejętności manualne!

Opublikowano

Nie wiem czy w temacie, ale:

Electronic Arts Polska partnerem Legii

19 września Legia podpisała umowę o współpracy z firmą Electronic Arts Polska. Na jej mocy producent gry FIFA 09 stał się oficjalnym partnerem stołecznego klubu. Zakres współpracy obejmować będzie między innymi wspólne działania marketingowe i reklamowe. Trener i zawodnicy uczestniczyć będą we wspólnych akcjach firmy i klubu. Stołeczna drużyna będzie też odwzorowana w grze FIFA 09.

"Teraz każdy kibic będzie miał okazję zagrać legionistami na wirtualnej murawie. Natomiast podczas spotkań z piłkarzami, z okazji premiery nowej gry, fani otrzymają możliwość zmierzenia się z nimi na ekranie" – powiedział Kornel Eljaszewicz, szef marketingu warszawskiej Legii.

"Umowa jest naturalnym krokiem naprzód we współpracy Electronic Arts Polska z Legią Warszawa, którą mamy przyjemność prowadzić od 4 lat. Warszawska Legia była pierwszym polskim klubem, który pojawił się w grze i od wydania gry FIFA 06 gracze co roku mają możliwość wybrania tego klubu spośród wielu innych drużyn – mówi Tomasz Jarzębowski, Product Manager EA Sports na Europę Środkową i Wschodnią.

Opublikowano

Cieszę się bardzo, jednak sądząc po Twoim profilu raczej posiadasz x360 ,a mi chodziło o zbieranie drużyny wsród użytkowników PS3 :)

BTW. czekam z utęsknieniem na chwilę kiedy na jednym serwerze będą mogli zmierzyć się w jakąkolwiek grę użytkownicy ps3,x360 i pc

Opublikowano

Czekam na razie na jakies testy trybu 10vs10, interesuje mnie czy nie bedzie lagow i czy inteligencja bramkarzy nie bedzie doprowadzac od szewskiej pasji ;] Jak w testach potwierdza ze bedzie rewelacja, to kupuje i jestem redi do stworzenia jakiegos bocznego obroncy i puszczeniu go w miedzynarodowe boje ^^ Zobaczymy tylko, czy szybko przestawie sie na system fifowski, bo ostatnia Fife jaka meczylem caly rok byla 98 ;]

Opublikowano

Owszem, wciskasz jedną z eLek (LB lub LT) nie pamietam dokładnie którą. I jak wciśniesz ten sam przycisk + podanie to odegra na strzał, pewnie jeśli wcisniesz strzał to pomocnik uderzy, ale tego nie próbowałem.

Opublikowano

Najsmieszniejsze jest to, ze dali mozliwosc zmiany ustawien pada, na co zawsze czekalem, ale po zmianie na dokladnie takie przyciski jak w PESie gra mi sie zupelnie nie wygodnie :lol: Jednak kontrola tempa pod lewym spostem i sprint pod prawym sprawdza sie rewelacyjnie i o wiele wygodniej niz oblozenie w PESie, pewnie przez mozliwosc wykonywania trickow prawa galka. Tak czy siak - jestem juz tak przyzwyczajony do ustawien alternatywnych, ze jedyne co zmieniam to galke na krzyzak. ;)

Opublikowano

Ja gram na alternatywnych, kontrola tempa pod LB, a zmiana zawodnika w obronie pod LT. Tak grałem w PESy, w FIFA 08 tak tylko umiem:) A moim zdaniem lepsze wyczucie sterowania daje analog, się już nim nauczyłem grać i ciężko mi w FIFIe się od niego odzwyczaić.

Opublikowano (edytowane)
Ostatnia Fife jaka meczylem caly rok byla 98 ;]

Ja podobnie, był to worldcup98, a później 10 lat ISS, PES, no może 8 lat, bo nie dałem się dymać tym kukiełkom. Żeby tylko w wersji PL był angielski komentarz dostępny, bo zdzierżyć szpaka na żywo jest ciężko, a co dopiero grając masę meczów na Xie. Jak wiekszość się napaliłem na 10 vs 10, obaczymy jak to się sprawdzi, ale jestem na tak;p

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Po zagraniu w demko Fify 09 miałem początkowo mieszane uczucie czy to jest to na co tak długo czekałem, ale czym dłużej w nie gram mam coraz mniej pytań. Już odliczam dni i godziny do premiery by sobie poszpilać przez online i z chłopakami z osiedla ;]

Opublikowano (edytowane)

Grałem w demo, i śmiało mogę stwierdzić że będzie to tytuł na wieelee godzin, tygodni a nawet miesięcy grania (aż do premiery FIFA 2010):P Chyba jeszcze dziś lub jutro będę zamawiał:)

Edytowane przez PawciosS
Opublikowano

miałem napisać długiego posta o mojej historii z grami piłkarskimi ale ujmę to w jednym zdaniu.

PES5 był super, reszta to kupa, FIFA08 jest fajna, a 09 to mistrzostwo świata :D

czekam na premierę