grzes_l 9 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Opublikowano 22 kwietnia 2009 niestety obojetnie ktory pad jest pierwszy lub drugi gra sie wiesza po wlaczeniu meczu na dwoch do tego w trybie menedzerskim gra wiesza sie w 75% symulowania transferow Sprobuj usunac game data i zaladowac jeszcze raz, moze na innym koncie albo cos. Wszystkie save'y do FIFA sobie 'zbackupuj' i przed zabawa zsynchronizuj trofea. Cytuj
orion50 632 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Opublikowano 22 kwietnia 2009 wy(pipi)anie save'a tylko pomaga. miałem to samo Cytuj
GOPA 0 Opublikowano 23 kwietnia 2009 Opublikowano 23 kwietnia 2009 (edytowane) noooooo pomoglo !!! wielkie dzieki !! Edytowane 23 kwietnia 2009 przez GOPA Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 23 kwietnia 2009 Opublikowano 23 kwietnia 2009 No no od niedawna ja i moja Fifa przezywamy druga mlodosc.Po dluuugim czasie grania i frustracji ze bramki padaja glownie z sam na sam albo podania w uliczke w polu karnym wreszczie opanowalem umiejetnosc strzelania z dystansu i teraz w co drugim meczu siekam takie bramki z poza pola karnego ze hoho...I nie mowie tu o prze(pipi)ach jak Ronaldo,tylko skromnej Lidze Polskiej. Jestem naprawde godny podziwu dla EA za taki "system" w fifie.W PES juz po 3 meczach walilem bomby z poza pola karnego i siaty jak szlo,tutaj musialem ostro potrenowac,pocwiczyc nachylenie galki,sile strzalu,wysokosc i odpowiedni kat by wreszcie wiedziec jak zaskoczyc bramkarza...ale jaka satysfakcja. Cytuj
GOPA 0 Opublikowano 23 kwietnia 2009 Opublikowano 23 kwietnia 2009 nie wiem czy wiecie ale jak skasujecie wszystkie save to bedziecie mogli znow wybrac darmowa lige live season ))) czyli jak komus znudzila sie jedna liga to moze sobie wybrac druga Cytuj
Mlody-San 0 Opublikowano 23 kwietnia 2009 Opublikowano 23 kwietnia 2009 Wiadomo jak ktos ma lacze 1 mb to moze byc ciezko, dobre lacze do grania to od 4 mb w wzwyz. What? Nie nie nie, liczy się przede wszystkim upload, bo możesz mieć łącze nawet 20Mbitów i co z tego, jeśli np. wysyłasz (albo Twój oponent) z prędkością 256kbps. Łącze 1Mbit UPLOADU do grania online jest jak najbardziej wystarczające (chociaż nie testowałęm, ale w teorii powinno dawać radę), nawet 512kbps powinno wystarczyć. Cytuj
GOPA 0 Opublikowano 23 kwietnia 2009 Opublikowano 23 kwietnia 2009 wiem ze upload ale przyzwyczailem sie do UPC i tam 4 mb ma dopiero odpowiedni upload Cytuj
Ader 383 Opublikowano 23 kwietnia 2009 Opublikowano 23 kwietnia 2009 No no od niedawna ja i moja Fifa przezywamy druga mlodosc.Po dluuugim czasie grania i frustracji ze bramki padaja glownie z sam na sam albo podania w uliczke w polu karnym wreszczie opanowalem umiejetnosc strzelania z dystansu i teraz w co drugim meczu siekam takie bramki z poza pola karnego ze hoho...I nie mowie tu o prze(pipi)ach jak Ronaldo,tylko skromnej Lidze Polskiej. Jestem naprawde godny podziwu dla EA za taki "system" w fifie.W PES juz po 3 meczach walilem bomby z poza pola karnego i siaty jak szlo,tutaj musialem ostro potrenowac,pocwiczyc nachylenie galki,sile strzalu,wysokosc i odpowiedni kat by wreszcie wiedziec jak zaskoczyc bramkarza...ale jaka satysfakcja. No jeszcze powinni uwzględnić siłę wiatru,fazy księżyca i rok przestępny,żeby dobrze uderzyć np. takim Gerardem zza pola karnego(on na pewno też godzinę myśli jak uderzyć by trafić w bramkę).Ale to ma być w najnowszej części,także spoko. Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 23 kwietnia 2009 Opublikowano 23 kwietnia 2009 Nie, powinny bramki padac ot tak sobie jak w PESie gdzie latwiej strzelic niz w hokeja... W koncu w rzeczywistosci kazdy pilkarz ot tak sobie strzela i laduje brame za brama zza pola karnego... Cytuj
Ader 383 Opublikowano 23 kwietnia 2009 Opublikowano 23 kwietnia 2009 PES ma idealny system strzałów i zdecydowanie przyjemniej się strzela gole.W fife jedynie to właśnie mi się nie podoba bo wszystko inne praktycznie stoi na bardzo wysokim poziomie(animacje,grafika itp.). Ale to tylko moje zdanie Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 24 kwietnia 2009 Opublikowano 24 kwietnia 2009 Klopot w tym ze bramy z daleka w realu to rzadkosc i naprawde wymagaja albo szczescia albo niezwyklych umiejetnosci. FIFA to oddaje a PES to raczej osmiesza... Choc kiedys bylo chyba odwrotnie (choc i tak z daleka latwiej bylo strzelic)... FIFA jest gra skillowa. Daje naprawde ogromna przyjemnosc gdy gra sie z dobrym przeciwnikiem i gdy konstruowanie akcji to nie jest takie hop siup. Troche czasem szkoda, ze takim Messim nie wchodzi sie w obroncow jak w maslo, ale pewnie gdybym opanowal tricki do perfekcji to dalbym rade. W PESie tego typu granie jest za latwe. Akcja kopiuje akcje. Nie trzeba skilla tylko troche ogrania. Choc w FIFe gra na kopnij i biegnij w multi tez robi sie nudna, ale czasem mozna spotkac przeciwnika z ktorym gra to rozkosz. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 24 kwietnia 2009 Opublikowano 24 kwietnia 2009 (edytowane) Nie wiem jak ludzie moga w ogole narzekac na strzaly w Fifie,albo zbyt duze przyzwyczajenie do PES'a albo nie wiem.No albo graja z asystami na strzaly,wtedy nie ma o czym dyskutowac.Manual oddaje taka swobode w strzalach (ktore sa co prawda bardzo trudne do opanowania ale...) ze wkoncu znalazlem swoja wymarzona gre pilkarska.PES byl dla mnie zawsze troche za "arcadowy",te same patenty na bramke i prawie zawsze gol z kata 45 stopni z poza pola karnego. Edytowane 24 kwietnia 2009 przez Velius Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 4 maja 2009 Opublikowano 4 maja 2009 moze to o co zapytam bedzie troche lamerskie, ale... raz kozie smierc sciagnalem angielski komentarz z PSN i... what now? po wlaczeniu gry w wyborze komentarza nie ma jezyka angielskiego plik zainstalowalem, hmm... Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 4 maja 2009 Opublikowano 4 maja 2009 W opcjach gry mozesz ustawic komentarz. Po wlaczeniu gry nie ustawiasz komentarza tylko jezyk gry. W naszej wersji angielskiego po prostu nie ma. Natomiast komentarz da sie ustawic gdy go zainstalujesz. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 4 maja 2009 Opublikowano 4 maja 2009 no wlasnie sciagnalem ten komentarz z PSN, zainstalowalem. wlaczam gre, wchodze w opcje, zaawansowane, dzwiek i tam w jezykach komentarza nie mam do wyboru angielskiego. nie kumam czemu. Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 4 maja 2009 Opublikowano 4 maja 2009 Tez nie wiem. Pamietam ze jakies rzeczy do sciagniecia byly uzalenione od wersji gry i bylo kilka wersji do sciagniecia. Nie jest tak z komentarzami? Nie masz kodu wersji gry podanego przy komentarzach? Moze sciagnales zla wersje? Cytuj
kendzior 21 Opublikowano 4 maja 2009 Opublikowano 4 maja 2009 No komentarze były do dwóch wersji, sprawdź na pudełku jaką masz i tyle. Cytuj
Mlody-San 0 Opublikowano 4 maja 2009 Opublikowano 4 maja 2009 W naszej wersji angielskiego po prostu nie ma. What? o_O Przymierzałem się żeby kupić sobie oryginała i sprawdzić się w końcu online, ale widzę że jednak się chyba wstrzymam. Dla mnie angielski to mus. Polski wydaje mi się taki nienaturalny, a poza tym nie rozumiem tych śmiesznych akronimów opisujących pozycje zawodników. Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 5 maja 2009 Opublikowano 5 maja 2009 W naszej wersji angielskiego po prostu nie ma. What? o_O Przymierzałem się żeby kupić sobie oryginała i sprawdzić się w końcu online, ale widzę że jednak się chyba wstrzymam. Dla mnie angielski to mus. Polski wydaje mi się taki nienaturalny, a poza tym nie rozumiem tych śmiesznych akronimów opisujących pozycje zawodników. W wersji na X0 chyba jest angielski. Akronimy wszedzie sa niezrozumiale (co mnie wpienia na maksa i to wlasciwie chyba najwieksza wada tej produkcji), niezaleznie od wersji jezykowej. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 5 maja 2009 Opublikowano 5 maja 2009 potwierdzam. wersje na X360 mam polska w ktorej jest do wyboru angielski jezyk wraz z komentarzem, w wersji na PS3 angielskiego nie ma, trzeba sciagac. Cytuj
Mlody-San 0 Opublikowano 5 maja 2009 Opublikowano 5 maja 2009 (edytowane) Dzięki za info chłopaki. Akronimy wszedzie sa niezrozumiale (co mnie wpienia na maksa i to wlasciwie chyba najwieksza wada tej produkcji), niezaleznie od wersji jezykowej. Nie do końca, akurat te angielskie bazują na nazwach, które znam od zawsze, np. ST - striker, FW - forward, DMF - defensive midfielder. Czegokolwiek tak nie znajdę, to zawsze jakoś rozszyfruję. Co innego polskie. W ogóle całe tłumaczenie jakoś mi nie odpowiada. Wersję na PS3 mam w pracy i strasznie niewygodnie porusza mi się po tych menusach (jakoś nigdy nie zwróciłem uwagi że nie ma angielskiego do wyboru, bo gramy tylko mecze towarzyskie). Ale ja tak mam wszędzie, nawet w komórce nie mogę mieć polskiego, bo często nie rozumiem co autor miał na myśli tłumacząc coś akruat w ten sposób. Edytowane 5 maja 2009 przez Mlody-San Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 5 maja 2009 Opublikowano 5 maja 2009 (edytowane) Nie do końca, akurat te angielskie bazują na nazwach, które znam od zawsze, np. ST - striker, FW - forward, DMF - defensive midfielder. Twoje przyklady to akurat to latwizna. Co na temat statystyk graczy? Podejrzewam ze faktycznie angielska wersja jest latwiejsza do rozszyfrowania, bo polska jest do tego zenujaca przez sam fakt, ze sa w skrotach bledy ortograficzne - np. schodzacy to "ZCH" (!!!). No i nie ma jednej reguly na skroty... Moze jakis slownik zrobimy z osobami co maja wersje angielska coby dalo sie grac... Edytowane 5 maja 2009 przez grzes_l Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 5 maja 2009 Opublikowano 5 maja 2009 Serio zwracacie uwagę na takie duperele? zagrajcie w LMA or sth. Akurat w Fifie to żaden problem. W końcu arkejdówka ma to do siebie, że odpalasz mecz i grasz. Nie kręcisz się po menusach bo to i tak nic nie daje. Cytuj
Mlody-San 0 Opublikowano 5 maja 2009 Opublikowano 5 maja 2009 Co na temat statystyk graczy? Podejrzewam ze faktycznie angielska wersja jest latwiejsza do rozszyfrowania Powiem tak - nigdy nie miałem problemów z rozszyfrowaniem czegokolwiek w angielskiej wersji. Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 8 maja 2009 Opublikowano 8 maja 2009 Nie zmienia to faktu,że gra jest bardzo fajna,ale po przegraniu prawie 70 godzin stwierdzam,że najwyżej na 8 +.Jest sporo spraw,które trzeba poprawić (random w podaniach na dobieg np) PS:W FIFIE 10 ma być normalny tryb treningu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi