Gość _Milan_ Opublikowano 15 czerwca 2008 Opublikowano 15 czerwca 2008 Oci,pialem na jej punkcie, od tygodnia gdzie tylko moge to ja podmieniam. Na dzien dzisiejszy wygrywa z pyzami chyba nawet, o frytkach, ziemniakach i ryzu nie wspominajac. szukam innych fanow tej kaszy, nie wierze ze jestem sam. rozmawiajmy Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 15 czerwca 2008 Opublikowano 15 czerwca 2008 kuskus jest wyku.rwisty, żałuje ze troche mam problem w okolicy u siebie zeby to dostac, ale raz na jakis czas ide do jakiegos carreforu'a czy czegos takiego i biore zapas - wypasiona sprawa, niesamowicie szybko mozna przygotowac, doskonale sie nadaje do sosów, miesa, idealny substytut ziemniaków, ryżu czy makaronu. jeszcze podobnym szacunkiem darze purre ziemniaczane w proszku, aczkolwiek tutaj wiecej chemii jest niz w rzeczonej kaszy Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 15 czerwca 2008 Opublikowano 15 czerwca 2008 (edytowane) zgadza sie, ja pierwszy raz sprobowalem miesiac temu, zawsze bylem anty gdy slyszalem slowo "kasza", no ale jak dziewczyna przyrzadzila smazone cukinie z kus kusem to nie mialem wyjscia, i wpadlem ;] wlasnie wchlanalem kurczaka ze sosem smietanowym, ofkoz z kus kusem, ja nie wiem, to jest mega uniwersalne, nie ma problemu jesc kuskusa z ketchupem, czy innym sosem, w tym tygodniu sprobuje zrobic sobie tortille z miesem i kuskusem, sadze ze wyniki beda znakomite. Edytowane 15 czerwca 2008 przez _Milan_ Cytuj
ojejcu 86 Opublikowano 15 czerwca 2008 Opublikowano 15 czerwca 2008 no kus kus z kurczakiem jest najzaje,bistsze. Cytuj
Manor 645 Opublikowano 15 czerwca 2008 Opublikowano 15 czerwca 2008 no nie będę oryginalny i powiem że też lubie kuskus. No i do tego błyskawicznie się robi, zalewam michę wrzącą wodą, czekam 4 minuty i łala. Zazwyczaj wpie.przam kuskus jak nie chce mi się robić ryżu. dobra rzecz, na poziomie ryżu i kaszy. Cytuj
szeni 114 Opublikowano 15 czerwca 2008 Opublikowano 15 czerwca 2008 No kur.wa nie ma innej opcji jak widzę. Najlepszy jest czas przygotowania. Ostatnio widziałem w sklepie suszony makaron, taki jak w Vifonach, tyle że w większych paczkach. Też musi być dobry i wygodny. Cytuj
Reiko 12 Opublikowano 16 czerwca 2008 Opublikowano 16 czerwca 2008 Jdałam kus kus. Tzn nie kaszę ale kus kus w sensie potrawy. Tradycyjnej tureckiej potrawy. I nie smakowała mi. Bo i na zimno była i jakieś ciulowe warzywa w tym. Sama kasza może by i smakowała ale kus kus jako potrawa to fuj Cytuj
kold 8 Opublikowano 17 czerwca 2008 Opublikowano 17 czerwca 2008 Ohohoh.... Dzieki za ten topik. Kupie sobie rozne kasze, bo glownie na ryzu i makaronie jade ;F. Umiecie gotowac kasze? Ja robilem na wodzie z kostka rosolowa, potem przerzucalem na patelnie z olejem na koniec sypiac ziolami salatkowymi Kamisa. Kawalek 'martwego zwierzaczka' i jest dobra szama. I mizeria sie do tego nada jeszcze ;]. Cytuj
kempa 0 Opublikowano 17 czerwca 2008 Opublikowano 17 czerwca 2008 a to nie jest czasem to co haryharyhary rama kryszna daje na woodstocku ? Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 30 czerwca 2008 Opublikowano 30 czerwca 2008 Kus kus owned. Szczególnie przyrządzony z daniami marokańskimi (Tażin, czy też danie kus kus - gotowane warzywa, trochę rodzynek (?), drobiu, posziszu itp), a nie żadnymi Ketchupami ; ) Cytuj
Lain 107 Opublikowano 30 czerwca 2008 Opublikowano 30 czerwca 2008 uwielbiam sałatki z kaszą kuskus. masakra <3 szczególnie polecam z tuńczykiem ; D kiedyś jadłam z miodem i jakimś mięsem ;0 pycha. muszę wygrzebać w necie przepis na to. :] Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 1 lipca 2008 Opublikowano 1 lipca 2008 Kus Kus na daktylach - to jest masakra Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.