Daffy 10 582 Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 a jak jest z rozdzielczością dema?Wiem,że da się to puścić w full hd ale czy rzeczywiście konsola wtedy przerzuca full hd? Taki Prologue choć niby miał Full HD to w czasie wyścigu chodził w 1280x1080 i 2AA A zamieszanie i wojna głownie tyczy się grafiki,bo to niby obecnie najbardziej mocożerna gra na x360,a jak się okazuje nie potrafi pobić graficznie półtorarocznego dema-stąd takie poruszenie w temacie. Przynajmniej cała reszta jest na świetnym poziomie i w chwili premiery bezsprzecznie będzie to najlepsza ścigałka dostępna na rynku. Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 na tym forum jakos te nowinki z opoznieniem docieraja... radze zajrzec na xboxonline. czarne szyby to wina dema Zdjecia z poczatku czerwca , wnetrza aut nie oswietlone , kokpity z zewnatrz niewidoczne (tak jak w demie) http://images.eurogamer.net/assets/articles//a/5/9/6/8/7/3/FM3_E3_R8_1.jpg.jpg http://cdn.forzamotorsport.net/uploadedImages/Media/Images/Forza_3_Made_in_Japan/FM3_Nissan_370z_1.jpg A to juz zdjecie z poczatku lipca , kokpity widoczne z zewnatrz http://cdn.forzamotorsport.net/uploadedImages/Media/Images/Forza_3_Kotaku_Multiplayer/FM3_Audi_R8FSI.jpg Czyli wyglada na to , ze nasze demko ma juz dobrych kilka miesiecy Niestety raczej sie mylisz... Zwroc uwage na prezentacje samochodu tuz przed wyscigiem (juz na trasie). Wtedy pokazany jest przez chwile model garazowy i widac doikladnie wnetrze itd. Potem podczas wyscigu i na replayach model wymeniany jest na duzo slabszy zeby ulzyc konsoli. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 Nie będziecie wzięci na poważnie, ponieważ jesteście posiadaczami PS3. No cóż. Uważam, że gra będzie spoko, ale te szumne zapowiedzi po prostu się nie sprawdziły. Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 tu jest pokazany ten moment przejścia do gorszego modelu w czasie wyścigu o co chodzi Emetowi.W pełnej będzie identycznie-po prostu foty z widocznym kokpitem są z photo mode. Cytuj
Bartg 5 476 Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 (edytowane) Uważam, że gra będzie spoko, ale te szumne zapowiedzi po prostu się nie sprawdziły. A ja uwazam, ze opinia posiadacza PS3, ktory ocenia gre na podstawie filmow/screenow/gt5/internetu nas nie interesuje 8) Edytowane 26 września 2009 przez Bartg Cytuj
Gość bigdaddy Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 A zamieszanie i wojna głownie tyczy się grafiki,bo to niby obecnie najbardziej mocożerna gra na x360,a jak się okazuje nie potrafi pobić graficznie półtorarocznego dema-stąd takie poruszenie w temacie. fm3 pobiła gt5p a nawet znokautowała samochody wyglądają trochę słabiej podczas wyścigu niż w gt5p ale w innych aspektach graficznych demo fm3 jest znacznie wyżej niż gt5p. jeżeli miałbym tak ocenić to: GT5P Grafika otoczenia: 7-/10 Grafika pojazdów podczas wyścigów: 10/10 Grafika pojazdów w menu 9/10 Widok z kokpitu:7+/10 Model jazdy: 6/10 Grawyalność: 7/10 Zniszczenia: 0/10 Dźwięk: 6/10 FM3 demo Grafika otoczenia: 9+/10 Grafika pojazdów podczas wyścigów: 8/10 (wszytko było by ok gdyby nie szyby które zamieniają się nie mal w czarne) Grafika pojazdów w menu 10/10 Widok z kokpitu: 6/10 (widok i detale są ok, tekstury są słabe i brak szyby) Model jazdy: 9/10 Grawyalność: 9+/10 Zniszczenia: 7/10 Dźwięk: 9/10 ps. oczywiście gt5p oceniłem pod względem premeiry w 2008 dziś byłoby słabiej A ten screen z porshe przesadzony szyby na nim wyglądają na kompletnie carne a tak nie jest, są po prostu ciemniejsze Uważam, że gra będzie spoko, ale te szumne zapowiedzi po prostu się nie sprawdziły. sprawdziły się, sprawdziły się tak samochody wyglądają w garażu/na replayach/w photo mode/ i chwilę przed wyścigiem...chyba nie było co się łudzić na taką jakość podczas gry, to samo jest w gt5p i będzie w gt5 gdzie samochody na trasie są/będą gorsze niż w garażu. Szczerze ? podczas grania w demo fm3 z kumplem nawet nie zauważyliśmy gorszej jakości samochodów, dopiero jak na forum ktoś to pokazał to zwróciłem uwagę. Powiedz mi jaki masz interes Major, nie masz x-a nie grałeś w fm3 i nie będziesz przechodził fulla, więc co tak bombardujesz ten temat? rozumiem że podczas czekania na gt5 to twoje nowe hobby? to samo tyczy się feisara 1 Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 Uważam, że gra będzie spoko, ale te szumne zapowiedzi po prostu się nie sprawdziły. Po demie jakiś niesmak pozostaje, wrażenia też znikome.Trojka w tytule? jak na razie wer. 2.1 mi tu bardziej pasuje i tytuł powoli znika z mojej listy zakupów, dając jej jeszcze szanse czekając na ostateczny werdykt. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 Nie no co niektórzy są po prostu żałośni, dzisiaj jak siostra grała na 22" FHD (widok zewnętrzny) to jak gapiłem się na samochód z odległości 30cm to AA był minimalny i szczerze mówiąc to nie wiem czy widziałem w tej generacji jeszcze mniejsze AA w jakiejkolwiek grze (a przez 13 miechów ograłem prawie 30 gier), więc za Chiny Ludowe nie wiem o co kaman, no ale jak ktoś był na tyle, nie wiem ciemny, że uwierzył, że AA będzie jak na photo mode to współczuję, normalnie żal co niektóre wypowiedzi czytać. To co faktycznie jest widoczne, a co mogloby w grafice lepiej wyglądać to bardziej połyskujący lakier bo ten co jest w demie to ani metalic ani mat, coś pomiędzy. MajorZero64: Wiesz co, do momentu kiedy z obu gier mieliśmy tylko screeny i marnej jakości filmy to sobie mogłeś porównywać i pisać co chciałeś w tym temacie, ale teraz jak mamy demo, którego nawet przez szybę nie polizałeś to zamilcz, bo to, że będziesz przytakiwał rozgoryczonym nie wiadomo z jakiego powodu posiadaczom X'a już o niczym nie świadczy, bo oni grali, a Ty znasz tylko z opowieści, ja mówię, że grafika jest za(pipi)ista i w gruncie rzeczy jest tym czego się spodziewałem biorąc poprawkę na to co mówił developer i czego mogłem się realnie lepszej jakości spodziewać to lakieru, czemu mi nie przytakniesz, hm... ? Widzę tu taką postawę u co niektórych, jest ogród w którym kwitnie tysiące pięknych kwiatów, ale oni najpierw zauważyli, że dwa uschły. Dalej co do samej jazdy, nie wiem jak jest generalnie w innych grach tego typu, ale zauważyłem, że przeciwnicy są nieprzewidywalni, raz jedziemy równolegle i nas straszą, a innym razem jak już myślimy, że blefują to spychają nas z toru, raz nawet zauważyłem jak przeciwnik specjalnie zjechał z optymalnego toru żeby mnie zepchnąć bo kilkaset metrów dalej na przyhamowaniu wyjechałbym po wewnętrznej i byłoby po ptokach Nie można nawet przewidzieć co zrobią po cofaniu czasu, bo jak cofniemy to już robią co innego w tym samym miejscu Dalej, faktycznie każdy samochód się inaczej prowadzi Mitsubishi jak dla mnie najodpowiedniejsze, nie wyrwie od początku z kopyta i nie zacznie brać swoją prędkością, ale nadrabia stabilnością i można bardzo ładnie w ten sposób wykorzystywać do wymijania błędów przeciwników, kiedy np. Audi dużo ciężej na torze utrzymać, ale za to ma przewagę na prostych. 1 Cytuj
Magik 1 124 Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 Szczerze ? podczas grania w demo fm3 z kumplem nawet nie zauważyliśmy gorszej jakości samochodów, dopiero jak na forum ktoś to pokazał to zwróciłem uwagę. No fakt...mialem to samo...glownie dlatego ze podczas wyscigu kamera nie jest dostatecznie blisko by zobaczyc takie detale. Wychodzi to dopiero w powtorkach...i tam to piowinno zostac zmienione...wkoncu powtorki chodza w 30 fps zamiast 60. Byc moze poprawia replaye w finalnej wersji. Co do ludzi narzekajacych na aliasing....nie wiem na czym wy gracie...na moim Samsungu 32" jest rownie "gladko" jak w GRID. Pewnie macie zabki w wiekszosci gier Sprobujcie pozmieniac cos w ustawieniach bo zblizone do standardowych to padaka. Wiekszosc producentow ustawia jako default bardzo mocny kontrast/ nasycenie kolorow/ ostrosc po to by obraz wyroznial sie na tle innych TV na wystawie. Czasami korakta ustawiemn potrafi zdzialac cuda. Cytuj
Bartg 5 476 Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 (edytowane) Widac dla niektorych grafika to cale zycie 8) Mnie tam akurat to, ze auto bedzie miec 5678 polygonow mniej niz to w GT, tekstura słupka w kabinie bedzie miala mniej detali, szyby beda za ciemne ( i tak zawsze przy kupnie auta przyciemniam na full ) absolutnie wisi i powiewa, wazne ze jezdzi sie cudownie nawet 5 autami na nie za dlugiej trasie. Dajcie mi Amalfi i jakąś Mazdę i wiecej do szczescia mi nie potrzeba, nawet AAx4 Edytowane 26 września 2009 przez Bartg Cytuj
Shago 3 564 Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 MajorZero - chlopie grales wogole ??. Zamilcz jesli nie, prosze Cie . U mnie na 32" LCD Panasonica gra wyglada przepieknie, wiec Twoje narzekanie poparte jest nie wiem czym... mozaesz zachowac to dla siebie ;]. Idz i czekaj kolejne 5 lat na GT5... Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 Widzę, że każdy broni swego, ale ocena widoku z kokpitu w GT5P na 7+ to przegięcie na maxa! Toż to najlepiej odwzorowany widok tego typu w grach wyścigowych ever, i trza mieć naprawdę klapy na oczach żeby tego nie dostrzec. Cytuj
Gość bigdaddy Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 Widzę, że każdy broni swego, ale ocena widoku z kokpitu w GT5P na 7+ to przegięcie na maxa! Toż to najlepiej odwzorowany widok tego typu w grach wyścigowych ever, i trza mieć naprawdę klapy na oczach żeby tego nie dostrzec. 7+ to dobra ocena, w tym czasie pojawił się grid który ma lepszy widok z kokpitu dla mnie wcześniej był jeszcze pgr4. Dlatego 7+, odpal sobie nfs shift żeby zobaczyć najelpszy widok z kokpitu ever 1 Cytuj
Bartg 5 476 Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 Mnie ciekawi geneza tej calej wojny, rozumiem pes vs fifa - ta sama platforma, wiec dylematy w co grac. Ale po co zrec sie o gry na rozne platformy, gdzie w obie zagra jakis ułamek procenta graczy to nie wiem. Rozumiem, że posiadaczy PS3 boli, ze maja tylko demo i musza czekac, a posiadaczy Xboxa, ze jednak demo Forzy nie wyglada tak mega hiper jak zapowiadali, niech kazdy gra w to co lubi, bo ostatnie kilkanascie strone tematow o GT5 i FM3 to jakies debilne wojenki. Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 Widzę, że każdy broni swego, ale ocena widoku z kokpitu w GT5P na 7+ to przegięcie na maxa! Toż to najlepiej odwzorowany widok tego typu w grach wyścigowych ever, i trza mieć naprawdę klapy na oczach żeby tego nie dostrzec. 7+ to dobra ocena, w tym czasie pojawił się grid który ma lepszy widok z kokpitu dla mnie wcześniej był jeszcze pgr4. Dlatego 7+, odpal sobie nfs shift żeby zobaczyć najelpszy widok z kokpitu ever Nie wdawałem sie z tobą w dyskusję ale naprawdę w tym momencie piszesz straszne brednie. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 O właśnie trochę ograłem i jedno mi się rzuciło w oczy, co to jest za jeżdżąca czerwona plama, to chyba jakiś starszy model Ferrari, ten taki niski, gdzie łuki nad kołami ma wyżej niż maska pomiędzy. Normalnie chyba zero tekstury, zero połysku, wygląda tragicznie he heh, ciężko dobrze kształt wyłapać tego wozu Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 Widzę, że każdy broni swego, ale ocena widoku z kokpitu w GT5P na 7+ to przegięcie na maxa! Toż to najlepiej odwzorowany widok tego typu w grach wyścigowych ever, i trza mieć naprawdę klapy na oczach żeby tego nie dostrzec. 7+ to dobra ocena, w tym czasie pojawił się grid który ma lepszy widok z kokpitu dla mnie wcześniej był jeszcze pgr4. Dlatego 7+, odpal sobie nfs shift żeby zobaczyć najelpszy widok z kokpitu ever Wg mnie w kazdej grze którą wymieniłeś, widok z kokpitu bardziej lub mniej ogranicza widoczność. W GT widoczność jest perfekcyjna z jednoczesnym widokiem na znaczną część kokpitu. O świetnej animacji rąk na kierownicy i wachlowaniu drążkiem/łopatkami od zmiany biegów już nie wspomnę, ale to w wersji prezentowanej na TGS. Cytuj
Bartg 5 476 Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 Hmm to jeden z nowszych modeli Ferrari akurat, California Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 Hmm to jeden z nowszych modeli Ferrari akurat, California Ale u mnie wygląda strasznie Może ten wściekły czerwony jakoś do niego nie pasuje, bo dla mnie tak jakby ten samochód kształtu nie miał, tylko czerwień widzę, a jak już jedzie przede mną to w ogóle wygląda jakby z innej gry go wyciągnęli Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 (edytowane) Po zapoznaniu się z demem powiem jedno. Widok z kokpitu jest strasznie sterylny i jeśli w pełniaku nie będzie inny to straszna bieda. "Brak" przedniej szyby to największy bubel w kokpitach jaki widziałem na tej genracji więc ogólnie fakt istnienia tego widoku nie jest żadną zaletą. Stary PGR4 pod względem wykonania kokpitu (I jakby to nazwać - obecności odpowiedniego klimatu tzn świetnie stłumiony dźwięk silnika, odpowiednio ułożona kamera, znakomite reakcje kamery na hopki itd). W FM3 cczuję się jakbym jeżdził z widoku na masce tyle, że z dodanymi rękoma kierowcy, obwolutą przedniej szyby, 1/4 kierownicy i prędkościomierzem. Jak widać jestem trochę zawiedziony (Bynajmniej nie pod względem jakości technicznej bo ta jest wysoka) a nie spodizewałem się rozczarowania jakimkolwiek elementem związanym z FM3. Odnosnie jakości oprawy całej reszty - 5+ jeśli nie 6 czyli Nr1 na rynku. To co w GT5 P widziałem na pewno nie dorównuje FM trójce. Jak może dorównywac skoro ma takiej samej jakości modele aut i gorszej jakości całą resztę? Edytowane 26 września 2009 przez Gooral Cytuj
Gość bigdaddy Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 O właśnie trochę ograłem i jedno mi się rzuciło w oczy, co to jest za jeżdżąca czerwona plama, to chyba jakiś starszy model Ferrari, ten taki niski, gdzie łuki nad kołami ma wyżej niż maska pomiędzy. Normalnie chyba zero tekstury, zero połysku, wygląda tragicznie he heh, ciężko dobrze kształt wyłapać tego wozu a widziałem tą czerwoną plamę, fakt wygląda strasznie, tak wali po oczach jak by kolor i kontrast miała w tv na 100% a reszta samochodów na 40% Cytuj
Świrol 0 Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 10X więcej polygonów... W MENU - panowie z Turn10 zapominieli dodać. Ale gra się świetnie, dawać pełną wersję. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 (edytowane) Zmień kolor ? Ale to nie jest to ferrari co możemy wybrać, to zupełnie inny samochód, który jest jednym z przeciwników, ja jemu koloru zmienić nie mogę Ale wygląda masakrycznie, tak jak Bigdaddy napisał, jakby zapierniczał na innych ustawieniach niż reszta gry A tak ogólnie biorąc to masa radochy z jazdy, nie myślałem, że mnie tak nakręci, trochę żałuję teraz, że wypsztykałem ostatnio 300zł na Wolfensteina i ODST, będzie trzeba kombinować, ciekawe ile z moich badziewnych gier musiałbym oddać na wymianie za Forza 3 :potter: Edytowane 26 września 2009 przez donsterydo Cytuj
jarken 33 Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 Embargo na recenzje mija 8 października. http://www.gameswire.net/news/forza-3-reviews-to-go-live-on-8-october_360.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi