coolkrzychu 0 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 Recenzja IGN 9.4/10 http://xbox360.ign.com/dor/objects/14345839/forza-3/videos/forza3_vdr_100709.html Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 (edytowane) Są już pierwsze recenzje, werdykt jest jednogłośny, przez co najmniej 6 najbliższych miesięcy X360 będzie miał najlepszego sim racera tej generacji. Edytowane 8 października 2009 przez donsterydo Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 Szkoda ze te kraksy w zabawie w Kotka i Myszke wygladaja jak na cos na havocu , zas porownanie lepsze od statycznych, malych obrazkow choc kompresja sporo zabiera z grafiki. Na filmikach wyglada dobrze lecz na HDReady oblednie. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 (edytowane) No i chyba nie ma co się martwić o poziom trudności, na IGN mówili, że przeskok między drugim a trzecim poziomem trudności PRZECIWNIKÓW jest taki, że niektóre wyścigi mogą się wydawać niemożliwe do wygrania na tym poziomie, więc hardkorowcy chyba jednak mogą spać spokojnie Z 14 dostępnych ocen wychodzi średnia 9.3 tak dla tych, których to interesuje. Edytowane 8 października 2009 przez szczurek Cytuj
orion50 632 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 Obejrzałem filmiki i jestem tak podjarany, że aż nie mogę 14 recenzji i średnia 9.3. Nieźle. Czekamy na kolejne. W Fm2 Silverstone był wstrętny, a tutaj aż będzie chciało się jeżdzić. Laguna Seca też była jakaś smętna i od nowa teraz zapałam miłością do tej trasy. Czekam jeszcze na recki od Gamespot'u. Mam nadzieję, że w najbliższym numerze PE będzie recenzja Fm3. Mam też nadzieję, że recenzję będzie robił ktoś inny niż Hiv. Szanuję go za teksty i recenzje, ale ma dziwny gust jeśli chodzi o samochodówki. 9 dla Shifta mega śmierdzi. Dajcie Luckowi Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 (edytowane) Obejrzałem filmiki i jestem tak podjarany, że aż nie mogę 14 recenzji i średnia 9.3. Nieźle. Czekamy na kolejne. W Fm2 Silverstone był wstrętny, a tutaj aż będzie chciało się jeżdzić. Laguna Seca też była jakaś smętna i od nowa teraz zapałam miłością do tej trasy. Czekam jeszcze na recki od Gamespot'u. Mam nadzieję, że w najbliższym numerze PE będzie recenzja Fm3. Mam też nadzieję, że recenzję będzie robił ktoś inny niż Hiv. Szanuję go za teksty i recenzje, ale ma dziwny gust jeśli chodzi o samochodówki. 9 dla Shifta mega śmierdzi. Dajcie Luckowi Jak ODST dali 9, to Forza 3 dostanie 10 jak nic :-p Chyba nigdy się nie doczekam czasów kiedy recenzenci zrezygnują z ocen na rzecz opisowych plusów i minusów Ciekawe czy oceny wpłyną pozytywnie na pre-ordery, bo w USA jest jak na moje oko kiepściutko z tym. Edytowane 8 października 2009 przez donsterydo Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 Co wy do tych rak sie przyczepili? Wolalbym bardziej shake ekranu po uderzeniu w cos jak w Shifcie niz gapic sie jak nasz kierowca zmienia bieg czy robi co innego. Patrzycie sie trase a nie jego rece. Nawet gdyby bylo ze on rusza to po godzinie nie robilo na nas zadnego juz wrazenia. Zalezy jak grasz - ostatnio we wszytskie wyscigi gram na kierownicy od wewnatrz samochodu, wiec wolalbym tez by kontem oka animacja kierowcy byla w takiej produkcji takze poprawna. Cytuj
Cr@sh 195 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 średnia 9.3 to wspaniały wynik i po cichu właśnie liczyłem na oceny powyżej 9.0 Preorder w sklepie PE odwołany, teraz tylko ogarnąć temat na game.co.uk Cytuj
orion50 632 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 Ja chyba jednak wezmę w PE Shopie Cytuj
Lukas_AT 1 192 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 No no musze kupić Xboxa 360 :] (rzekł fan Gran Turismo) 2 Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 No no musze kupić Xboxa 360 :] (rzekł fan Gran Turismo) Ja to właśnie dla tej gry uczyniłem Nie mam zamiaru czekać bezczynnie przez pół roku (o ile nie dłużej) i zazdrościć innym świetnej gry. Pozdro dla fanboyów Cytuj
nightrunner 8 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 (edytowane) No no musze kupić Xboxa 360 :] (rzekł fan Gran Turismo) No mnie powstrzymuje od kupna X-a tylko to, że nie obsługuje on kierownic logitecha (gra na padzie odpada jak dla mnie w przypadku gry nastawionej na symuylację). Drugiej kierownicy na pewno nie kupię gdyż jedna i tak wystarczająco zagraca mi pokój... Tylko pozazdrościć, że posiadacze X-a będą mogli juz niedługo położyć łapki na tej grze. Edytowane 8 października 2009 przez nightrunner Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 (edytowane) Ja zaciskam mocno pasa i biorę kółko od Microsoft'u. Raz kozie śmierć Edytowane 8 października 2009 przez Michał102 Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 Eeee, tam. Ja będę grał na padzie, ale to żadna tajemnica, że jestem hardkorem Kupować konsolę dla jednej gry to trzeba być maniakiem, heh :potter: Cytuj
nightrunner 8 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 Ja zaciskam mocno pasa i biorę kółko od Microsoft'u. Raz kozie śmierć No to bardzo liczę na Twoje wrażenia z jazdy na tym kółku w FM3 w porównaniu do jazdy w gt5p (bo chyba grałeś w obie?) . Tak przy okazji zapytam: czy to kółko obsługuje 900 stopni? Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 Ja zaciskam mocno pasa i biorę kółko od Microsoft'u. Raz kozie śmierć No to bardzo liczę na Twoje wrażenia z jazdy na tym kółku w FM3 w porównaniu do jazdy w gt5p (bo chyba grałeś w obie?) . Tak przy okazji zapytam: czy to kółko obsługuje 900 stopni? Niestety nie obsługuje 900 stopni, chyba 270. Będę miał porównanie do GT5P na DFP. Cytuj
Lukas_AT 1 192 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 Kupować konsolę dla jednej gry to trzeba być maniakiem, heh :potter: Nie no przy okazji zagra się też w inne gry na wyłączność. Ale, że od zawsze lubiłem wyścigi to w Forze 3 chętnie zagram. Najbardziej interesuje mnie online. 2 Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 Tak gra jest super i zawsze tak uważałem. Szkoda tylko, że jak w tym temacie spróbuje się wytknąć jakiś błąd grze to zaczyna się nalot, a w Console Wars co niektórzy bronią gry jak ojczyzny co najmniej. 1 Cytuj
Magik 1 124 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 Wiesz Major..to dziala w obie strony...jedni bronia gry jak ojczyzny, inni zas za wszelka cene staraja sie ja atakowac uzywajac nieprawdziwych argumentow, ba...niektorzy posuwaja sie nawet do stworzenia spreparowanych screenow. Tylko pozazdrościć, że posiadacze X-a będą mogli juz niedługo położyć łapki na tej grze. Nawet nie wiesz co mowisz....to beda najdluzsze 2 tygodnie od lat ((( Cytuj
Bartg 5 476 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 P2P Races http://gamersyde.com/news_forza_3_point_to_point_races-8647_en.html Albo mi sie wydaje, albo kamera jest troszke nizej niz w demie przy kamerze z kokpitu. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 (edytowane) Teamxbox - 9.5 IGN - 9.4 Closing CommentsForza Motorsport 3 is an exemplary racing game. It's beautiful, the controls are spot-on, the career mode is satisfying, and the multiplayer component is awesome. But there's still room to grow. The visuals could be even better, the career mode sags at times, and there needs to be at least one more option for AI difficulty. Even with those concerns, Forza 3 is a big step forward for sim racing games. Turn 10 has thrown down the gauntlet and it will be a real challenge for Polyphony Digital to deliver a superior racer with Gran Turismo 5. After all, this is the best racing game of this generation. Good luck topping it. IGN UK - 9.4 Closing Comments But as it stands, this is the very best racing game there is on the console market. It?s a compendium of everything that?s been great about driving games over the past few years, tied into a community that can keep the experience fresh for some time to come. For the uninitiated, this is a gentle introduction to the joys of well-clipped apexes and shaving split seconds, while for those already in thrall to the genre this is likely to be their obsession. The question of whether Forza is better than Gran Turismo has been answered comprehensively ? and now the question is what can Polyphony offer in response? Videogamer - 10 Gamedaily - 9 g4tv - 5/5 Ogień dym, nie? Dopiero teraz wyczaiłem to fajnie przedstawione porównanie ale ono już chyba siętutaj pojawiło. Nieważne, wklejam. http://farm3.static.flickr.com/2480/3962248174_6a333aa2e0_o.jpg Edytowane 8 października 2009 przez Gooral Cytuj
bajej 28 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 http://gamersyde.com/stream_forza_motorsport_3_point_to_point_amalfi_1-13251_en.html piękna trasa Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 IMO oceny ostatnio w recenzjach są strasznie zawyżone. Co parę miesięcy wychodzi gra przełomowa w mniemaniu recenzentów. Głowa mała, tak samo było z Uncharted 2, przesada. Cytuj
Lukas_AT 1 192 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 Nie wiem czy przesada, ale co do grafiki to nie dal bym 9 czy 10. Bądźmy szczerzy, ona nie powala aż tak bardzo. Ale recenzanci brali pewnie pod uwagę wysiłek jakiemu musieli sprostac twórcy jeśli chodzi o odwzorowanie ponad 400 samochodów, plus ich zniszczenia i bardzo duża ilość tras. Nie tylko tekstury i polygony się nie liczą. Ale sama praca i ogrom wielu rzeczy. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 (edytowane) Też tak myślę, innego nakładu pracy wymaga wydanie gry wyścigowej z 60 autami i innego z 400 autami. Do tego dochodzą aspekty takie jak, czy gra o takiej zawartości i zbliżonej jakości już w danej generacji się pojawiła. Dla mnie jedyna gra, która zasługiwała w tej generacji na ocenę 10/10 za grafikę to pierwszy Gears of War, bo jak ktoś kupił X360 na premierze i kupił GoW to jego reakcja na samą grafikę była pewnie mniej więcej taka: "Łożesz (pipi)a !" Ja tam jestem zagorzałym przeciwnikiem oceniania gier na skali, jedyny słuszny system to wypisanie obok siebie zalet i wad danej gry w szerokim kontekście. Dla mnie wniosek jest jeden, wyszła kolejna bardzo dobra i solidna gra, w którą warto zainwestować. Edytowane 8 października 2009 przez donsterydo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi