Skocz do zawartości

Forza Motorsport 3

Gość Albert Wesker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak nie będzie takiej możliwości to będzie do bani, przyzwyczaiłem się do tego, że OST leci w menu, a nie w czasie wyścigu, w demku tak było. Pewnie większości to się nie podobało, że nie było opcji włączenia OST w czasie wyścigu w FM2, ale mnie to tam by rozpraszało, przy jeździe z wyłączonymi assystami itp.

Opublikowano

Jak nie będzie takiej możliwości to będzie do bani, przyzwyczaiłem się do tego, że OST leci w menu, a nie w czasie wyścigu, w demku tak było. Pewnie większości to się nie podobało, że nie było opcji włączenia OST w czasie wyścigu w FM2, ale mnie to tam by rozpraszało, przy jeździe z wyłączonymi assystami itp.

hmm przecież funkcja odpalania własnej muzyki w każdej grze na x360 do czegoś służy :potter:

Opublikowano

Tak oglądam se z nudów jeszcze raz recenzję na GT i mam pytanie:

Czy nasze stworzone projekty vinyli możemy udostępniać przez internet i normalnie dostawać za nie credity?

Opublikowano (edytowane)

a ja dzis jednak dorwałem grę, kilka scr mojej roboty, sorry za jakość :teehee: jutro coś skrobnę o grze

img0017re.jpg

img0018ee.jpg

img0023ma.jpg

img0024rj.jpg

img0021if.jpg

img0020x.jpg

img0025d.jpg

Edytowane przez bigdaddy
  • Plusik 2
Opublikowano

Panowie (i Panie) chcialem pochwalic sklep PSX Extreme. Wczoraj ok. 16 zdecydowalem, ze zamowie FM3, zagadalem na GG Wojtka ze sklepu i... zlozylem zmowienie przez GG :) O 16:30 mialem juz nr przewozowy, a dzis przed 13 zapukal kurier. Nigdy tak szybko nie udalo mi sie niczego zamowic przez internet. Moglem dzis sie wybrac na przejazdzke po roznych sklepach i na pewno bym gdzies trafil FM3, ale jak widac nie bylo wiekszego sensu. Zreszta szkoda wychodzi gdziekolwiek, bo leje jak cholera i w ogole strasznie ponury dzien.

A i bylbym zapomnial, dostalem gratis wideorelacje z gamescomu :) Oby tak dalej.

fm3x.th.jpg

Opublikowano

Dobra pograłem kilka godzin więc wstępnie ocenie. :teehee:

PLUSY

- świetny model jazdy i fizyka

- ilość samochodów i tras

- oprawa graficzna

- dźwięk! (dla nie trafili tutaj w 10, muzyk w menusach przypomina mi mass effect podczas wyścigów również jest niezła, dźwięk samochodów to 1 klasa)

- świetny tuning (rozbudowany względem fm2)

- kosmiczna żywotność gry

- wysoka grywalność (z cyklu ,,jeszcze jedne wyścig i kończę a mijają 3h)

- elastyczny poziom trudności

- gra dla hardcore-owców jak i dla casuali

- płynne 60fps

- fotomode (jeszcze żadna gra nie dała mi tyle frajdy w tym trybie)

- regulowany widok w kokpicie

- menusy (szybkie, schludne, przejrzyste i wygodne)

- uszkodzenia mechaniczne

MINUSY

- nierówny poziom graficzny tras i kokpitów (Camino Viejo/Fujimi Kaido i inne wyglądają obłędnie za to Le Mans/silverstone itd. po prostu tak sobie (rażą w nich słabe drzewa, mało detali, i słabe tekstury na poboczach). Tak samo z kokpitami większość wygląda bardzo dobrze ale niektóre wglądają tak jakby czasu im nie starczyło na dokończenie gry. Tak samo w pięknych trasach są fragmenty do poprawki.

- problemy z oświetleniem w kokpitach (zdecydowanie do poprawy)

- brak szyby przy widoku z kokpitu (ultra czysty obraz...zaś przy widoku zza samochodu ultra ciemne szyby :angry2: )

- brak animacji w pitstopie

- ciemne szyby w prowadzonym samochodzie przy widoku zza samochodu

- brak nocki (w fm1 była więc dla mnie dalej to będzie minus)

- brak edit sountrack

OCENY

9 grafika

10 - dźwięk

10 żywotność

9 grywalność

ocena 9+

Różnice pomiędzy demem?

- lepsze wygładzanie krawędzi

- regulowany widok z kokpitu

- nie jest tak łatwo jak w demie :thumbsup:

Nie masz dysku? wiele tracisz...na drugim dvd są 3 z pośród 5 najlepszych tras (dla mnie) tak samo z samochodami, naprawdę genialne wózki tam są.

Podsumowując, widać że MS naciskał na t10 w wyniku czego mamy kilka niedociągnięć, najlepszą opcją było by przełożenie premiery na początek 2010/wiosnę i dopracowanie fm3 a tak najwyżej przyjdzie czekać na patche.

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

3 z 4 najlepszych tras :/

Road Racing Track Pack - 730.4 MB

Rally di Positano Fujimi Kaido Nurburgring Nordschleife

Asian Car Pack - 442.6 MB
2000GT	Axela Sport 23S	Civic 1.5 VTi
Civic Si Coupe	Civic Type-R	CR-X Del Sol SiR
Eclipse GSX	Eclipse GTS	Fairlady Z 432
FTO GP Version R	GTO	Impreza 22B STi
Legacy B4 2.0 GT	Mazdaspeed Familia	MINE's R32 Skyline GT-R
MR2 GT	#16 G'ZOX NSX	NSX-R
Prelude SiR	Savanna RX-7	Skyline Coupe 350GT
Soarer 430 SCV	Supra 2.0 GT Twin Turbo	Tom's T020 MR2
Tom's W123 MR-S	Top Secret 0-300 Supra	#3 HASEMISPORT Endless Z
#46 Dream Cube's ADVAN Z	#23 XANAVI NISMO GT-R	#32 NISSAN R390 GT1
#3 Toyota Motorsports GT-ONE TS020	#35 YellowHat YMS Supra	#36 OPEN INTERFACE TOM'S SUPRA
#6 EXXON Superflo Supra	R390	#25 ECLIPSE ADVAN SUPRA
#23 Nissan Motorsports R390

European Car Pack - 424.8 MB
300SL Gulwing Coupe	9-3 Aero	Beetle
Carlton	CC8S	Cerbera Speed 12
CLK55 AMG Coupe	GranSport	Delta Integrale EVO
Elan Sprint	Esprit V8	E-type S1
Leon Cupra R	Monaro VXR	#24 At-Speed S60 R
Stratos HF Stradale	#8 Audi ABT TT-R	Tuscan S
V12 Vanquish	XJ220	#4 Johansson Motorsport R8
#5 Audi Sport Japan Team Goh R8	#1 Champion S4 Competition	#7 Team Bentley Speed 8
#2 BMW Motorsport M3 GTR	#41 Team McLaren F1 GTR	#15 BMW Motorsport V12 LMR
#72 Team Alphand Aventures 550 Maranello GTS	#12 Risi Competizione F333 SP	#9 Vitaphone Racing Team MC12
#5 OPC TEAM PHOENIX Astra V8	#3 Peugeot Talbot Sport 905 EVO 1C	#3 Lechner Racing School Team 1 911 GT3 Cup
AMG Mercedes CLK GTR	R8	#1 Peugeot 207 Super 2000
#5 Zakspeed Racing 911 GT1-98	#41 Gulf Team Davidoff McLaren F1 GTR	 

American Car Pack - 324.8 MB
Cobra 427 S/C	Corvette Grand Sport	Corvette Stingray 427
Corvette ZR-1	CTS-V	G35 Coupe
GT40 MkII	GTO	GTO Hardtop
Integra Type-R	Mustang GT	NSX
PT Cruiser GT	Regal GNX	S281
Series 1	SRT4	Stealth R/T Turbo
Eagle Talon TSi Turbo	Viper GTS ACR	#16 Team Cadillac CTS-V
#6 Team Cadillac Northstar LMP-02	#126 Team Zakspeed Viper GTS-R	#57 Carsport Holland Viper GTS-R
#11 JML Team Panoz LMP-01	#26 Konrad Motorsports S7R	#81 Team LNT Panoz Esperante GTLM
#91 Viper Team Oreca GTS-R

Edytowane przez Bartg
Opublikowano

Panowie (i Panie) chcialem pochwalic sklep PSX Extreme. Wczoraj ok. 16 zdecydowalem, ze zamowie FM3, zagadalem na GG Wojtka ze sklepu i... zlozylem zmowienie przez GG :) O 16:30 mialem juz nr przewozowy, a dzis przed 13 zapukal kurier. Nigdy tak szybko nie udalo mi sie niczego zamowic przez internet. Moglem dzis sie wybrac na przejazdzke po roznych sklepach i na pewno bym gdzies trafil FM3, ale jak widac nie bylo wiekszego sensu. Zreszta szkoda wychodzi gdziekolwiek, bo leje jak cholera i w ogole strasznie ponury dzien.

A i bylbym zapomnial, dostalem gratis wideorelacje z gamescomu :) Oby tak dalej.

Nom...u mnie podobnie z tym ze paczka dotarla w jakies 20 godzin (od momentu zlozenia zamowienia!) POCZTĄ POLSKĄ :blink: A mieszkam na pomorzu :sweat:

Ogolnie zgadzam sie z postem Bigdaddy'ego (zalety/wady).

Do minusow doliczylbym jeszcze mimo wszystko troche uproszczony model jazdy wzgledem dwojki (polecam wziac w obydwoch grach F355 challenge na Laguna Seca z wyaczonymi asystami...w poprzedniczce jest latwiej stracic kontrole nad pojazdem)

I jeszcze jedno. Mam cholernie denerwujacy problem. Bardzo sie cieszylem na mysl z zmianie FOV co owocuje znacznie lepszym widokiem z kokpitu...i co? I to ze po zwiekszeniu FOV gra sie zawiesza podczas ladowania wyscigu!....na 5 prob tylko raz udalo sie odpalic wyscig w "jezdzie dowolnej" :angry: