Skocz do zawartości

Forza Motorsport 3

Gość Albert Wesker

Rekomendowane odpowiedzi

Ile zajmuje zainstalowanie na dysku calej gry czyli extra conect ( dysk 2 z tego co pisaliscie ) i samej gry z dysku 1. ile giga ? Acha i czy jak jutro kupie w sklepie z polskiej dystrybucji w jednym z marketow rtv to bede mia lzdrakpe na darmowy DLC ??

Edytowane przez Nedwed183

Zainstalowałem drugi dysk, pośmigałem po "zielonym piekle" i jestem w niebie!

Czym dłużej gram w tą grę tym jest lepiej. Mocniejsze fury klasy GT stwarzają już pewne problemy w prowadzeniu i mnie to bardzo cieszy :D

Psioczyłem na kamerę z kokpitu (jej położenie) i głupi byłem. Jest zdecydowanie ok na ustawieniach fabrycznych, doskonale czuć samochód i oddziaływanie prędkości.

Ogólnie jestem bardzo zadowolony, jest dużo lepiej jak w demie (tam była nieciekawa trasa). Dzięki ci Polyphony Digital za odłożenie w czasie premiery GT5. Gdyby nie to, nie kupiłbym Xboxa i nie zagrał w tak dopasioną grę jaką niewątpliwie jest Forza Motorsport 3.

Aha, muzyka w menusach jest powalająca, niesamowicie klimatyczna (a jestem fanem metalu :P ).

PS. Nie czytałem jeszcze recki w nowym PE, ale skoro NFS Shi(f)t dostał 9, to Forza powinna dostać 15 :lol:

Edytowane przez Michał102
  • Plusik 1

Gra jest mistrzostwem. O 21 siadłem aby przejechać jeden wyścig, a teraz skończyłem po parunastu :D Michał, sterowanie wcale nie musi być trudne, aby było realistyczne. Akurat zachowanie F430 jest lepiej zrobione w Fm3 gdyż tej fury po prostu nie powinno tak nosić jak ją nosi w GT5.

O ile wiem, na drugiej płycie jest N-Ring. Czy to oznacza, że nie ma tej trasy w karierze? Jeżeli jest to jak przejść karierę bez instalowania?

Skoro karierę da się przejść bez instalacji drugiego dysku, to zielonego piekła nie będzie.

Tak jak pisałem wcześniej - Microsoft chce zarobić na HDD.

O ile wiem, na drugiej płycie jest N-Ring. Czy to oznacza, że nie ma tej trasy w karierze? Jeżeli jest to jak przejść karierę bez instalowania?

pewnie jest tak że jak zainstalujesz drugi dysk to podczas kariery trafisz na n-ring, f-k i rally di positano oraz bonusowe 100samochodów z drugiego dvd. Zaś jak nie zainstalujesz to nie będzie tych tras w karierze i zamiast nich inne trasy będą się częściej powtarzać, tak sądzę :thumbsup:

@lucek - przeszedłeś wszystkie 220eventów i trafiłeś na trasy w karierze z drugiego dvd?

Nie pamiętam kto tu pisał o dodatku do fm3 że nie będzie miał gry i go nie ściągnie, dodatek możesz ściągnąć bez gry jak co a później już kup[isz fm3.

• Plusik 1

Zainstalowałem drugi dysk, pośmigałem po "zielonym piekle" i jestem w niebie!

Czym dłużej gram w tą grę tym jest lepiej. Mocniejsze fury klasy GT stwarzają już pewne problemy w prowadzeniu i mnie to bardzo cieszy :D

Psioczyłem na kamerę z kokpitu (jej położenie) i głupi byłem. Jest zdecydowanie ok na ustawieniach fabrycznych, doskonale czuć samochód i oddziaływanie prędkości.

Mialem dokladnie to samo...poczatkowo nie bylem zachwycony poniewaz auta na poczatku prowadzi sie zdecydowanie latwiej niz w FM2. Jednak po wybraniu Dodga Vipera Team Oreca (moja ulubion fura z GT3 :) ) na Nurburgringu czy Kaido zaczela sie ciezka walka z nadsterownoscia. Tej grze trzeba dac troche czasu bo to jednak cos zupelnie innego niz FM2. Im dluzej gram tym bardziej mi sie podoba.

Co do widoku z kokpitu...rowniez na poczatku nie moglem sie przyzwyczaic do standardowego widoku (przyzwyczajenie do Shifta) wiec gralem ze zmienionym FOV na 75. Pozniej jednak wrocilem do domyslnych ustawien i rzeczywiscie gra sie przyjemniej. Wyglada to mniej efektownie ale jednak lepiej "czuje fure". Chociaz i tak w dalszym ciagu odnosze wrazenie ze jedynym slusznym widokiem do FM jest jednak kamera osadzona na masce/zderzaku ktora pomaga wykorzystywac kazdy centymetr szerokosci toru ;)

Obczaiłem jeszcze na szybko kilka tras, i niestety grafika na nich nie jest wcale taka super-wypasiona jak to co poniektórzy twierdzili. Drzewa na Maple Valley wyglądają dość biednie, to samo tekstury pagórków i otoczenia na Laguna Seca. Jak na razie, to zdecydowanie najlepiej wypada Nurburgring.

Na szczęście dla mnie grafika w tego typu grach ma drugorzędne znaczenie, ale niema co strzelać z d..y, że to GT5P killer, bo tak na pewno nie jest.