Arek_ 20 Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 przy grze multiplayer mam wrazenie ze gram z ludzmi ktorzy uzywają tych ułatwien, da sie je jakos wylaczyc?A niby to zabronione? Reguły są jasne, da się to wyłączyć w pokoju prywatnym, dzięki temu nie ma cheaterstwa, że reguły są zmieniane w ostatniej chwili. to z automatycznym hamowaniem to juz calkowita porazkaCzyja? Chyba tego co tego używa. Przecież to oznacza gigantyczne straty i ma to sens tylko na Fuijimi i Positano, gdy chce się zrobić czystego lapa do rankingów (online szybciej pojedziesz popełniając błędy i dotykając band). Na Nurburgring to już nie ma sensu, bo to 30 sek straty w R1. ogolem wszyscy biorą najszybszego Peugota Gdzie? Peugeot się nie liczy (tylko ja jeżdżę nim w R1). Tylko w pierwszej opcji bez ograniczeń gdzie grają tylko początkujący jest dużo Peugeotów, bo ludzie nie mają bryk, ale tam nie ma sensu grać. Co do rankingów to rozpoczęło się czyszczenie cheaterów, póki co rozczarowujące. Najpierw długo analizowali co robić, w poniedziałek usunęli wielu cheaterów, ale np. na Benchmark Sp. w klasie X gdzie ok.TOP780 to byli cheaterzy teraz jest ich ok.410, myślałem że się nie wyrobili i dokończą to we wtorek, ale tu zero zmian. Dodatkowo nie naprawili błędu DLC i np. w X i R2 top 2 to glitche (niezamierzone, po prostu te osoby nie grały od 9 lutego w tych klasach). Cytuj Odnośnik do komentarza
Nitrom 38 Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Te hamowanie to oznacza faktycznie duze straty, ale ja zauwazylem ze zajmujac ostatnie miejsce odejmują się punky (w nawiasach koło taga), jako gracz poczatkujacy grajacy na poziomie 'trudny' to mam wtedy male szanse z takim kims kto tego uzywa. Tam gdzie grałem wszyscy biora peugota i czasem R8:) czyszcznie cheaterów? tzn cheaterem jest ten kto gra na "łatwym" czy chodzi o jakieś inne metody hehe. nie wiem co za frajdę mają z takiego cheatowania... Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Powiedzcie mi, jak grając online włączyć "zieloną lampkę" przed wyścigiem (w lobby)? I co ona znaczy? Wydaje mi się, że gotowość do startu, czyli można szybciej ruszyć na tor a nie czekać, aż zegar wybije. Grając dzisiaj zastanawiałem się dlaczego niektórzy ją mają, a ja nie wiem jak to się włącza. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 na defaultowych ustawieniach sterowania- drift, stan opon, paliwa wlacza sie za pomoca krzyzaka. a jak mam to wlaczyc kiedy wlasnie krzyzaka uzywam do sterowania autkiem. dlupie to ale chyba sie nie da. a nie usmiecha mi sie sterowac lewa galka- bo to ani precyzyjne ani wygodne (przynajmniej dla mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza
Arek_ 20 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Trzeba się przyzwyczajać, bo coraz więcej gier nie daje szans, ba nawet trzeba używać beznadziejnych triggerów (a wtedy ciężko jest jednocześnie hamować i skręcać). Do gałki trochę się przyzwyczaiłem jeżdżąc te ~7777 wyścigów w GTA4, ale to nadal nie to, Forza3 jakoś nerwowo obsługuje gałkę - jeżdżę niemal jak na krzyżaku, gdy w GTA4 jeżdżę bardzo płynnie. Powiedzcie mi, jak grając online włączyć "zieloną lampkę" przed wyścigiem (w lobby)?Pomaluj samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 969 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 (edytowane) beznadziejnych triggerów (a wtedy ciężko jest jednocześnie hamować i skręcać) stary nie wiem jak Ty prowadzisz ale no kurna beznadziejne triggery? kiedyś grałem tylko na guzikach. po przesiadce na triggery i gałkę nie wyobrażam sobie teraz grania w racera na krzyżaku i guzikach. większa, płynniejsza i wygodniejsza kontrola, szczególnie jeżeli jedziesz bez systemów. Edytowane 7 Kwietnia 2010 przez Colin84 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 A dzis po wczorajszych perypetiach z profilem, achievami itd po prostu mi konsola wywalila profil uszkodzony :E Dzieki bogu dzialaja sejwy z Forzy, bo bym sie pochlastal grzebieniem, 59% gry poszloby w pi**u. Oczywiscie sejwa nie mozna skopiowac na inny profil z poziomu konsoli, bo jest zlockowany do profilu No nic trzeba bedzie rozebrac obudowe dysku albo kupic transfer kit. Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 969 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 nowa paczka "Road & Track Car Pack" we wtorek, 13 kwietnia. lista samochodów i szczegóły - klik Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 180 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 żadnych ciekawych aut w tym packu nie widzę. Raczej nie zakupię tego DLC, wszystkie inne są u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
hooki 194 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 no kiepsko to dlc się zapowiada.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 No fakt slabiej niz poprzednie, ale i tak jest jedno auto, dla ktorego warto kupic - E 63 AMG, jesli dzwiek bedzie dobrze odzworowany to bedzie miazdzyc cyce, do tego Insignia, Megane i Bentley Supersports, nie jest zle Cytuj Odnośnik do komentarza
hooki 194 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 no mercedes, renault i opel jest ok. reszta tak sobie imo. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 pytanko mam takie- moze jakis maly konkursik na najlepsze okrazenie lub mini leaderboard z najlepszymi czasami? wiem, zaraz padna slowa- przeciez jest oficjalny leaderboard itd ale powiedzmy szczerze kto z nas lapie sie w pierwszej np 50-tce? a i nie kazdy gra po sieci. wybieramy trase, klase pojazdow i srubujemy czasy. robisz swoje najlepsze kolko, wciszkasz pauze, robisz fotke i wrzucasz na forum przykladowy czas dla maple valley, klasa pojazdow A co o tym myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 jestem za. założ odpowiedni temat, wypisz zasady i śmigamy potem dam jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Ja sie pisze Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 czas po paru kółkach 1:33 moim Porsze jutro zrobie topic z zasadami. wszystko bedzie do wspolnego uzgodnienia Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiucd 9 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Ja tez sie dopisze do tego czelendza Pytanie tylko kto to ogarnie organizacyjnie w sensie zasad; jakas lista torow klas itp ? Czy traktujemy to zabawowo wybierzemy jeden tor jedno auto i z ciekawosci wcisniemy fotki z czasami ? Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 ja bym proponowal mini turniej- seria wyscigow, auta z roznych klas, dowolny tuning i ustawienia wspomagaczy. co do cofania czasu to tez dowolnie bo ciezko stwierdzic kto tego uzywa a kto nie. jedyna restrykcja to do klas pojazdow. jesli na dany wyscig wybieramy klase ''b'' to to dozwolony jest tuning tylko w tej klasie np. z ''b3'' do ''b1'' a zabronione z ''d1'' do ''b1'' poprostu trzymamy sie aut z jednej klasy. no i odpada stosowanie aut z dlc- nie kazdy posiada a zeby bylo w miare sprawiedliwe Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Dlaczego zabrania się stosowania aut z DLC? Żadno auto z DLC nie jest tak mocne jak Audi S5 w klasie A, także myślę, że to jest do uzgodnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) ok- jesli w dlc niema zadnego przepakowanego pojazdu to mozna uzywac. sam nic z dlc nie posiadam to niewiem co tam jest dolozone no i przydaloby sie jeszcze kilku chetnych- cztery osoby to troche malo- chodziaz z drugiej strony do podium blisko :D Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez maciekww28 Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Ja bym się pisał. Jeśli będzie więcej niż 2 dni czasu na przejechanie to nawet dość regularnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Ja bym się pisał. Jeśli będzie więcej niż 2 dni czasu na przejechanie to nawet dość regularnie. 2-3 dni powinno starczyc- wiadomo- praca, szkola, picie wina przy sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 myślę, że osób znajdzie się więcej maciek jak masz pomysł na regulamin to założ odpowiedni topic i niech wszystko się dociera Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 180 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Ja też powrzucam parę swoich czasów :] IMO dobrą zasadą by było żeby były dozwolone tylko defaultowe ustawienia auta. Nie wiem jak inni ale ja w zmiane konfiguracji aut się nie bawię za bardzo, bo nie ogarniam tego. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 zasady turnieju wrzuciłem w odpowiednim temacie- który proponuje przykleić Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi