koniol21 9 Opublikowano 1 lipca 2009 Opublikowano 1 lipca 2009 Jak ustawić, żeby w liście kontaktów widoczne były opisy? (wersja 0.7.19) Ja mam tą opcje wylaczoną, za to mam ustawione coś takiego: Miranda 0.8.0 alpha build #44 Cytuj
Gość Opublikowano 1 lipca 2009 Opublikowano 1 lipca 2009 No też tak teraz mam. Wszystko zależy od tego jaką masz listę kontaktów Cytuj
Di 847 Opublikowano 1 lipca 2009 Autor Opublikowano 1 lipca 2009 Niestety nie mam ani takiej opcji ani takich kategorii jak Wy: http://img43.imageshack.us/img43/5917/mirandaq.jpg Domyślam się, że to kwestia wersji - która najlepsza? Cytuj
Gość Opublikowano 1 lipca 2009 Opublikowano 1 lipca 2009 jaki masz clist? classic, modern? pokaż okienko plugins oraz list i window. Cytuj
Di 847 Opublikowano 1 lipca 2009 Autor Opublikowano 1 lipca 2009 http://img522.imageshack.us/img522/7779/miranda1.jpg http://img522.imageshack.us/img522/778/miranda2.jpg http://img362.imageshack.us/img362/3285/miranda3.jpg Cytuj
Gość Opublikowano 1 lipca 2009 Opublikowano 1 lipca 2009 Miranda 0.8.0 alpha build #44 Jest już stable 0.8.1 Cytuj
koniol21 9 Opublikowano 1 lipca 2009 Opublikowano 1 lipca 2009 Jest już stable 0.8.1 Wiem, ale jestem w rozjazdach i nie mam czasu aktualizowac, boje się ze któraś wtyczka mi się posypie i zostanę bez kontaktu nie mogąc dociągnąć nowej przez mega-hiper-komórkowy internet Cytuj
Di 847 Opublikowano 3 lipca 2009 Autor Opublikowano 3 lipca 2009 (edytowane) Czy jest możliwość odzyskania fragmentu archiwum? Dosłownie zniknął mi nagle jeden kontakt z listy. Sprawdzałem w pliku archiwum, ale nie ma tam rozmów z tą osobą. Edytowane 3 lipca 2009 przez Di Cytuj
Gość Opublikowano 3 lipca 2009 Opublikowano 3 lipca 2009 Skoro z nią nie rozmawiałeś, to chyba nie Cytuj
Gość Opublikowano 3 lipca 2009 Opublikowano 3 lipca 2009 StopSpam http://addons.miranda-im.org/details.php?a...ile&id=1561 Cytuj
Julita 17 Opublikowano 27 sierpnia 2009 Opublikowano 27 sierpnia 2009 Ja korzystam z wersji v0.8.5 może ktoś mi pomóc włączyć opisy GG na liście kontaktów, mirandy używam tylko do GG Cytuj
Gość Opublikowano 27 sierpnia 2009 Opublikowano 27 sierpnia 2009 Jak nie zapomnę, to wieczorem dam Ci screena. Tylko zależy jakiej listy kontaktów używasz? Cytuj
Julita 17 Opublikowano 31 sierpnia 2009 Opublikowano 31 sierpnia 2009 Jak to jakiej?? Zwyczajnej, mam listę kontaktów GG Cytuj
Gość Opublikowano 31 sierpnia 2009 Opublikowano 31 sierpnia 2009 Jest: Modern Contact List i Nicer Contact List Cytuj
Julita 17 Opublikowano 31 sierpnia 2009 Opublikowano 31 sierpnia 2009 Nie wiem, mam taką którą ściąga się z serwera. A gdzie to sprawdzić w mirandzie? Cytuj
Gość Opublikowano 31 sierpnia 2009 Opublikowano 31 sierpnia 2009 opcja>zakładka plugins . Tam masz ptaszkiem zaznaczone plugi których używasz. Zerknij co tam masz. Cytuj
Julita 17 Opublikowano 1 września 2009 Opublikowano 1 września 2009 Mam coś takiego jak Classic contact list, nie mam nicer ani modern Cytuj
Gość Opublikowano 1 września 2009 Opublikowano 1 września 2009 czyli tę podstawową. masz gdzieś taką opcję? ShowStatusMessages albo ShowAwayMessage Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 1 września 2009 Opublikowano 1 września 2009 (edytowane) Probuje sie pobawic miranda i mam takie pytania. Ktory widok listy bedzie korzystniejszy?Wybralem Nicer jak by co. Czy da sie prowadzic rozmowy w zakladkach? Czy moglby podac ktos liste przydatnych pluginow lub/i skorek?Bylbym wdzieczny. Generalnie przeszukuje jakies poradniki po necie bo glupia sprawa zmiany stylu czy skorki to nie lada wyzwanie sie okazuje.Albo sciagam jakies zle wersje albo czegos mi brakuje, bo jak i co bym nie robil zmian nie ma zadnych. Znalazlem takie cos: http://gecko.me/?miranda Zycie od razu jest prostsze Daje to jakies tam mozliwosci ale i tak prosilbym kogos o odp na wczesniejsze pytania. Edytowane 2 września 2009 przez El Loco Chocko Cytuj
Gość Opublikowano 2 września 2009 Opublikowano 2 września 2009 Ktory widok listy bedzie korzystniejszy?Wybralem Nicer jak by co. Ja używam modern Czy da sie prowadzic rozmowy w zakladkach? Tak. Czy moglby podac ktos liste przydatnych pluginow lub/i skorek?Bylbym wdzieczny. addcontactplus.dll advaimg.dll avs.dll chat.dll clist_modern.dll dbx_mmap.dll GG.dll ieview.dll import.dll IRC.dll scriver.dll smileyaddw.dll stopspam.dll Cytuj
Julita 17 Opublikowano 2 września 2009 Opublikowano 2 września 2009 Chyba u mnie nie da się tego zrobić bo mam jakieś polskie wydanie tej mirandy, no nic szkoda. Niech już tak zostanie. Cytuj
Gość Opublikowano 2 września 2009 Opublikowano 2 września 2009 W każdym się da Daj screena z opcji, znajdziemy metodą poszukiwawczą Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 2 września 2009 Opublikowano 2 września 2009 (edytowane) Dzieki Zaczynam powoli ogarniac sprawe.Mam teraz pytania takie. Nizej na screenie zaznaczylem na czerwono obszar jaki bym chcial miec.Co zrobic by pozbyc sie reszty? Na zielono z kolei obszar ktory ,albo bym chcial zlikwidowac lub wiedziec gdzie go moge edytowac by to jakos po ludzku wygladalo. Do tego jeszcze jedno pytanie.Czy cos jest nie tak skoro bardzo czesto program traci polaczenie??Z konnektem nie mialem takich problemow wiec to nie siec. Moze liste serwerow jakos trzeba zmienic or smth'n? Edit.Na pierwszy problem juz znalazlem odp. Edit.Znalazlem i rozwiazanie do drugiego problemu.Z tym ze cos pozmienialem i nie chce mi sie laczyc po podlaczeniu i ziknela opcja robienia opisow.Nosz qr.wa. Edytowane 4 września 2009 przez El Loco Chocko Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 4 września 2009 Opublikowano 4 września 2009 Ogarnij wszystkie opcje. Na pewno coś się tylko przestawiło. Sciągnij spolszczenie to nie będzie problemu, chyba, że już masz je zainstalowane. Moje pytanie: Istnieje mozliwość wyłączenia opisów dla jednego kontaktu? Nie chce dla wszystkich, a jeden klient ma bardzo denerwujące opisy i mnie to irytuje. Jakiś plugin, opcja? Dzięki Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 (edytowane) Opisy juz znalazlem jak robic.Jedyne co to teraz mi sie juz tylko nie laczy do statusu niewidoczny (czy inny) po podlaczeniu.Musze recznie. JUz nie wiem co tu mozna zmienic by to fungowalo :angry2: Edit:Ahh ciemna masa ze mnie.Juz dziala.Dopiero jak tutaj to zobaczylem to mnie olsnilo zeby profile statusow zobaczyc. Jedna rzecz strasznie mnie jeszcze drazni.Rozmawiam z kims i zamkne okno to za chwilke juz mam wyczyszczona rozmowe i puste na nowo okno.Mozna to jakos zmienic i jak?? Edytowane 6 września 2009 przez stona Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi