bajej 28 Opublikowano 18 czerwca 2008 Opublikowano 18 czerwca 2008 (edytowane) Eloł, Nie ma sensu wpisywać tu notki z wikipedii, kto to jest itp. Krótko, człowiek troche niespodziewanie stał sie kimś. Dzieki swojej prostolijnosci porwał publikę. Taki lekki powiew świerzości wniósł w ta polską muzykę. Z resztą wystarczy go posluchać: http://pl.youtube.com/watch?v=qHqTTSjWBvg&...feature=related http://pl.youtube.com/watch?v=CIvfGPTJTgo Teksty proste, a jednak mają coś w sobie. Mam nadzieje, że pomimo tego małego szumu który wokół niego sie zrobił, koleś nie zwariuje i zostanie taki jaki jest . Kurde koles przez to ze taki zwykły jest w deseczke naprawdę. AAA i jeszcze jedno - lubi konsole A co wy na to? HIT czy SHIT? POdoba się wam to co sie z nim dzieje? Edytowane 18 czerwca 2008 przez bajej Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 18 czerwca 2008 Opublikowano 18 czerwca 2008 Teksty to były jakieś wiersze,napisane przez internautów.Mi się tam podobało ale gejowski wokal ma Czesław. Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 18 czerwca 2008 Opublikowano 18 czerwca 2008 (edytowane) Mnie tam się podoba. Bez orgazmu, ale wystarczająco. Raz na miesiąc se zapuszczę dla odchamienia. Dla zaineteresowanych linki tutaj. Edytowane 18 czerwca 2008 przez Kmiot Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 18 czerwca 2008 Opublikowano 18 czerwca 2008 Po odcinku u Wojewódzkiego go zaciągnąłem i... fajne. Taka poezja śpiewana, trochę mi Grechutą zajeżdża. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 19 czerwca 2008 Opublikowano 19 czerwca 2008 Sluchalem go wczesniej, rowniez jak spiewal z zespolem tesco value, ale po odcinku wojewodzkiego stwierdzilem ze gosc jest tak sympatyczny, ze kupie jego plyte. A ze kosztuje niecale 35zl to i zastanawiac sie dlugo nie trzeba bylo. Bardzo udana plyta - wreszcie wydal cos po polsku Cytuj
Diabeu 1 Opublikowano 19 czerwca 2008 Opublikowano 19 czerwca 2008 delikatnie mówiąc denerwuje mnie jego wokal, jak jakiś upośledzony Cytuj
Fab3r 4 Opublikowano 19 czerwca 2008 Opublikowano 19 czerwca 2008 No właśnie puszczali fajnego songa w antyradiu i się zastanawiałem, co to może być . Teraz widzę, że to ta "Maszynka do Świerkania". Niezłe, podoba mi się podkład, gość ma fajny głos, taki lekki, ale IMO przez te prostackie teksty jego muzyka dużo traci. Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 19 czerwca 2008 Opublikowano 19 czerwca 2008 Słucham go już od jakiegoś czasu. Naprawdę spoko koleś, lubi Wii i Zelde xD Maszynka do świerkania to chyba jego najlepsza piosenka. Mi się wokal podoba, ostro specyficzny ale ma swoj urok. Ma być nowa płyta, ja sie ciesze. Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 19 czerwca 2008 Opublikowano 19 czerwca 2008 Nergal (Behemoth ) - Nie mam pojęcia jaki to gatunek muzyczny, nie wiem jak ten gość to robi... ale dźwięki które produkuje Czesio nie są z tego świata. Prawdziwie bajkowa muzyka. Rzecz niezwykła i wyjątkowa na polskim rynku. Ja jestem zaczarowany! ;] w sumie to nie znam. Widzialem go u Wojewodzkiego i wydaje sie byc spoko typem z pomyslem wiec moze zapoznam sie blizej z jego tworczoscia ; ) Cytuj
bajej 28 Opublikowano 19 czerwca 2008 Autor Opublikowano 19 czerwca 2008 teskty proste, glos jak clown ale to wlasnie jest Czesiek . Bez tego by go nie było. To jego znak rozpoznawczy . No i te teksty maja swój urok. Tą prostote każdy interpretuje na swój sposób i wtedy dopiero dociera, że muzyka Cześka tylko pozornie jest jak dla dzieci . Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 19 czerwca 2008 Opublikowano 19 czerwca 2008 Nergal (Behemoth ) - Nie mam pojęcia jaki to gatunek muzyczny, nie wiem jak ten gość to robi... ale dźwięki które produkuje Czesio nie są z tego świata. Prawdziwie bajkowa muzyka. Rzecz niezwykła i wyjątkowa na polskim rynku. Ja jestem zaczarowany! ;] Ta, a Kasia Nosowska stwierdziła, że płacze przy jego muzyce ze szczęścia xd Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 19 czerwca 2008 Opublikowano 19 czerwca 2008 Ostatnio w jakimś pisemku czytałem, że Nergal kumpluje się z tym gościem z Kombi, a i on docenia muzykę Behemotha. Różnie to na świecie bywa. Proszę nie utrwalać stereotypu metalowca. Cytuj
bajej 28 Opublikowano 19 czerwca 2008 Autor Opublikowano 19 czerwca 2008 3 wypowiedzi o Cześku, które sa cytowane wszędzie -_- Oto, co na temat Czesława powiedziała Kasia Nosowska (z którą Czesław miał przyjemność nagrać płytę i koncert Hey “Unplugged”) - “Cześć i sława dla Czesława! Nie pamiętam jak było nim się pojawił.” A coś takiego Tomek Lipiński - “Czesław to absolutnie wyjątkowe zjawisko. Jego wrażliwość na dźwięki i słowa sprawia, że albo go kochasz, albo go nie znasz.” A to Nergal (Behemoth) - “Nie mam pojęcia jaki to gatunek muzyczny, nie wiem jak ten gość to robi… ale dźwięki które produkuje Czesio nie są z tego świata. Prawdziwie bajkowa muzyka. Rzecz niezwykła i wyjątkowa na polskim rynku. Ja jestem zaczarowany!” Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 19 czerwca 2008 Opublikowano 19 czerwca 2008 Na razie jeszcze można go słuchać, ale niedługo stanie się jak Rubik czy Ich Troje, czyli ludzie przestaną się przyznawać, że go lubią. Bo poziom artystyczny jest IMO zbliżony. Przesadzam? Może trochę. Ale najlepsze, do czego mogę porównać Czesława, to chyba Coma - inny zespół, który może sobie brzmieć ciekawie, ale nie jestem w stanie go słuchać z powodu grafomańskich tekstów. Cytuj
bajej 28 Opublikowano 19 czerwca 2008 Autor Opublikowano 19 czerwca 2008 No jesli zrobia z niego gwiazde na sile to straci cały swój urok.. Oby sie z nim tak nie stalo.. Cytuj
kempa 0 Opublikowano 20 czerwca 2008 Opublikowano 20 czerwca 2008 Taka poezja śpiewana, trochę mi Grechutą zajeżdża. predzej marią peszek... Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 24 czerwca 2008 Opublikowano 24 czerwca 2008 nie lubie takiej muzyki ale tu jakaś magia działa świetny materiał Cytuj
wietnam 0 Opublikowano 27 czerwca 2008 Opublikowano 27 czerwca 2008 Na razie jeszcze można go słuchać, ale niedługo stanie się jak Rubik czy Ich Troje, czyli ludzie przestaną się przyznawać, że go lubią. Bo poziom artystyczny jest IMO zbliżony. Przesadzam? Może trochę. Ale najlepsze, do czego mogę porównać Czesława, to chyba Coma - inny zespół, który może sobie brzmieć ciekawie, ale nie jestem w stanie go słuchać z powodu grafomańskich tekstów. już nie sugeruję się swoimi opiniami,po tym jak zjechałeś Steve'a Austina za gig w Polszy XDDDDDD a na poważnie to czesław śpiewa i to całkiem nieźle mu wychodzi.jak dla mnie polska płyta roku jak na razie i wątpie by coś go przebiło.No i takiego połączenia folku z radosnymi tekstami dawno nie było na rynku.ja to łykam jak młody pelikan. Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 27 czerwca 2008 Opublikowano 27 czerwca 2008 nie tylko to łykasz jak młody pelikan xD a płytka arcyciekawa. dziwny miszmasz a fajnie wchodzi, dawno nie słuchałem takiej nuty Cytuj
molly 311 Opublikowano 28 lipca 2008 Opublikowano 28 lipca 2008 bardzo mnie się podoba. i Czesław w jakimś wywiadzie mówił, iż lubi się srogo napier'dolić oraz przypalić. a z konsolami to już napisaliście. Cytuj
bajej 28 Opublikowano 30 lipca 2008 Autor Opublikowano 30 lipca 2008 No całkiem naturlany koles . Jakis wywiadzik na żywo w polsacie leci z nim.. Cos tam się go pytają, a on z taką lekkością "mnie to (pipi)i czy ktoś mnie słucha czy nie" Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 13 sierpnia 2008 Opublikowano 13 sierpnia 2008 Nie podoba mi sie. Definitywnie, to nie muzyka na moje uszy. Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Czesław na Offie zebrał tłumy, koleś który wizerunkiem trafia do ludu. Śpiewać nie umie, ale zdobyć sławę - owszem. Ot taki fenomen, wykręt, imidż nieco wiejski. Proste rymy i chwytliwa muzyka, oraz picie piwa na scenie, o! (chyba był już nieco wstawiony, skoro gubiły mu się kwestie ). Cytuj
Gość Opublikowano 20 sierpnia 2008 Opublikowano 20 sierpnia 2008 Tesco Value - [Official Bootleg 2005] Violin Girl No przeza(pipi)iste to jest... Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 20 sierpnia 2008 Opublikowano 20 sierpnia 2008 Tesco Value - [Official Bootleg 2005] Violin Girl No przeza(pipi)iste to jest... Zarzuć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi