Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 19 czerwca 2008 Opublikowano 19 czerwca 2008 A co tam tede i jego nowa plyta, na tego pana czekam. Na zaostrzenie apetytu promomix. Tracki: 01. DGE - Go Poznan 02. DGE - El Polako - Live 03. DGE - Mercedes Benz - Live 04. DGE - To Co Powiesz - Live 05. DGE - Zlote Maski - Live Download: http://rapidshare.com/files/123427639/Donguralesko-El_Polako-5_Track-PL-2008-1st.rar 8) Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 19 czerwca 2008 Opublikowano 19 czerwca 2008 (edytowane) A to co? http://peb.pl/albumy-hip-hop-and-rap/32528...2008-empik.html A tak przy okazji, to mógłby się tak nie wygłupiać na tej okładce. Edytowane 19 czerwca 2008 przez Kmiot Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 19 czerwca 2008 Opublikowano 19 czerwca 2008 Ukradnę z neta jak wyjdzie , ale jak będzie cała braggadacio to przyhejterze napewno. Cytuj
Gość tk Opublikowano 20 czerwca 2008 Opublikowano 20 czerwca 2008 panczlajn roku: "nie udawaj wielBŁĄDA to unikniesz wielkiego BŁĘDA" Cytuj
peter.a 0 Opublikowano 21 czerwca 2008 Opublikowano 21 czerwca 2008 Jedno co mogę stwierdzić po 10 min przesłuchaniu to to, że bity są prze.je.bane. Cytuj
janol 433 Opublikowano 21 czerwca 2008 Opublikowano 21 czerwca 2008 Ja tylko tak przy okazji. Pamiętać wers "Z małej chmury duży deszcz, Gural chmury kurzy też Biały murzyn, wiesz, mam na sobie duży dres" ? No więc jest coś na rzeczy. Wczoraj widziałem Gurala na mieście z panną, na spacerze z dzieckiem w wózku. Panna była czarna. Tak bardzo chce się upodobnić, skubany. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 21 czerwca 2008 Autor Opublikowano 21 czerwca 2008 Ja tylko tak przy okazji. Pamiętać wers "Z małej chmury duży deszcz, Gural chmury kurzy też Biały murzyn, wiesz, mam na sobie duży dres" ? No więc jest coś na rzeczy. Wczoraj widziałem Gurala na mieście z panną, na spacerze z dzieckiem w wózku. Panna była czarna. Tak bardzo chce się upodobnić, skubany. Takie rzeczy to tylko u was w Poznaniu. O_o Cytuj
Reiko 12 Opublikowano 21 czerwca 2008 Opublikowano 21 czerwca 2008 (edytowane) Nie od dzisiaj wiadomo, że gural ma, żonę murzynkę Edytowane 22 czerwca 2008 przez Reiko Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 24 czerwca 2008 Autor Opublikowano 24 czerwca 2008 Nie od dzisiaj wiadomo, że gural ma, żonę murzynkę To sie chlopak rzeczywiscie w "czarne klimaty" wczul, ale ja nie o tym. Plyta jest po prostu "guralska", hehehe. Dobre podklady, kilka b. dobrych IMO kawalkow. Tytulowy "El Polako" jest dobry, buja. W pamiec zapadaja "zlote maski". Uwielbiam flow gurala, nie wiem jak on pisze rymy ale cholernie mnie to rusza, niby czesto chaotycznie a rozwala jako calosc. Plyty dobrze sie slucha, troche duzo o "PDG" i takie tam ale przymkne oko. Dobry kawalek muzyki, chociaz z nostalgia za kawalkami pokroju "Cisza" tesknie - takie lekko abstrakcyjne, a tak dobrze sie tego sluchalo. Napewno klase wyzej niz nowa plyta Jacka, Gural ma ode mnie ta kase na album - dla samej okladki, kekekeke. ;]]]] Cytuj
Reiko 12 Opublikowano 24 czerwca 2008 Opublikowano 24 czerwca 2008 Ale nie ma co porównywać do opowieści z betonowych lasów a już na pewno do drewnianej małpy rocka Płyta dobra ale IMO najgorsza z tych trzech. I co mnie boli to brak osób na featach z PDG. Tylko Rafi Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 24 czerwca 2008 Opublikowano 24 czerwca 2008 Parę kawałków naprawde bangery , ogólnie LP lepsze od wydawnictwa Tedego. Around the Globe czy Zachodni wiatr wieje 2 rozpi.erdol. Co mnie jednak trochę śmieszy to coraz głębszy postęp w chorobie bycia białym murzynem. Go poznań? Enemy mine? Pluję czarną śliną (żeby nie było wiem ,że murzyni mają białą , ale każdy wie o co chodzi). Do tego na deser teledysk El Polako w ciuchach 7 XL plus motyw do łapu capu czyli koszulka z metką xD Cytuj
Gość tk Opublikowano 24 czerwca 2008 Opublikowano 24 czerwca 2008 GURAL SŁUCHA FAŁENEMA!!1 ten system łuupi jak goldberg | choć podobno jest głupi Cytuj
Yasio da rial madafaka 0 Opublikowano 28 czerwca 2008 Opublikowano 28 czerwca 2008 Coś takiego jest w tej plycie, ze czlowiek chce do niej wracac. Gural naprawde dobrze jedzie, a Matheo udowadnia ze jest dobrym producentem. Bit do tytulowego El Polako naprawde zaje.bisty, pare innych na tym samym poziomie. A z tym bialym murzynstwem to faktycznie przeginka, i nie wiem, czy ktos to jeszcze zauwazyl, ale w teledysku jest motyw jak trzyma coreczke na rekach i ja caluje bedac w ciemnych okularach. Nie przypomina wam to czegos? Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 28 czerwca 2008 Opublikowano 28 czerwca 2008 The Game? Beki ciąg dalszy. Cytuj
Yasio da rial madafaka 0 Opublikowano 28 czerwca 2008 Opublikowano 28 czerwca 2008 Chodzilo mi o motyw z teledysku juicy, jak biggie w ciemnych okularach (Gural nie wiem czy nim sie wzorowal ale dosc podobne) w skorzanej kurtce przy zachodzacym sloncu daje buziaka swojej malutkiej coreczce. Troche beka jakby nie patrzec Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 28 czerwca 2008 Opublikowano 28 czerwca 2008 W "hate it or love it" taki motyw jest tylko ,że tam gejm bez okularów całuje dzieciaka. Generalnie w następnym klipie Gural powinien pojawić się wymazany pastą do butów , jedyny rozsądny krok w ewolucji tego rapera. No i mały follow up do misia. Cytuj
Yasio da rial madafaka 0 Opublikowano 28 czerwca 2008 Opublikowano 28 czerwca 2008 W nastepnym klipie Gural wejdzie na boisko do streetballa i zbije piatke z ziomkiem ktory we wczesniejszym ujeciu wrzuci pilke do kosza w zwolnionym tempie. Taki jest moj typ Cytuj
gangster55 0 Opublikowano 8 lipca 2008 Opublikowano 8 lipca 2008 Płyta niezła, świetne bity. Ale nie rozummiem dlaczego Gural chce być czarny Teledysk do "El Polako" to najlepiej pokazuje. Cytuj
orion50 632 Opublikowano 12 lipca 2008 Opublikowano 12 lipca 2008 mi się najbardziej podoba łyk ginu i cin cinu, złote maski ok, el polako rula. dobra płyta, ale spodziewałem się czegoś innego. zachodni wiatr wieje za bardzo jednak Cytuj
Konar. 15 Opublikowano 14 lipca 2008 Opublikowano 14 lipca 2008 Jak dla mnie bardzo solidna płytka. Wstyd się przyznać, ale słuchania Gurala zacząłem od tej płyty. Na szczęście już to nadrobiłem, i stwierdzam że wciąż jednak jego najlepszym krążkiem jest "Drewnianej Małpy Rock", ale wciąż jest świetnie. Najlepsze kawałki to "Łyk Ginu, Lodu i Cin Cinu", "El Polako", "Sens Tomów" i "Opowieść o Jednym z Miliona". Te miażdżą, reszta jedynie bardzo dobra Cytuj
Ari 1 Opublikowano 29 sierpnia 2008 Opublikowano 29 sierpnia 2008 Konar$ky a badałes Manewry mixtape i Jonity, konserwy, muzyka bez przerwy? tam się dopiero Piotrek popisuje. Cytuj
Konar. 15 Opublikowano 29 sierpnia 2008 Opublikowano 29 sierpnia 2008 Właśnie ściagam Rzadko kiedy u jakiego wykonawcy badam też mixtape'y, ale w tym przypadku się skuszę Cytuj
Gość Xylia Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 lol, z trzech słyszanych płyt Gurala, ta jest najlepsza ;] Cytuj
zombi 1 Opublikowano 16 grudnia 2008 Opublikowano 16 grudnia 2008 Gural wciąż trzyma poziom:) podobno w planach ma nowy mixtape. ciekawe co tam smaży nowego Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 16 grudnia 2008 Opublikowano 16 grudnia 2008 Moze zacznie wreszcie pisac jakies teksty do tych swoich nut. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi