milan 7 022 Opublikowano 5 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2019 (edytowane) https://www.stezkakrkonose.cz/pl/ był ktoś? Ja chyba sie przejadę, bo wygląda to nieźle. Edytowane 5 marca 2019 przez milan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 5 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2019 fajne miejsce aby popełnić magika Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 5 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2019 puściłbym bejblejda z góry Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 5 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2019 albo sprężynę a nie, nie ma schodów he he Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 25 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2019 Chce sie wybrac w gory, mialem zawsze wyje,bane ale rok temu bylem w myslenicach na biegu z przeszkodami i zupelnie zmienilem zdanie. Chce zobaczyc jakies gorskie strumyki, stawy naturalne i chce troche powlazic. Na standard domkow mam w sumie wyje,bane choc milo by bylo nie sr.ac w lesie. A no i jakas biedronka musi byc. Gdzie mam sie udac bo jestem kompletnie zielony. Karpacz? Choc to chyba mocno popularny kierunek. A fajnie by bylo jakby nie bylo duzo ludzi. Bo nie lubie ludzi. Niedzwiedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 674 Opublikowano 8 września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 września 2019 @kanabis Co prawda posta pisałeś dawno, ale temat chyba nadal aktualny, tym bardziej, że wrzesień i październik to nadal dobry czas na góry (idealne temperatury, mało burz), tyle, że dni krótsze (co dla mnie jest problemem, bo nie znoszę wcześnie rano wychodzić na szlaki). Rejony, które w miarę znam i mogę coś o nich powiedzieć to Pieniny, Beskid Sądecki, Bieszczady no i Podhale. Mogę parę słów więcej napisać o tych okolicach jeśli chociaż wstępnie byś określił, co Cię interesuje (w kontekście dojazdu chociażby, bo takie Bieszczady to już trochę dalsza wycieczka). Moimi "faworytami" są Pieniny, bo nie jest to jakaś ostra komercha (choć kierunek popularny), infrastruktura i ceny są ok, widoki piękne (chociażby z uwagi na bliskość Tatr, które można podziwiać w całej okazałości") a szlaki raczej nie jakoś bardzo wymagające. Konkretne rejony, które lubię i polecam, to oczywiście Szczawnica i Krościenko, ale jeśli chodzi o noclegi, to warto szukać w pobliskich wioskach i przemieszczać się w razie czego autobusami/rowerem. Do zaliczenia obowiązkowo Trzy Korony, Wąwóz Homole (rewelacja jeśli chodzi o widoczki i szeroko pojętą "naturę"), podobno świetna jest trasa rowerowa na Słowację do Czerwonego Klasztoru, fajną atrakcją jest też spływ Dunajcem (choć to chyba nie jest rodzaj rekreacji, który Cię interesuje, no i drogo). Generalnie, jak wspomniałem, gdy planuję wyjazd w góry i potrzebuję noclegu, to nie robię jakiegoś niesamowitego researchu, tylko przeglądam opcje w dobrych cenach w okolicy jakiejś konkretnej, większej miejscowości, która jest "hubem". Na przykładzie wspomnianej Szczawnicy, która jest raczej zawalona (uzdrowisko) i droga, ale ładna i warto tam połazić: noclegu szukasz w Krościenku, Tylmanowej, Szlachtowej, Jaworkach itd. Ostatnio jaram się mocno Bieszczadami i trzeci rok z rzędu udaje mi się tam posiedzieć chociaż parę dni, również mocno polecam. Polska strona jest stosunkowo "niewielka" i jeden-dwa dłuższe wyjazdy (przy dobrej kondycji) spokojnie wystarczą, żeby pozaliczać najważniejsze atrakcje i szczyty. Klimat jest wyjątkowy (choć podobno to i tak zupełnie co innego, niż -naście lat temu) i uczucie faktycznego zerwania z cywilizacją jest tam chyba największe. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
RaiD 76 Opublikowano 29 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2019 Foty z wczorajszej akcji TOPR ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 31 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2019 jakieś fajne noclegi w ciekawym miejscu i w dobrej cenie ktoś może polecić? Obszar Zakopane 150km na wschód lub zachód. Chcę tylko wyskoczyć od 2 stycznia na 2 góra 3 noce. Nigdy nie byłem w górach zimą, może i nart bym spróbował. Jakieś ciekawe widoczki i koniecznie miejscówki z dobrym żarciem. Patrzyłem jakieś SPA, ale jak mam za 2 noce wyje.bać 2.5k to wypie.rdalam na tydzień do Egiptu i cześć czapka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 31 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2019 Travelist.pl załóż odpowiednie filtry i spa **** z żarciem grubo poniżej 1k urwiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 327 Opublikowano 31 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2019 (edytowane) 2 godziny temu, Wojtas1986 napisał: Travelist.pl załóż odpowiednie filtry i spa **** z żarciem grubo poniżej 1k urwiesz. No za 1 osobę to tak. Dobra miejscówka, spoko standard i jedzenie to trzeba zimą w górach te min 250-300 zł za noc od osoby liczyć (z dwoma posiłkami).. Ja z powodu odległości bardziej mógłbym polecić miejscówki Karpacz/Szklarska. W „rejonach - do 150 km” od Zakopanego w górach byłem tylko w Czarnym Potoku i mogę z czystym sumieniem polecić. https://www.hotelczarnypotok.pl/kontakt/dane-kontaktowe Edytowane 31 grudnia 2019 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 1 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2020 Wisłę polecam i Willę Sepia SPA. Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 1 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2020 Pod koniec stycznia wybieram się na parę dni do Polańczyka z dzieciakami, orientuje się ktoś jaki jest koszt zabawy na skuterze śnieżnym o ile będzie gdzie pojeździć Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 898 Opublikowano 1 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2020 W Białce widziałem 900 zł za cały dzień. Dwie osoby wchodzą na skuter. Jakaś wyprawa zorganizowana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 1 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2020 9 godzin temu, Rozi napisał: Wisłę polecam i Willę Sepia SPA. Dobra mordo, stałeś się organizatorem mojej wycieczki, za wszystko odpowiadasz. Wczoraj mi rezerwację odwołali pod zakopcem i miałem już w ciemno jechać. Tu droga taka sama, lepsze warunki i cena lepsza. W dodatku jak skontaktowałem się z obiektem to miła pani powiedziała, że nie potrzebnie rezerwowałem przez booking bo bezpośrednio u nich jest taniej, ale mam odwołać rezerwację na miejscu i przyklepiemy nową. dawaj jakieś atrakcje poza muzeum Króla Adama Małysza. Przede wszystkim dobre żarcie, Cena nie gra roli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 1 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2020 Z atrakcji polecam muzeum sportowe właśnie, skocznię narciarską, Ochorowiczówkę: https://ochorowiczowka.pl/ (mega klimat), kolejki linowe, Dolinę Białej Wisełki. My głównie spacerowaliśmy po deptaku i odpoczywaliśmy. A jeśli chodzi o żarcie, to Kącik Zbójnicki, T-Bone Wine Bar & Steak House i burgerka tamże, oraz pub Nowa Sofa, można zjeść dobrą pizzuchę. No i oczywiście grillowane oscypki z żurawiną na deptaku. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 1 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2020 na pewno odwiedzę którąś z tych miejscówek Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 1 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2020 W Wisle to pamietam ze dobre ciasta i lody wlasnej roboty mieli w cukierni 'u Janeczki'. No i warto podjechac autem do rezydencji prezydenta na kawe i sernik. Kozak widok z gory za free. Wisla w sumie spoko miejscowka na 2-3 dni ale chyba wole Karpacz Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 1 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2020 właśnie na tyle jadę, raczej lubuję się w lazurowej wodzie i rajskich plażach, ale trzeba sprawdzić coś nowego. Wycieczka ma charakter wypoczynkowo-kulinarny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jontek80 234 Opublikowano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2020 (edytowane) Gory to moja ulubiona sprawa. Morze dla mnie nie musi istniec. Tatry Karkonosze Bieszczady Brakuje beskidow a moj ulubiony to żywiecki Edytowane 24 kwietnia 2020 przez Jontek80 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 W jakie miejsce najlepiej uderzyć, jeśli chciałbym się wybrać w Bieszczady? Trochę tam jest tych wiosek i nie wiem, gdzie najlepiej szukać bazy noclegowej. Druga sprawa, chciałbym też zaliczyć Tatry, ale noclegu szukam gdzieś bardziej po stronie za Gubałówką. Chciałbym, żeby było wiejsko, z widokiem na Tatry. Jak patrzę na mapę to coś w okolicach miejscowości Ząb. Ktoś odwiedzał te rejony? Cytuj Odnośnik do komentarza
Jontek80 234 Opublikowano 17 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2020 (edytowane) Jesli chodzi o bieszczady to bylem tutaj http://maciejowka.bieszczadypolska.pl/index.php Agroturystyka "Maciejówka" Przysłup 13, 38-607 Przysłup, Polska +48 606 905 725 https://maps.app.goo.gl/bspMC9C4QaJVJTfSA Ale to juz pare lat temu. Raczej nie narzekalem. Przyjemne miejsce ale auto sie przyda. Czy to zeby podjechac na połoniny czy tarnice czy na kolejkę bieszczadzką. Pstragi w poblizu też dobre smazyli. Gdzies przy glownej drodze byly stawy i kuchnia wojskowa. Tam bylismy pare razy bo smacznie. Chyba to to Bar Na Stawach 38-607 Krzywe, Polska +48 603 730 003 https://maps.app.goo.gl/XVGYGrs3bThL7xyF8 Edytowane 17 lipca 2020 przez Jontek80 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jontek80 234 Opublikowano 17 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2020 (edytowane) Beskid Śląski Beskid Wyspowy Edytowane 28 września 2020 przez Jontek80 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 17 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2020 Padło jednak na Pieniny i Park Ojcowski, ale dzięki i tak, Bieszczady jeszcze też będą grane na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 25 września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 września 2020 W weekend wspialem sie na Zawrat. Mialem serce w przelyku, lecz nic mi sie nie stalo. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 25 września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 września 2020 Dawej jakieś foty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi