Mejm 15 363 Opublikowano 26 września 2020 Opublikowano 26 września 2020 Nie ma raczej sensu. Panoramy wygladaja slabo bo nie oddaja tej przestrzeni, drogowskaz jest malo interesujacy a idac szlakiem ostatnie o czym myslalem to odwracanie sie ;/ Cytuj
Jontek80 235 Opublikowano 27 września 2020 Opublikowano 27 września 2020 Ciag dalszy ze zdobywania korony Polski gor. Beskid Mały z widokiem na Beskid Śląski i na Bielsko Białą 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 10 lutego 2021 Opublikowano 10 lutego 2021 Siema, wybieram się w przyszłym tygodniu na długi weekend do Zakopca wyluzować sie. Ktoś z miejscowych orientuje się czy bez łańcuchów da sie do niego dojechać i po nim w miarę poruszać? Cytuj
Figaro 8 299 Opublikowano 26 kwietnia 2021 Opublikowano 26 kwietnia 2021 Spędzam majówkę w Kotlinie Kłodzkiej mimo chmurzastej pogody. Jakieś fajne szlaki, groty i atrakcje do zobaczenia? Cytuj
Jontek80 235 Opublikowano 26 kwietnia 2021 Opublikowano 26 kwietnia 2021 A twierdza otwarta? To tez warto zobaczyc 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 27 kwietnia 2021 Opublikowano 27 kwietnia 2021 20 godzin temu, Figaro napisał: Spędzam majówkę w Kotlinie Kłodzkiej mimo chmurzastej pogody. Jakieś fajne szlaki, groty i atrakcje do zobaczenia? Polecam stary rynek w Kłodzku, plus twierdze. Oprócz tego góry stołowe, kaplica czaszek w Czermnej, i kosciol w Wambierzycach. Plus Kudowe polecam zobaczyć bo jest bardzo ładna. 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 27 kwietnia 2021 Opublikowano 27 kwietnia 2021 17 godzin temu, Jontek80 napisał: A twierdza otwarta? To tez warto zobaczyc Zarówna twierdza kłodzko jak i twierdza w srebnej górze jest otwarta. Warte zwiedzania. Cały Śląsk był dość silnie ufortyfikowanym rejonem, była jeszcze twierdza koźle i twierdza Nysa, która notabene też jest świetnie zachowana. Cytuj
Figaro 8 299 Opublikowano 27 kwietnia 2021 Opublikowano 27 kwietnia 2021 2 godziny temu, standby napisał: Plus Kudowe polecam zobaczyć bo jest bardzo ładna. Kudowe w sensie niedaleko tej kaplicy Czaszek? Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 27 kwietnia 2021 Opublikowano 27 kwietnia 2021 Z kudowy mozna tam isc wrecz na piechote jest blisko wracajac podejsc pod gore, tam jest taka altanka zakochanych (pierwszy raz w zyciu mialem tam loda robionego w plenerze) Cytuj
Figaro 8 299 Opublikowano 27 kwietnia 2021 Opublikowano 27 kwietnia 2021 Oki, super, w takim razie spróbuję też go tam dostać a kojarzysz czy to Zoo na czeskiej granicy jest obecnie dostepne dla polakuf? Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 27 kwietnia 2021 Opublikowano 27 kwietnia 2021 Chodzi Ci o Zoo z Safari w Hradcu KRalove? Tzn z tego co wiem to nadal jest kwarantanna po powrocie z Polski do Czech wiec chyba lipa. Tak to bym Ci polecił zwiedzenie zameczku w Nachodzie. Cytuj
Figaro 8 299 Opublikowano 27 kwietnia 2021 Opublikowano 27 kwietnia 2021 Ok, to trudno. Dzienks. Cytuj
Jontek80 235 Opublikowano 27 kwietnia 2021 Opublikowano 27 kwietnia 2021 (edytowane) 2 godziny temu, standby napisał: Z kudowy mozna tam isc wrecz na piechote jest blisko wracajac podejsc pod gore, tam jest taka altanka zakochanych (pierwszy raz w zyciu mialem tam loda robionego w plenerze) Dzieki z info. Moze tez sie zalapie. Lokalna lodziara czy sam przywiozles? A tak na serio twierdza klodzka zrobila ogromne wrazenie na mnie jak bylem maly. Jakos historia sie nie interesowalem ale tam to bylo cos. Te tunele pod twierdza. Super sprawa. Jak nie byles to warto. Potem odwiedzilem na mazurach wilczy szaniec i twierdze boyen. Mozna sie wciqgnac. Ta kaplica czaszek nie dawala mi spac ale jakoś jak to zobaczylem to sie zawiodłem. Tam chyba niedaleko na Snieznik z kotliny jak masz auto. Do korony gor Polski mozesz sobie dorzucic. Mnie ciagle brakuje. Licze ze w ciągu 3 lat sie tam wybiore chocby tylko na dzien. Mam 200km wiec da sie choc takimi lokalnymi drogami. Z pierwszej 10 tylko tego Snieznika mi brakuje. Edytowane 27 kwietnia 2021 przez Jontek80 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 27 kwietnia 2021 Opublikowano 27 kwietnia 2021 25 minut temu, Jontek80 napisał: Dzieki z info. Moze tez sie zalapie. Lokalna lodziara czy sam przywiozles? A tak na serio twierdza klodzka zrobila ogromne wrazenie na mnie jak bylem maly. Jakos historia sie nie interesowalem ale tam to bylo cos. Te tunele pod twierdza. Super sprawa. Jak nie byles to warto. Potem odwiedzilem na mazurach wilczy szaniec i twierdze boyen. Mozna sie wciqgnac. Ta kaplica czaszek nie dawala mi spac ale jakoś jak to zobaczylem to sie zawiodłem. Tam chyba niedaleko na Snieznik z kotliny jak masz auto. Do korony gor Polski mozesz sobie dorzucic. Mnie ciagle brakuje. Licze ze w ciągu 3 lat sie tam wybiore chocby tylko na dzien. Mam 200km wiec da sie choc takimi lokalnymi drogami. Z pierwszej 10 tylko tego Snieznika mi brakuje. Moja byla dziewczyna. To bylo ciekawe przezycie Cytuj
Figaro 8 299 Opublikowano 27 kwietnia 2021 Opublikowano 27 kwietnia 2021 30 minut temu, Jontek80 napisał: Tam chyba niedaleko na Snieznik z kotliny jak masz auto. Jadę autem ale ten Śnieżnik trochę daleko. Ogarnę błędne skały, minieuroland, skalne grzyby i takie tam miejscówki. No i znajdę jakieś może fajne trasy na spacerek z ładnymi widokami. 1 Cytuj
Jontek80 235 Opublikowano 27 kwietnia 2021 Opublikowano 27 kwietnia 2021 (edytowane) Pisze ze 40km pod Snieznik z Klodzka wiec rzut beretem. Gdzies tam bylo tez ulubione miejsce Walesy co jak byl prezydentem to jezdzil na narty. Edytowane 27 kwietnia 2021 przez Jontek80 Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 27 kwietnia 2021 Opublikowano 27 kwietnia 2021 Kłodzko-miasto mojego dzieciństwa Polecam Twierdzę i jej podziemia. W okolicy polecam : Szczeliniec i Błędne skały Międzygórze z trasami spacerowymi do Ogrodu bajek i Wodospadu Wilczki Srebrną Górę z jej fortami, Polanicę Zdrój ,Duszniki Zdrój ,Lądek Zdrój i pijalnie wód Złoty Stok i kopalnie złota Na 3 dni to mało zwiedzić wszystko. Błędne Skały fajne ale nie pchaj się na górny parking zwłaszcza w majówkę. 1 Cytuj
Figaro 8 299 Opublikowano 27 kwietnia 2021 Opublikowano 27 kwietnia 2021 Najs, dzięki wielkie! Myślałem by odpuścić rejony Międzygórza, ale zobaczymy jak czas pozwoli Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 27 kwietnia 2021 Opublikowano 27 kwietnia 2021 Zrób jedną połowę i wróć na drugą następnym razem Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 28 kwietnia 2021 Opublikowano 28 kwietnia 2021 14 godzin temu, Figaro napisał: Jadę autem ale ten Śnieżnik trochę daleko. Ogarnę błędne skały, minieuroland, skalne grzyby i takie tam miejscówki. No i znajdę jakieś może fajne trasy na spacerek z ładnymi widokami. Tam jest duzo takich, warto podejsc do punktów turystyycznych albo kupic mapki To jest jeden z moich ulubionych regionów Polski i dość często go odwiedzam. Super opcją na lato jest jazda koleją z kłodzka do kudowy, trwa ona długo bo chyba półtorej albo dwie godziny, ale jedzie się po lasach, wioseczkach, tunelach i na wzniesieniach widoki są niesamowite po prostu Cytuj
baniek 246 Opublikowano 28 kwietnia 2021 Opublikowano 28 kwietnia 2021 (edytowane) Polecam zwiedzić sztolnie jak już chodzenie po górkach sie znudzi http://www.wkotlinieklodzkiej.pl/tag/sztolnie/ edit: ehhh Cytat Uwaga! Ze względu na nowe obostrzenia ws. koronawirusa Sztolnie Walimskie od 20 marca pozostaną zamknięte aż do odwołania. https://sztolnie.pl/ Edytowane 28 kwietnia 2021 przez baniek Cytuj
Figaro 8 299 Opublikowano 28 kwietnia 2021 Opublikowano 28 kwietnia 2021 5 godzin temu, standby napisał: Tam jest duzo takich, warto podejsc do punktów turystyycznych albo kupic mapki To jest jeden z moich ulubionych regionów Polski i dość często go odwiedzam. Super opcją na lato jest jazda koleją z kłodzka do kudowy, trwa ona długo bo chyba półtorej albo dwie godziny, ale jedzie się po lasach, wioseczkach, tunelach i na wzniesieniach widoki są niesamowite po prostu O, to ciekawa opcja. Kurde oby pogoda nie była totalnie zyebana xd Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 5 lipca 2021 Opublikowano 5 lipca 2021 Zarezerwowałem wczoraj pensjonat w Bieszczadach na koniec lipca, straszne jaranko. Oglądam teraz na Google Maps okolice i nie mogę się doczekać. Nigdy nie byłem w tej części Polski nawet. Cytuj
baniek 246 Opublikowano 5 lipca 2021 Opublikowano 5 lipca 2021 W zeszłym roku byłem po raz pierwszy, więc wiem co czujesz. Radzę wyposażyć się w wygodne obuwie, górki nie są wymagające jeśli chodzi o podejścia, ale trochę kilometrów się na nogach jednak robi. 1 Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 5 lipca 2021 Opublikowano 5 lipca 2021 Ja i tak raczej zostanę w niższych partiach, do Parku Narodowego wstępu nie mam, bo będę z psem. Mam zamiar eksplorować dzikie tereny i obcować z wilkami i niedźwiedziami. Cenowo też całkiem w porządku wychodzi, bo 90 zł/osoba/doba i 30 zł za obiadokolację, a kuchnia jest wegańska/wegetariańska, sami pieką pieczywo i gotują wszystko od podstaw, bardzo jestem ciekawy takiego miejsca. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi