Boomcio 4 026 Opublikowano 3 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 My się szwędaliśmy ostatnio po Beskidzie Żywieckim. Łatwa trasa z dworca Węgierska Górka do schroniska Rysianki. Miała być Krawcowa, ale sił zabrakło. Może dlatego, że było pełne oporządzenie wraz z namiotami i to nas dociążyło. Ale to są stosunkowo łatwe podejścia i jak ktoś szuka większego wyzwania, to beskid odpada. Natomiast ludzi na szlaku w sobotę było mało. W niedzielę już więcej, ale bez tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 3 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 No mi w tym roku pasuje tylko termin pod koniec lipca i w wyborze gór jestem ograniczony przez psa. Większość Polskich Parków Narodowych zakazuje wstępu. Pieniny i Bieszczady niskie już zaliczone, zostały Karkonosze. Wziąłem wstępnie jakiś pensjonat za Szklarską Porębą, żeby nie łazić po mieście, już przy wyjściu na szlaki. No i nigdy nie byłem w tej części Polski. W ogóle, jak obczajałem okolicę na google maps to znalazłem taką perełkę pod Szklarską Porębą: Miejsce ogniskowe z odrzutowcem xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 3 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 Jakby ktoś optował weekendowy, lub 3 dniowy wypad, żeby połazić po górach i przenocować w schronisku, albo na polu namiotowym, to można by się zmotać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof93 1 252 Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 Spontanicznie zarezerwowałem sobie nocleg z soboty na niedzielę w ten nadchodzący weekend. Pojedziemy do Świeradowa-Zdrój pogoda ma być okropna ale przewrotnie właśnie takie prognozy napawają mnie radością. Potrzebuje trochę deszczu i brzydkiej pogody mam przeczucie, że to będzie mega odświeżające. Lubię lato ale tęsknie za deszczem. Mieszkam w Zielonej Górze i mam wrażenie, że tutaj nigdy nie pada. Rok temu tam byłem ale na cały tydzień, teraz chcę tylko wyjść w góry i wrócić. Polecam te rejony, rok temu robiliśmy różne rzeczy: - Izery po polskiej stronie (Stóg, Hala Izerska z Chatką Górzystów) - jednodniowy wypad do Drezna - Izery po czeskiej stronie - zamek Czocha, jezioro, ruiny zamku Świecie Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 6 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 W dniu 3.07.2022 o 23:09, krupek napisał: znalazłem taką perełkę pod Szklarską Porębą: Ja byłem w podobnej, ale z helikopterem też ładnie wygląda na mapach gógla 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 6 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 Różne fajne rzeczy można znaleźć dzięki GM Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof93 1 252 Opublikowano 12 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 I co byliście w tych górach? Tak jak pisałem wcześniej ja sobie pojechałem na jeden dzień + noc do Świeradowa. Wzięliśmy pokój w dużym hotelu + pyszne śniadanko. Były też baseny ale nie było czasu na pływanie (ufff... całe szczęście bo nie lubię basenów xd). Wziąłem rowery i zdobyłem Chatkę Górzystów na Hali Izerskiej. Zajebista sprawa. Jeżdżenie po szosie jest dla leszczy . Wjechać pod te wzniesienia to jest dopiero męka a to tylko Izery . Kolarstwo górskie tylko dla prawdziwych skurwieli bo ja się prawie przekręciłem na tamten świat . Wyjazd bardzo udany, było tak jak chciałem: zimno i rześko. W schronisku zjadłem tradycyjnego naleśnika z jagodami a na śniadanie spróbowałem 4 rodzaje salcesonu życie może być piękne czasem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 12 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Ja śmigam w przyszłym tygodniu na szybki wypad, już się nie mogę doczekać. Mam nadzieję, że pogoda dopiszę, choć póki co, prognozy mówią o turbo upałach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 12 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 To zobaczymy jak bedziesz odbieral te upaly z dala od nadmorskiej bryzy Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 12 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Ale ja się nie cieszę, bo będę z psem, więc mi upały nie na rękę. Rok temu byłem w Bieszczadach i było pod 30 stopni, z 5l płynów w plecaku wychodziłem na szlaki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 12 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Hydracja musi być tak, czy inaczej przy dłuższym szlaku. Trochę imo strach jednak z uwagi na te zbliżające się afrykańskie upały wyłazić na hale. Ja chyba dopiero za tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Krupek, tlumow nie bedzie. https://innpoland.pl/181564,turystow-brak-pustki-w-popularnej-miejscowosci Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Bieszczady to jest chuj a nie góry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Co ty dupisz, wspaniałe miejsce, naturalne i dzikie. 9 godzin temu, Mejm napisał: Krupek, tlumow nie bedzie. https://innpoland.pl/181564,turystow-brak-pustki-w-popularnej-miejscowosci Coś nie chce mi się wierzyć, bo A1 weekendami zajebane pod korek jak jeżdżę do rodziców. No, ale sprawdzę w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof93 1 252 Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 (edytowane) Ja tylko was proszę żebyście nie jeździli w Izery do Świeradowa. Bez sensu. Mało ludzi, piękne widoki, wodospady, strumyczki, rzeczki. Blisko do Czech gdzie szlaków mnoży się jeszcze więcej. Serio dajcie sobie spokój. Zakopane i Karpacz to są zajebiste miejscówki na wypad. Świeradów dla frajerów. A tak serio to jeśli macie jakieś pytania odnośnie Karkonoszy czy gór Izerskich to walcie śmiało. Swego czasu jeździłem tam 5 razy w roku na spacer. W zeszłym roku w Świeradowie byłem 7 dni i każdy miałem zajęty różnymi aktywnościami. Polska strona, Czechy, Drezno, Zamki. Polecam pojechać do Skalnego Miasta, Pragi, Czeskiej Szwajcarii. Wycieczki są na miejscu za bardzo małe hajsy. Nie obchodziło mnie nic prócz słuchania przewodnika i zwiedzania, nie martwiłem się o parking, drogę, samochód. Mogłem sobie walnąć piwko podziwiając stare miasto. Edytowane 14 Lipca 2022 przez Krzysztof93 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 A orientujesz się, czy ta kopalnia kwarcu między Szklarską, a Świeradowem jest dostępna do wycieczek? W sensie, czy można tam się kręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof93 1 252 Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Jak najbardziej, jeszcze jak. Najważniejsze to zjeść naleśnika w Chatce Górzystów jeśli tego nie zrobisz to komisja nie uzna twojego pobytu i nie będziesz mógł o tym nikomu powiedzieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 2 godziny temu, krupek napisał: Coś nie chce mi się wierzyć, bo A1 weekendami zajebane pod korek jak jeżdżę do rodziców. No, ale sprawdzę w przyszłym tygodniu. W weekend na bank zjada sie ludzie z okolic do Szklarskiej ale to raczej A1 nie beda dymac. Dlatego wlasnie ja gory biore glownie w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Nie no, z A1 to miałem na myśli, że ludzie ogólnie podróżują w czasie wakacji, więc jakoś nie chce mi się wierzyć, że takie pustki w turystycznych miejscowościach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Tez jestem ciekaw. Moze to jakis propagandowy artykul zeby nagonic turystow. Daj znac jak wrocisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 9 godzin temu, krupek napisał: Co ty dupisz, wspaniałe miejsce, naturalne i dzikie. Ja to wiem, bo byłem z bratem 3 lata temu i zjeździliśmy tam sporo okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Masorz a byles na Orlej Perci? Jak to jest, kazdy urodzony w Zakopanem powinien sie tamtedy przejsc, czy gorole omijaja i to atrakcja tylko dla turystow? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Śnieżka wczoraj. No nie wygląda jakby brakowało turystów xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 23 godziny temu, Krzysztof93 napisał: A tak serio to jeśli macie jakieś pytania odnośnie Karkonoszy czy gór Izerskich to walcie śmiało. A jakie szlaki mniej oczywiste i mniej oblegane polecasz? Chodzi mi o takie, żeby z buta wyjść ze Szklarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof93 1 252 Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Ja w Szklarskiej zawsze wychodzę w góry idąc obok pola namiotowego ,,pod ponurą małpą'' (kiedyś mnie starzy zabierali tam na festiwal piosenki turystycznej xd Stare Dobre Małżeństwo i takie tam klimaty) i kieruję się na Łabski szczyt. Ogólnie Szklarska jest mniej oblegana niż Karpacz/Śnieżka więc z definicji zwykle jest nieźle jeśli chodzi o ilość ludzi no i wiadomo trzeba wstawać wcześnie bo turyści jednostrzałowi wychodzą w góry po 12 kiedy ja zwykle mijam ich już wracając 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi