Skocz do zawartości

montowanie napisów w film avi żeby na x360 oglądać pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam problem chciałem oglądnąć jakis film na x360 z napisami ale trzeba je wtopic w film , i tu zaczyna sie problem , nie wiem jak to zrobic :/

z góry dziękuje za pomoc ;)

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Napisy możesz wmontować w film np. programem VirtualDubMod z użyciem filtra subtitler. Z tego co pamiętam, to przy tej metodzie, napisy muszą być w formacie .ssa, więc pewnie trzeba będzie je konwertować z .txt (np. programem SubRip lub SubEdit Player) i dopiero wtedy da rade wrzucić do filmu. No i niestety przy zapisie będziesz musiał chyba jeszcze raz kompresować film, więc trochę z tym zabawy może być.

Edytowane przez Dumian
Opublikowano (edytowane)

jeśli się nie mylę to .srt chba też. Napisy w róznych formatach mozna sciągnąć z napisy.info. Mała rada, zanim zabierzesz się za konwersje całego filmu zrób tylko fragment i sprawdź jak to wygląda na tv, żeby po 1.5h formatowania filmu oszczedzić sobie zawodu. Inna sprawa, że x360 powinien odczytywać napisy z pliku. Potrzebne Ci napisy w formacie albo .ssa albo .srt, z DOKŁADNIE takim samym tytułem jak ma plik filmu, czyli jesli masz plik "głupi film.avi" to plik z napisami MUSI nazywać się "głupi film.srt" i żadna konwersja filmu nie jest potrzebna.

Edytowane przez skyblue
Opublikowano

no właśnie ani srt ,anie txt ani innych plikow tekstowych nie czyta nawet jak są tak samo sie nazywa plik z filmem i napisami , a próbowałem przerobić film avi ,programem AutoGordianKnot.2.45 to dosc że 700 mg plik przerabiał sie ok 2,5 h , to po obróbce owego pliku napisy mega przyspieszone są , a przedtem szły idealnie do obrazu :/

jest na to jakis inny sposób , program który szybko przerabia , albo moze x360 czyta jakis inny format plikow z napisami :/

czy moze to wina za nie zainstalowanego media centara ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...