mishka 5 Opublikowano 5 października 2011 Opublikowano 5 października 2011 generalnie nie gram w slashery (wyjatek seria dmc) wzialem w ciemno na allegro z braku laku jesli chodzi o tansze pozycje i... nie podszedl mi klimat, gram bo gram, byle zabic czas do nadejscia Arkham City... po Bajonetce koncze przygode z tego typu grami Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 5 października 2011 Opublikowano 5 października 2011 Ja tez na poczatku musialem przywyknac do tego specyficznego, oryginalnego klimatu, ale powiem Ci ze im bylo blizej konca, tym coraz bardziej mi sie podobala. A teraz ja masteruje przechodzac drugi, a potem zapewne trzeci raz. Bo tu chodzi o to, ze jak sie nauczysz porzadnie grac i zlapiesz skilla, gra bedzie o wiele bardziej grywalna. W niektore tytuly wsiakam od razu, a inne potrzebuja wiecej czasu by sie nimi cieszyc. Bayonetta to dla mnie ta druga polka, ktorej wystawiam narazie minimum 8/10. Cytuj
rapen 4 Opublikowano 19 grudnia 2011 Opublikowano 19 grudnia 2011 Bayonette mam od niedawna dlatego takie pytanka 2 szybkie Czy zapisywac mozna tylko i wylacznie po chapterach? Lepiej zaczac grac na easy i po przejsciu sie meczyc potem na normalu czy lepiej od poczatku sie z tym meczyc na normalu? A, i ile tak godzin zajmuje przejscie calosci? Z gory thx. Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 19 grudnia 2011 Opublikowano 19 grudnia 2011 Gra zapisuje sie auto bez przerwy, nie musisz konczyc chapteru. Polecam najpierw grac na normal, bo na easy masz "podpowiadane" sterowanie podczas walki, czyli cos na wzor asysty w wyscigach. Przejdz sobie 2 razy normal (robiac za drugim razem portale) bo rozwniesz postac i wtedy hard i infinity climax beda latwiejsze (ale z tego co widze to chyba nie bedzie Cie interesowac najwyzszy poziom trudnosci). Za pierwszym razem zejdzie Ci cos ok 9-11h mysle. A tu tez argument za normal bo na easy bedzie szybciej. Cytuj
rapen 4 Opublikowano 19 grudnia 2011 Opublikowano 19 grudnia 2011 ok dzieki, to dziwne ze niby jest auto save, bo mialem w bodajze 4 czy 5 chapterze walke z ta babka i gdy 2 razy mi sie nie powiodlo wylaczylem konsole, gdy wlaczylem drugi raz musailem caly chapter od nowa ciupac. Cytuj
estel 806 Opublikowano 19 grudnia 2011 Opublikowano 19 grudnia 2011 Graj na hardzie, niżej jest dla (pipi). Takimi grami najlepiej delektować się jak trzeba trochę wysiłku włożyć. Cytuj
rapen 4 Opublikowano 19 grudnia 2011 Opublikowano 19 grudnia 2011 jak sie pierwszy raz gra to wyzej niz normal ustawic nie idzie a juz na tym poziomie mam dosc problemy (ale tylko z bossami, tak to jest ok) Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 20 grudnia 2011 Opublikowano 20 grudnia 2011 Akurat normal jest idealny na poczatek, bo poznajesz mechanike rozgrywki powtarzajac walki. To jest slasher i tu najwazniejsza jest walka, a wiec trening czyni mistrza. A co do save- zalezy od chapteru, w ktorych sa odpowiednie checkpointy i je loaduje po wczytaniu. Pewnie ta walka jest zaraz na poczatku chapteru (i chyba chodzi Ci o starcie z Jeanne). 1 Cytuj
rapen 4 Opublikowano 23 grudnia 2011 Opublikowano 23 grudnia 2011 juz kumam te save'y poprostu musze wylaczyc gre odrazu a nie ze wyjsc do menu, wtedy dopiero jakby zapamietuje. http://www.youtube.com/watch?v=hdfoLMjE2Kk tera sie z tym niemilosiernie mecze...:| Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 23 grudnia 2011 Opublikowano 23 grudnia 2011 Nie martw sie, to najtrudniejsza walka w grze Tip: uzywaj zoltych lolipopow 1 Cytuj
rapen 4 Opublikowano 23 grudnia 2011 Opublikowano 23 grudnia 2011 nie mam chyba juz zadnych lizakow, jedynie zastrzyk ze zdrowiem :| wiec troche lipa... Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 23 grudnia 2011 Opublikowano 23 grudnia 2011 Pamietaj, ze mozesz robic lizaki w menu "item". Na pewno nie masz juz zoltych kuleczek do ich stworzenia? Poza tym nie wymiekaj tylko pokonaj ja jak mezczyzna! 1 Cytuj
rapen 4 Opublikowano 24 grudnia 2011 Opublikowano 24 grudnia 2011 wielki dzieki stary za tipy i za przypomnienie o tych kulkach teraz bezproblemu ją zniszczylem pozdro Cytuj
Grez 33 Opublikowano 31 grudnia 2011 Opublikowano 31 grudnia 2011 jakoś ta gra mi nie podeszła, a to głównie z jednego powodu, mianowicie jest zbyt chaotyczna, bohaterka może wyklepać z milion ciosów a ja ich wszystkich nie ogarnę i najlepszym sposobem jest wciskanie wszystkich przycisków na raz (+ od czasu do czasu unik, które o dziwo zawsze działa /problem z detekcją??/) i właściwie przez to nudzi mi się ta gra Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 1 stycznia 2012 Opublikowano 1 stycznia 2012 najlepszym sposobem jest wciskanie wszystkich przycisków na raz (+ od czasu do czasu unik, które o dziwo zawsze działa /problem z detekcją??/) i właściwie przez to nudzi mi się ta gra Ty chyba grasz na very easy. System walki jest genialny i gra sprawia najwiecej frajdy na najwyzszych poziomach trudnosci, kiedy nauczysz sie w to grac. 1 Cytuj
Paliodor 1 767 Opublikowano 2 stycznia 2012 Opublikowano 2 stycznia 2012 Bayo najlepszy slasher od czasów DMC3. Sprawdzone i udowodnione na własnej osobie. 5 Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 2 stycznia 2012 Opublikowano 2 stycznia 2012 (edytowane) Granie na normalu i hardzie to zły nawyk - potem przychodzi pora na Climax i dupa - nie ma Witch Time. Co do Jeanne to świetnie działa na nią P,P,P,K(trzymać), K (trzymać) z ognistej Durgi na nogach. Blondyna wchodzi w te miny jak głupia. Generalnie to walki z Jeanne są bardzo do siebie podobne, bo w każdej dysponuje tymi samymi zagraniami + jakieś nowe Wicked Weave. Jedyna różnica jest taka, że każda kolejna miejscówka walki z nią jest coraz bardziej chaotyczna i oczoje.bna. Bardzo fajnie można tą walkę zagrać z Moon of Mana-Khala - Joanna ma na tyle charakterystyczne serie, ze każdy bez problemu wyczuje moment zbicia w którymś momencie. W ogołe Moon of Mana-Khala to najczystszy ogień - opanowanie tego cudeńka wznosi gameplay tej gry na wyżyny zaje.bisto.sci. Bawił się ktoś z was w rozpykanie wszystkich chapterów na Climaxie na Pure Platinum? Mi po wielu trudach, siwych włosach i kur.wach się udało. Polecam się pobawić - całkowicie nowa jakość rozgrywki;]. Edytowane 2 stycznia 2012 przez Aramis Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 2 stycznia 2012 Opublikowano 2 stycznia 2012 A ja jeszcze dodam, ze przechodzenie portali uczy techniki gry, wiec ich nie odpuszczac! (cos na wzor chellengy z Batmania, tylko latwiejsze do zaliczenia). Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 4 stycznia 2012 Opublikowano 4 stycznia 2012 Nooo nie wiem czy łatwiejsze;]. Na Climaxie jest kilka masochistycznych - jak np w 5 chapterze masz Alfheim'a co musisz utrzymać się w powietrzu 30 sekund...w towarzystwie Grace & Glory. Coś jeszcze? Cytuj
Sylvan Wielki 4 614 Opublikowano 5 stycznia 2012 Opublikowano 5 stycznia 2012 Bayo najlepszy slasher od czasów DMC3. Sprawdzone i udowodnione na własnej osobie. Z Bayo sprawa wygląda podobnie, jak z Bioshock. Zupełnie nowy tytuł. Nowa jakość. Wręcz z pańska pogardą może spoglądać na konkurencję. Absolutnie czarny koń. I to Arab najczystszej krwi. Cytuj
estel 806 Opublikowano 5 stycznia 2012 Opublikowano 5 stycznia 2012 Zapomniałem dodać, że jak możesz to sprawdź Bayo na Xie. 60 (x) a 30 fpsów (ps3) to ogromna różnica. Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 5 stycznia 2012 Opublikowano 5 stycznia 2012 (edytowane) Kamiya pewnie niedlugo oglosi nad czym obecnie pracuje: Hideki Kamiya: Challenge for 2012/Message to Fans: Kamiya said that he would like to announce a new game and make a comeback on the game scene and be known as more than just some guy who posts on Twitter. Atsushi Inaba: Challenge for 2012/Message to Fans: Said that he believes 2012 will be the ultimate year for Platinum Games. http://andriasang.co...er_megafeature/ Mam nadzieje, ze chodzi o Bayo 2. Razem z Metal Gear Rising niezle combo w tym roku Edytowane 5 stycznia 2012 przez Ins Cytuj
estel 806 Opublikowano 5 stycznia 2012 Opublikowano 5 stycznia 2012 Też liczę na Bayo 2. Jedynka była wspaniała, ale ponieważ nie mogłem znaleźć broni dla siebie to nie chciało mi się maksować. Btw: Jakie bronie są wg. was najlepsze? Btw2: Tam gdzie można wybrać "akcesorium" (nie wiem czy jest takie słowo ) są 3 miejsca, ale ja mogę użyć tylko tych dwóch na górze. Co można wsadzić w trzecie, dolne kółko? Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 5 stycznia 2012 Opublikowano 5 stycznia 2012 Btw: Jakie bronie są wg. was najlepsze? Btw2: Tam gdzie można wybrać "akcesorium" (nie wiem czy jest takie słowo ) są 3 miejsca, ale ja mogę użyć tylko tych dwóch na górze. Co można wsadzić w trzecie, dolne kółko? 1- jak dla mnie Katana zdecydowanie na rece, a na nogi pazury 2- chyba musisz wykupic odpowiednie rzeczy do zalozenia, ja tego nie uzywalem bo wystarczyla mi Moon-of-Mahakala, ktora jest MOCARRNA! A najlepsze, ze gra jest tak rozbudowana, ze kazdy ma swoje preferencje. Cytuj
Paliodor 1 767 Opublikowano 6 stycznia 2012 Opublikowano 6 stycznia 2012 Jeśli o mnie chodzi to najwięcej czasu spędziłem z combo: Katana/Pillow Talk+Bazillions Te zestawienie idealnie sprawdza się na najwyższym poziomie.No ale jest tyle broni, że każdy znajdzie swoje ulubione "zabawki". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi