Opublikowano 5 października 201113 l generalnie nie gram w slashery (wyjatek seria dmc) wzialem w ciemno na allegro z braku laku jesli chodzi o tansze pozycje i... nie podszedl mi klimat, gram bo gram, byle zabic czas do nadejscia Arkham City... po Bajonetce koncze przygode z tego typu grami
Opublikowano 5 października 201113 l Ja tez na poczatku musialem przywyknac do tego specyficznego, oryginalnego klimatu, ale powiem Ci ze im bylo blizej konca, tym coraz bardziej mi sie podobala. A teraz ja masteruje przechodzac drugi, a potem zapewne trzeci raz. Bo tu chodzi o to, ze jak sie nauczysz porzadnie grac i zlapiesz skilla, gra bedzie o wiele bardziej grywalna. W niektore tytuly wsiakam od razu, a inne potrzebuja wiecej czasu by sie nimi cieszyc. Bayonetta to dla mnie ta druga polka, ktorej wystawiam narazie minimum 8/10.
Opublikowano 19 grudnia 201113 l Bayonette mam od niedawna dlatego takie pytanka 2 szybkie Czy zapisywac mozna tylko i wylacznie po chapterach? Lepiej zaczac grac na easy i po przejsciu sie meczyc potem na normalu czy lepiej od poczatku sie z tym meczyc na normalu? A, i ile tak godzin zajmuje przejscie calosci? Z gory thx.
Opublikowano 19 grudnia 201113 l Gra zapisuje sie auto bez przerwy, nie musisz konczyc chapteru. Polecam najpierw grac na normal, bo na easy masz "podpowiadane" sterowanie podczas walki, czyli cos na wzor asysty w wyscigach. Przejdz sobie 2 razy normal (robiac za drugim razem portale) bo rozwniesz postac i wtedy hard i infinity climax beda latwiejsze (ale z tego co widze to chyba nie bedzie Cie interesowac najwyzszy poziom trudnosci). Za pierwszym razem zejdzie Ci cos ok 9-11h mysle. A tu tez argument za normal bo na easy bedzie szybciej.
Opublikowano 19 grudnia 201113 l ok dzieki, to dziwne ze niby jest auto save, bo mialem w bodajze 4 czy 5 chapterze walke z ta babka i gdy 2 razy mi sie nie powiodlo wylaczylem konsole, gdy wlaczylem drugi raz musailem caly chapter od nowa ciupac.
Opublikowano 19 grudnia 201113 l Graj na hardzie, niżej jest dla (pipi). Takimi grami najlepiej delektować się jak trzeba trochę wysiłku włożyć.
Opublikowano 19 grudnia 201113 l jak sie pierwszy raz gra to wyzej niz normal ustawic nie idzie a juz na tym poziomie mam dosc problemy (ale tylko z bossami, tak to jest ok)
Opublikowano 20 grudnia 201113 l Akurat normal jest idealny na poczatek, bo poznajesz mechanike rozgrywki powtarzajac walki. To jest slasher i tu najwazniejsza jest walka, a wiec trening czyni mistrza. A co do save- zalezy od chapteru, w ktorych sa odpowiednie checkpointy i je loaduje po wczytaniu. Pewnie ta walka jest zaraz na poczatku chapteru (i chyba chodzi Ci o starcie z Jeanne).
Opublikowano 23 grudnia 201113 l juz kumam te save'y poprostu musze wylaczyc gre odrazu a nie ze wyjsc do menu, wtedy dopiero jakby zapamietuje. http://www.youtube.com/watch?v=hdfoLMjE2Kk tera sie z tym niemilosiernie mecze...:|
Opublikowano 23 grudnia 201113 l Nie martw sie, to najtrudniejsza walka w grze Tip: uzywaj zoltych lolipopow
Opublikowano 23 grudnia 201113 l nie mam chyba juz zadnych lizakow, jedynie zastrzyk ze zdrowiem :| wiec troche lipa...
Opublikowano 23 grudnia 201113 l Pamietaj, ze mozesz robic lizaki w menu "item". Na pewno nie masz juz zoltych kuleczek do ich stworzenia? Poza tym nie wymiekaj tylko pokonaj ja jak mezczyzna!
Opublikowano 24 grudnia 201113 l wielki dzieki stary za tipy i za przypomnienie o tych kulkach teraz bezproblemu ją zniszczylem pozdro
Opublikowano 31 grudnia 201113 l jakoś ta gra mi nie podeszła, a to głównie z jednego powodu, mianowicie jest zbyt chaotyczna, bohaterka może wyklepać z milion ciosów a ja ich wszystkich nie ogarnę i najlepszym sposobem jest wciskanie wszystkich przycisków na raz (+ od czasu do czasu unik, które o dziwo zawsze działa /problem z detekcją??/) i właściwie przez to nudzi mi się ta gra
Opublikowano 1 stycznia 201213 l W dniu 31.12.2011 o 15:18, Grez napisał(a): najlepszym sposobem jest wciskanie wszystkich przycisków na raz (+ od czasu do czasu unik, które o dziwo zawsze działa /problem z detekcją??/) i właściwie przez to nudzi mi się ta gra Ty chyba grasz na very easy. System walki jest genialny i gra sprawia najwiecej frajdy na najwyzszych poziomach trudnosci, kiedy nauczysz sie w to grac.
Opublikowano 2 stycznia 201213 l Bayo najlepszy slasher od czasów DMC3. Sprawdzone i udowodnione na własnej osobie.
Opublikowano 2 stycznia 201213 l Granie na normalu i hardzie to zły nawyk - potem przychodzi pora na Climax i dupa - nie ma Witch Time. Co do Jeanne to świetnie działa na nią P,P,P,K(trzymać), K (trzymać) z ognistej Durgi na nogach. Blondyna wchodzi w te miny jak głupia. Generalnie to walki z Jeanne są bardzo do siebie podobne, bo w każdej dysponuje tymi samymi zagraniami + jakieś nowe Wicked Weave. Jedyna różnica jest taka, że każda kolejna miejscówka walki z nią jest coraz bardziej chaotyczna i oczoje.bna. Bardzo fajnie można tą walkę zagrać z Moon of Mana-Khala - Joanna ma na tyle charakterystyczne serie, ze każdy bez problemu wyczuje moment zbicia w którymś momencie. W ogołe Moon of Mana-Khala to najczystszy ogień - opanowanie tego cudeńka wznosi gameplay tej gry na wyżyny zaje.bisto.sci. Bawił się ktoś z was w rozpykanie wszystkich chapterów na Climaxie na Pure Platinum? Mi po wielu trudach, siwych włosach i kur.wach się udało. Polecam się pobawić - całkowicie nowa jakość rozgrywki;]. Edytowane 2 stycznia 201213 l przez Aramis
Opublikowano 2 stycznia 201213 l A ja jeszcze dodam, ze przechodzenie portali uczy techniki gry, wiec ich nie odpuszczac! (cos na wzor chellengy z Batmania, tylko latwiejsze do zaliczenia).
Opublikowano 4 stycznia 201213 l Nooo nie wiem czy łatwiejsze;]. Na Climaxie jest kilka masochistycznych - jak np w 5 chapterze masz Alfheim'a co musisz utrzymać się w powietrzu 30 sekund...w towarzystwie Grace & Glory. Coś jeszcze?
Opublikowano 5 stycznia 201213 l W dniu 2.01.2012 o 09:06, Paliodor napisał(a): Bayo najlepszy slasher od czasów DMC3. Sprawdzone i udowodnione na własnej osobie. Z Bayo sprawa wygląda podobnie, jak z Bioshock. Zupełnie nowy tytuł. Nowa jakość. Wręcz z pańska pogardą może spoglądać na konkurencję. Absolutnie czarny koń. I to Arab najczystszej krwi.
Opublikowano 5 stycznia 201213 l Zapomniałem dodać, że jak możesz to sprawdź Bayo na Xie. 60 (x) a 30 fpsów (ps3) to ogromna różnica.
Opublikowano 5 stycznia 201213 l Kamiya pewnie niedlugo oglosi nad czym obecnie pracuje: Hideki Kamiya: Cytat Challenge for 2012/Message to Fans: Kamiya said that he would like to announce a new game and make a comeback on the game scene and be known as more than just some guy who posts on Twitter. Atsushi Inaba: Cytat Challenge for 2012/Message to Fans: Said that he believes 2012 will be the ultimate year for Platinum Games. http://andriasang.co...er_megafeature/ Mam nadzieje, ze chodzi o Bayo 2. Razem z Metal Gear Rising niezle combo w tym roku Edytowane 5 stycznia 201213 l przez Ins
Opublikowano 5 stycznia 201213 l Też liczę na Bayo 2. Jedynka była wspaniała, ale ponieważ nie mogłem znaleźć broni dla siebie to nie chciało mi się maksować. Btw: Jakie bronie są wg. was najlepsze? Btw2: Tam gdzie można wybrać "akcesorium" (nie wiem czy jest takie słowo ) są 3 miejsca, ale ja mogę użyć tylko tych dwóch na górze. Co można wsadzić w trzecie, dolne kółko?
Opublikowano 5 stycznia 201213 l W dniu 5.01.2012 o 17:09, estel napisał(a): Btw: Jakie bronie są wg. was najlepsze? Btw2: Tam gdzie można wybrać "akcesorium" (nie wiem czy jest takie słowo ) są 3 miejsca, ale ja mogę użyć tylko tych dwóch na górze. Co można wsadzić w trzecie, dolne kółko? 1- jak dla mnie Katana zdecydowanie na rece, a na nogi pazury 2- chyba musisz wykupic odpowiednie rzeczy do zalozenia, ja tego nie uzywalem bo wystarczyla mi Moon-of-Mahakala, ktora jest MOCARRNA! A najlepsze, ze gra jest tak rozbudowana, ze kazdy ma swoje preferencje.
Opublikowano 6 stycznia 201213 l Jeśli o mnie chodzi to najwięcej czasu spędziłem z combo: Katana/Pillow Talk+Bazillions Te zestawienie idealnie sprawdza się na najwyższym poziomie.No ale jest tyle broni, że każdy znajdzie swoje ulubione "zabawki".