Paliodor 1 791 Opublikowano 15 listopada 2009 Opublikowano 15 listopada 2009 No no, po przeczytaniu tych recenzji jestem teraz na 100% pewien, ze kupie Bayonette. Teraz tylko pozostaje czekac az cena bedzie w miare atrakcyjna i kupic swoj egzemplarz Jedno co mi sie podoba, to coraz czestsze umieszczanie angielskiego jezyka w azjatyckich\jap. wydaniach gier. Dzieki temu nie trzeba czekac na premiere w USA, co jest duzym plusem. Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 15 listopada 2009 Opublikowano 15 listopada 2009 tak wersja japonska ma tylko ksiazeczke po japonsku i okladke, w grze moge wybrac niemiecki, angielski, hiszpanski, wloski i francuski masz wszystko filmiki po angielsku, podpisy, dialogi, normalna ang wersja, nie sprawdzalem innych jezykow jak wygladaja podczas filmikow Dzięki za odpowiedź...kusząca opcja, problem byłby tylko z DLC gdyby był, gdyż żadna polska karta kredytowa nie działa w sklepie JP Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 15 listopada 2009 Opublikowano 15 listopada 2009 Co do DLC to chyba nie ma sie co martwic o nie ,poniewaz gdzies tam czytalem o tym ,ze Platinum Games jest przeciw tej usludze i Bayonetta jest od poczatku do konca grą kompletną/skonczoną i nie ma co tam juz dokladac Ale czas pokaze jak to bedzie... Cytuj
Paliodor 1 791 Opublikowano 15 listopada 2009 Opublikowano 15 listopada 2009 Co do DLC to chyba nie ma sie co martwic o nie ,poniewaz gdzies tam czytalem o tym ,ze Platinum Games jest przeciw tej usludze i Bayonetta jest od poczatku do konca grą kompletną/skonczoną i nie ma co tam juz dokladac Ale czas pokaze jak to bedzie... Chociaz jeden developer nie zapomnial jak powinny wygladac gry w swojej ''finalnej'' sklepowej formie. Chwala im za to, bo najwieksza porazka i dnem uwazam wydawanie dlc w dzien do tyg. po premierze gry. Czysty skok na kase,nic wiecej. W 90% przypadkow wart co najwyzej 5zl... Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 15 listopada 2009 Opublikowano 15 listopada 2009 Owszem w dniu/tygodniu/miesiacu (zalezy ktory dzien dokladnie) premiery jest to karygodne. Ale w miesiac, dwa lub trzy po premierze, dostac cos co przedluzy gre i pozwolic wrocic do niej, nie jest niczym zlym. Nie ma tez gier w ktorych nie daloby sie czegos dolozyc :] Nowa przygoda, nowy tryb gry (nie znam trybow jakie sa w bayo, ale na pewno da sie zrobic cos wiecej). Swietna sprawa z tym ze tworcy zrobili kompletna gre, ale nie powinni rzucac komentarzy 'jestesmy przeciw DLC' na lewo i prawo Cytuj
Szermac 2 744 Opublikowano 15 listopada 2009 Opublikowano 15 listopada 2009 Jara mnie ta gra jak każdy slasher Szkoda że premiera 8 stycznia, bo pod choinkę dostać taką limitkę to moc Ale chyba właśnie sobie kupię JAP wersję przed świętami. Must Have jak nic. Cytuj
blazej1980 0 Opublikowano 16 listopada 2009 Opublikowano 16 listopada 2009 skonczylem Bayo gralem na easy 10h, teraz wlaczylem New Game+ wszystkie itemki itp pozostaly i gra juz jest naprawde trudna, leja mnie jak mlodego leszcza ogolnie nigdy nie przepadalem z DMC ale Bayo konczylem z usmiechem na twarzy, fantastyczne filmiki, z kupa humoru i erotyki fajna ogolnie historia, bardzo fajne kolorowe, epickie, pelne blyskow swiatel, walki z bossami. podkresle ze NIE NAPOTKALEM nawet najmniejszych ciec animacji ani spowolnien, gralem bez zgrzytu wszystko elegancko. byla tu rozmowa o DLC, patrzac na ta gre, nie widze niczego co mogli by dodac, poza Bayo 2 jesli macie jakies pytania to dawajcie moja ocena 8,5/10 Cytuj
estel 806 Opublikowano 16 listopada 2009 Opublikowano 16 listopada 2009 Są jakieś nowe torture attacks poza żelazną dziewicą, dużym kołem, gilotyną i szubienicą z ostrzem? Cytuj
blazej1980 0 Opublikowano 17 listopada 2009 Opublikowano 17 listopada 2009 (edytowane) nie wiem dokladnie co to jest ta zelazna dziewica, a poza tymi ktore wymieniles jest pila mechaniczna i przeciecie przeciwnika na pol, jest tez cos w stylu przemienienia wroga w kamien nagrobny, jest tez takie cos co wzywa zelaznego konia, lancuchem rzuca we wroga i robi... http://www.youtube.com/watch?v=JgLFl2G8soE ....takie cos jesli dobrze mi sie kojarzy to jest jeszcze takie ze Bayo wsiada na motor i zatrzymuje sie na przeciwniku i mieli kolami wiecej nie przychodzi mi do glowy, dodatkowe skille i wykonczenia mozna wykupic a ja takowych wszystkich nie zrobilem bo brak kasiorki, moze teraz w NG+ uda mi sie Edytowane 17 listopada 2009 przez blazej1980 Cytuj
estel 806 Opublikowano 17 listopada 2009 Opublikowano 17 listopada 2009 Żelazna dziewica to takie narzędzie tortur - trumna nabita kolcami od wewnątrz. Wsadzano jakiegoś pana do środka i zamykano drzwiczki. Ile można mięć broni przy sobie? Można się miedzy nimi przełączać w czasie comba? Wiem, że jest zamiana w panterkę, a jest jeszcze w coś innego? Przydają się te przemiany? Dużo rzeczy (skilli/combosów) jest do kupienia? Na razie tyle Cytuj
blazej1980 0 Opublikowano 17 listopada 2009 Opublikowano 17 listopada 2009 masz do wyboru 2 sety broni A i B, w inventory sobie ustawiasz i wkladasz jaka bron w lewej i prawej rece, mozesz normalnie przelaczac w czasie gry L2, do zakupienia mamy dosc drogie jakby to nazwac gadzety, np laleczka voodoo, jakis tam dzwoneczek itp, i to tez mozemy wlozyc do 4 slotow, gadzety maja rozne zastosowanie, albo dodatkowy skill albo np regeneracja HP. co do inventory fajna rzecz jest, zbieramy 3 rodzaje orbow w czasie gry zielone, czerwone i zolte, ktore odpowiednio sa do HP, Attack Power i Shield, sluza one do robienia potionkow i np 5zielonych to maly potion, ktory daje np 20%hp, 15 zielonych daje 60%hp, i tak samo jest z innymi tzn zwiekszaja attack power albo wlaczaja na chwile shield ochronny. ale to nie wszystko mozemy tez mixowac orby np 5 zielonych 10zoltych 5 czerwonych i uzyskamy potion do Magic Power, ogolnie jest jakos z 10 kombinacji, wiec jest ciekawie, bo te potionki mozna kupic w sklepiku ale zazwyczaj to troszke kasy ktora lepiej przeznaczyc na inne skille. co do pantery, to ja jeszcze nauczylem sie zamieniac w stado nietoperzy, wtedy wrog zadaje mniej obrazen i caly dmg sie rozdziela, trwa to pare sekund ale czasami przydatne, moge tez zamienic sie w ptaka, ktory moze daleko nie leci ale czasami sie przydaje w wiekszych dluzszych skokach jak juz nie zdarzymy zamienic sie w pume, wystarczy w czasie lotu nacisnac 2x R2, nie mozna sie wzniesc w gore ale mozna leciec przed siebie ten skill albo ten z nietoperzami mam dzieki jakiemus gadzetowi ze sklepu. podczas gry zbieramy tez polamane czesci plyt vinylowych i jak zbierzemy np 4 czesci polamanej plyty Mozarta to dostajemy cos tam w nagrode, na filmikach duzo ludzi jezdzi na wrotkach co przyspiesza gre, ja niestety nei moge znalezc 1 kawalka plyty od tego. ale puma jest ok tez. zapomnialem dodac ze tez sa poukrywane w grze eventy zwane afelheim czy jakos tak, do zdobycia trofeum usimy odnalezc ich 50, polegaja one na tym ze teleportuje nas na male pole walki i tam dostajemy warunki na jakch zostanie zaliczony event i np, jest duzy potwor i napisane ze mamy go zabic w ciagu 1minuty uzywajac tylko 6 kopniec noga i 6 ciosow reka, inne akcje nie dadza nic, no i kazdy event ma rozne wymagania, calkiem fajna sprawa Cytuj
ACAB 3 Opublikowano 18 listopada 2009 Opublikowano 18 listopada 2009 http://www.eurogamer.net/articles/bayonetta-import-review 9/10 . Cytuj
YETI 10 998 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Niebawem patch http://www.ps3site.pl/sega-zalata-bayonette/23791/#more-23791 Cytuj
DJ1988 16 Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 (edytowane) 10/10 dla Bayonetty od Edge Bayonetta combo MAD Na kolana przed nową królową! Edytowane 21 listopada 2009 przez DJ1988 Cytuj
Paliodor 1 791 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 No no, nie powiem. Spodziewalem sie dobrej gry z zakreconym klimatem ale te oceny mnie zaskoczyly. Widac, nie mylilem sie, ze szykuje sie wysmienita gra. Cytuj
Szermac 2 744 Opublikowano 23 listopada 2009 Opublikowano 23 listopada 2009 (edytowane) No to widze, że 8 stycznia DMC4 idzie w odstawkę i ładujemy panowie w Bayonettę ( jakkolwiek by to brzmiało ) :D Ciekaw jestem jeszcze systemu oceniania misji. Wiesz co nie co już o tym blazej ? Edytowane 23 listopada 2009 przez cotek Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 24 listopada 2009 Opublikowano 24 listopada 2009 Kolejna ocena 10/10 i to w prestizowym EDGE(dzis ogladalem).Warto dodac ,ze Dragon's Age dostalo tylko 5/10,wiec skala porownawcza jako taka jest Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 24 listopada 2009 Opublikowano 24 listopada 2009 (edytowane) Nie ma żadnej skali porównawczej - ostrze to w mojej opinii straszny szmatławiec. Pismo te już np. zgwałciło strasznie nowatorskie Mirror Edge. Inny przykład to ocena K2 na poziomie 7/10, co w porównaniu z H3(10/10) jest po prostu żenujące. Edytowane 24 listopada 2009 przez Mr. Blue Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 24 listopada 2009 Opublikowano 24 listopada 2009 No muszę powiedzieć że Edge dla mnie też jest co najmniej dziwnym pismem, z dziwnym poczuciem gustu (podane przykłady przez Blue). Cóż może ja podejścia tamtych recenzentów nie pojmuję, może próbują się wybić swoją "innością", a może też mają swoje grono za swoje rzeczywiste podejście - nie wiem nie wnikam. Niemniej ja sam też wolę poczekać na ciut więcej opinii. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 24 listopada 2009 Opublikowano 24 listopada 2009 Nie ma chu.ja ,mnie ta gra rozpindala doszczetnie i nie moge sie juz doczekac kiedy zagram w pelną wersje :potter: W sumie moglem sobie zamowic juz w pazdzierniku od skosnookich,a tak to teraz juz nie ma to sensu i pewnie poczekam na premiere w EU Cytuj
blazej1980 0 Opublikowano 25 listopada 2009 Opublikowano 25 listopada 2009 Ciekaw jestem jeszcze systemu oceniania misji. Wiesz co nie co już o tym blazej ? no ja zbytnio nie jestem kumaty a druga sprawa nie dochodzilem zbytnio do tego. ale napewno ujemne pkt sa dostane obrazenia, uzyte potiony, smierc i chyba tez czas wykonania... Cytuj
DJ1988 16 Opublikowano 26 listopada 2009 Opublikowano 26 listopada 2009 Jeszcze jedno porównanie obu wersji gry. To nawet nie jest żałosne. Ten port nigdy nie powinien ujrzeć światła dziennego. Wygląda na to, że Bayonetta oprócz zgarnięcia tytułu najlepszego hack&slash'a na rynku dostąpi także "zaszczytu" bycia najgorszym portem w historii. :confused: Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 26 listopada 2009 Opublikowano 26 listopada 2009 Ja to juz nawet nie wiem czy to smiac sie czy plakac Cytuj
Szermac 2 744 Opublikowano 26 listopada 2009 Opublikowano 26 listopada 2009 (edytowane) I tak biore na PS3 bo innej konsoli nie mam Ponoć do premiery EU co nie co mają poprawic, ale zobaczymy czy im się uda, a wątpie . Edytowane 26 listopada 2009 przez cotek Cytuj
blazej1980 0 Opublikowano 26 listopada 2009 Opublikowano 26 listopada 2009 ale ludzie przesadzacie, na pecetach graliscie z minimalnymi detalami i chrupiaca grafa i nie narzekaliscie. przeszedlem bayo 2 razy i czasami moze bylo wolniej ale nie robcie tragedii jakby niewiadomo jaki to byl crap. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi