Skocz do zawartości

Top Speed

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

200km/h (zamknięty licznik smile.gif:)smile.gif) firmowym fiatem panda VAN 1.2 na LPG przez czechy - wesoły wozik smile.gif

Zejdź na ziemię.

Chyba ze stukilometrowej górki z wiatrem i doczepionym obciążeniem. :f

Edytowane przez sir_ryszard
Opublikowano

200km/h (zamknięty licznik smile.gif:)smile.gif) firmowym fiatem panda VAN 1.2 na LPG przez czechy - wesoły wozik smile.gif

Zejdź na ziemię.

Chyba ze stukilometrowej górki z wiatrem i doczepionym obciążeniem. :f

Pewnie holował (na autostradach nie wolno, ale idiotów nie brakuje) go jakiś czech Skodą Favorit.

Opublikowano

Grande Punto 1.2 65 km idzie licznikowe 170 przekroczyć. Teraz Panda od jakiegoś czasu ma 69 koni, choć podejrzewam, że hookiego miała 60. Ale nawet tą nową wersją coś ciężko mi uwierzyć w dobicie do 200. I to na LPG :confused:

Opublikowano (edytowane)

Ja mam 1.6 benzynę 102 km i deski kompletnej nie próbowałem, 165 km/h szedłem, natomiast podejrzewam, że poszedłby maksymalnie 180 km/h, być może 185 km/h, tyle ile podają dane techniczne. Wersje 1.9 benzyna (125 km) i 2.1 Evolution (140 km) idą kolejno po 198 km/h oraz 203 km/h według katalogów, to gdzie tu Fiat Panda nawet z 70 konnym silnikiem i 200 km/h. ;/ Ja już kiedyś tu pisałem ile maksymalnie szedłem, a szedłem Saabem 9-3 2.0 turbo w 4 stopniowym automacie 200 z kawałkiem na wylotówce z Bydgoszczy. Na resztę zabrakło drogi, a i przypuszczam automat na więcej by nie pozwolił.

Edytowane przez sir_ryszard
Opublikowano (edytowane)

Na publicznej drodze. Mam w pobliżu nową drogę o długości ok. 40km, z gładkim asfaltem i płotem odgradzającym zwierzynę. Do tego przez 15km nie ma praktycznie żadnego zakrętu, lekkie łuki jeno.

Edytowane przez Infidel
Opublikowano

Mnie ostatnio zaskoczyła moja A3. Wytargałem z biednego 1.8 agn prawie 215 km/h ! Wskazówka od paliwa zaczęła się wtedy poruszać ale spoko :)

A moto mi wyświetliło 274 km/h :)

• 2 lata później...
Opublikowano

To i ja sie pochwale, 140km/h fordem ka jakies pół roku temu na zwykłej prostej drodze. Więcej nie wyciagnie bo sie rozleci

Zreszta sprzedałem już i nastepny rekord bedzie alfa 156 <3

Opublikowano

Fajer wyświetla 299 i obroty jeszcze kawałek lecą. Uwaga. Szału nie ma... 

Szału nie ma bo za łatwo to przychodzi i się człowiek przyzwyczaja;)

Opublikowano (edytowane)

No i sporo firm (przynajmniej Suzuki i KTM) blokuje maksymalny moment i moc na pierwszych trzech biegach. Podobno w trosce o bezpieczenstwo, na szczescie blokady te jest bardzo latwo obejsc i na nastepny sezon zrobie to w moim Super Duku. W GSXrze nie robilem bo nie widzialem takiej potrzeby.

Edytowane przez Cerb
Opublikowano

Motocykle mają blokadę na 299 km/h efekt umowy japońskich koncernów kończącej "wyścig zbrojeń" z 2001 roku

Ale to jest realna blokada, czy wyświetlacz po prostu nie pokazuje wyższej prędkości?