Skocz do zawartości

Top Speed

Featured Replies

Opublikowano

Moja Foka 1,6 ecoboost cieła 225 ale na 5 biegu. Sprawdź na 5 bo 6 to nadbieg.

• Odpowiedzi 412
  • Wyświetleń 90,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 110 km/h na trasie Kluczbork - Opole. Chevrolet Aveo w barwach Ferrari poddany tuningowi wizualnemu w postaci naklejki z sentencjami świętego Krzysztofa oraz figurki Matki Boskiej na desce. Byłoby wię

• Watpie, aby akurat ktos przejmowal sie tym, co ci lezy na sercu. Idz lepiej sobie strzel browarka i sie przejedz.

• Obwodnica Torunia to kawałek konkretnej drogi, wracając tamtędy z Poznania udało mi się wyprzedzić korek na 20 TIRów i jakieś 40 osobówek (w tym ze dwa radiowozy). takich dróg u nas trzeba.   PS: k

Opublikowano

No będę sprawdzał, bo np. Passat miał podane, że maksimum na 5 wyciąga.

@up Alfa wiadomka, klasa mocy zupełnie inna. Ja i tak jestem zadowolony, że ten najsłabszy diesel ogarnia 200. W Niemczech w sumie większość kierowców wcale nie jeździ aż tak szybko.

Opublikowano

krótki rękawek + brak rękawiczek

O jezu, przy 270 byłoby epicko, gdybys trafił na przelatującego bąka.

Opublikowano

Zdarza się czasami.

A jak trawę kosili przy drodze... Już przy stówie robi się nieprzyjemnie.

• 5 lat później...
Opublikowano

230 licznik / 225 GPS, to raczej będzie max 1.5 TSI 150 bez kombinowania z większymi górkami. Przynajmniej można już utrzymywać bez wysiłku 200 i z zapasem mocy na dodatkowe 20.

Opublikowano

255 km/h - Niemcy , ale tylko chwilowo , boje sie nie tyle siebie co tych mijanych na prawym pasie, ze cos odpierdola. 

Opublikowano

Ja podobnie. Powyżej 200, to już jednak  trochę obawiam się zachowania wyprzedzanych, zwierząt, przedmiotów leżących na jezdni i wybuchu opony.

W sumie podobne uczucie jak przy śmiganiu na nartach, niby jest ok, ale nagle może być źle.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

275 RS6

270 R8 z napędem na tył

Ale mam z tyłu głowy, że może opona wybuchnąć i się boję:(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powyżej 200 nie ma się czego bać. Marne szanse na przeżycie w razie wybuchu opony. :lapka:

Trzeba mieć najebane w bani żeby jechać 270 km/h po autostradzie. Ja chętnie ale na jakimś torze zamkniętym. Jakby zaliczyć awarie koła pizgając 2,5 paki na liczniku to zabijam tylko siebie a nie daj Boże kogoś innego.

Ale co kto lubi.

Opublikowano

Kiedyś Nubirą pomknąłem 200 na ekspresówce. Z górki i pewnie też z wiatrem, bo się skrzynia skończyła. Zero strachu na kilkuletnich wtedy Dębicach. Za to peżocikiem 205 1.0 ze skrzynią czwórką i oponami 135 leciałem 130 z duszą na ramieniu.

Lata temu przewieziono mnie A5 3.0 TDI do odcinki i w ogóle nie było czuć prędkości, mimo że siedziałem z tyłu. W nowoczesnych, ciężkich Audi w ogóle nie ma się czego bać, o ile po drodze nie ma ostrych zakrętów. Ale i tak lepiej nie ryzykować, bo jeszcze się rozbijesz, zapadniesz w śpiączkę, a ktoś z rodziny znajdzie twoje hasła i będzie ci w klinice czytał posty wujaszka.