rafal_roma 1 Opublikowano 10 grudnia 2008 Opublikowano 10 grudnia 2008 Rzeczywiście normal w RB2 jest taki prosty? Bo ja w GH3 piosenki na normal przechodziłem z palcem w nosie na 98-100 % [oprócz Stricken i One oraz Raining Blood]. Chyba że hard nie jest taki straszny ;d Cytuj
ar2 0 Opublikowano 10 grudnia 2008 Opublikowano 10 grudnia 2008 Wskazówka dla początkujących gitarzystów: kupcie sobie kostkę gitarową, tylko ie za twardą bo się szybko połamie, gra się dużo łatwiej no i przyjemniej. A'propos perkusistów to jak, ktoś ma dużo kasy i lubi to o czym mówimy to polecam ion rock drumer czy jak tam się nazywa ten zestaw. Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 11 grudnia 2008 Opublikowano 11 grudnia 2008 Gdybym tak bardzo kochał ten instrument, to zamiast dać za Iona 1200 zeta, chyba wolałbym prawdziwą perkusję... Powiedzmy sobie bez ogródek: to nie jest zabawka dla Polaków, którzy zastanawiają się skąd wziąć kasę na full band za 700 zł... Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 11 grudnia 2008 Opublikowano 11 grudnia 2008 Butch, ale to jest przecież normalna perkusja Wystarczy podczepić moduł perkusyjny i masz pełnoprawną perkusję elektryczną - oczywiście trzeba to też podłączyć do czegoś, co wygeneruje dźwięk Kiedy jeszcze dolar stał niżej, to kupno tego zestawu miało jakiś sens. Teraz jest to średnio atrakcyjny zestaw pod względem cena/jakość. Chociaż nadal pozostaje w centrum mojego zainteresowania. Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 11 grudnia 2008 Opublikowano 11 grudnia 2008 Butch, ale to jest przecież normalna perkusja Wystarczy podczepić moduł perkusyjny i masz pełnoprawną perkusję elektryczną - oczywiście trzeba to też podłączyć do czegoś, co wygeneruje dźwięk No w sumie fakt - tyle, że to perka elektryczna (-oniczna?) A taka mnie kompletnie nie podnieca, bo od razu kojarzy mi się z Kombi lat 80-tych Wolę standard... Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 11 grudnia 2008 Opublikowano 11 grudnia 2008 Elektryczną to ty możesz mieć suszarkę do włosów. Perkusja jest elektroniczna. Cytuj
dx36 2 Opublikowano 11 grudnia 2008 Opublikowano 11 grudnia 2008 No dobra kupuję perkę, kupuję moduł i jak mam to teraz niby podłączyć ?? Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 11 grudnia 2008 Opublikowano 11 grudnia 2008 Po pierwsze, nie kupujesz bo Cię nie stać Ale idziesz spać i Ci się śni, że kupiłeś. No i wtedy do zestawu perka + moduł podłączasz piec od gitary, wzmacniacz od kina domowego, whatever zsaladreipan !!! Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 11 grudnia 2008 Opublikowano 11 grudnia 2008 Dobra, zakładamy band i nie ma .uja we wsi :]. Mogę grać Gitara, bass, a jak se skołuje mikrofon to pośpiewam coś. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 12 grudnia 2008 Opublikowano 12 grudnia 2008 (edytowane) Jest jakaś reguła na ustawienie sobie wysokości siedzenia podług wzrostu, tak żeby jak najwygodniej operować stopą? Mojemu ustawieniu niewątpliwie daleko do optymalności, bo po 10 naciśnięciach już czuje ścięgna. Jestem dosyć wysoki i widzę, że siedzę za nisko, ale nie mam teraz żadnego nadającego się do gry siedziska, które mógłbym regulować. Zainwestować z 50zł w stołek do perkusji i metodą prób i błędów znaleźć sobie idealną wysokość? Edytowane 12 grudnia 2008 przez Hela Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 12 grudnia 2008 Opublikowano 12 grudnia 2008 A ile grasz? Ja nie siedzę na takiej wysokości jakbym chciał (ba, chciałbym nawet niżej, bo tak mi lepiej), ale imo nie ma to znaczenia- po paru wieczorach spędzonych z perką stwierdziłem, że nogę trza wyćwiczyć zupełnie jak mały palec i nadgarstek przy gitarce. A jak szukasz optymalnej wysokości- mało to krzeseł w domu? Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 12 grudnia 2008 Opublikowano 12 grudnia 2008 No właśnie żadne z tych, które mam mi nie pasuje. I nie chodzi do przyzwyczajenia się, tylko o nie machanie samą stopą, bardziej z uda, a jak siedzę, tak jak siedzę, to jest to niemożliwe. Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 12 grudnia 2008 Opublikowano 12 grudnia 2008 Sprawa jest taka...Jak zaczynałem, to stopę ciągle trzymałem na stopie, ale nie wciskałem delikwenta. Potem podejrzałem jutjubowych prosów, że oni ciągle trzymają wciśnięty pedał i wciskają tylko gdy trzeba. Na początku nadal tylko stopy używałem, ale potem zacząłem lecieć po hardkorze i całą nogę do góry podbijałem. W sumie męczące, ale nie naciąga tak stawów, jak ruch samą stopą. Radzę podpatrzeć jutjubowców pokroju azureaction. Cytuj
koso 114 Opublikowano 12 grudnia 2008 Opublikowano 12 grudnia 2008 A mój ziom ustawia pedał w drugą stronę i wciska go piętą Jest to jakaś metoda, na pewno mniej bolesne dla nogi. Cytuj
ar2 0 Opublikowano 12 grudnia 2008 Opublikowano 12 grudnia 2008 (edytowane) Kąt w kolanie powinien wynosić 90 stopni, są 2 techniki grania stopą stosowana w spokojnych kapelach wciskanie stopą z piętą opartą, lub bardziej rock'owa unoszenia całej stopy i rozpoczynania uderzenia od palców. Trzeba wybadać tą wygodniejszą technikę i do przodu Zapomniałem uprzedzić tych wczuwających się mających perkusję z RB1... atak stopą od góry + dobre piosenki = śmierć pedała (bez podtekstów ) Edytowane 12 grudnia 2008 przez ar2 Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 12 grudnia 2008 Opublikowano 12 grudnia 2008 Potwierdzam końcówkę wypowiedzi ar2 - ostatnio padł mi pedał po raz drugi Ale niech tylko wyjdą te metalowe cudeńka po 30 $ Chyba od razu zainwestuje w dwa, coby być przygotowanym na tryb Expert plus w GH: Metallica Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 12 grudnia 2008 Opublikowano 12 grudnia 2008 Ja tez po rokowemu wale w stopke :] I tak tez pierwsza poszla sie kochac po dwoch tygodniach. Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 12 grudnia 2008 Opublikowano 12 grudnia 2008 Ej, chłopaki ja mam takie pytanko. Patrze sobie w music store i planuje zakupy. Metallica Pack: OK Children of Bodom: OK A tu zonk i nie ma płyty Megadeth Peace Sells...but who's buying? O_____o Łot da fakin fak? Czyżby tylko USA? Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 13 grudnia 2008 Opublikowano 13 grudnia 2008 Już pisałem o tym. Musisz wejść z poziomu menu konsoli na Marketplace i tam odszukać ten album. Ot, krzaczek mały Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 13 grudnia 2008 Opublikowano 13 grudnia 2008 Yeah, gram rockowo na perce 8) Cytuj
ar2 0 Opublikowano 13 grudnia 2008 Opublikowano 13 grudnia 2008 Te rockowo to "rockowo", ataku z góry używa się przy mocniejszych kawałkach, gdzie bas ma być dobrze słychać Cytuj
rafal_roma 1 Opublikowano 13 grudnia 2008 Opublikowano 13 grudnia 2008 Panowie, help. ; ) Opłaca się? : http://allegro.pl/item498272193_rock_band_...0_szczecin.html lub http://allegro.pl/item496541844_rock_band_...0_szczecin.html Czy bardziej opłaca się kupić band in a box od RB2? Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 13 grudnia 2008 Opublikowano 13 grudnia 2008 W sumie na to samo wychodzi, ale ja bym brał cały zestaw. Niesamowitego funu dostarcza ta gra przy kilku osobach grających naraz Cytuj
jarken 33 Opublikowano 13 grudnia 2008 Opublikowano 13 grudnia 2008 Wiadomo coś o wydaniu sprzętu z RB2 w Europie? Miał pojawić się w połowie grudnia i nadal nic nie ma, a odłożone pieniążki na perkę czekają... Cytuj
rafal_roma 1 Opublikowano 14 grudnia 2008 Opublikowano 14 grudnia 2008 W sumie na to samo wychodzi, ale ja bym brał cały zestaw. Niesamowitego funu dostarcza ta gra przy kilku osobach grających naraz Chyba jednak kupię GH:WT bundle, a pedał zawsze można dokupić ... Nasłyszałem się złych opinii na temat perki od RB2, a nie chcę tonąć w kablach. Jeszcze jedna sprawa: jak są podłączane 4 instrumenty [2x Gitara, perka i mic] do konsoli, skoro są tylko 2 wejscia USB? Chodzi mi oczywiście o wersję przewodową. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi