ping 9 042 Opublikowano 18 lutego 2009 Opublikowano 18 lutego 2009 Pytanie do posiadaczy - czy ION Drum Rocker działa na każdej konsoli czy jak kupię zestaw bębnów to jestem skazany na X360? Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 18 lutego 2009 Opublikowano 18 lutego 2009 Mam pytanko odnosnie DLC. Jak to jest czy sa jakies glosowania jakie piosenki (na forum/stronie etc.) czy tworcy sami decyduja. Druga sprawa na plycie AC/DC sa 3 piosenki ktore mnie interesuja i nie za bardzo mam ochote kupowac cala plyte. Czy mozna ewentualnie zgrac te piosenki na twardy i pozniej sprzedac plytke czy potrzebna jest do uruchomienia dodatkowej zawartosci. Ostatnia sprawa moze jest kilka osob chetnych w weekend pociupac w zespole (od razu mowie ze jestem lamus dopiero przechodze powoli na hard z mediuma a i to jeszcze z klopotami) - przy okazji zrobilo by sie pare achiv:D 1. Nie ma żadnych głosowań. Przynajmniej ja nie słyszałem o tym. 2. Jak kupisz płytkę, możesz zgrać wszystkie utwory na dysk, ale jeżeli chcesz ją potem odsprzedać to następny właściciel już nie będzie mógł ich zgrać. Pytanie do posiadaczy - czy ION Drum Rocker działa na każdej konsoli czy jak kupię zestaw bębnów to jestem skazany na X360? Nie jestem posiadaczem, ale jeżeli np. na Allegro sprzedawcy podają docelową platformę i nie wspominają o multikompatybilności, to ja bym im zaufał Cytuj
s1ntex 0 Opublikowano 18 lutego 2009 Opublikowano 18 lutego 2009 Mam pytanko odnosnie DLC. Jak to jest czy sa jakies glosowania jakie piosenki (na forum/stronie etc.) czy tworcy sami decyduja. Druga sprawa na plycie AC/DC sa 3 piosenki ktore mnie interesuja i nie za bardzo mam ochote kupowac cala plyte. Czy mozna ewentualnie zgrac te piosenki na twardy i pozniej sprzedac plytke czy potrzebna jest do uruchomienia dodatkowej zawartosci. Ostatnia sprawa moze jest kilka osob chetnych w weekend pociupac w zespole (od razu mowie ze jestem lamus dopiero przechodze powoli na hard z mediuma a i to jeszcze z klopotami) - przy okazji zrobilo by sie pare achiv:D Twórcy sami decydują. Płytka AC/DC - są dwa sposoby, albo grasz z płyty, albo ściągasz piosenki na twardy dysk za pomocą jednorazowego kodu, który jest w pudełku. Tyle. Musisz kupić całą płytę, ja kupiłem nówkę za 153 zł, ściągnąłem piosenki na dysk, a sprzedałem ostatnio za 93zł, i wyszło mi 18 piosenek DLC za 60 zł Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 18 lutego 2009 Opublikowano 18 lutego 2009 Szkoda, w przeciwnym wypadku myślałbym poważniej o zakupie. Docelowo tak czy siak gram na Xboxie, jednak póki nie ma Rock Revolution w racjonalnym dla mnie regionie (PAL/NTSC-J) chciałem przetestować grę na PS3, ba, nawet już ją zakupiłem Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 18 lutego 2009 Opublikowano 18 lutego 2009 Chyba Sojer łupie IONem na Xboxie i ma też PS3, więc jak go ładnie poprosisz, to może ci sprawdzi Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 18 lutego 2009 Opublikowano 18 lutego 2009 (edytowane) Sojer, jak wpadniesz na moją wypowiedź to wiedz że bardzo Cię proszę Póki co wiem że gitary/drumy z X360 gier nie działają na PS3 ale jako że bębny od IONa to produkt 3rd party w stosunku do tych gier, mogli pomyśleć o kompatybilności. EDIT Mój zapał ostudził tekst na aukcji: "Wkrótce dostępna także wersja na PLAY STATION 3!" Więc kompatybilności na bank nie ma, a szkoda Edytowane 18 lutego 2009 przez ping Cytuj
Sojer 6 Opublikowano 18 lutego 2009 Opublikowano 18 lutego 2009 (edytowane) Kurcze! Szczerze, to sam jestem ciekaw... Niestety nie mam jak sprawdzic, bo Rock Banda na PS3 juz sprzedalem, choc w sumie konsola juz w menu glownym powinna widziec sprzet - zaraz odpale i lookne, ale szczerze watpie. ION posiada specjalny modul X360, ktory (moim zdaniem) wystarczy podmienic na ten z PS3... - pytanie tylko, gdzie i za ile sam modul mozna lyknac, szukalem ale poki co nie znalazlem go w sprzedazy osobnej, a tylko i wylacznie w zestawie z perka. pozdro edit: sprawdzalem, na PS3 pojawia sie komunikat, ze zostalo podlaczone nieznane urzadzenie, dioda na ION-ie mignie 2 razy i nic sie nie dzieje... kapa. Edytowane 18 lutego 2009 przez Sojer Cytuj
keetiv 5 Opublikowano 18 lutego 2009 Opublikowano 18 lutego 2009 ION posiada specjalny modul X360, ktory (moim zdaniem) wystarczy podmienic na ten z PS3... - pytanie tylko, gdzie i za ile sam modul mozna lyknac, szukalem ale poki co nie znalazlem go w sprzedazy osobnej, a tylko i wylacznie w zestawie z perka. pozdro Sam szukałem modułu przez długi czas, aby złożyć sobie swój zestaw. Niestety, nie ma takiej opcji. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 18 lutego 2009 Opublikowano 18 lutego 2009 dzięki za przetestowanie No nic, w takim razie będę musiał się pozbyć gry jak tylko przyjdzie bo śpiewanie przez singstarowe majki mnie nie rajcuje Cytuj
keetiv 5 Opublikowano 18 lutego 2009 Opublikowano 18 lutego 2009 (edytowane) Sorry za offtop, ale nie orientujecie się czy zrobili już patcha, dzięki któremu możemy śpiewać przy użyciu mikrofonów z LIPS? Edytowane 19 lutego 2009 przez keetiv Cytuj
s1ntex 0 Opublikowano 19 lutego 2009 Opublikowano 19 lutego 2009 Nie, nie ma czegoś takiego jeszcze. Cytuj
Redmitsu 977 Opublikowano 20 lutego 2009 Opublikowano 20 lutego 2009 A mi brakuje listy ulubionych piosenek, w ktorych chcialbym przebierac. Wkurza mnie to ze chce zagrac piosenke to musze przebierac w ok. 150 utworach ;x Mam nadzieje ze w rok bendzie 3 to zrobia o ile wyjdzie w ogole ;d Z tego co pamietam to harmonix narazie woli dodawac dlc niz robic kolejna czesc. Pamietam ze jeszcze ma byc jakies peryferie dolaczane do perki ( jeden z newsow z nowych pe ). Hum. Tak czy siak perka ION'a napewno zakupie z najnowsza odslona wlasnie rok benda 3. Chyba ze zrobia ION 2 badz standardowa perka od rb3 bedzie na takim samym poziomie co ION XD Cytuj
s1ntex 0 Opublikowano 20 lutego 2009 Opublikowano 20 lutego 2009 W tym roku nie będzie Rock Band'a 3, skupiają się na grze o The Beatles, więc RB3 pewnie na wiosnę/jesień 2010. Cytuj
Redmitsu 977 Opublikowano 22 lutego 2009 Opublikowano 22 lutego 2009 http://www.youtube.com/watch?v=FGkuOAlxHR4 hmmm Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 22 lutego 2009 Opublikowano 22 lutego 2009 Zadna nowina w sumie.Sam sprawdzalem mini jack switcher z dwoma stopkami i dzialalo bez zarzutu. Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 22 lutego 2009 Opublikowano 22 lutego 2009 Jak, widzę to tylko Rok będowa stopka działa. Jak by ktoś miał nie potrzebną mogę kupić . Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 22 lutego 2009 Opublikowano 22 lutego 2009 Podlaczonego mialem destroyera i zwykla.Dziala na 100%. Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 22 lutego 2009 Opublikowano 22 lutego 2009 No, ale ze stopką od GH:WT, ale ta stopka nie jest kompatybilna z perką od jedynki. No cóż, może gdzieś mi się uda dorwać stopkę. Cytuj
skypawel 2 Opublikowano 23 lutego 2009 Opublikowano 23 lutego 2009 Mogłby ktoś wyjasnic o co biega z AC/DC track pack? Czy to wyszło tylko na plytach w Ameryce? Czy to oznacza ze to nie pojdzie na europejskiej konsoli? (nigdy nie pamietam jak z tymi regionami jest...) Czemu kurna tego nie ma po prostu na marketplace.. Zagralbym sobie TNT albo Thunderstruck.. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 23 lutego 2009 Opublikowano 23 lutego 2009 Na plytce tylko i z czego wiem dostepne i jest na terenie EU.Sint3x cos lepiej na ten temat wie Cytuj
danielskii 155 Opublikowano 23 lutego 2009 Opublikowano 23 lutego 2009 normalnie na plytce mozesz sobie kupic w EU. Sam sie wybieram w piatek po plytke do sklepu. Widzialem w kilku HMV, Gamestop i extravision wiec dam znac co i jak swoja droga jesli rzeczywiscie da sie zgrac i uruchomic bez plytki to bede mial na sprzedaz plytke oczywiscie z odpowiednio nizsza cena:) Cytuj
skypawel 2 Opublikowano 23 lutego 2009 Opublikowano 23 lutego 2009 A ja sprawdze w empiku, realu i biedronce Nie wiem czy bym chciał z drugiej ręki, jak pisal qb3k drugi wlasciciel juz zgrac piosenek nie moze Znalazlem jedna plytke na allegro nawet, ale 150 zeta to koszmarna cena uwazam.. Przesłucham na youtubie te plytke najpierw. Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 23 lutego 2009 Opublikowano 23 lutego 2009 W Empiku to sobie co najwyżej nowe przygody Hugo sprawdzisz, a cena 150 zł nei jest taka złą przy obecnym kursie funta... Cytuj
skypawel 2 Opublikowano 23 lutego 2009 Opublikowano 23 lutego 2009 A ja sprawdze w empiku, realu i biedronce W Empiku to sobie co najwyżej nowe przygody Hugo sprawdzisz Ironia - niektórych musi kopnąć w twarz, aby dotrzeć.. Cytuj
s1ntex 0 Opublikowano 24 lutego 2009 Opublikowano 24 lutego 2009 Nie znajdziesz nigdzie AC/DC Live Track Pack poza Allegro Jest to zbiór 18 piosenek LIVE z koncertu AC/DC, możesz je albo ściągnąć z Marketplace, po wklepaniu jednorazowego kodu z tyłu instrukcji albo grać z płyty. Ja sobie zgrałem piosenki na dysk i sprzedałem płytę za 90 zł, a samą grę kupiłem za 153zł. ELC - Bój się Boga, s1ntex*. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi