Redmitsu 977 Opublikowano 6 grudnia 2008 Opublikowano 6 grudnia 2008 Z tego co pisze na youtube to wlasnie nie gra na perkusji ;> Cytuj
keetiv 5 Opublikowano 7 grudnia 2008 Opublikowano 7 grudnia 2008 (edytowane) No w to akurat mi ciężko uwierzyć. Po co przerabiałby sobie stopę (jak widać, posiada normalny naciąg i dorobiony specjalny czujnik)? Chyba, że uczył się grać w Rock Band pod okiem perkusisty Jeśli naprawdę nigdy nie miał do czynienia z perkusją/nie uczył się profesjonalnej techniki gry, to gościu rządzi Edytowane 7 grudnia 2008 przez keetiv Cytuj
skypawel 2 Opublikowano 7 grudnia 2008 Opublikowano 7 grudnia 2008 Aaatam, cienias, nie trafił jednej nutki na koniec solówki w 2:47 Fajnie trzyma te pałeczki. Na takim kompletnym luzie.. A ja juz czekam na paczke z anglii Cytuj
yanek 0 Opublikowano 7 grudnia 2008 Opublikowano 7 grudnia 2008 duzo jest w rock band 2 takich trudnych utworów? Głównie chodzi mi o gitarę (z perkusją nigdy nie miałem do czynienia, więc zakładam, że na początku łatwo by nie było). Co do gitary to pytanie czy osoba która w gh3 na expercie bez problemów kazdy utwór przechodzi nie będzie się nudzić w rb2 grając na gitarze? Widziałem kilka komentarzy że gh jest trudniejsze od rb. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 7 grudnia 2008 Opublikowano 7 grudnia 2008 Po co przerabiałby sobie stopę (jak widać, posiada normalny naciąg i dorobiony specjalny czujnik)? Takie pedaly mozna spokojnie kupic na ebayu.Nikt sam sie nie bawi w przerabianie. http://omegapedal.com/ Ja tam nie mam powodow nie wierzyc ze kolo nie gral nie perce wczesniej.Nie ktore osoby sa z tym urodzone poprostu jak ten ziom: http://uk.youtube.com/watch?v=8KBH7wKMCeU Painkiller na 100% Tez nie gral wczesniej. duzo jest w rock band 2 takich trudnych utworów? Głównie chodzi mi o gitarę (z perkusją nigdy nie miałem do czynienia, więc zakładam, że na początku łatwo by nie było). Co do gitary to pytanie czy osoba która w gh3 na expercie bez problemów kazdy utwór przechodzi nie będzie się nudzić w rb2 grając na gitarze? Widziałem kilka komentarzy że gh jest trudniejsze od rb. Ja to w sumie sie tak zastanawiam nad poziomem trudnosci.Dla mnie GH bylo latwiejsze.Teoretycznie trudniejsze jest ale rozlozenie nutek o wiele lepiej pozwalalo zagrac utwor.W RB jak dla mnie za duzo jest takich rozlazlych nutek, gdzie trzeba palce sobie lamac by to ogarnac imo. Cytuj
s1ntex 0 Opublikowano 7 grudnia 2008 Opublikowano 7 grudnia 2008 Zależy po co grasz, albo masterujesz wyniki albo grasz dla przyjemności. Ja GH3 na expercie przeszedłem piosenki bez większych problemów i się nie nudzę z RB2. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 8 grudnia 2008 Opublikowano 8 grudnia 2008 Ma ktos jakas propozycje jak skasowac achiva za 90 sek na overdrive?Probowalem juz i na gitarze i na perkusji i na inne rozne sposoby ale zawsze brakuje czasu ;/ Cytuj
skypawel 2 Opublikowano 8 grudnia 2008 Opublikowano 8 grudnia 2008 Ma ktos jakas propozycje jak skasowac achiva za 90 sek na overdrive?Probowalem juz i na gitarze i na perkusji i na inne rozne sposoby ale zawsze brakuje czasu ;/ Nie mam gry jeszcze (lol) ale z ciekawosci spojrzalem na guide i pisza ze mozna to zrobic calym zespolem, wymieniac sie overdrivem, dopoki jeden z czlonkow ma overdrive jest ok. Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 8 grudnia 2008 Opublikowano 8 grudnia 2008 To teraz ostatnie pytanko. Dotyczące DLC. Chce se pobrać Metallica pack i czy normalnie jak ściągnę se z rynku Downloadable Content>Music>Rock Band to po prostu zasysam i gdzieś tam mam w jakiejś zakładce, tak? Cytuj
rafal_roma 1 Opublikowano 8 grudnia 2008 Opublikowano 8 grudnia 2008 Ja także mam pytania, ponieważ może uda mi się uskładać pieniądze, a że wydatek jest poteżny (za nie wiele mniej kupiłem konsole ...) chcę się was poradzić także: 1. Co jest lepsze: RB1/RB2 czy GH3 ? Ponieważ grałem swojego czasu w GH3 na PC [mam gitarę] i mi się podobała - do czasu. Gdy ukończyłem grę (zdobyłem wszystkie piosenki, oprócz tych zarezerwowanych tylko dla multiplayera) znudziła mi się: medium był za łatwy, hard za trudny. Wymasterowałem trochę wyników i gra leży w kącie od wakacji. 2. W związku z powyższym: czy kariera w RB przykuwa? Czy online jest ciekawy? 3. Zamawiał ktoś instrumenty spoza granic Polski? Ile kosztuje wysyłka? 4. Czytałem w tym temacie że lepsze są instrumenty od GH:WT i dlatego mam zamiar kupić GH:WT band bundle za 737 zł + wysyłka na merlin.pl a potem zamienić (może na tym forum) grę GH:WT na RB2. Czy to dobry wybór, czy doradzilibyście coś innego? To chyba wszystko. Nie śledzę tematu od samego początku i możliwe że jedno z tych pytan już się pojawiło. Nie karczujcie za to. Dziękuję za odpowiedź Cytuj
rafal_roma 1 Opublikowano 8 grudnia 2008 Opublikowano 8 grudnia 2008 Jesteś pewien? http://merlin.pl/Guitar-Hero-World-Tour/br...rank&page=1 Nadal czekam na odpowiedz na moje pytania [patrzcie wyżej] Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 8 grudnia 2008 Opublikowano 8 grudnia 2008 (edytowane) Krótka piłka: do instrumentów innych niż gitara - Rock Band. Dodatkowo RB, jeżeli nie zależy Ci na przynależności do elity, która potrafi zagrać"Jordana" na expercie na 100%...za zamkniętymi oczami Takie coś sobie wydedukowałem i będę się tego trzymać. Instrumenty najlepiej do RB2 - lepsze jakościowo, a w hałasie nie ma różnicy. Na Allegro facet sprzedawał z USA chcąc tylko 30 zł za przesyłkę kurierem, więc żyć nie umierać. Kariera w miarę przykuwa, jak się zdobywa za nią achievy. Po tym zawsze przechodzę na quickplay A online w RB, ze tego co wiem, jest bardziej rozbudowany i mi dostarcza niesamowitych emocji i fhói adrenaliny. A poza tym, patrząc na aukcje, to RB jest o wiele popularniejszy Nie dziwota, Activision śpi z DLC, kiedy to jutro znowu coś wywalą do RB na XBL! Edytowane 8 grudnia 2008 przez Keymaker Cytuj
rafal_roma 1 Opublikowano 8 grudnia 2008 Opublikowano 8 grudnia 2008 Jakbym wiedział skąd wziąć instrumenty z RB2 [albo samą perkusje chociaż -_-] to bym je kupił... A wysyłka za 100-200 zł z USA mi się nie widzi - budżet mam ograniczony. Keymaker, a orientujesz skąd wziąć te instrumenty od RB 2? Bo samo dostanie w Polsce gry graniczy z cudem, nie mówiąc o reszcie. Nie chce instr. od RB1 - kabli mi wystarczy. Zza granicy wchodzi w grę jeśli: wysyłka poniżej 50 zł i region free... Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 8 grudnia 2008 Opublikowano 8 grudnia 2008 Czy ja niewyraźnie piszę ? Sprawdź tego gościa na Allegro. Chce 30 zł za przesyłkę kurierską - tak przynajmniej wynika z tej aukcji. Więc decyzja prosta jak dla mnie... Cytuj
bartiz 1 614 Opublikowano 8 grudnia 2008 Opublikowano 8 grudnia 2008 Nie polecam tego goscia. Kupilem u niego perke z RB1 i dostalem ja chyba po 3-4 tygodniach (oczywiscie nie odbylo sie bez kilku telefonow) Cytuj
rafal_roma 1 Opublikowano 8 grudnia 2008 Opublikowano 8 grudnia 2008 A czy ktoś miał rzeczywiście doświadczenia z perką od GH:WT i może powiedzieć, że jest dużo gorsza / gorzej się gra itp. od tej z RB ? Bo mogę ew. kupić perkusje od RB1, ale te kable... @Keymaker - 750 zł ; O Strasznie drogo. Ja za 740 mam GH:WT + instrumenty...Nie opłaca mi się, szczególnie że GH:WT mogę sprzedać za 180 zł ... Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 8 grudnia 2008 Opublikowano 8 grudnia 2008 Perkusja w zestawie RB2 ma metalowy pedał. Dla mnie tu kończymy wszelką dyskusję A z ciekawostek Rock Bandowych dodam, że od stycznia Nyko ma wprowadzić do oferty metalowy pedał za 20 $ - biorę z miejsca Metal Pedal Cytuj
stabik 3 Opublikowano 8 grudnia 2008 Opublikowano 8 grudnia 2008 Nie myśl o ghwt i bierz rb2 jak chcesz coś na teraz, ponieważ nie doczytałeś jednej ważnej rzeczy: Dystrybucja: Licomp Empik Multimedia Sp. z o.o. , a o empiku to już jest stos postów, że nie wiedzą kiedy będzie Cytuj
rafal_roma 1 Opublikowano 9 grudnia 2008 Opublikowano 9 grudnia 2008 @Keymaker - nie będe przecież w ten pedał tak strasznie napierniczał ; ) A jakby co - gwarancja, lub zakup nowego. @stabik - mam czas. Narazie jeszcze składam kasę, muszę sprzedać PS2 i gry od niego [ktoś chętny? xD] Tak więc nie śpeszy mi się, ale chcę dobrze ulokować pieniądze. Co do GH:WT - w merlinie jest napisane, że wysyłka w ciągu 3-5 dni tak więc i tak ten problem znika. [możliwe że sprowadzaja spoza granicy] Cytuj
HudyPL 0 Opublikowano 9 grudnia 2008 Opublikowano 9 grudnia 2008 Co do GH:WT - w merlinie jest napisane, że wysyłka w ciągu 3-5 dni tak więc i tak ten problem znika. [możliwe że sprowadzaja spoza granicy] Od razu Ci powiem że póki tej gry nie będzie w Polsce to Ci jej nie wyślą. Po upływie tych 5 dni jak nie będzie to Ci napiszą, że wyślą Ci po następnych 5 dniach i tak będą przekładać aż będą mieli. Przynajmniej ja tak miałem i jak pisze 3-5 dni to znaczy, że gry nie mają. Cytuj
bulinka_eve 0 Opublikowano 9 grudnia 2008 Opublikowano 9 grudnia 2008 Mam takie pytanko: Kiedy można uważać ,że gra się dobrze? Nie chodzi mi o masterowanie piosenek,ale czy np przechodząc na normalu i wskakując na nowy utwór robi się 95%-97% średnio to jest to ok czy jak? Gram czysto dla fun'u P.S.Poziom normal w RB2 i GH:WT nie da się porównać.W GH poziom normal to taki hard z RB ale na 4 klawisze masakra... Cytuj
jarken 33 Opublikowano 9 grudnia 2008 Opublikowano 9 grudnia 2008 Granie dobrze? Myślę, że gdy ukończy się experta w RB1 i painkillera na expertcie w RB2, można uważać się za dobrego. Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 9 grudnia 2008 Opublikowano 9 grudnia 2008 Hard jest dla dobrych - takie moje zdanie. A dziś Harmonix uraczyło nas albumem No Doubt. Ja tam "Don't Speak" zassałem, bo mi przypomina lata .90 i MTV, kiedy to byłem mały brzdąc. Fajna i spokojna muzyczka Cytuj
Świrol 0 Opublikowano 9 grudnia 2008 Opublikowano 9 grudnia 2008 Hehe, dobre. Ja normal w rb 2 wymeczylem zeby odkryc wszystkie kawalki. Za wyjatkiem Metallica "Battery" i DLC ktore daly mi w kosc. Teraz wbijam quickplay na hard i mecze do upadlego, nie daje rady to practice i mecze dalej. Zawziety jestem zeby hard u mnie stalo sie normal. Chyba zlapalem zajawke. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi