Opublikowano 3 listopada 200915 l Za nieuznanie bramki Pato sędzia powinien w(pipi) dostać. Milan ten mecz wygrał, choć wynik remisowy. Nie lubię takiego wypaczania wyniku.
Opublikowano 3 listopada 200915 l Remis, na San Siro. Jestem zawiedziony. Za to reszta wyników wygląda interesująco .
Opublikowano 3 listopada 200915 l I ch.uj remis. Mecz to porażka, zamiast kopać w piłkę to kopali w siebie. Ronaldinho chyba wraca do formy, co raz lepiej gra. Marsylia 6:1 Zurych do tej pory
Opublikowano 3 listopada 200915 l Za nieuznanie bramki Pato sędzia powinien w(pipi) dostać. Milan ten mecz wygrał, choć wynik remisowy. Nie lubię takiego wypaczania wyniku. Sedziowie pomagali w tym dwumeczu slabiutkiemu Realowi jak mogli, co zrobic. Beka z Bayernu.
Opublikowano 3 listopada 200915 l Marsylia 6:1 Zurych do tej pory Cóż, należy chylić czoła przed OM. Najlepiej, aby już reszta zespołów się wycofała, wywiesiła białe flagi przed OM. Dlaczego? OM rozgromił Zurych, piłkarską potęgę, która była w stanie pokonać 1:0 NAJBARDZIEJ UTYTUŁOWANY KLUB ŚWIATA AC MILAN !!!!!111. <rotfl>
Opublikowano 3 listopada 200915 l bayern sie stoczyl. z druzyny ktora pod koniec lat 90 i na przelomie wiekow byla potega, bayern stal sie europejskim sredniakiem. blamaz, zenada, wstyd.
Opublikowano 3 listopada 200915 l Żałosny ten Van Gaal, aż mi szkoda Bayernu. Tłumaczenie pewnie będzie jedno: zawodnicy nie zrozumieli w jaki sposób mają rozgrywać piłkę by realizować założenia trenera. Sęk w tym że w Rzeszy nikt nie wie o co holendrowi chodzi.
Opublikowano 3 listopada 200915 l A mnie martwi, czy w zimowym okienku transferowym przybedzie jakis zmiennik dla Pato/Ronaldinho. Ci pilkarze sa mocno eksploatowani, wystarczy kontuzja by bylo chu jowo. No i mecz, ktory sie wlasnie zakonczyl pokazal dobrze, ze taki swiezy pilkarz na skrzydle to byloby bardzo dobre rozwiazanie. No i trzeba wyje bac Oddo i modlic sie, by jak najszybciej wrocil ktos z dwojki Storari/Abbiati, bo Dida "w kazdym meczu trace gola po wypluciu pilki", to mimo jego przeblyskow, nie jest najlepsze rozwiazanie.
Opublikowano 3 listopada 200915 l 27 bramek w połowie kolejki. Imponujące. Trochę niespodzianek. O mały włos, a CSKA pobiłoby MU, ale ostatecznie nie wytrzymali do końca i wywieźli punkt. Real gdyby miał w połowie taki zapał, jak ich koledzy z Madrytu, to rozniósłby Milan, a tak... nuda. Jeszcze niech się cieszą, że nie było 2:1. Real wydał pierdyliony pesos na zawodników, a Milan nie wydał praktycznie nic - a był lepszy. Niech się Real cieszy (a Barca jutro martwi), że nie grali z Kazaniem, albo z CSKA (btw. Rubin roznosi moskiewskie kluby w lidze). Zaskoczył zapał w jakim Marsylia uparła się do ostatnich minut gnębić kelnerów ze Szwajcarii. Drogba remisuje z Aguero 2:2, i zaje,buje mi kupon. Bayern typowo przegrywa, ale za to w derbach Niemiec Wolfsburg wygrywa z Besiktasem. Porto obudzone w końcówce, a już myślałem że znowu mają dołka, i z greckimi monterami niezależnych systemów grzewczych w samochodach straży pożarnej, nie wygrają. Juventus na fali, skromnie choć ochoczo jak na włoską ligę, wygrywa z Maccabi jednym golem. No i całkiem nieźle, mam nadzieję że jutro Lyon wygra z Poolem, a Barca wymęczy się z Kazaniem na plus - niestety Polsat pokaże zakończone remisowym wynikiem spotkanie Dynama Kijów z Interem Mediolan.
Opublikowano 3 listopada 200915 l Obso czuję że zmiennikiem dla Pato będzie Dominic Adiyiah, a jedynym ruchem transferowym (godnym odnotowania) w zimowym okienku będzie wysłanie samochodu na lotnisko po wracającego do Mediolanu Beckhama. Niestety, więc obym się mylił.
Opublikowano 3 listopada 200915 l Olympique Marseille - FC Milan 7-1 Ten mecz juz sie odbyl i skonczyl wynikiem 1:2 dla poteznego Milanu. Obso czuję że zmiennikiem dla Pato będzie Dominic Adiyiah, a jedynym ruchem transferowym (godnym odnotowania) w zimowym okienku będzie wysłanie samochodu na lotnisko po wracającego do Mediolanu Beckhama. Niestety, więc obym się mylił. Dla mnie on jest melodia przyszlosci dopiero...Mysle, ze nie po to rozwiazywali kontrakt z Viudezem i robili sobie 1 miejsce dla gracza spoza UE, by teraz tego nie wykorzystali. W ogole kuriozalna sytuacja, bo o ile sklad sie wydawal do wymiany w 50%, to tak naprawde wystarczylby dobry prawy obronca i zmiennik dla dwojki Pato/Ronaldinho by bylo duzo lepiej (no i zdrowy bramkarz). Byc moze przyjscie Beckhama bedzie takim niby-lekarstwem na chu jowosc Oddo i to Anglik bedzie glownie dosrodkowywal z prawej strony. No i całkiem nieźle, mam nadzieję że jutro Lyon wygra z Poolem, a Barca wymęczy się z Kazaniem na plus - niestety Polsat pokaże zakończone remisowym wynikiem spotkanie Dynama Kijów z Interem Mediolan. Szczerze mowiac to sadzilem, ze beda pokazywac OL - LIv (takie troche oczywiste). No, ale Dynamo z Interem tez moga zrobic niezly spektakl. Pierwszy mecz byl fajny. Co do Barcy, to dzis Messi mowil, ze grajac w Kazaniu nie beda myslec o zimnie. Mysle jednak, ze minus -10 stopni mrozace jego jajka sprawi, ze zacznie sadzic inaczej.
Opublikowano 3 listopada 200915 l Jesli mowicie, ze Real zagral slabo... to Wy chyba nie widzieliscie tego meczu :]
Opublikowano 3 listopada 200915 l Nie no. W przeciwieństwie do poprzedniego meczu, w tym Milan więcej niż dwa razy miał piłkę na połowie rywala, więc różnica była ogromna. W sumie mecz wyrównany. Sędzia znowu kiepski, tolerował ogromną ilość fauli i dał Włochom absurdalnego karnego, w ramach rekompensaty nie uznając im później gola.
Opublikowano 3 listopada 200915 l Wspaniala robinsonada bramkarza Bayernu przy 2 golu dla Bordeaux xD
Opublikowano 3 listopada 200915 l Nie no. W przeciwieństwie do poprzedniego meczu, w tym Milan więcej niż dwa razy miał piłkę na połowie rywala, więc różnica była ogromna. W sumie mecz wyrównany. Sędzia znowu kiepski, tolerował ogromną ilość fauli i dał Włochom absurdalnego karnego, w ramach rekompensaty nie uznając im później gola. karny ewidentny, ręka już tam była.
Opublikowano 3 listopada 200915 l Co było absurdalnego w tym karnym. Ręka to ręka, a to czy specjalnie czy nie to nawet sam piłkarz tego nie wie. Co roku Real MA innych kibiców, i co roku trzeba się z nimi użerać Najważniejsze że Milan w tym dwumeczu jest zwycięski i ich gra z meczu na mecz wygląda lepiej. A Real - jak to oni, w kratkę. Choć w tym sezonie nie wróżę im nawet tej 1/4 finału. A i jeszcze jedno. Najsłabszym elementem dzisiejszego widowiska byli komentatorzy N-ki. Tak żenująco niskiego poziomu komentarzy nie widziałem od dawien dawna. I ten gościu mówiący ochrypniętym głosem( niejaki Jagoda), próbujący naśladować Lindę. Nie wspomnę o uszczypliwych, mało zabawnych żarcikach dotyczących wieku piłkarzy Milanu i rzekomego spacerowania po boisku. Panowie z N-ki mają takie pojęcie o piłce nożnej jak prostytutka o wstrzemięźliwości seksualnej. Jeden "żart" w szczególności zapamiętałem " Stary Milan z Pato na czele" <_< No koleś po prostu jest idiotą.
Opublikowano 3 listopada 200915 l Najlepsze bylo jak ten glowny pytal co raz Jagode, by sie wypowiedzial w sprawach kontrowersyjnych, a ten siedzial cicho. Po chwili krepujace ciszy, bylo "No Wojtek powiedz cos, jezeli sie ze mna nie zgadzasz to powiedz". I nadal ciszaxD Ogladam skroty i po meczu Man U mozna stwierdzic 2 rzeczy - Akinfeev niedlugo idzie do dobrego klubu (b. dobry wystep, zaden gol go nie obciazal), no i ten Dzagoev (czy jakos tak) jest niezly. W poprzednich meczach tez juz sie pokazywal.
Opublikowano 3 listopada 200915 l Najlepsze bylo jak ten glowny pytal co raz Jagode, by sie wypowiedzial w sprawach kontrowersyjnych, a ten siedzial cicho. Po chwili krepujace ciszy, bylo "No Wojtek powiedz cos, jezeli sie ze mna nie zgadzasz to powiedz". I nadal ciszaxD A co miał fan Realu powiedzieć że karny prawidłowy lub gol Pato nieprawidłowo nieuznany. No ale kurde nawet Szpakowski ze swoim uwielbieniem do Barcelony w najważniejszych meczach choć udawał ze jest obiektywny. Ten Jagoda to po prostu amator i więcej nic w TV komentować nie powinien.
Opublikowano 3 listopada 200915 l Jagoda fanem Realu ??. Chyba kpisz.... Przyznaje: nie wiem po co ten Jagoda tam jest Koles jest tak dennym komentatorem, ze to sie w glowie nie miesci . Szkoda, bo moim zdaniem Nka ma fajnych komentatorow (Grzegorz Kalinowski). Ten Jagoda tylko sprawia, ze czlowieka bierze obrzydzenie jak sie wypowiada . I pech chce, ze zawsze komentuje Real
Opublikowano 4 listopada 200915 l Ale tak w ogóle. Odstawmy na bok fakt, że Milan grał w obu meczach gorzej, mniej ofensywnie, brzydziej itp. Jaki byłby wynik tego dwumeczu, gdyby te kluby wymieniły się bramkarzami? Zastanawiałem się nad tym i mi wyszło 7-1 dla Milanu.
Opublikowano 4 listopada 200915 l Nie wiem skad ci wyszlo, ze Milan gral gorzej we wczorajszym meczu. Na podstawie zyliona bezproduktywnych strzalow Realu zza pola karnego? Duzo wiecej stuprocentowych sytuacji mial Milan, byl duzo skuteczniejszy w konstruowaniu ataku (gorzej z wykonczeniem, no ale to w takim razie mozna powiedziec o wykonczeniu w Realu). Real glownie napie rdalal w Dide z daleka, bo nie mial w ogole pomyslu jak przejsc obrone druzyny z Mediolanu. Slabiutko, Krolewscy odpadna po raz 6 z rzedu w 1/8 rozgrywek. Nie mozna notorycznie liczyc na bledy sedziego, zreszta nawet mimo nieuznanych goli Milanu w obu meczach z Realem to koniec koncow wynik jest po stronie czerwono-czarnych.
Opublikowano 4 listopada 200915 l Nie wiem skad ci wyszlo, ze Milan gral gorzej we wczorajszym meczu. Głównie chodziło mi o prowo. No ale ten poprzedni to była masakra.
Opublikowano 4 listopada 200915 l Oczywiście,że sędziowie sprzyjali Realowi w dwumeczu.Przecież w pierwszym meczu była tylko nieuznana prawidłowa bramka T.Silvy,a nie miał miejsca faul w polu karnym Zambro na Benzemie,podobny atak w Kakę czy podobny do dzisiejszego blok ręką Ambrosiniego będącego w przeciwieństwie do Pepe w dużo lepszej bo wertykalnej pozycji.Wtedy ręki za (pipi)a nie było,dziś jest to 200% karny-no bajka po prostu.Dziś karny z dupy(tak tak wiemy "ręka już tam była"),nieprawidłowo nie uznana bramka+kilka idiotycznych dla obu stron decyzji przy faulach.Jak to jest faworyzowanie to ja się boję co będzie jak sędziowanie będzie "normalne"....