easye 3 373 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Opublikowano 6 kwietnia 2011 karny byl, a naszych specow to juz sluchac nie moge. Barca od jakiegos czasu jest dla nich nie w formie, co z tego, ze wygrywa cwiercfinal 5:1, w lidze po 3:0, 4:0 - nie oni nie sa w formie...! Real ma problem, "bo napoofany Ronaldo strzelil bramke i sie cieszy , jakby chcial powiedziec - patrzcie na mnie - w koncu ja strzelilem" i te pytanie - "czy nie psuje atmosfery w druzynie, czy Real potrzebuje Ronaldo ?" Nie (pipi) - nie potrzebuje, po co komu zawodnik, ktory w 100 meczach strzela ponad 100 bramek ? W naszej ekstra klasie kazdy ma po 3! Krol strzelcow ma 10 i nie ma takich smiesznych problemow jak w Realu Madryt! 3 Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Karny był oczywisty. Widziałem 20 powtórek i z każdą było coraz wyraźniejsze, że karny był. Cóż, o wyniku zadecydowała jedna akcja, w której centymetrową prezycją popisali się wszyscy: Carrick, Giggs i Rooney. No a potem się mądrze bronili. Nie znaczy to, że nie zasłużyli na zwycięstwo, ale jednak bronili stanu 1-0. Mam nadzieję, że nie będzie tak wyglądał również cały rewanż - nie dlatego, że lubię Chelsea, ale dlatego, że lubię ciekawe mecze piłki nożnej. Mecz zawalił Ancelotti, który wystawił Żirkowa zamiast Maloudy i Torresta zamiast Anelki. WTF? Koleś strzela 7 goli w 7 meczach LM, a Torres nic. Mimo to Torres gra cały mecz, a Anelka wchodzi w końcówce za lepiej grającego Drogbę. I co wychodzi w meczu? Że Torres gra słabo, niespodzianka. Kiepsko to rozwiązał Włoch, oj kiepsko. No ale on jest z Milanu to co się spodziewać. Graczem meczu (który to raz w tym sezonie?) - Nemanja Vidić. Jeden z najlepszych zawodników tej edycji LM, obok Messiego, Iniesty, Bale'a, Marcelo... No i Anelki, który dzisiaj został wpuszczony 20 minut przed końcem. Bo zamiast niego grał Fernando Torres. Argh. 1 Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Ta "reklama" UEFy gdzie sędziowie chwalą się, że "teraz widzą więcej" to taka troszkę hipokryzja patrząc przez pryzmat tego co wyprawiali sędziowie w Londynie. Sędzia bramkowy ma sytuację jak na dłoni. Nie, postanawia być ślepym akurat w tej chwili kiedy faul na Ramirezie jest ewidentny. Zagrania karygodne były po obu stronach, ale mierzi brak konsekwencji arbitra. Ancelotti wczoraj "poprowadził" swój zespół do porażki wystawiając Byczka Fernando. Barca zrobiła swoje choć nad obroną muszą popracować, bo na Real sam atak może nie wystarczyć. Cytuj
Gość majsterrPL Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 (edytowane) Co do karnego to chyba był. Każdy go widział oprócz kibiców Manczesteru. Angielski komentator, potem w studio Lineker i Shearer stwierdzili że był. Nawet nasi rodzimi eksperci go widzieli, tylko nie sędzia bramkowy który był na wprost. Ale cóż, tak to jest. Co do Torresa, wczoraj miał dwie świetne sytuacje, słupek i niesamowita parada Sara. Coraz lepiej, ale i tak za taką kasę to powinien strzelić dotychczas ze 4 bramki. Nie łudzę się, że w tym sezonie w ogóle coś złowi. Zagranie Ferdinanda pokazuje, że nigdy nie zasługiwał na opaskę kapitana repry. Najpierw but w twarz Maloudy (pamiętacie but na twarz Cole'a w finale LM? Wrzucałem go tu kiedyś chyba) więc on chyba preferuje takie zagrania. Potem doskoczył do Torresa, może nurkował ale co z tego. Pozostaje jeszcze rewanż, w zeszłym sezonie Chelsea tam wygrała, ale to było jakby lata świetlne temu. Zobaczymy... http://www.youtube.com/watch?v=iY2BcijkoaQ Edytowane 7 kwietnia 2011 przez majsterrPL Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Ta "reklama" UEFy gdzie sędziowie chwalą się, że "teraz widzą więcej" to taka troszkę hipokryzja patrząc przez pryzmat tego co wyprawiali sędziowie w Londynie. Najlepsza reklama w przerwie meczu jaka moze leciec, gdy sedzia cos spie,rdoli to ta: 2 Cytuj
teddy 6 881 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 (edytowane) Czyli Barca lub Real już mają praktycznie zapewnione miejsce w finale. Kurde, nerwówka do samego końca e: dobrze, że Bayern już popłynął Edytowane 7 kwietnia 2011 przez teddy Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Hehe, no tak. Puentuje dosadnie co się ostatnimi czasy dzieje w sędziowaniu na wszystkich płaszczyznach. Kołtoń wczoraj miał rację - dyskusja na temat powtórek wróci i będzie drążona. Ale co z tego kiedy oni tam mają własne państewko gdzie nie dopuszczą do pozbawienia siebie manipulacji sytuacjami kontrowersyjnymi Cytuj
Gość Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Barca od jakiegos czasu jest dla nich nie w formie, co z tego, ze wygrywa cwiercfinal 5:1, w lidze po 3:0, 4:0 - nie oni nie sa w formie...! Nie są w takiej formie jak w pierwszej części sezonu. Obrona jest dziurawa jak ser szwajcarski, trio MVP ma problem ze zdobyciem choćby jednej bramki w meczu, a wyniki o których piszesz, to rzadkość (ostatnio wygrywają maks jedną bramką/remisują). Filar w postaci Messiego snuje się po boisku i wręcz razi niemocą strzelecką. Wiadomo, że i tak grają lepiej niż większość drużyn w Europie, ale nie tak dobrze jak jakiś czas temu, więc ja się przyłączam do tego lamentu, że w optymalnej formie nie są. Wczorajszy wynik nie do końca odzwierciedlał to, co się działo na boisku(zwłaszcza w pierwszej połowie) i taki rezultat to głównie zasługa platfusowatego Williana/Adriano, a nie perfekcyjnej Barcelony. Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Karny dla Chelsea powinien być (nawet jeśli noga już tam była :potter:) , ale Torres symulował 2 razy w polu karnym, więc dobrze, że sędzia nie dał im nawet tego jednego. Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Dzien dobry Wynik oczywiscie mnie bardzo cieszy, choc trzeba przyznac, ze Diably mialy troszke szczescia, bo sedzia dawal dupy raz po raz. W sumie w obie strony sie mylil, choc mysle, ze karny powinien jednak byc. Ale skoro nie podyktowal, to zaje.biscie Teraz pozostaje miec nadzieje, ze w rewanzu United sie zepna i nie dadza ciala. Musza awansowac! PS: Bonus : 1 Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Czemu nie jedziesz po Ferdinandzie? Przecież chamstwo trzeba tępić co nie? :potter: Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Prawde powiedziawszy nie widzialem meczu zbyt dokladnie, bo ogladalem z cala ekipa w pubie i wiecej gadania niz ogladania bylo Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 A co niby zrobił Ferdinand? Bo ja widziałem, że podniósł tylko nogę na czarnego. 1 Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Jeszcze krzyczal na Torresa ze ten poraz enty wy(pipi)il sie o powietrze w polu karnym Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 A co niby zrobił Ferdinand? Bo ja widziałem, że podniósł tylko nogę na czarnego. No podobnie jak Pepe w meczu z Lyonem...tylko,że wtedy Figlarz zrobił mała aferę jaki to Pepe jest zły i w ogóle,więc teraz się dziwię,że się nie czepia :potter: Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 (edytowane) A potem się dziwią, że hejty o 'Bravo Sport' :potter: Edytowane 7 kwietnia 2011 przez Khadgar 3 Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 A co niby zrobił Ferdinand? Bo ja widziałem, że podniósł tylko nogę na czarnego. No podobnie jak Pepe w meczu z Lyonem...tylko,że wtedy Figlarz zrobił mała aferę jaki to Pepe jest zły i w ogóle,więc teraz się dziwię,że się nie czepia :potter: Ej (pipi)a, bez bluznierstw. Takiego czegos jak Pepe NA PEWNO nie odje.bal. Nie widzialem, zeby mu piana z ust leciala i rzucal sie na przeciwnika jak rozwścieczony szympans. Cytuj
Gość majsterrPL Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=pqKM7H5vjuw Tu wczorajszy incydent: http://videa.hu/videok/sport/chelsea-vs-manchester-united-4-gTN9XCiNjoNRrI3x :o Edytowane 7 kwietnia 2011 przez majsterrPL Cytuj
zajman 18 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 (edytowane) figlarz +1 Mysza, Pepe nie obronisz w żaden sposób, choćby nie wiem co zrobił w swoim życiu na zawsze zostanie chamskim prostakiem z wścieklizną. Co do wczorajszych meczy trzeba się zgodzić z Obso, nudy jak h.uj. Edytowane 7 kwietnia 2011 przez zajman Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 http://www.youtube.com/watch?v=pqKM7H5vjuw Tu wczorajszy incydent: http://videa.hu/videok/sport/chelsea-vs-manchester-united-4-gTN9XCiNjoNRrI3x :o No przecież w piłkę trafił. Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Obaj wyskoczyli tak wysoko nogą, a że Ferdinand go w łeb trafił... Pech Porównanie do Pepe jest co najmniej nie na miejscu. Serio. 1 Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 http://www.youtube.com/watch?v=pqKM7H5vjuw Tu wczorajszy incydent: http://videa.hu/videok/sport/chelsea-vs-manchester-united-4-gTN9XCiNjoNRrI3x :o No przecież w piłkę trafił. Przeżył, nic się nie stało. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 figlarz +1 Mysza, Pepe nie obronisz w żaden sposób, choćby nie wiem co zrobił w swoim życiu na zawsze zostanie chamskim prostakiem z wścieklizną. Co do wczorajszych meczy trzeba się zgodzić z Obso, nudy jak h.uj. Dla kogo zostanie chamskim prostakiem ze wścieklizną dlatego zostanie. Poza tym nie chodzi o bronienie Pepe tylko o to jak to Figlarz płacze i tu w temacie Champions League jak i w Premier League narzekając na brutalne zagrania zawodników przeciwnych drużyn,a sam nie widzi co jego ulubieńce odpier.dalają Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Czy to jest porównywalnie brutalny faul do tego/tych autorstwa Pepe? Dwa razy w karierze Rio odje.bał taką akcję, przy czym było to nieumyślne, a Ty go wyzywasz od boiskowych brutali. Do takiego Pepe czy Materazziego to mu daleko i to bardzo. Zresztą... zamknijmy może ten temat w tym topicu, bo mało to ma wspólnego z CL. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Ferdinandowi często takie rzeczy wychodzą. Np. w tym starym meczu to przecież ominął Cole'a zgrabnie. No a tu się nie udało. Dziwne, że nie było żółtej kartki. Ogólnie druga połowa to parę dość wyraźnych błędów na niekorzyść Chelsea. Evra mówi, że karnego nie powinno być, bo dotknął piłki, ale w TV tak to nie wyglądało. Ponadto uważam, że Torres niesłusznie dostał kartkę za symulację w jednej z ostatnich akcji - aczkolwiek na karnego to trochę mało, widać było, że dostał rozpędzoną ręką w plecy, co kiedy się biegnie pochylonym naprawdę jest wystarczające, by się przewrócić. Generalnie był to bardzo wyrównany mecz. Mam nadzieję, że Ancelotti poprawi skład i będzie jeszcze jakaś dramaturgia w rewanżu, a nie "mądrze się bronimy" przez 90 min. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi