Stona 569 Opublikowano 17 lipca 2011 Opublikowano 17 lipca 2011 Cupiał oglądal meczyk w tv. Może i słuchał komentarzu Borka, który mówił, ze kilku piłkarzy Skonta zarabia w granicach rzędu...500 euro. Zarobki adekwatne do umiejętności. Nie wiem jak Euro stoi na Łotwie, ale pewnie to taka ich średnia krajowa. Cytuj
Gość Ofsajd Opublikowano 17 lipca 2011 Opublikowano 17 lipca 2011 Ja bym nie oceniał formy i przygotowania piłkarzy zaraz po przygotowaniach, gdzie 3 tygodnie przed meczem spędzili najpierw w Zakopanem, później w Holandii i na koniec w Estonii i na Łotwie. Sądzę że Maaskant dobrze ich przygotował i z każdym meczem będzie to wyglądało lepiej. Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 17 lipca 2011 Opublikowano 17 lipca 2011 Cupiał oglądal meczyk w tv. Może i słuchał komentarzu Borka, który mówił, ze kilku piłkarzy Skonta zarabia w granicach rzędu...500 euro. Zarobki adekwatne do umiejętności. Nie wiem jak Euro stoi na Łotwie, ale pewnie to taka ich średnia krajowa. No, właśnie takie okolice. Z tego co wiem, to paru rezerwowych w składzie nawet nie ma pensji, tylko jakieś premie za zwycięstwa. Gdzieś czytałem, że bodajże Małecki zarabia tyle, co cała kadra Skonto. Cytuj
Stona 569 Opublikowano 17 lipca 2011 Opublikowano 17 lipca 2011 Ja bym nie oceniał formy i przygotowania piłkarzy zaraz po przygotowaniach, gdzie 3 tygodnie przed meczem spędzili najpierw w Zakopanem, później w Holandii i na koniec w Estonii i na Łotwie. Sądzę że Maaskant dobrze ich przygotował i z każdym meczem będzie to wyglądało lepiej. Najczęstsze tłumaczenie trenerów. Robiliśmy im przygotowanie pod plejofy/fazę grupową. Któż [nie licząc 90% ludzi wiedzących cokolwiek o piłce] mógł przypuszczać, że odpadniemy w pierwszej rundzie z jakimiś ogórkami z Łotwy czy Kazachstanu Cytuj
Gość Orson Opublikowano 17 lipca 2011 Opublikowano 17 lipca 2011 własnie Stona ma racje (jesli dobrze go rozumie;-) - cóż to za tłumaczenie? Odrobinę lepszy team niż ci kelnerzy i byłoby po LM bo jak zwykle "obóz, szkolenia, brak formy" I tak już 15 lat... Skonto miało w ostatnich minutach dwie powiedzmy 80 % sytuacje. Gdyby to nie byli niedzielni piłkarze moze byłoby 2-1 dla Łotyszy. To nie może by tak... A Małecki to jakas pomyłka, wrzucił mase nie wiem w sumie po co bo swietnie sie sprawdzał jako szybki skrzydłowy / napastnik a teraz? Przy nim mocniej zbudowany Hulk to rakieta. Patryk był wolny, tracił piłki..gdzie byli trenerzy od przygotowywania motorycznego? No nic, uznajmy rzeczywiście, ze to przypadek, gramy dalej... Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 Będzie grad goli? Mhttp://www.sport.pl/pilka/1,65041,9968881,Liga_Mistrzow__Wisla_pelna_optymizmu__Moze_bedzie.html Brzmi groźnie! Cytuj
kilix 128 Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 A może jednak? ;] 2:0 i 25min do końca. Cytuj
Gość Orson Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 ten Izraelczyk z Wisełki to jest rewelacyjny Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 (edytowane) Dla młodzieży ;] Litex już został ogolony przez Widzew pod wodzą... Grzesia Laty ;] Po pierwszym meczu przegranym przez Łodzian na wyjeździe 4-1, Widzew wygrał w karnych u siebie Bardzo emocjonujący meczyk Potem odpadli z Fiorentiną. (zaciężna) Wisła powinna rozprawić się z Litexem, ale potem trzeba będzie mieć mega szczęście w losowaniu. Jak wiadomo, zawsze było pod górę, nawet z najsilniejszym składem w historii wpadali na mocnych przeciwników. Może tym razem się uda. Edytowane 19 lipca 2011 przez [InSaNe] Cytuj
Gość Ofsajd Opublikowano 20 lipca 2011 Opublikowano 20 lipca 2011 (edytowane) :whistling: Edytowane 20 lipca 2011 przez Ofsajd Cytuj
Stona 569 Opublikowano 20 lipca 2011 Opublikowano 20 lipca 2011 Litex to taki Polski Groclin. Bogaty sponsor w 40tysięcznej wsi zamarzył o pierwszoligowym klubie. Cytuj
Bartg 5 470 Opublikowano 20 lipca 2011 Opublikowano 20 lipca 2011 Co nie zmienia faktu, że Wisła fpjerdol dostanie Cytuj
Gość Ofsajd Opublikowano 20 lipca 2011 Opublikowano 20 lipca 2011 (edytowane) ten Izraelczyk z Wisełki to jest rewelacyjny Maor Melikson jest najlepszym, ale to bezwzględnie najlepszym obcokrajowcem, jaki kiedykolwiek trafił do naszej ligi. Z takim zawodnikiem grać, to sama przyjemność. Aż mnie naszła ochota, żeby jeszcze pokopać, a u mnie to stan rzadki – częściej jednak mam ochotę sobie posiedzieć. Jak ten chłopak gra! Trzeba szybko, z pierwszej, to da z pierwszej. Trzeba w lewo, to da w lewo, ale jak lepiej dać przerzut na prawo – przerzuci. Często jest tak, że oglądasz mecz w telewizji i mówisz do ekranu: „Zagraj na drugą, baranie!” A przy Meliksonie się nie da. Zanim powiesz, on już tam gra. Możecie uznać, że mi odbiło i że przesadzam z zachwytami, ale – uwierzcie na słowo – to jest zawodnik z innej bajki. Stilić mógłby mu wiązać buty. Ten wiślak ukrywał się przed światem na jakimś za(pipi)u i może… całe szczęście. Bo nie wierzę, że grał tak zawsze. W życiu by do Polski nie trafił! Za dobry na naszą ligę. Melikson umie strzelić, umie minąć jednego, ale jak zrobi się trochę miejsca, to i drugiego. Umie podać prostopadłą, umie zaczekać. Z kimś takim to się gra! Dajesz mu piłkę i wiesz, że on ci ją odda w tym momencie, co trzeba i z taką siłą, jak trzeba! Nie wrzuci ci jej na plecy, nie kopnie w pięty, nie wygoni pod chorągiewkę… Było kilku dobrych cudzoziemców, Kalu Uche na przykład, ale kogoś, kto tak by pracował na siebie, ale też na drużynę – jeszcze nie. Trzech Meliksonów i mistrz Polski Wisła zrobiłaby w rundzie jesiennej. Aż to do mnie nie pasuje, wiem, ale… jestem oczarowany! Że też Legia musiała znaleźć Vrdoljaka, a Wisła Meliksona... Może zamianka, co? Tak tylko pytam... za weszło. Ja się zgadzam w 100% edit. Bartg, Stona: pożyjemy zobaczymy. Edytowane 20 lipca 2011 przez Ofsajd Cytuj
Bartg 5 470 Opublikowano 20 lipca 2011 Opublikowano 20 lipca 2011 No zobaczymy, na pewno Wisła fajnie momentami utrzymuje się przy piłce i konstruuje akcję, w defensywnie momentami jest jeszcze ciężki chaos. No i pamiętajmy, że 2 z 3 bramek to samobój i rykoszet Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 20 lipca 2011 Opublikowano 20 lipca 2011 Ja mam pytanie do Wiślaków - dlaczego na meczu było tak żałośnie mało ludzi? No widziałem, ultrasi byli, ale poza tym puchy. Ja rozumiem że Skonto, no ale LM i powrót na stadion mimo wszystko. Cytuj
Gość Ofsajd Opublikowano 20 lipca 2011 Opublikowano 20 lipca 2011 Jak na mój gust było całkiem sporo ludzi (obie trybuny za bramkami pełne, z wyjątkiem sektora dla gości na którym siedziało... 5 osób xD, w narożnikach też całkiem sporo osób, tylko po bokach długiej były pustki) jak na taką pogodę i takie Skonto, myślę że jak będzie dobry wynik w Bułgarii to na rewanżu z Liteksem będzie komplet. Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 21 lipca 2011 Opublikowano 21 lipca 2011 Liga Mistrzów. Wisła: To Bułgarzy powinni się bać http://www.sport.pl/pilka/1,65041,9982285,Liga_Mistrzow__Wisla__To_Bulgarzy_powinni_sie_bac.html Po awansie Wisły do III rundy eliminacji Ligi Mistrzów nie brakuje optymistów, że drużyna Roberta Maaskanta daje nadzieję, by po 15 latach polski klub dostał się do elitarnych rozgrywek. - Na co stać Wisłę, pokażą spotkania z Liteksem Łowecz - uważa Radosław Michalski Dla mnie to jest z deczka przygnębiające, że teraz o klasie mistrza Polski i ich potencjale do gry w LM ma świadczyć spotkanie z mistrzem BUŁGARII 2 Cytuj
Alex van Cube 462 Opublikowano 21 lipca 2011 Opublikowano 21 lipca 2011 Oł Dżi, przeczytaj jeszcze raz swojego posta. Cytuj
Gość Ofsajd Opublikowano 21 lipca 2011 Opublikowano 21 lipca 2011 Co ma Litwa do tego wszystkiego? Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 21 lipca 2011 Opublikowano 21 lipca 2011 Najlepsze jest to, że w artykule gdzieś tak dziesięć razy pada słowo "Bułgaria". Czasem tak to jest, jak się pracuje przy kompie całą noc. Dorobek ligi bułgarskiej w ostatnich latach też nie imponuje: odpadali z Żyliną, Debreczynem, BATE, Tampere United... Jednak mają dużo świeższe wspomnienia z LM, niż Polacy, bo w 2007 Lewski wyeliminował Chievo i grał w fazie grupowej, strzelił tam nawet jednego gola. No cóż, fragment o optymizmie wynikającym z pokonania wielkiego Skonto nadal dobija. Cytuj
Gość Ofsajd Opublikowano 21 lipca 2011 Opublikowano 21 lipca 2011 Wisła dostała 400 biletów na mecz w Łoweczu... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi