Gość Ofsajd Opublikowano 18 sierpnia 2011 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Stona a ile miał? ze skrótu który dzisiaj oglądałem wynikało że APOEL oddał kilka niegroźnych strzałów zza pola karnego prosto w Pareikę i dwa razy było groźnie po stałych fragmentach gry, ale obrona i tak wybijała im piłkę. Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Oglądaliśmy chyba dwa różne mecze. Co prawda widziałem tylko 1 połowę ale jeśli w jej trakcie APOEL miał wg. Ciebie 1 sytuację bramkową, to polecam wizytę u okulisty. Faktycznie, w 1. połowie APOEL miał 0 sytuacji bramkowych. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Opublikowano 18 sierpnia 2011 "ojej jakas inna druzyna jest lepsza od mojej, niech nogi sobie polamia!" 3 Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Po prostu mamy inne poglądy. Kibice którzy silnie identyfikują się z jakimś klubem nie zaczną kibicować rywalom tylko dlatego, że tak trzeba, bo to polska drużyna itd. Dla większości ludzi którzy chodzą na mecze jest to zrozumiałe i naturalne. Daje sobie palec uciąć, że Maiden w poprzednim sezonie nie kibicował Lechowi i życzył im blamaży. I wcale nie zazdroszczę Legii, Śląskowi czy Wiśle, że grają w pucharach. Wywalczyli to w lidze i mają teraz nagrodę. Życzę im samych porażek czy to w polskiej lidze, czy w europie. Dla mnie liczy się tylko jeden zespół. Amen. -------------------------- Stona chyba fani polskiej piłki tego nie pojmą Tej ludzie, nie zapomnijcie przebrać się z koszulek Wisły na Legię i Śląsk dzisiaj :rofl2: 1 2 Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Niezła beka, trzymają za Wisłę i Śląsk. He he he. 1 Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Opublikowano 18 sierpnia 2011 lukas, ale nie trzeba kibicowac. po prostu widzac posty "oby przegrali" chce mi sie smiac. Cytuj
ZUS_PL 82 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Opublikowano 18 sierpnia 2011 (edytowane) Tacy ludzie jak lukas są dla mnie ograniczeni, bo nie potrafią zrozumieć, że można kibicować każdej polskiej drużynie grającej w Europie. Nie łapiesz, że im lepiej grać będą polskie zespoły, tym Ekstraklasa będzie mocniejsza i lepsi zawodnicy będą przychodzić do Polski? Można mieć osobiste sympatie, można kochać jakiś zespół, ale jest też mnóstwo ludzi, którzy chcą po prostu oglądać dobrze grający polski zespół i szczerze mają w (pipi)e to, że we środę trzymali kciuki za Wisłę, a w czwartek za Legię i Śląsk. Prawdopodobnie dlatego, że liczy się dla nich dobro krajowej piłki i Reprezentacji. Poza tym, o czym my mówimy, jeśli tacy ludzie jak np.: Staruch mają w (pipi)e to, czy ich klub gra w Ekstraklasie czy w 5 lidze, liczy się to, by podrzeć mordę na trybunach ( co jest ok ) ewentualnie zrobić niezłą rozróbę ( niefajne ). Edytowane 18 sierpnia 2011 przez ZUS_PL 4 Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Jakież trzeba mieć klapki na oczach, żeby życzyć polskiej drużynie jak najgorzej, kibicując innej polskiej drużynie :| Słyszeliście coś o rankingu UEFA? I że im dalej zajdzie klub z danego państwa, tym więcej punktów zdobędzie? I że im więcej punktów zdobędzie, tym lepsze warunki gry w pucharach mają inne zespoły z tego samego kraju w następnych sezonach (rozstawienie, start od dalszej rundy)? Nie. Najlepiej tworzyć podziały i napier.dalać się sztachetami pod stadionem, bo tylko tacy nie doceniają osiągnięć rywali z ligi na poletku europejskim. Czyli w sumie plus dla ZUSa 3 Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Niezła beka, trzymają za Wisłę i Śląsk. He he he. Brawo mistrzu. Wyczytałeś o zgodzie Wisły i Śląska Większą beke mam z trzymających kciuki i za Legię i Wisłę. Tacy ludzie jak lukas są dla mnie ograniczeni, bo nie potrafią zrozumieć, że można kibicować każdej polskiej drużynie grającej w Europie. Nie łapiesz, że im lepiej grać będą polskie zespoły, tym Ekstraklasa będzie mocniejsza i lepsi zawodnicy będą przychodzić do Polski? Można mieć osobiste sympatie, można kochać jakiś zespół, ale jest też mnóstwo ludzi, którzy chcą po prostu oglądać dobrze grający polski zespół i szczerze mają w (pipi)e to, że we środę trzymali kciuki za Wisłę, a w czwartek za Legię i Śląsk. Prawdopodobnie dlatego, że liczy się dla nich dobro krajowej piłki i Reprezentacji. Poza tym, o czym my mówimy, jeśli tacy ludzie jak np.: Staruch mają w (pipi)e to, czy ich klub gra w Ekstraklasie czy w 5 lidze, liczy się to, by podrzeć mordę na trybunach ( co jest ok ) ewentualnie zrobić niezłą rozróbę ( niefajne ). Tacy ludzie jak ZUS są dla mnie ograniczeni, bo nie potrafią zrozumieć, że gdy chodzi się na mecze jednej drużyny z jednego miasta, wiele razy podczas meczów cisnęło się po rywalach to nie trzyma się później za nich kciuków w EL. Toż to by była czysta hipokryzja. No i właśnie ja na stadion chodzę by "podrzeć ryja" na trybunach. I nie obchodzi mnie czy to LE i przyjeżdża Salzburg, czy Łęczna. Ja chodzę na Lecha i rywal nie ma znaczenia bo nie jego przychodzę dopingować i oglądać. Jakież trzeba mieć klapki na oczach, żeby życzyć polskiej drużynie jak najgorzej, kibicując innej polskiej drużynie :| Słyszeliście coś o rankingu UEFA? I że im dalej zajdzie klub z danego państwa, tym więcej punktów zdobędzie? I że im więcej punktów zdobędzie, tym lepsze warunki gry w pucharach mają inne zespoły z tego samego kraju w następnych sezonach (rozstawienie, start od dalszej rundy)? Nie. Najlepiej tworzyć podziały i napier.dalać się sztachetami pod stadionem, bo tylko tacy nie doceniają osiągnięć rywali z ligi na poletku europejskim. Czyli w sumie plus dla ZUSa Wychodzę z założenia, że jakaś drużyna będzie dobra i przygotowana na puchary to żadne współczynniki nie mają wpływu. Jakoś w pop. sezonie Lech wyszedł z trudnej grupy mimo że nie był rozstawiony i zaczynał od 2 rundy el. do LM. Można być rozstawionym w 4 rundzie a przy beznadziejnej grze odpaść z ogórkami. W sumie to chyba zaczynam was rozumieć. Jak całe życie mecze bym oglądał przed TV i nie miał u siebie lokalnego klubu to też bym się jarał tak jak wy. 1 1 Cytuj
Gość Ofsajd Opublikowano 18 sierpnia 2011 Opublikowano 18 sierpnia 2011 o widzisz lukas i tu się trochę wkopałeś bo gdyby Polska była wyżej w rankingu to Lech w zeszłym sezonie mógłby zaczynać eliminacje np. w 4 rundzie, dochodzą kolejne miejsca w LE dzięki czemu 5. zespół ligi (w zeszłym roku Lech) grałby w LE. Wiem że Ciebie to (pipi)ie czy gracie z Juve, czy z zespołem z jakiejś pipidów (nikogo nie obrażając), ale przyznaj że jednak fajnie się ogląda swój zespół walczący o coś poważniejszego niż E-klasa? Po za tym jest puchary to jest fajna okazja na kibicowskie pokazanie się w Europie. Cytuj
Bartg 5 476 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Ta najlepiej jak wszystkie nasze przegrają, będziemy zaczynać w 1 rundzie każdych eliminacji i trafiać na Bayerny czy inne Arsenale w eliminacjach, przecież jak drużyna przygotowana to co za różnica :ph34r: Cytuj
Stona 569 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Ofsajd, z tego co się orientuję to punkty które zdobywają PL teamy to taka padaczka, że żeby coś dały trzeba by wychodzić z grupy LM/LE przez kilka lat z rzędu. Wtedy to coś da. A epizody w stylu Jagi to śmiech na sali i (pipi), a nie punkty do rankingu. Teamy zdobywają punkty PRZEDE WSZYSTKIM DLA SIEBIE, żeby w kolejnym sezonie być rozstawionym. Ja tam nie wierzę w awans Eklasy o tyle pozycji, żebyśmy dostali jakiekolwiek dodatkowe miejsce do pucharów europejskich. A skoro tak, to (pipi) mnie to, czy zaczniemy grać el. od 1 rundy, czy od plejofów. I tu i tu można przegrać z ogórkami , co już chyba każdy PL klub w historii pokazał. O , widzisz, Bartg właśnie tutaj trochę się mylisz, bo rozstawienie zależy od punktów INDYWIDUALNYCH , a nie rankingu całej ligi. No i kibicujcie sobie Legii, Śląskowi, Jadze i Wiśle. W końcu nic innego Wam nie pozostaje, skoro u Was jedyne mecze jakie możecie sobie pooglądać, to te na Orlikach. Cytuj
Bartg 5 476 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Opublikowano 18 sierpnia 2011 To reprezentacji też nie powinieneś kibicować, w końcu grają tam piłkarze Legii np Cytuj
Stona 569 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Nie kibicuję :potter: Przestała mnie interesować tak jakoś od momentu s(pipi)ienia się obcokrajowcami Cytuj
Gość Ofsajd Opublikowano 18 sierpnia 2011 Opublikowano 18 sierpnia 2011 To jest oczywiste że rankingu krajowego nie można aż tak znacząco poprawić w jeden sezon, ale 2-3 sezony w których grają po 2 polskie zespoły w fazach grupowych z czego jeden gra jeszcze wiosnę i spokojnie można awansować np. w okolice miejsca 17. kilka ciekawych linków: http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/index.html http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/access2011.html http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/qual2011.html Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Niezła beka, trzymają za Wisłę i Śląsk. He he he. Brawo mistrzu. Wyczytałeś o zgodzie Wisły i Śląska Większą beke mam z trzymających kciuki i za Legię i Wisłę. Nie wiem nic o niczyich zgodach, chyba że Miedzi Legnica, ale nie słyszałem żeby Miedzianka miała grać w jakichś pucharach. Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Opublikowano 18 sierpnia 2011 To reprezentacji też nie powinieneś kibicować, w końcu grają tam piłkarze Legii np Na meczach repry występuje tak zwane "zawieszenie broni". To już nie to co kiedyś, co dwie różne ekipy napierdalały się między sobą na stadionie w czasie meczów kadry. Ale tak jak napisał stona. Farbowanym lisom zdecydowane nie. Nawet jak by chcieli naturalizować samego Messiego to byłbym przeciwny takim zabiegom. Cytuj
Linek 187 Opublikowano 19 sierpnia 2011 Opublikowano 19 sierpnia 2011 "Kiedyś", czyli pod koniec marca, kiedy Polska grała z Litwą. Wtedy mieliśmy bitkę Jagi z Cracovią. Odleeeeegłe czasy. Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 19 sierpnia 2011 Opublikowano 19 sierpnia 2011 (edytowane) Chodziło mi bardziej o te wojny w latach 90. Zwróć uwagę, że te poważniejsze ekipy jak Lech, Legia, Widzew, Wisła na kadrze nie wchodzą sobie w drogę. O tym mówiłem Edytowane 19 sierpnia 2011 przez lukas1988 Cytuj
Stona 569 Opublikowano 19 sierpnia 2011 Opublikowano 19 sierpnia 2011 + Dodał MODERATOR Back on track panowie. Kadra to nie Liga Mistrzów [no chyba że Liga Mistrzów Kabaretu]. Cytuj
Linek 187 Opublikowano 19 sierpnia 2011 Opublikowano 19 sierpnia 2011 (edytowane) W każdym razie - Wiśle gratuluję dobrego wyniku u siebie i życzę powodzenia na wyjeździe Poważnie. Bramka Małeckiego świetna, cieszy to, że po tylu latach wreszcie jest szansa na to, żeby widzieć polską drużynę w LM. Tak, jestem kibolem Lecha, ale nie przeszkadza mi to w cieszeniu się z ewentualnych sukcesów innej polskiej drużyny. Skoro mogę cieszyć się z sukcesów Chelsea, Realu, Milanu, czy Juve, to dlaczego nie z drużyn z mojej ojczyzny? Edytowane 19 sierpnia 2011 przez Linek 5 Cytuj
Gość Orson Opublikowano 19 sierpnia 2011 Opublikowano 19 sierpnia 2011 (edytowane) ontop - wynik obiecujący cho nie będzie łatwo na Cyprze. Tym niemniej.......każdy sie dowie, każdy sie dowie, ze Liga Mistrzów zagości w Krakowie,kazdy sie dowieeeeee.... <nutki> ! Edytowane 19 sierpnia 2011 przez Stona Bo jestem cierpliwy tylko do czasu. Cytuj
Gość Ofsajd Opublikowano 20 sierpnia 2011 Opublikowano 20 sierpnia 2011 (edytowane) Kibole Apoelu po meczu z Wisła oddali hołd hitlerowcom w Oświęcimiu. http://mirroruj.net/...8e89ffbf1e02fe4 Edytowane 20 sierpnia 2011 przez Ofsajd 1 Cytuj
KOŁD 1 097 Opublikowano 20 sierpnia 2011 Opublikowano 20 sierpnia 2011 Kibole Apoelu po meczu z Wisła oddali hołd hitlerowcom w Oświęcimiu. http://mirroruj.net/...8e89ffbf1e02fe4 A kogo to obchodzi mogą oddawać hołd komu chcą ich sprawa :F 3 Cytuj
Gość Ofsajd Opublikowano 20 sierpnia 2011 Opublikowano 20 sierpnia 2011 @Codename: ot, taka ciekawostka. Mnie już nic nie zdziwi po tym jak dzieci na nk wrzucały sobie zdjęcia na których właziły do pieców krematoryjnych, czy rozkładały się na pryczach w Auschwitz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi