Skocz do zawartości

Champions League

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ok, wczoraj przyznaje, ze sie wkur.wiłem wpierw a potem było mi po prostu przykro, teraz na chłodno analiza

Pareiko to dobry bramkarz. wczoraj zagrał fatalny mecz ale to sie zdarza. Szkoda, ze mu sie zdarzyło w takim meczu NIE TACY GK i naprawdę nie w meczach TAKIEJ RANGI popełniali podobnej wagi błędy. Gów.no się zdarza -jak mawiał Forest.

Druga sprawa to Maaskant. Nie jestem zadowolony z niego, nie podoba mi sie jego praca. Nie, wcale nie mówię o wczorajszym meczu, bo Apoel jest niestety lepszy na dzis dzien i było trudno coś ugrac zwłaszcza na ich terenie (dwa late temu dostawałemk zawału jak Chelsea padła kondycyjnie na ich boisku i omal nie przegrała) . Wisła nie gra ofensywnie tak jak powinna patrząc na potencjał choby w Lidze ale i z Litexem grali zbyt zachowawczo

trzecia rzecz to Genkov i Iliev. Obydwaj sie nie sprawdzają jak na razie a miały by to super transfery

aha, dajcie spokój z ":Wielkim Lechem". Nie bądzcie jak dzieci , które w podstawówce sie przezywają , licytują sie na jakieś fakty. Lech zagrał w poprzednim sezonie w pucharach REWELACYJNIE i każdy kto ma pojęcie o piłce uszanuje fakt; przekrzykiwanki w stronę Lecha ale i wisły zostawcie trolom i zakompleksionym dzieciakom z onetu, co?

• Odpowiedzi 22,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Poniosło mnie trochę w nocy, jeżeli kogoś uraziłem sformułowaniem "Wielki" Lech to przepraszam. Jednak nadal uważam że Sparta jest słaba.

Edytowane przez Ofsajd
Opublikowano

Nikt w Poznaniu nie twierdzi, że Sparta była mocna. Wręcz przeciwnie.

Niech Wisła teraz pokaże w LE jaka jest wielka i niech zaprezentuje się tak jak "Wielki" Lech rok temu.

Nie wiem co tam jeszcze napisałeś, ale smutne to, że po porażce od razu rzucasz jadem. Przypomnę Ci, że ja nigdy nie drwiłem i nie obrażałem Twojego klubu. No cóż.

Opublikowano

nie zasłużyli na awans, słaba kondycja znowu dała o sobie znać - może warunki: duża wilgotność i wysoka temperatura, to handicap dla grających na co dzień na Cyprze, ale wszyscy wiemy, że kopacze w timobajl ekstraklasie mogą grać co najwyżej jeden mecz na tydzień, bo inaczej padają z wyczerpania, do tego kompletne zero jakiejkolwiek inteligencji na boisku

co do samobója Pareiki - nie wiem, co robił Małecki na krótkim słupku, ale jego wybicie piłki na słupek, a potem interwencja bramkarza to materiał do kompilacji kiksy 2011, typ docisnął piłkę do murawy rękawicami, zamiast ją złapać, nie dziwota, że się wyślizgnęła, a można było ją wybić do boku, w końcu murzyn był na posterunku

bramka Wilka świetna, ale to było za mało

Opublikowano

Mnie dziwi dlaczego na 10 minut przed końcem Wisła nie stała we własnym polu karnym tylko kilka metrów przed?? Chcieli zastosować pułapkę ofsideową czy co?? Większość akcji apoelu wyglądała tak: napastnicy biegną przy obrońcach Wisły stojących kilka metrów przed polem karnym, następnie dwa podania z klepki i już napastnicy apoelu wyprzedzają obrońców Wisły i znajdują sie w polu karnym bez pokrycia.

Opublikowano

nie wiem, co robił Małecki na krótkim słupku, ale jego wybicie piłki na słupek, a potem interwencja bramkarza to materiał do kompilacji kiksy 2011,

Jego wybicie piłki na słupek to akurat nic dziwnego patrząc po tym, jak się ustawił. Krok w przód i piłka wyszła by na kolejny rożny, czyli tam gdzie wyjść powinna przy takiej interwencji.

Mnie dziwi dlaczego na 10 minut przed końcem Wisła nie stała we własnym polu karnym tylko kilka metrów przed?? Chcieli zastosować pułapkę ofsideową czy co??

Teraz już wiem co myślą piłkarze PL drużyn na 10 minut przed końcem wygrywanego meczu - STAŃMY W POLU KARNYM! TAK NA BANK SIĘ WYBRONIMY.

Serio wg. Ciebie bronienie wyniku należy zaczynać dopiero we własnym polu karnym? Nie wydaje Ci się to trochę... głupie?

Opublikowano

nie wiem, co robił Małecki na krótkim słupku, ale jego wybicie piłki na słupek, a potem interwencja bramkarza to materiał do kompilacji kiksy 2011,

Serio wg. Ciebie bronienie wyniku należy zaczynać dopiero we własnym polu karnym? Nie wydaje Ci się to trochę... głupie?

Jak nie ma się już sił to lepiej mądrze stać niż głupio biegać. Dlaczego nie spróbowali zagrać na koniec jak chelsea z barcą w 2009 roku. Wtedy barca wygrała fuksem z pomocą sędziego. W ostatnich dziesięciu minutach meczu Wisły i Apoelu wystarczyło zrobić dwie linie obrony - jedna w polu karnym, druga kilka metrów przed a między nimi dwóch piłkarzy biegających za graczem z piłką.

Opublikowano (edytowane)

co do samobója Pareiki - nie wiem, co robił Małecki na krótkim słupku, ale jego wybicie piłki na słupek, a potem interwencja bramkarza to materiał do kompilacji kiksy 2011, typ docisnął piłkę do murawy rękawicami, zamiast ją złapać, nie dziwota, że się wyślizgnęła, a można było ją wybić do boku, w końcu murzyn był na posterunku

bramka Wilka świetna, ale to było za mało

no po to zalozyl w taki upal dlugi rekaw! Zeby mu sie pilka nie slizgala:)

Edytowane przez easye
Opublikowano

Jak nie ma się już sił to lepiej mądrze stać niż głupio biegać. Dlaczego nie spróbowali zagrać na koniec jak chelsea z barcą w 2009 roku. Wtedy barca wygrała fuksem z pomocą sędziego. W ostatnich dziesięciu minutach meczu Wisły i Apoelu wystarczyło zrobić dwie linie obrony - jedna w polu karnym, druga kilka metrów przed a między nimi dwóch piłkarzy biegających za graczem z piłką.

Pozwoliłem sobie rozrysować Twoją idealną taktykę obronną. Myślę że za kilka dni, jak już się wieść po necie rozniesie i wielcy trenerzy dotrą na to forum i spojrzą na ten szkic ta taktyka stanie się najpopularniejszą taktyką evar.

nokurwaxd.jpg

Wybacz że nie ma strzałek przy tych dwóch "wolnych elektronach" ale myślę że Maaskant(czy tam jaki jego PL tłumacz) czy inny Skorża przeczytają posta i zrozumieją ocebe , a później to już sobie reszta europejskich trenerów jakoś rozkmini.

No i pany, od dziś można śmiało obstawiać u buka wyniki 1-0. Bo po strzeleniu pierwszej bramy wystarczy tak ustawić zespół i jest po meczu :D

Opublikowano

a wydawało mi się zawsze że ustawienie 1-4-2-4 jest mocno ofensywne, żyłem w błędzie i nieświadomości ;(

Opublikowano (edytowane)

*Odnośnie pogrubionego tekstu - naprawdę wierzysz, że Wisła mogła zagrać jak Chealsea z Barcą? :D

A taktyka bronienia się w polu karnym jest bardzo ryzykowna łatwo o karnego, więc trochę to bez sensu umyślnie dawać wbigać przeciwnikom do pola karnego, nie mówiąc już o samym zagrożeniu jakie sprawia napastnik w polu karnym. Ale to takie moje gdybanka pewnie jestem głupi :D

Edytowane przez MierzejX
Opublikowano

Wisła nie jest w stanie grać na poziomie chelsea ale apoel też nie gra na poziomie barcy. Chodzi mi o to że obrońcy wisły na koniec meczu stali przed polem karnym i nie mieli sił biegać. Gracze apoelu bez problemu ich kiwali i pierwsi wbiegali w pole karne mimo iż to nie były akcje z kontry. Taktyka stania w polu karnym i murowania bramki jest ryzykowna ale większość drużyn stosuje ją mając korzystny wynik przed końcem meczu. Zobaczcie jak wszystkie drużyny grają z barcą albo z reprezentacja Hiszpanii. Tylko reprezentacja Polski była na tyle głupia żeby zagrać z Hiszpanią jak ze zwykłą drużyną i dostali baty 7 do zera.

Opublikowano

Fenerbahce zostało wykluczone z Europejskich Pucharów przez turecki związek piłkarski. Powodem dyskwalifikacji jest korupcja.

Opublikowano

Dlaczego Asamoah wybijał piłkę z bramki Szczęsnego? :D

słupek!

...komentatorzy znowu niszczą system:

-ten Ronaldo, jak on się nazywał? Jeden jest Christiano z Portugali, a ten drugi taki gruby z Brazylii. Jak on uderzał. To pewnie dzięki tej masie.

XD

Opublikowano

Ciekawe kto dostanie dziką kartę. Turcy spekulują, że Trabzonspor, ale my powinniśmy liczyć, że Wisła w nagrodę za wczorajszy świetny występ ;)

wg. regulaminu UEFA w takiej sytuacji miejsce wywalonej drużyny zajmuje klub który skończył rozgrywki ligowe na kolejnej pozycji. Problem w tym że Trabzonspor również czeka na postawienie zarzutów korupcyjnych ;)

Opublikowano (edytowane)

Trabzonspor zastąpi Fener..To już pewne : (info choćby tu)

http://www.90minut.pl/news/166/news1662301-LM-Trabzonspor-w-miejsce-Fenerbahce-w-fazie-grupowej.html

Lol nie mogę wkleić oficjalnego linka z UEFA bo dis.c.i.p.linary im przeszkadza :D Lol , ale za(pipi)isty silnik :)

Edytowane przez Black medusa
Opublikowano

Arsenal po pierwszej połowie wygląda, jakby chciał podzielić los Wisły i pograć w LE. Widać brak liderów.

Ale niespecjalnie mnie to martwi, bo liczę na jeszcze jedną bramkę króla strzelców Serie A i awans Udine :)