Gość Vesper Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 I to jest jego wielkość. Barca może grać kiłę bez Messiego, ale kiedy on wchodzi jest zupełnie inne nastawienie reszty graczy. Więcej wiary w zwycięstwo. Wczoraj również znalazł się dwa razy w idealnym miejscu zdobywając bardzo ważne dla drużyny gole. I nie znalazł się w tych miejscach przez przypadek co też świadczy o jego wielkości. Główka ftw! Jak napisałem, że Messi jest obecnie dla Barcelony niezastąpiony, jeśli ma ona utrzymać obecny poziom (tzn. ten z ostatnich, najlepszych lat), to pajgi uznał to za argument kończący dyskusję. On robi różnicę na boisku nawet samą osobą, nie mówiąc o umiejętnościach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 http://sport.wp.pl/kat,1752,title,Alex-Ferguson-zdziwiony-po-meczu-Man-Utd,wid,14941999,wiadomosc.html?ticaid=1f33e Haha, wychodzi na to że Nani już musi robić ninja-karne, bo w normalnych warunkach nikt go nie wyznaczy, biedak Pewnie chciał przełamać się. W następnym meczu przed karnym przywiążą go do swojego słupka Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 (edytowane) I to jest jego wielkość. Barca może grać kiłę bez Messiego, ale kiedy on wchodzi jest zupełnie inne nastawienie reszty graczy. Więcej wiary w zwycięstwo. Wczoraj również znalazł się dwa razy w idealnym miejscu zdobywając bardzo ważne dla drużyny gole. I nie znalazł się w tych miejscach przez przypadek co też świadczy o jego wielkości. Główka ftw! Jak napisałem, że Messi jest obecnie dla Barcelony niezastąpiony, jeśli ma ona utrzymać obecny poziom (tzn. ten z ostatnich, najlepszych lat), to pajgi uznał to za argument kończący dyskusję. On robi różnicę na boisku nawet samą osobą, nie mówiąc o umiejętnościach. Słowo klucz OBECNIE. To, że ofensywna Barcelony opiera się na wątłych barkach Messiego to jest fakt. Bez niego drużyna bardzo dużo traci, zwłaszcza, że z roku na rok jego rola w zespole wzrasta. Na chwilę obecną zastąpienie Messiego, bez zmian w sposobie gry jest niewykonalne. Nie jest tak, że Barcelona bez Leo nie istniałaby, bo na 100% ewoluowałaby i dostosowała się tego braku, wszak piłkarskich geniuszy tam nie brakuje (Xavi już dawno miałby na koncie ZP, gdyby nie Pchła). Potrzebne byłoby roszady w kadrze. Na to oczywiście potrzebny byłby czas, którego np. Barcelona nie ma, kiedy sprtny i silny rywal wyłącza z gry Messiego w danym meczu, wtedy zdecydowanie widać, że drużyna i owszem, jest w stanie klepać sobie piłeczkę, ale jak wiemy, często bez większego znaczenia dla końcowego wyniku. To jest wada tego systemu, ale wada która boli w dużych odstępach czasowych, zwykle raz lub dwa na sezon (nie liczę wypadków zwykłego braku formy, ale na to już nie pomoże żadna taktyka i inne total wary), a czasami wcale. Nie widziałem niczego skuteczniejszego, niczego co utrzymałoby jakikolwiek zespół na takim poziomie w tak długim okresie czasu. Od klku lat "upadki" Barcelony to półfinał LM, wicemistrzostwo kraju, ew. przegrana w jakimś finale, co z punktu widzenia fana jest mało przygnębiające. Trudno mieć pretensje do osób odpowiedzialnych za kierowanie zespołem, że korzystają z okazji z napisem "Messi", kto by z tego nie skorzystał? Edytowane 20 Września 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Co się dzieje z Barcą mimo że wygrywają to żal oglądać jakie błędy popełniają, nie widzę Barcy w finale Champions. Naprawdę smuci mnie ta sytuacja i coraz bardziej niepokoi Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 United traci gola. Może zaczną coś w końcu grać. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Evra co za bandyta! Prawie zabił tego biednego murzyna. Ciekaw jestem co na to Figlarz. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Kolejna ciekawa kolejka. Cluj i BATE wcale nie grają gorzej od renomowanych rywali, Szachtar wygląda lepiej od Juve, Nordsjaelland od Chelsea... zobaczymy, kto dostanie za to wyrok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 1-1 ale lob barkiem xD Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 (pipi) jak można zostać przelobowanym na 5 metrze o_0 Cytuj Odnośnik do komentarza
Aki PL 3 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 (pipi)... a ja dzis w delegacji i jedyne co zostaje to wyniki online. A w domu nsport hd sie marnuje... Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabar 5 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 BATE wcale nie grają gorzej od renomowanych rywali Oglądasz mecz czy livescore? BATE od strzelenia bramki praktycznie nie wyszło ze swojej połowy i tylko przez wybitną nieskuteczność i chuyove wrzutki wynik się utrzymuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 (edytowane) No ale ja to pisałem przed strzeleniem bramki. Bayern i United gniotą, nie ma szans żeby tego nie wygrali. Juve z Szachtarem wygląda dość nudno. W drugiej połowie chyba skupię się na Lizbonie, poziom piłkarski zdecydowanie najwyższy, no i tempo kurde, walka, pasja i ambicja. Edytowane 2 Października 2012 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabar 5 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 A to sorry mam mini okienko obok streama i mi obcina daty W każdym razie kino z tym meczykiem przednie Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Cholera jasna Muller weź się kiedyś w garść i coś strzel, no zrób coś z sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Bramkarz Cluj jest dobry, Van Persie znowu go ośmieszył. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Messi już ma 8 pkt Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Ja (pipi)e Puyol Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Aua Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Gol na 2-0 podsumowuje totalną niemoc Bawarczyków w drugiej połowie. Cytuj Odnośnik do komentarza
KOŁD 1 084 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 FCB w GD bez obrony Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabar 5 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Ale Bayern dostał dzidy. Obrona jednak dalej pozostaje obroną w cudzysłowie. A atak to Wrzucanie Piłek Sp. z o.o. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 http://www.youtube.com/watch?v=XV_jjMVWmGI ja pier.dole ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 (edytowane) Potężny Manchester United coraz bliżej wyjścia z grupy, hejterzy pewnie płaczą, bo beki nie będzie. Edytowane 2 Października 2012 przez Zwyrodnialec Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Przecież cała beka polega na tym, że United wygrywa. Co by było bekowego w tym, że ktoś źle gra w piłkę i przegrywa? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Wściekły Pies Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Przecież cała beka polega na tym, że United wygrywa. Co by było bekowego w tym, że ktoś źle gra w piłkę i przegrywa? Bayern jest bekowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi