Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Dobry gol, ale Ibrahimovica nie przebił, tamten od razu trafił bez przyjmowania. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Przynajmniej bramkarz był na swoim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 (edytowane) Sprytny ten Włoch, co sędziował mecz City z Realem. Karnego podyktował kompletnie z dupy, ale też nie takiego skrajnie bezczelnego. Wyrzucił z boiska zawodnika Realu, ale przecież gracze City też żółte kartki mieli. Nie odgwizdywał absolutnie *żadnych* fauli w pobliżu pola karnego City (a kilka było bardzo ewidentnych), ale za to w środku pola gwizdał wszystkie faule na zawodnikach Realu. Sneaky, sneaky. Dobrze, że skończyło się tylko na jednym punkcie pocieszenia dla drużyny z Manchesteru. Edytowane 21 Listopada 2012 przez Hejas Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Gol Mexesa robi mniejsze wrażenie niż Ibry tak się dla mnie wydaję ale wydaję się dla mnie również, że jednak jest lepszy niż ten ibry. Bramkarz na swoim miejscu, blisko obrońca. a dzisiaj Lewandowski tylko potwierdził, że jest jednym z 3 najlepszych napastników na świecie w tej obecnej chwili. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 przez te 90 minut był Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Nono, złota piłka dla Lewego za rok gwarantowana. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 532 Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 No żebyście jeszcze widzieli, jak przez 90 minut grali, kto tam grał?, Varela, Giroud czy Lavezzi, to by pewnie Lewandowski się zarumienił z takiego komplementu. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 532 Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Zamiast się cieszyć, że ma jeszcze 5 minut na wygranie meczu, to robi wstyd. Można bać się każdego, ale nie mistrza Anglii Cytuj Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Nie linczujcie ale czy nie przesadzacie z tymi zachwytami nad Lewandowskim ? pierwsza bramka to przypadek, druga już bardzo dobra. Ale większość meczu to On co najwyżej człapał, nawet za piłką nie szczególnie chciało mu się biegać. Co innego Reus i Gotze aż chciało się na nich patrzyć jak wkładają serce w grę Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 napastnik ma strzelać,a nie zapie.rdalać... choć ja wolę tych co zapier.dalają Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 No to mamy tak samo bo ja na jego człapanie nie mogę patrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Widać w kadrze jak to jest, gdy musi coś zrobić innego niż strzelić sam na sam po zaje*istym podaniu. Ot taki nasz Van Nistelrooy ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 (edytowane) Lewandowski nigdy nie był i nie będzie napastnikiem,który sam stwarza sobie sytuacje i też nie rozumiem zachwytów nad jego grą.Fajnie,że strzela ale to zainteresowanie klubów z górnej półki to raczej plotki.Niech się trzyma Borussii,bo skończy jak Matusiak. Edytowane 22 Listopada 2012 przez Ader Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Jeśli trafiłby do Anglii gdzieś, gdzie musiałby tylko strzelać, a nie kreować to dałby radę i te 15 goli na sezon by strzelił. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 532 Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 (edytowane) Lewandowski nigdy nie był i nie będzie napastnikiem,który sam stwarza sobie sytuacje i też nie rozumiem zachwytów nad jego grą. No to widać nie rozumiesz, że w piłkę nożną gra jedenastu kolesi. Borussia to klub, który sporo biega i lubi podawać piłkę - wiesz, nie każdy gra jak Chelsea, długa laga do Drogby i modlimy się o wygranie pojedynku. Borussia więcej się wymienia. Dlatego Lewy nie zawsze (choć i tak często - podaj mi konkretnie napastników, którzy częściej) sam sobie stwarza okazje. Dlaczego i jak miałby to robić, skoro ma ofensywnych graczy obok siebie, a Dortmund zazwyczaj jest pod bramką przeciwnika? Lewandowski stwarza sytuacje kolegom, a oni jemu. Robi obie te rzeczy bardzo dobrze. No ale to jest stała gadka, zero logiki. Rok temu wszyscy pamiętamy wyśmiewanie go, że z nim zamiast Barriosa to Dortmund spadnie na środek tabeli, że się skończył dzień dziecka na szycie tabeli, z czym do ludzi Polaczku, że jak zagra z kimś silnym to się posra. Jedyny gol w meczu z Bayernem decydującym o mistrzostwie? Zupełnie nie jego zasługa, wyłożyli mu patelnię, moja babcia by z tego strzeliła. Hat-trick w meczu z Bayernem? No ale Bayern to jest słaby, niech coś pokaże w LM to zobaczymy. Trafił do grupy z potężnymi Anglikami i Realem? Teraz Lewandowski zobaczy, jak grają prawdziwi napastnicy. Strzela Realowi i tworzy okazje z City, wypada w bezpośrednim meczu lepiej niż Aguero, Dżeko, Ronaldo, Benzema ORAZ Higuain? A bo jemu to łatwo, kiedy dostaje takie podania, sam nic nie umie zrobić. Pytanie brzmi: co konkretnie ma zrobić Lewandowski, żeby w polskim internecie nie być patałachem? Co np. musi dodać do meczu w Manchesterze, żeby to się nazywało stwarzaniem sobie okazji? Jaki napastnik (poza wiadomo kim) jest dla niego wzorem pokazującym wyższą klasę? W czym konkretnie? Ile kilometrów i na jakiej szybkości ma przebiec, żeby nie człapał? Fajnie,że strzela ale to zainteresowanie klubów z górnej półki to raczej plotki.Niech się trzyma Borussii,bo skończy jak Matusiak. Biorąc pod uwagę, że GKS Bełchatów też bił rekordy czołowej ligi świata i grał lepiej do ówczesnych mistrzów Anglii i Hiszpanii, faktycznie jest to celne porównanie. Edytowane 22 Listopada 2012 przez ogqozo 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
oczysk 14 Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 ciekawe ilu z was malkontenci grało na pełnowymiarowym boisku po 11 grrrrrrr (nóż się w kieszeni otwiera jak czytam niektóre teorie na temat gry lewego) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 W sumie historia Lewandowskiego przypomina mi podobne teksty jak były z Messim, więc coś tam na rzeczy jest, że w normalnym świecie Lewy jest jednym z najlepszych na tej planecie. Lubię sobie potrolować Borussie w konfrontacji z Bayernem, ale jak mnie pamięć nie myli ( a co dopiero młodszych niż ja ) to nasze pokolenie nie widziało lepszego zawodnika z pola, który jest Made in Poland. Nie uważam, że wszystkich "naszych" trzeba szczególnie kochać i im kibicować, ale usilne umniejszanie ich talentu wypada bardzo słabo. Nie wiem, czy Lewego forma nie opuści (zakładam, że idą grube miliony na modły o to) i nie skończy za 2-3 lata w Ekstraklasie, ale no kurde, na razie z roku na rok gra coraz lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Co ma Lewy zrobić ? Zacząc strzelać bramki w kadrze zamiast udzielać gwiazdorskich wywiadów, że takiego tria to Polska dawno nie miała. Przypominam, że Messiego też krytykowano, że w kadrze gra kiepsko a Argentyna wszystko przegrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 532 Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 (edytowane) No prawda, ludzie za to krytykują, tyle że są śmieszni. Nikt na poważnie nie umie wskazać powodu, dla którego to gra w kadrze miałaby się liczyć. W kadrze nie można "awansować" do lepszego zespołu, nie można sprowadzić gracza o potrzebnej specyfice, treningi i mecze są dużo rzadsze itp. Lewandowski mógł "uciec" z Pruszkowa, ale nie może z Polski. W temacie o reprezentacji pisałem niedawno, czemu uważam za niecelne frazesy typu "powinien sobie stwarzać sytuacje". Skoro nawet najlepszy piłkarz w historii (klubowo) nie wygrywa sam meczów kadrze, to czemu oczekiwać tego od kogokolwiek innego? Nie uważam Lewandowskiego za ścisłą czołówkę światową. Myślę, że obu pozostałych Polaków w Borussii przez ostatni rok grało na poziomie po prostu czołowym na swojej pozycji na świecie, tak. Uważam za najbardziej żałosną decyzję ogłoszonych właśnie nominacji do jedenastki roku FIFPro, że wśród nominowanych nie było Piszczka (ale niedziwna to decyzja, Bundesliga jest ogólnie ignorowana co roku). Co do Lewandowskiego, to nie można tak powiedzieć, żeby co tydzień udowadniał taką najwyższą klasę. Ma okresy takiej gry, jeśli tak zacznie regularnie, to tak - ale to będzie od razu widać w tabelii Bundesligi i wynikach Ligi Mistrzów. W zeszłym sezonie i w tym - bywa różnie, średni poziom jest dość wysoki, ale nie taki najwyższy. Natomiast akurat ostatnio zdarzyło mu się grać z mistrzami Anglii i Hiszpanii, czyli niby tym tłem, na którym miał poznać swoją faktyczną niską, niewartą Manchesteru wartość - a wyglądał w każdym meczu lepiej od napastników obu tych drużyn. Patrząc z dystansem, to tylko kilka meczów, to nie tak, że jakoś wyciągam dalekie wnioski. Dla mnie regularne tępienie słabszych ekip jest równie ważne, co błyszczenie w rzadkich starciach z Ronaldo czy innym Gomezem. Po prostu uważam, że teraz bez wątpienia nie jest za dobry moment na wyśmiewanie Lewandowskiego, kiedy w zasadzie zrobił więcej, niż by oczekiwano po dowolnym napastniku świata (poza wiadomo kim) w takiej sytuacji. A jeśli już za coś, to może nie za "człapanie" w sytuacji, gdy Borussia rozwaliła "faworytów" grupy motorycznie zupełnie, przebiegając kilkanaście kilometrów więcej. Jeśli ktoś po nim jedzie po w takiej chwili i w taki sposób, to znaczy, że jedzie dla zasady, bez względu na fakty. Edytowane 23 Listopada 2012 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 o, padl temat lewandowskiego i ogor sadzi posty na dwa ekranu. frustu frustu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Do tych co im Lewandowski tylko człapie po boisku, przestawcie się na tenis jak nie ogarniacie 22 zawodników, przydzielonych im zadań i współpracy jako drużyna. BVB ładnie gra, mozna tą drużynę oglądać z przyjemnością. Myślicie, że Klopp jest ślepy i wypuszcza Lewego bo nie ma kogo, a pochwały pod adresem pana L. od trenerów przeciwników to kurtuazja, a to, że wpadł w oko paru trenerom i trochę dutków są skłonni za niego rzucić to dziennikarskie bzdury? Inne mecze oglądamy chyba bo jakoś ja widzę jego dobrą grę taktyczną i wywiązywanie się z zadań, ma walczyc z obrońcami, sciągać ich uwagę, zastawiać, przepychać, zgrywać głową, przytrzymywać piłkę, odgrywać ją szybko i co normalne strzelać gdy jest okazja, poprawił też wychodzenie na pozycję i zdecydowanie w "iściu na piłkę" czym (mnie) tak drażnił w jego pierwszym sezonie w Borussi. No ale żeby takie rzeczy widzieć to tą piłką trzeba się trochę interesować, może grać na ogarniętym poziomie, a nie obejrzeć raz na miesiąc mecz bo liga mistrzów i koledzy mowią, że to modne. Konczę bo nie ma co się produkować za dużo, ja w dziale o krykiecie się nie wypowiadam bo się nie znam i ośmieszać nie będę. Nie jestem jakimś wielkim fanem Lewandowskiego, nie sikam po nogach gdy go widzę, po prostu trzeźwo oceniam jego grę, a taką charakterystykę jak powyżej mogę przytoczyć dla wielu piłkarzy, więc bez podniety chłopaki. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 532 Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 (edytowane) o, padl temat lewandowskiego i ogor sadzi posty na dwa ekranu. frustu frustu. Lewandowski akurat jest w stanie pokazać na palcach, ile dni minęło od czasu, gdy ostatnio wygrał mecz. Edytowane 23 Listopada 2012 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 moze tez pokazac tytuly najlepszego strzelca. a nie, nie moze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi