Skocz do zawartości

Champions League

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 22,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

o ku.rwa ale beda mecze dwoch fcb ;]

wiadomo, bedzie ciezko. barcelona gra slabo na wyjazdach, ale genialnie u siebie. z kolei bajern na wyjazdach gra praktycznie bezblednie.

licze, ze bedzie jak z interem i chelsea, bajern przejdzie dalej i zgodnie z tradycja, ze ten kto wygrywa z barcelona w 1/2 ten wygrywa puchar, ogra borussie w finale.

Nie napalaj się tak na niemiecki finał. W zeszłym roku Barca miała zagrać z Realem i nikt nie dawał szans dwóm pozostałym drużynom, a wyszło jak wyszło. Real jak trzeba to zepnie poślady, to samo Barcelona. Nie zmienia to faktu, że mecze półfinałowe zapowiadają się wybornie, mogą przyćmić sam finał. Jaram się w opór.

Myślę, że sprawiedliwe losowanie. Po dwie równe sobie drużyny, w których każda może wygrać z drugim.

Hitem jest oczywiście bawarski walec kontra chłopaki Messiego (prawie jak Nankatsu vs. Meiwa). Tak czy owak, choć kibicuję FCB z całego serca, to jednak lekko bardziej faworytów upatruję póki co w Bayernie. Barca musiałaby się obudzić i wejść w rytm, a Bayern musiałby "osiąść" na boisku, a obie te rzeczy wydają się w tej chwili bardzo mało realne.

Borrusia gra z Realem, i ciekaw jestem jak Klopp ustawi obronę by stłamsić nieco Ronaldo, oraz okazjonalnie Benzemę. Nie przekreślam Borussi, nie zdziwię się jak Lewandowski wpakuje tej obronie jakiegoś gola, bo Lewy to typ który ostro karze za błędy obrońców, a ci z Madrytu lubią je popełniać... 

Czyli niemiecki finał? Hm, bardzo chciałbym i nie chciałbym. Bo Borussia mogłaby się potężnie odkuć Bayernowi, co zostawiłoby ślad po Kloppie na lata i wryłoby się niczym pług w dumę Bawarczyków. Z drugiej strony jeśli to miałoby się skończyć jak spotkanie ligowe i Bayern znowu obiłby Dortmund, to mielibyśmy nudny finał.

wazne, ze wciaz jest szansa na niemiecki final.

jesli chodzi o mecz bajernu z barcelona to spodziewam sie raczej wyrownanej pilki. barcelona nie jest juz tak dobra jak 2-4 lata temu. wiadomo, messi wciaz gra jak nadczlowiek, ale cala reszta to juz nie to samo. wydaje mi sie, ze jak ich ograc to wlasnie teraz jest na to najlepszy moment. milan ich ladnie ogral u siebie, potem wprawdzie sie zes,ral na camp nou, ale licze, ze bajern tak nie zrobi.

no i na chwile obecna bajern gra lepiej na wyjazdach wiec licze na 2:0 w monachium i remis 1:1 na wyjezdzie.

Szkoda trochę, bo Niemcy zasłużyli na przynajmniej jednego reprezentanta w finale :-(

A tak na serio, to czekałem na ten pojedynek od dwóch lat i sprawdzenie tej bawarskiej maszyny. Barca na tą chwilę nie jest zespołem, który daje gwarancję rozegrania dobrego dwumeczu, ale zostało trochę czasu, żeby poprawić ten stan. Liczę, że Iniesta i Xavi się w końcu obudzą, bo sam Messi może wygrać ledwo, ledwo.

Real trafił na Borussie, zapowiada się ciekawy rewanż i pojedynek dwóch najbardziej uzdolnionych trenerów. Mou raczej nie powinien dopuścić do powtórki z fazy grupowej, ale Klop chce być nowym Mou i to on na tę chwilę prowadzi.

Na korzyść obu ekip z Niemiec przemawia równiejsza forma na przestrzeni całego sezonu, Hiszpanie grają w kratkę i swoją pozycje zawdzięczają głównie dwóm cyborgom, chociaż to Real ma większe pole manewru i swojej taktyki nie opiera tylko na formie jednego piłkarza.

Finał Real- Barca. Liczę na to, chociaż poziom widowiska w przypadku wyrównanej formy obu stron byłby tragiczny. W dwumeczu Mou mógłby kombinować, ale jeden mecz to GD z ostatnich lat do potęgi

Edytowane przez Gość

Pary ewidentnie źle rozstawione. Bayern i Barca to bez wątpienia dwaj główni faworyci, co udowadnia rzut oka na ligowe tabele. Cieszyć mogą się chyba głównie kibice Borussii - jest ogólnie raczej słabsza od Bayernu, więc w jednym meczu ma większe szanse go pokonać, niż by miała w dwumeczu.

Real Madryt ciągle czeka na prestiżowe zwycięstwo na miarę swoich ambicji. Z United się męczyli, byli gorsi od United. Rozwalili Ajax i Galata, ale to nie zespół aż tak wysokiej klasy. Barcę pokonali, jednak nie były to mecze o pełnej stawce.

No Puchar Hiszpanii to nie są główne rozgrywki. Starcia z Barcą są prestiżowe i na bardzo wysokim poziomie, ale nie odniosłem wrażenia, by Barca grała na 100% czy jakiekolwiek okolice swojego typowego poziomu. Oczywiście można w ten sposób wygrać wszystko, ale jednak wydaje mi się, że Dortmund to dla nich najważniejszy w sensie sportowym sprawdzian tego sezonu.