Skocz do zawartości

Champions League

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 22,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

To stawiamy dwie stówy na Chelsea?

Eto'o nadal kontuzjowany. Może być ciężko. Z drugiej jednak strony, Chelsea pokazuje w tym sezonie, że im lepszy rywal, tym lepsze rezultaty.

No i brak Matića też może zrobić swoje. Ogólnie będę zadowolony z remisu.

Edytowane przez ragus
Chwala ze wczoraj Bayern gral jak za najwiekszych koszmarow barcelony guardioli - trilion podan i zakaz strzelania sprzed pola karnego bo oni z pilka musza wejsc do bramki.

Co wy macie z tym wchodzeniem do bramki? United oddało wczoraj jeden strzał zza pola karnego, Bayern - osiem. To sporo. Oglądaliście ten sam mecz? Przecież Bayern strzelał więcej, niż to było rozsądne, bo mając przed sobą cały mur rywali i takiego bramkarza jak De Gea, zostaje tyle centymetrów pod takim kątem, że musiałbyś chyba strzelić z fuksiarską precyzją Diego, żeby wpadło. De facto najlepsze, co te strzały mogą dać, to możliwość odbicia i szybkiej kontry United. Czyli generalnie jest odwrotnie niż piszecie - nie, że mała liczba strzałów z dystansu pomogła grze United, ale gra United pomogła osiągnąć sporą liczbę strzałów z dystansu.

W Paryżu niby może być powtórka z wczoraj - PSG będzie męczyć się z piłką, a Chelsea murować. Ale... od powrotu Mourinho Chelsea nie gra już piłki, którą wygrała LM niedawno. Nawet z City grali, owszem, szybką kontrę, ale wysoką, jak Dortmund. Może więc mecz będzie ciekawszy, niż się wydaje? Nadal uważam PSG za sporego faworyta, bo patrząc na grę obu ekip trudno mi sobie wyobrazić, żeby Chelsea strzeliła gola (nie patrzcie na wyniki, mogą być mylące - PSG sporo rotuje, zapewniam, że ich podstawowa jedenastka jest zarąbiście silna, a dzisiaj taka zagra, poza sporą stratą w postaci braku van der Wiela na prawej stronie). Dzisiaj na ataku zagra chyba Hazard, co jest ciekawe. Mourinho na pewno ma pomysł na mecz, ale jestem ciekaw, jaki.

Pewny szlagier musi być w Madrycie. Obie ekipy należą do najefektowniejszych w tym sezonie. Dortmund w sumie od lat gra najciekawsze mecze w Europie (za rok może ich zmienić tutaj Liverpool). Na pewno obie ekipy będą próbowały szybko zaskoczyć rywala - stawiałbym na gola w pierwszym kwadransie. Ale ogółem, prędzej widzę 1-1 lub 2-1, niż jakieś 3-0, które typuje większość mediów (a także wszyscy Realu... a nawet w Borussii, której gracze i zarząd przyznają, że raczej nie mają szans). Może czegoś nie wiem. Real niby potrzebuje dobrego wyniku, ale Dortmund też, bo ławki praktycznie nie ma i za tydzień w rewanżu ta jedenastka pod koniec będzie umierać ze zmęczenia. Dlatego tak naprawdę potrzebują goli szybko, kiedy jeszcze ich system gry zmiażdży motorycznie Modricia, Alonso i Isco.

Dortmund w obronie zagra podobnie, co rok temu - Piszczek i Grosskreutz z zadaniem neutralizacji Ronaldo, gorzej mają z pytaniem, kto powstrzyma Bale'a. Goli będą na pewno szukać z szybkich kontr do Aubameyanga (do dziś łącznie zagrał w tym sezonie jakieś 15 minut na ataku...) i jakichś błyskotliwych zrywów Reusa.

Edytowane przez ogqozo

No może czegoś nie wiesz, że w Borussi ustawienie na wpół rezerwowe, forma kiepska w Bundeslidze, co już w 3 minucie wykorzystał Bale. Musisz źródła zmienić ;]

Bale wykorzystał kiepską formę w Bundeslidze? Aha. Ostatnio jak patrzyłem to Dortmund jest w lidze drugi za najlepszą drużyną świata, Real jest trzeci w swojej. Nie da się ukryć, że Dortmundowi czasami łatwo strzelać gole, ale Realowi też, jak się umie.

Póki co mecz-oblężenie, ale nie porównywałbym tego z tym co Dortmund gra w Bundeslidze. No okej, przegrali z Gladbach (w przeciwieństwie do Realu, który nigdy nie przegrał w lidze... hm), ale wtedy to Dortmund oblężał, zupełnie inne granie.

Mecz póki co - kompletna petarda, tempo rekordowwe, za co można podziękować Dortmundowi, ale to ten moment, gdy można użyć słowa "odwaga", a można "idiotyzm". Mogli już przegrywać 3-0 po takim otwarciu, ale jak mówiłem - oni wiedzieli, że albo im się uda szybko strzelić gola, albo ich szanse znacznie spadną.

Edytowane przez ogqozo

Dobrze że się tak nie przypieprzasz za każdym razem jak przewidzę coś trafnie, to by było fascynujące. Jakby to kogoś obchodziło. Nie prowadzę forumowego typowania, tylko piszę, co mnie ciekawi w danym meczu. Jak chcesz oglądać tabelki z typowanymi wynikami to sobie wejdź na odpowiednią stronkę, przepraszam że na forum dyskusyjnym piszę pełne zdania które mają w zamierzeniu pewien sens (inny niż pisanie "hehe obstawiłem wynik, "znam się"", jakby jacyś "znawcy" mieli trafiać wyniki).

Tutaj mieliśmy 15 minut dominacji Realu, potem wyrównany mecz. Real miał w tym czasie ze dwie okazje, Dortmund też. Dortmund miałby więcej, gdyby sędzia gwizdał karne po tym, jak jest faul w polu karnym. No ale po to wszyscy pracownicy Realu po każdym meczu opowiadają, jak to sędziowie im niszczą mecz, żeby właśnie w sytuacji napięcia sędzia wiedział, żeby meczu nie psuć "miękkim karnym" za to, że Pepe kogoś tam powali z bara bez kontaktu z piłką albo Bale da komuś z łokcia w żebra. Ogólnie, całkiem realny byłby wynik 2-1, który, jak napisałem, wydawał mi się bardziej prawdopodobny niż pogrom. Teraz pewnie się skończy na pogromie, no ale tak to bywa w futbolu.

Mimo wszystko zawsze piszę o tym, co się działo do tej pory, a nie bawię w obstawianie z... nie wiadomo kim, bo ty nic specjalnie nie obstawiasz, odzywasz się tylko żeby się przypieprzać. No ale niech ci będzie - tak, na wieki uznajmy, że jesteś większym znawcą, przyznaję ci wyższość znawcy na kolanach i zrzekam się wszelkich pretensji, bez żalu, możesz to sobie wstawić w sygnaturę i wreszcie się zamknąć i gadać o piłce.

Edytowane przez ogqozo