Skocz do zawartości

Champions League

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 22,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Byłem daleko od tej sytuacji, nie mogłem jej widzieć. Rozmawiałem ze Zlatanem po meczu, a on zawsze jest szczery. Powiedział, że nie było tam zachowania na czerwoną kartkę, był bardzo rozczarowany. Jeśli to prawda, to mam nadzieję, że UEFA anuluje mu karę i pozwoli zagrać w ćwierćfinale, ponieważ na to zasługuje.

PSG zasłużyło na zwycięstwo. Kiedy dany zespół nie umie obronić dwóch rzutów rożnych i traci po nich gole, nie zasługuje na wygraną. Dla mnie niespodzianką było to, że na własnym stadionie nie potrafiliśmy nałożyć presji na przeciwniku, który grał w osłabieniu.

Zupełnie się nie przygotował do wywiadu :/

Opublikowano

Czyje to słowa? Mourinho?

Kuzwa oczywiscie, ze zaskoczeniem jest, ze Chelsea nie mogla nalozyc presji jak Hazarda byl idealnie kryty przez 2-och pilkarzy non stop, Costa odpierdalal maniane, a od poczatku gral Ramires i Oscar. Willian od momentu wejscia podniosl poziom gry Chelsea o kilka poziomow.

Fatalnie rozegrany mecz. Remis byl zasluzonym wynikiem w tym meczu, to maks na co Chelsea zasluzyla. Brawo PSG.

Opublikowano

Ale te dwa mecze w tym tygodniu, Real-Schalke i Chelsea-PSG były prawdziwą Ligą Mistrzów i właśnie kwintesencją tego, za co kocha się piłkę nożną :P 

Wczoraj nie wierzyłem w to co widzę, jak Ibra dostał czerwony kartonik, sędziowie zepsuli te mecze (bo i niezasłużony był czerwony kartonik dla zawodnika Szachtara), ale później ta gra PSG do samego końca i gol Luiza, który doprowadził do dogrywki - majstersztyk. Emocje nie z tej ziemi, bo chociaż żadnej z drużyn nie kibicuję, to i tak mi się mocno udzielało :P 

Ale z tego dwojga wolałem PSG w kolejnej rundzie, bo na to po prostu zasłużyli :)

Opublikowano (edytowane)

+ Piszczek kontuzja, a Błaszczykowski nie wiadomo czy wejdzie choćby na kilka minut.

Z drugiej strony jeśli Barca wygrała w Manchesterze to już jest po dwumeczu, za to rewanż w Dortmundzie zapowiada się ciekawie i wydaje mi się, że Borussia ostro zawalczy o awans.

Edytowane przez Yakubu
Opublikowano

Chyba skuszę się na mecz Materaców z Aptekarzami. Czysto sportowo pewnie ciekawszym meczem będzie Monaco-Arsenal, ale tam już wszystko jasne.

Zobaczymy hihi

Opublikowano

Ale się dzieje ku.rwa poprzeczka, potem Giroud na 1:0 a przed chwlią Welbeck huknął i po rykoszecie prawie wpadło :obama:

Opublikowano

Szkoda Arsenalu. Pierwszy mecz przespany, dziś walczyli, może gdyby była lepsza skuteczność dziś? Powtórka z 2013, gdzie nie było żadnej angielskiej drużyny w ćwierćfinale?

Opublikowano

No ta francja dzisiaj to prawie jak podczas II wojny światowej. 

Opublikowano

Po drugim golu Arsenal grał gorzej niż można było oczekiwać. Rywal głęboko cofnięty, 0 prób z dystansu i tylko bezproduktywne wrzuty w pole karne, z którymi Monaco nie miało problemu.

Opublikowano

No szkoda Arsenalu. Mecz zagrali poprawnie ale niestety poprzednie spotkanie miało tu duże znaczenie. Jako kibic Arsenalu już się przyzwyczaiłem kolejnym odpadnięciem w 1/8 w CL. Liczę jeszcze na obronę tytułu z FA Cup i drugie albo trzecie miejsce w lidze, bo Chelsea już raczej zostanie w TOP 1.