lukas_k96 339 Opublikowano środa o 16:52 Opublikowano środa o 16:52 Fajny, emocjonujący mecz wczoraj i zasłużony - z przebiegu dwumeczu - awans PSG. Zaskoczyła mnie tak duża różnica w parze Bayer - Bayern. Poza tym, bez większych niespodzianek. Zobaczymy, co nas czeka dzisiaj. Cytuj
ogqozo 6 703 Opublikowano środa o 17:31 Opublikowano środa o 17:31 Z jednej strony, jeden mecz to tylko jeden mecz. PSG wygrało w karnych, kurna - byli naprawdę blisko odpadnięcia. A nieraz wcześniej byli naprawdę blisko awansu. Ale nie ma co, byli lepsi od Liverpoolu, klubu, który dominuje wielkie Premier League. I wygrali. To jest potężny statement dla świata. Chyba jeszcze nie było takiego meczu dla PSG. Jasne, byli w finale, potem też rozwalali Barcelonę czy Bayern - nie przesadzajmy z cienkością. Jednak Anglia to Anglia. Coś to pokazuje ludziom, że miszcz Anglii wygląda biednie przy PSG. Coś cyknęło parę miesięcy temu w tym zespole. Było kilka słabych punktów w składzie, i magicznie zniknęły wszystkie z nich. Dembele zaczął grać jak szatan i dał to, czego tak brakowało, strzelanie goli. Barcola zaczął lepiej grać w LM (choć wczoraj jakoś nie błyszczał może). Nuno Mendes zaczął znowu wyglądać jak topowy lewy świata. Fabian Ruiz wszedł do pierwszej jedenastki, i zaczął w miarę lekko przypominać zawodnika, który prawie wygrał zawodnika turnieju na Euro. To się dodało do poprzednich warunków - zawsze świetny Hakimi, Donnarumma i Vitinha oraz kapitalnie udane transfery Pacho i Nevesa - i oto mamy jakiś "cud", bo ta ekipa, chociaż tak młoda, jest nagle bliska perfekcji. Naprawdę są blisko wystawienia 11 zawodników z których każdy jest top świata na swojej pozycji. "Cud" w cudzysłowie, bo sporo to kosztowało. Ci zawodnicy powinni być top świata na swojej pozycji, bo tak są opłacani lol. Trochę w tym gra rolę wysoki podatek dochodowy we Francji. Ale kurde, brutto wielu z nich zarabia tyle co Winicjusz w Realu. Bardziej szeregowi zawodnicy jedenastki dostają też z 10 mln rocznie brutto. A mało w Europie wygrali. Jak na razie. Cytuj
ogqozo 6 703 Opublikowano środa o 18:23 Opublikowano środa o 18:23 Rozwalił mnie ten kadr po karnym na 3-1 chyba i mogę to oglądać bez końca, idealny kadr, kompozycja, wszystko. Kurde, jakie były kursy przed sezonem, że w marcu pytanie o najlepszego na świecie będzie musiało zawierać Dembele i Raphinhę. Cytuj
ogqozo 6 703 Opublikowano środa o 20:05 Opublikowano środa o 20:05 Okej, jedziemy jeszcze. Szykuje się kolejne super starcie madryckich. Cytuj
Kaczi 852 Opublikowano środa o 21:05 Opublikowano środa o 21:05 obrońca Arsenalu dostał żółtą kartkę za to że jest Polakiem..... Cytuj
Shankor 1 677 Opublikowano środa o 21:24 Opublikowano środa o 21:24 Ten sędzia jest wyjątkowo stronniczy, byle gówno gwiżdże dla PSV, żółte kartki z dupy, a tymczasem sam Perišić już kilka razy powinien dostać kartkę. Żenada. 1 Cytuj
Bartg 5 596 Opublikowano środa o 21:30 Opublikowano środa o 21:30 Vinicius Zlota pilka jak nic. Cytuj
Shankor 1 677 Opublikowano środa o 21:54 Opublikowano środa o 21:54 Sterilng też niezły Awans pewny a ten chciał chłopa zabić w 93 minucie. To sobie odpocznie w kolejnym meczu. Cytuj
Bartg 5 596 Opublikowano środa o 22:45 Opublikowano środa o 22:45 Ja pierdole Alvarez w takim momencie się wyjebac... Cytuj
ogqozo 6 703 Opublikowano środa o 22:45 Opublikowano środa o 22:45 Ok, za jakiś czas ktoś wytłumaczy zasady tego sportu i będziemy wiedzieć, co się właściwie stało z tym karnym Alvareza i czemu Atletico odpadło Jeszcze przegrywasz po tym jak największy gnój futbolu Rudigera wciska taką szmatę lol. Fani Realu muszą być zachwyceni. Cytuj
Bartg 5 596 Opublikowano środa o 22:49 Opublikowano środa o 22:49 Dotknal pilke stopa postawna i dopiero strzelił, to się stalo. Cytuj
bartiz 1 644 Opublikowano środa o 22:49 Opublikowano środa o 22:49 Kurwa oglądałem te karne z Chorwackim komentarzem i nawet nie wiedziałem, że karny Alvareza był anulowany. Jaka kurwa bzdura - niby dotknął piłkę dwa razy? Cytuj
ogqozo 6 703 Opublikowano środa o 22:55 Opublikowano środa o 22:55 Ergh..... może??? Puszczają tę powtórkę i z tej strony średnio widać. Serio nawet nigdy nie myślałem, a co dopiero czytać, jakie efekty ma taki dotyk konkretnie. Decyzja w sensie czytelności też bardzo dziwna, nie było żadnych ujęć na reakcję, ani na sędziego który by jakoś machał rękami że gol odwołany efektownie. Kurde jeszcze nie widziałem chyba, żeby ktoś odpadł w taki sposób. Piłka nie leci od razu w górę więc pewnie dotyk lewej stopy był, wyobrażam sobie, chociaż lot piłki i rotacja kompletnie nie wydają się tym przejęte, jakby no, serio nic. Urrrrrgh, ciężki wyrok dla Atletico jak dla mnie. Plus sama kwestia czy sędzia musiał dać niezaliczony, zamiast nakazać powtórkę. Co na szybko patrzę po przepisach to nie wiem, czy one to mówią... Kurde co za finisz. Cytuj
MYSZa7 9 040 Opublikowano środa o 23:28 Opublikowano środa o 23:28 W piłce jest półautomatyczny system wykrywania dotyku, stąd taka szybka decyzja. Cytuj
Tokar 8 301 Opublikowano wczoraj o 00:09 Opublikowano wczoraj o 00:09 Zastanawiam się co stało za ustaleniem takiego przepisu. Ktoś się obawiał, że bez niego strzelec będzie sobie przed oddaniem strzału popychał piłkę do przodu i strzelał z 10, 9 czy może 8 metrów? To już naprawdę łatwiej wyobrazić sobie, że ktoś się wypierdala w trakcie wykonywania jedenastki. No i skoro tak, to czemu bramkarzowi, który ruszy się z linii przed strzałem daje się ponowną możliwość obrony? Według tej wykładni to uznać że gol padł i lecimy dalej. Cytuj
MYSZa7 9 040 Opublikowano wczoraj o 06:13 Opublikowano wczoraj o 06:13 Marciniak jest jaki jest, ale to już druga sytuacja w tej LM, gdzie łysol uczy ludzi przepisów, za symulkę kartka jak z Hernandezem, a za podwójne dotknięcie piłki w serii rzutów karnych, anulowany strzał. Cytuj
Shankor 1 677 Opublikowano wczoraj o 06:50 Opublikowano wczoraj o 06:50 Na ostatnim euro już były te sensory dotyku, kilka razy pokazywali te wykresy, np. jak ktoś zagrał ręką. Cytuj
ogqozo 6 703 Opublikowano wczoraj o 07:11 Opublikowano wczoraj o 07:11 Jedna stacja mówi, że sensor jest, inna, że nie. Może i jest, ale kurde. Z tego kąta widać dotyk tak czy siak, w sumie to ok, zwalił i przypadkowo zrobił coś czego nie można, w trakcie serii karnych nie ma powtarzania tylko jest od razu liczone pudło - Alvarez popełnił błąd tak samo jakby skiksował i nie trafił. No ok. Nie ma na pewno co mówić, że sędzia coś dał Realowi. Sędzia to zawalił w Arsenalu, bo kurde jakim cudem Sterling nie dostał czerwonej za to co widzę lol. Ostatnie minuty meczu, 6 bramek prowadzenia, a ten się rzuca znikąd desperacko, jakby postawił zakład, że dostanie czerwoną. Jeden z bardziej absurdalnych fauli. Cytuj
KrYcHu_89 2 604 Opublikowano wczoraj o 07:37 Opublikowano wczoraj o 07:37 obstawiam klasycznie: PSG - Real Barcelona - Bayern Monaco xD Może tym razem doczekamy się klasycznego finału LM, którego nigdy nie było :). Cytuj
podgoor 23 Opublikowano wczoraj o 08:11 Opublikowano wczoraj o 08:11 32 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a): Barcelona - Bayern Monaco xD To chyba screenshot od Włochów Forum PSX extreme bawi i uczy xD 1 Cytuj
Tokar 8 301 Opublikowano wczoraj o 08:51 Opublikowano wczoraj o 08:51 2 godziny temu, MYSZa7 napisał(a): a za podwójne dotknięcie piłki w serii rzutów karnych, anulowany strzał. Tzo? Czyli gdyby to był zwykły karny w trakcie meczu to by powtórzyli? A nie, teraz to wszystko jasne. Tak samo jak to, że jeśli bramkarz popełnia błąd techniczny wychodząc przed linię przed strzałem, to nawet w serii rzutów karnych jednak nie ma problemu żeby powtórzyć. Cytuj
MYSZa7 9 040 Opublikowano wczoraj o 09:00 Opublikowano wczoraj o 09:00 8 minut temu, Tokar napisał(a): Tzo? Czyli gdyby to był zwykły karny w trakcie meczu to by powtórzyli? A nie, teraz to wszystko jasne. Tak samo jak to, że jeśli bramkarz popełnia błąd techniczny wychodząc przed linię przed strzałem, to nawet w serii rzutów karnych jednak nie ma problemu żeby powtórzyć. Pomyliłem się, w trakcie meczu takie przewinienie też skutkuje anulowaniem gola. Cytuj
Czoperrr 5 496 Opublikowano wczoraj o 09:44 Opublikowano wczoraj o 09:44 2 hours ago, KrYcHu_89 said: obstawiam klasycznie: PSG - Real Barcelona - Bayern Monaco xD Może tym razem doczekamy się klasycznego finału LM, którego nigdy nie było :). BVB znowu w finale będzie, solidna ekipa z 10 miejsca Bundesligi. Cytuj
ginn 885 Opublikowano wczoraj o 09:48 Opublikowano wczoraj o 09:48 (edytowane) No piękny ćwierćfinał się szykuje. Powrót na Santiago po niemal 20 latach. Pamiętam koncert Henry'ego no i w zasadzie był to jedyny dwumecz tych drużyn w historii LM. Paradoksalnie to czuję, że w takiej sytuacji kadrowej ten Real może być potencjalnie łatwiejszy od Athletico i przy dobrej grze w obronie, Arsenal może się pokusić o dobry wynik. Z drugiej strony, rewanż w Madrycie to nie jest dobra wiadomość. Edytowane wczoraj o 09:52 przez ginn Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi