Skocz do zawartości

Champions League

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stona a ile miał? ze skrótu który dzisiaj oglądałem wynikało że APOEL oddał kilka niegroźnych strzałów zza pola karnego prosto w Pareikę i dwa razy było groźnie po stałych fragmentach gry, ale obrona i tak wybijała im piłkę.

• Odpowiedzi 22,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Po prostu mamy inne poglądy. Kibice którzy silnie identyfikują się z jakimś klubem nie zaczną kibicować rywalom tylko dlatego, że tak trzeba, bo to polska drużyna itd. Dla większości ludzi którzy chodzą na mecze jest to zrozumiałe i naturalne. Daje sobie palec uciąć, że Maiden w poprzednim sezonie nie kibicował Lechowi i życzył im blamaży.

I wcale nie zazdroszczę Legii, Śląskowi czy Wiśle, że grają w pucharach. Wywalczyli to w lidze i mają teraz nagrodę. Życzę im samych porażek czy to w polskiej lidze, czy w europie. Dla mnie liczy się tylko jeden zespół.

Amen.

--------------------------

Stona chyba fani polskiej piłki tego nie pojmą:D

Tej ludzie, nie zapomnijcie przebrać się z koszulek Wisły na Legię i Śląsk dzisiaj :rofl2:

• Plusik 1
  • Minusik 2
Opublikowano (edytowane)

Tacy ludzie jak lukas są dla mnie ograniczeni, bo nie potrafią zrozumieć, że można kibicować każdej polskiej drużynie grającej w Europie. Nie łapiesz, że im lepiej grać będą polskie zespoły, tym Ekstraklasa będzie mocniejsza i lepsi zawodnicy będą przychodzić do Polski? Można mieć osobiste sympatie, można kochać jakiś zespół, ale jest też mnóstwo ludzi, którzy chcą po prostu oglądać dobrze grający polski zespół i szczerze mają w (pipi)e to, że we środę trzymali kciuki za Wisłę, a w czwartek za Legię i Śląsk. Prawdopodobnie dlatego, że liczy się dla nich dobro krajowej piłki i Reprezentacji. Poza tym, o czym my mówimy, jeśli tacy ludzie jak np.: Staruch mają w (pipi)e to, czy ich klub gra w Ekstraklasie czy w 5 lidze, liczy się to, by podrzeć mordę na trybunach ( co jest ok ) ewentualnie zrobić niezłą rozróbę ( niefajne ).

Edytowane przez ZUS_PL
  • Plusik 4
Opublikowano

Jakież trzeba mieć klapki na oczach, żeby życzyć polskiej drużynie jak najgorzej, kibicując innej polskiej drużynie :|

Słyszeliście coś o rankingu UEFA? I że im dalej zajdzie klub z danego państwa, tym więcej punktów zdobędzie? I że im więcej punktów zdobędzie, tym lepsze warunki gry w pucharach mają inne zespoły z tego samego kraju w następnych sezonach (rozstawienie, start od dalszej rundy)?

Nie. Najlepiej tworzyć podziały i napier.dalać się sztachetami pod stadionem, bo tylko tacy nie doceniają osiągnięć rywali z ligi na poletku europejskim.

Czyli w sumie plus dla ZUSa ;)

• Plusik 3
Opublikowano

Niezła beka, trzymają za Wisłę i Śląsk. He he he.

Brawo mistrzu. Wyczytałeś o zgodzie Wisły i Śląska :) Większą beke mam z trzymających kciuki i za Legię i Wisłę.

Tacy ludzie jak lukas są dla mnie ograniczeni, bo nie potrafią zrozumieć, że można kibicować każdej polskiej drużynie grającej w Europie. Nie łapiesz, że im lepiej grać będą polskie zespoły, tym Ekstraklasa będzie mocniejsza i lepsi zawodnicy będą przychodzić do Polski? Można mieć osobiste sympatie, można kochać jakiś zespół, ale jest też mnóstwo ludzi, którzy chcą po prostu oglądać dobrze grający polski zespół i szczerze mają w (pipi)e to, że we środę trzymali kciuki za Wisłę, a w czwartek za Legię i Śląsk. Prawdopodobnie dlatego, że liczy się dla nich dobro krajowej piłki i Reprezentacji. Poza tym, o czym my mówimy, jeśli tacy ludzie jak np.: Staruch mają w (pipi)e to, czy ich klub gra w Ekstraklasie czy w 5 lidze, liczy się to, by podrzeć mordę na trybunach ( co jest ok ) ewentualnie zrobić niezłą rozróbę ( niefajne ).

Tacy ludzie jak ZUS są dla mnie ograniczeni, bo nie potrafią zrozumieć, że gdy chodzi się na mecze jednej drużyny z jednego miasta, wiele razy podczas meczów cisnęło się po rywalach to nie trzyma się później za nich kciuków w EL. Toż to by była czysta hipokryzja.

No i właśnie ja na stadion chodzę by "podrzeć ryja" na trybunach. I nie obchodzi mnie czy to LE i przyjeżdża Salzburg, czy Łęczna. Ja chodzę na Lecha i rywal nie ma znaczenia bo nie jego przychodzę dopingować i oglądać.

Jakież trzeba mieć klapki na oczach, żeby życzyć polskiej drużynie jak najgorzej, kibicując innej polskiej drużynie :|

Słyszeliście coś o rankingu UEFA? I że im dalej zajdzie klub z danego państwa, tym więcej punktów zdobędzie? I że im więcej punktów zdobędzie, tym lepsze warunki gry w pucharach mają inne zespoły z tego samego kraju w następnych sezonach (rozstawienie, start od dalszej rundy)?

Nie. Najlepiej tworzyć podziały i napier.dalać się sztachetami pod stadionem, bo tylko tacy nie doceniają osiągnięć rywali z ligi na poletku europejskim.

Czyli w sumie plus dla ZUSa ;)

Wychodzę z założenia, że jakaś drużyna będzie dobra i przygotowana na puchary to żadne współczynniki nie mają wpływu. Jakoś w pop. sezonie Lech wyszedł z trudnej grupy mimo że nie był rozstawiony i zaczynał od 2 rundy el. do LM.

Można być rozstawionym w 4 rundzie a przy beznadziejnej grze odpaść z ogórkami.

W sumie to chyba zaczynam was rozumieć. Jak całe życie mecze bym oglądał przed TV i nie miał u siebie lokalnego klubu to też bym się jarał tak jak wy.

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano

o widzisz lukas i tu się trochę wkopałeś bo gdyby Polska była wyżej w rankingu to Lech w zeszłym sezonie mógłby zaczynać eliminacje np. w 4 rundzie, dochodzą kolejne miejsca w LE dzięki czemu 5. zespół ligi (w zeszłym roku Lech) grałby w LE.

Wiem że Ciebie to (pipi)ie czy gracie z Juve, czy z zespołem z jakiejś pipidów (nikogo nie obrażając), ale przyznaj że jednak fajnie się ogląda swój zespół walczący o coś poważniejszego niż E-klasa? Po za tym jest puchary to jest fajna okazja na kibicowskie pokazanie się w Europie.

Opublikowano

Ta najlepiej jak wszystkie nasze przegrają, będziemy zaczynać w 1 rundzie każdych eliminacji i trafiać na Bayerny czy inne Arsenale w eliminacjach, przecież jak drużyna przygotowana to co za różnica :ph34r:

Opublikowano

Ofsajd, z tego co się orientuję to punkty które zdobywają PL teamy to taka padaczka, że żeby coś dały trzeba by wychodzić z grupy LM/LE przez kilka lat z rzędu. Wtedy to coś da. A epizody w stylu Jagi to śmiech na sali i (pipi), a nie punkty do rankingu. Teamy zdobywają punkty PRZEDE WSZYSTKIM DLA SIEBIE, żeby w kolejnym sezonie być rozstawionym. Ja tam nie wierzę w awans Eklasy o tyle pozycji, żebyśmy dostali jakiekolwiek dodatkowe miejsce do pucharów europejskich. A skoro tak, to (pipi) mnie to, czy zaczniemy grać el. od 1 rundy, czy od plejofów. I tu i tu można przegrać z ogórkami , co już chyba każdy PL klub w historii pokazał.

O , widzisz, Bartg właśnie tutaj trochę się mylisz, bo rozstawienie zależy od punktów INDYWIDUALNYCH , a nie rankingu całej ligi.

No i kibicujcie sobie Legii, Śląskowi, Jadze i Wiśle. W końcu nic innego Wam nie pozostaje, skoro u Was jedyne mecze jakie możecie sobie pooglądać, to te na Orlikach.

Opublikowano

To jest oczywiste że rankingu krajowego nie można aż tak znacząco poprawić w jeden sezon, ale 2-3 sezony w których grają po 2 polskie zespoły w fazach grupowych z czego jeden gra jeszcze wiosnę i spokojnie można awansować np. w okolice miejsca 17.

kilka ciekawych linków:

http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/index.html

http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/access2011.html

http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/qual2011.html

Opublikowano

Niezła beka, trzymają za Wisłę i Śląsk. He he he.

Brawo mistrzu. Wyczytałeś o zgodzie Wisły i Śląska :) Większą beke mam z trzymających kciuki i za Legię i Wisłę.

Nie wiem nic o niczyich zgodach, chyba że Miedzi Legnica, ale nie słyszałem żeby Miedzianka miała grać w jakichś pucharach.

Opublikowano

To reprezentacji też nie powinieneś kibicować, w końcu grają tam piłkarze Legii np ;)

Na meczach repry występuje tak zwane "zawieszenie broni". To już nie to co kiedyś, co dwie różne ekipy napierdalały się między sobą na stadionie w czasie meczów kadry.

Ale tak jak napisał stona. Farbowanym lisom zdecydowane nie. Nawet jak by chcieli naturalizować samego Messiego to byłbym przeciwny takim zabiegom.

Opublikowano (edytowane)

Chodziło mi bardziej o te wojny w latach 90.

Zwróć uwagę, że te poważniejsze ekipy jak Lech, Legia, Widzew, Wisła na kadrze nie wchodzą sobie w drogę. O tym mówiłem :)

Edytowane przez lukas1988
Opublikowano (edytowane)

W każdym razie - Wiśle gratuluję dobrego wyniku u siebie i życzę powodzenia na wyjeździe ;)

Poważnie.

Bramka Małeckiego świetna, cieszy to, że po tylu latach wreszcie jest szansa na to, żeby widzieć polską drużynę w LM. Tak, jestem kibolem Lecha, ale nie przeszkadza mi to w cieszeniu się z ewentualnych sukcesów innej polskiej drużyny. Skoro mogę cieszyć się z sukcesów Chelsea, Realu, Milanu, czy Juve, to dlaczego nie z drużyn z mojej ojczyzny?

Edytowane przez Linek
  • Plusik 5
Opublikowano (edytowane)

ontop - wynik obiecujący cho nie będzie łatwo na Cyprze. Tym niemniej.......każdy sie dowie, każdy sie dowie, ze Liga Mistrzów zagości w Krakowie,kazdy sie dowieeeeee.... <nutki> !

Edytowane przez Stona
Bo jestem cierpliwy tylko do czasu.
Opublikowano

@Codename: ot, taka ciekawostka.

Mnie już nic nie zdziwi po tym jak dzieci na nk wrzucały sobie zdjęcia na których właziły do pieców krematoryjnych, czy rozkładały się na pryczach w Auschwitz.