luk_ash 88 Opublikowano 13 sierpnia 2008 Opublikowano 13 sierpnia 2008 (edytowane) barca w podstawowym składzie, no może pedro zamiast hleba tylko. po pierwszej połowie 2:0 (eto po prostopadłym marqueza i xavi z dystansu), tylko dzięki pawełkowi, bo mogło być z 5... wisła się broni całym składem i bardzo nieudolnie atakuje... plus jeden, że barca dobrze przed nowym sezonem wygląda, no może poza puyolem, ale to taki standard. ten komentarz przyspieszony to jest przegięcie troche. Edytowane 13 sierpnia 2008 przez luk_ash Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 13 sierpnia 2008 Opublikowano 13 sierpnia 2008 Łącznie oglądałem 5 min i mi wystarczy, nie ma na co patrzeć. Wisła ma mniej niż 0% szans. A ponieka. Daniel Alves, Carles Puyol, Rafael Márquez, Éric Abidal - Jezu, jaka linia obrony... 2 Cytuj
Cris 120 Opublikowano 13 sierpnia 2008 Autor Opublikowano 13 sierpnia 2008 Nie ma o czym mówić... 4:0 i marzenia prysły. Trzeba się skoncentrować na pucharze uefa,oby tylko zakwalifikować się do fazy grupowej. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 13 sierpnia 2008 Opublikowano 13 sierpnia 2008 Ja nie wiem, co sobie myślą właściciele klubu, ale zbyt dużych ambicji to oni nie mają, poza zwycięstem w lidze polskiej jak najmniejszym kosztem i opchnięciu czołowych graczy za granicę, co by sobie napchać kabzę. Od roku media i kibice non stop gadają o tym, że jeśli Wisła ma się liczyć, potrzebuje napastnika - i nic, zero. Śmiech mnie ogarnął, jak zobaczyłem, że na boisko wchodzi Niedzielan. Nie mówię, że sam napastnik coś by w tym meczu zmienił - ot, taka refleksja odnośnie beznadziejności Wisły Kraków. Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 13 sierpnia 2008 Opublikowano 13 sierpnia 2008 Ojej, przegrali. Cóż za zaskoczenie. Cytuj
Marcin$ 0 Opublikowano 13 sierpnia 2008 Opublikowano 13 sierpnia 2008 (edytowane) Czy Wisełka oddała w ogóle strzał na bramkę? Przez cały mecz ze strony Wisły mogliśmy oglądać długie piłki na Brożka, który wzrostem nie grzeszy. Taktyka - zagrajmy byle dalej od naszej bramki, może Piotrek coś ugro w ataku, jak Puyol się pomyli. Kilka 'akcji' skrzydłami, za które Wisła była karcona bezlitośnie. Pawełek bezradny przy bramkach. Kurde były momenty fajnej gry z pierwszej piłki, no ale trwało to góra 10 sekund po czym ktoś musiał z(pipi)ać. Szczerze, liczyłem na coś więcej. Szkoda. Wyszło jak zawsze. Komentarz jak zwykle porażka. Nie trawie tego gościa. Edytowane 13 sierpnia 2008 przez Marcin$ Cytuj
kris01 0 Opublikowano 14 sierpnia 2008 Opublikowano 14 sierpnia 2008 wisla cale 90 minut nie istniala, zastanawialem sie tylko ile barca strzeli im bramek. Cytuj
orion50 632 Opublikowano 14 sierpnia 2008 Opublikowano 14 sierpnia 2008 miało być pięknie, a było jak zwykle. nie ma się co dziwić, w końcu grali z Barceloną. Mogło być o wiele wyżej, ale Eto'o marnował sytuacje i Pawałek kilka razy uratował wiślakom tyłki. Niech chociaż w Krakowie zachowają twarz i zagrają po ludzku. Nikt nie ma do nich pretensji, ale trochę ducha walki niech chociaż okażą. peace Cytuj
Cris 120 Opublikowano 14 sierpnia 2008 Autor Opublikowano 14 sierpnia 2008 (edytowane) wszystkie wyniki Wtorek: Fiorentina - Slavia Praga 2:0 (1:0): Mutu (3.), Gilardino (57.). Środa: Spartak Moskwa - Dynamo Kijów 1:4 (1:2): Bażenow (4.) - Bangoura (28., 46.), Milewski (45., 85.); Szachtar Donieck - Dinamo Zagrzeb 2:0 (2:0): Srna (3.), Elton (31.); Lewski Sofia - BATE Borysów (Białoruś) 0:1 (0:1): Rżewskij (60.); Anorthosis Famagusta - Olympiakos Pireus 3:0 (2:0): Torossidis (5., samobójcza), Sosin (19.), Laban (87.); Galatasaray Stambuł - Steaua Bukareszt 2:2 (1:2): Nonda (18., 47.) - Moreno (4.), Nicolita (12.); Aalborg BK (Dania) - FBK Kowno 2:0 (0:0): Caca (71.), Curth (86.); Schalke - Atletico Madryt 1:0 (1:0): Pander (30.); Sparta Praga - Panathinaikos Ateny 1:2 (1:1): Kulić (30.) - Kucera (24., samobójcza), Simao (60.); Juventus Turyn - Artmedia Petrżałka 4:0 (3:0): Camoranesi (7.), del Piero (26.), Chellini (39.), Legrottaglie (90.); Brann Bergen (Norwegia) - Olympique Marsylia 0:1 (0:1): Cheyrou (40.); Twente Enschede - Arsenal Londyn 0:2 (0:1): Gallas (63.), Adebayor (82.); Partizan Belgrad - Fenerbahce Stambuł 2:2 (2:1): Paunović (11.), Bogunović (14.) - Alex (45., karny), Guiza (50.); Standard Liege - Liverpool 0:0 Vitoria Guimaraes - FC Basel 0:0 Największą dla mnie niespodzianką jest zwycięstwo Anorthosis Famagusta z Cypru nad Olympiakosem ,aż 3:0 (jednego gola strzelił Sosin). Wszystko wskazuje na to ,że Anorthosis zagra w LM !!! Klub z Cypru w LM, kto by pomyślał. A więc można?! Edytowane 14 sierpnia 2008 przez Cris Cytuj
kris01 0 Opublikowano 14 sierpnia 2008 Opublikowano 14 sierpnia 2008 faktycznie ANORTHOSIS zrobil naprawde mila niespodzianke pokonujac ALYMPIAKOS. ale OLYMIAKOS to nie BARCELONA a wiec WISLA nie miala zadnych szans, na zrobienie niespodzianki. faktycznie ANORTHOSIS zrobil naprawde mila niespodzianke pokonujac ALYMPIAKOS. ale OLYMIAKOS to nie BARCELONA a wiec WISLA nie miala zadnych szans, na zrobienie niespodzianki. faktycznie ANORTHOSIS zrobil naprawde mila niespodzianke pokonujac ALYMPIAKOS. ale OLYMIAKOS to nie BARCELONA a wiec WISLA nie miala zadnych szans, na zrobienie niespodzianki. faktycznie ANORTHOSIS zrobil naprawde mila niespodzianke pokonujac ALYMPIAKOS. ale OLYMIAKOS to nie BARCELONA a wiec WISLA nie miala zadnych szans, na zrobienie niespodzianki. Cytuj
daras 3 Opublikowano 20 sierpnia 2008 Opublikowano 20 sierpnia 2008 Ja nie wiem, co sobie myślą właściciele klubu, ale zbyt dużych ambicji to oni nie mają, poza zwycięstem w lidze polskiej jak najmniejszym kosztem i opchnięciu czołowych graczy za granicę, co by sobie napchać kabzę. Od roku media i kibice non stop gadają o tym, że jeśli Wisła ma się liczyć, potrzebuje napastnika - i nic, zero. Śmiech mnie ogarnął, jak zobaczyłem, że na boisko wchodzi Niedzielan. Nie mówię, że sam napastnik coś by w tym meczu zmienił - ot, taka refleksja odnośnie beznadziejności Wisły Kraków. Czy Ty naprawde myslales, ze Barca jest do ogrania? Ten klub to prawie reprezentacja swiata. Nie rozsmieszaj mnie takim komentarzem o beznadziejnosci Wisly. To samo tyczy sie do reszty Was tam na gorze, wyluzujcie, jest PUEFA i na tym sie trzeba skupic. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 21 sierpnia 2008 Opublikowano 21 sierpnia 2008 Ja o tym właśnie mówię. Puchar UEFA. Wisła nie robi nic, żeby się do niego przygotować. Tak jak nie zrobiła nic, żeby mieć mniej problemów z Beitarem. Cytuj
daras 3 Opublikowano 22 sierpnia 2008 Opublikowano 22 sierpnia 2008 Ja o tym właśnie mówię. Puchar UEFA. Wisła nie robi nic, żeby się do niego przygotować. Tak jak nie zrobiła nic, żeby mieć mniej problemów z Beitarem. Ehh co zrobic. Moze jak wszyscy beda zdrowi to zagraja jak w drugim meczu z Beitarem... Cytuj
Cris 120 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Autor Opublikowano 27 sierpnia 2008 Wisła 1:0 Barcelona Takiego wyniku chyba nikt się nie spodziewał. Wygrana cieszy ,nawet bardzo, ale należy pamiętać ,że w dwumeczu było 1:4. Cytuj
Wyso 18 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Opublikowano 27 sierpnia 2008 To chyba historyczne zwycięstwo nad Barceloną. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Komentator był najśmieszniejszy, cieszył się, jakby Barcelonę cokolwiek obchodziło, czy wygra 4-0, czy 4-1, i jakby faktycznie Wisła coś wygrała. Cytuj
Cris 120 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Autor Opublikowano 27 sierpnia 2008 Ano coś wygrała,wpis na kartach historii polskiej piłki;] Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 27 sierpnia 2008 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Napewno wszyscy będa wspominać mecz towarzyski. Prawie jak Wembley co ? Najlepsi byli komentatorzy dwóch stacji , którzy mówili o wczorajszej wiktorii jako o pyrrusowym zwycięstwie xD Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Opublikowano 27 sierpnia 2008 no bo takie są fakty, piłkarze barcy sobie na wycieczkę do Krakowa przyjechali Cytuj
luk_ash 88 Opublikowano 28 sierpnia 2008 Opublikowano 28 sierpnia 2008 (edytowane) o 18.00 losowanie, live na eurosporcie. wie ktoś może czy gdzieś live w necie będzie? Podział na koszyki: Koszyk I Chelsea Londyn Liverpool FC FC Barcelona Arsenal Londyn Manchester United Olympique Lyon Inter Mediolan Real Madryt Koszyk II Bayern Monachium PSV Eindhoven Villarreal CF AS Roma FC Porto Werder Brema Sporting Lizbona Juventus Turyn Koszyk III Olympique Marsylia Zenit Sankt Petersburg Steaua Bukareszt Panathinaikos Ateny Girondins Bordeaux Celtic Glasgow FC Basel Fenerbahce Stambuł Koszyk IV Szachtar Donieck AC Fiorentina Atletico Madryt Dynamo Kijów CFR Cluj AB Aalborg Anorthosis Famagusta BATE Borysów. nie wiem jak oni te koszyki dzielili, ale w czwartym atletico, fiorentina i szachtar, a w trzecim steaua, panathinaikos i basel?!?! dla mnie bez sens takie ustawienie, ale to juz chyba standard jeżeli chodzi o taki imprezy Edytowane 28 sierpnia 2008 przez luk_ash Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 28 sierpnia 2008 Opublikowano 28 sierpnia 2008 Chodzi o to, by doszczetnie nie niszczyc pilki noznej z biedniejszych krajow. Wystarczy, ze ci mozniejsi maja po 3 przedstawicieli. W ten sposob zespoly gorsze maja nieco wieksza szanse wyjsc jezeli trafia kogos slabego z 4 koszyka. Poza tym tu chodzi o pewnego rodzaju szacunek, uczciwiej jest rozstawic wyzej mistrza z danego sredniego kraju, niz 3 a nawet 4 druzyne z jednej z najmocniejszych lig. Gdyby to odwrocic to rownie dobrze mozna juz zabronic slabszym klubom wystepu w LM i stworzyc elitarna lige najbogatszych, bo zaden slaby klub nie przejdzie grupy, a nawet nie wyjdzie z 3 miejsca do UEFA Cup. Na przykladzie: FC Basel ma szanse przynajmniej wystepu w UEFA Cup jezeli trafi na AAlborg. Gdyby startowala z 4 koszyka i trafil na taka Fiorentine z koszyka 3, to moze zapomniec o czymkolwiek. Cytuj
luk_ash 88 Opublikowano 28 sierpnia 2008 Opublikowano 28 sierpnia 2008 (edytowane) nie no rozumiem taką ideę, ale tu pojawia się pytanie czy ma to być liga najlepszych klubów? czy taka żeby każdy sobie pograł? (no może prawie każdy:D) dobrą stroną takiego losowania, że będzie więcej ultra ciekawych meczy, złą że mogą być mecze basel-bate... i ciężej najlepszym, bo zamiast łatwego przejścia mogą ich czekać mecze z atletico. dla mnie sytuacja wygląda tak: jeżeli już dopuścili po 4 drużyny z najmocniejszych lig to po to żeby lm była jak najsilniejsza, najbardziej widowiskowa, a nie po to żeby basel się mógł zaprezentować. podobna sytuacja jest z mistrzostwami świata, też chodzi o to żeby pograli wszyscy, tyle że tam nie wchodzą w grę takie pieniądze. Grupa A Chelsea Londyn AS Roma Girondins Bordeaux CFR Cluj Grupa B Inter Mediolan Werder Brema Panathinaikos Ateny Anorthosis Famagusta Grupa C FC Barcelona Sporting Lizbona FC Basel Szachtar Donieck Grupa D Liverpool FC PSV Eindhoven Olympique Marsylia Atletico Madryt Grupa E Manchester United Villarreal CF Celtic Glasgow AB Aalborg Grupa F Olympique Lyon Bayern Monachium Steaua Bukareszt AC Fiorentina Grupa G Arsenal Londyn FC Porto Fenerbahce Stambuł Dynamo Kijów Grupa H Real Madryt Juventus Turyn Zenit Sankt Petersburg BATE Borysów. ------------------------------------ no i wybrali jeszcze naj lm poprzedniego sezonu - taka minigierka:P znajdź jeden błąd:D Najlepszy bramkarz: Petr Cech (Chelsea Londyn) Najlepszy obrońca: John Terry (Chelsea Londyn) Najlepszy pomocnik: Frank Lampard (Chelsea Londyn) Najlepszy napastnik: Cristiano Ronaldo (Manchester United) Najlepszy piłkarz: Cristiano Ronaldo (Manchester United) Edytowane 28 sierpnia 2008 przez luk_ash Cytuj
Saunter 3 Opublikowano 28 sierpnia 2008 Opublikowano 28 sierpnia 2008 Cristiano Ronaldo to nie piłkarz? Jeśli za błąd uważasz to, że CR nie jest napastnikiem - to mówię, że jest i uważanie go za skrzydłowego mija się z celem. Grupa D bardzo wyrównana, a Barcelona tradycyjny spacerek dostała w spadku:) Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 28 sierpnia 2008 Opublikowano 28 sierpnia 2008 Ronaldo = skrzydłowy i morda. Uważanie go za napastnika mija się z celem. Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 28 sierpnia 2008 Opublikowano 28 sierpnia 2008 Miło będzie popatrzeć jak Stara Rura leje dupsko Realowi i ruskom w grupie H. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi