Opublikowano 24 kwietnia 201311 l ja nie lekcewaze dortmundu, to silna ekipa, prawdopodobnie druga w europie. o niemieckim finale pisalem juz chyba we wrzesniu, a teraz okazuje sie, ze jest on najbardziej prawdopodobnym scenariuszem. gdyby bajern gral z bvb dwumecz to bylbym spokojny. jeden mecz? no tu moze byc roznie. bajern nawet jak z nimi wygra, albo remisuje to po strasznych meczarniach. ale z drugiej strony ostatnio ich zdominowali, a od tamtego czasu sa jeszcze lepsi. z realem to juz w ogole spodziewam sie dosc gladkiej przeprawy bo po prostu real im lezy. przydomek z hiszpanii 'la bestia negra' nie wzial sie znikad.
Opublikowano 24 kwietnia 201311 l W jednym meczu (finale) zawsze wszystko moze sie zdarzyc. W dwumeczu w sumie tez, ale jest mniejsze prawdopodobienstwo. Mimo wszystko uwazam, ze do finalu wejdzie Real. Spotkanie dzisiejsze na bank bedzie ciekawsze od tego, co ogladalismy wczoraj - w sensie akcje ofensywne beda z obu stron.
Opublikowano 24 kwietnia 201311 l Lubię BVB, ale jestem realistą - Real zgniecie Borussię, zaczną już dzisiaj grając na wyjeździe.
Opublikowano 24 kwietnia 201311 l Bayern stoi klase wyzej od wszystkich ?, a niby na jakiej podstawie ?. Real tak samo zdemolowal Barcelone w 1/2 CdR na ich stadionie i nie potrzebowal pomocy sedziow.
Opublikowano 24 kwietnia 201311 l Real tak samo nie zdemolował Barcy, był lepszy, ale nie w takim stopniu jak był wczoraj Bayern. I piszę tutaj nie tylko o wyniku, ale o stylu w jakim to zrobił. Real gra dosyć słabo w tym sezonie (żadnych fajerwerków), ale Mou to jest człek myślący i nie pozwoli, żeby piłkarze bez formy pokrzyżowali jego plany. Ktoś tu wspominał, że Barca w ostatnich 4 sezonach grała bez trenera. Zgadzam się, że np. wczoraj go w ogóle nie było.
Opublikowano 24 kwietnia 201311 l To, ze Barcelona miala problem z przekroczeniem 40m ?, ze klepala pilke wszerz boiska a nie wzdluz ?, ze nie miala kompletnie nic do powiedzenia ?. Zachwyt nad Dante po wczorajszym meczu, kiedy Varane z graczami Barcy robil co chcial ?. Odpowiedz da ewentualny final Real - Bayern kto jest najlepszy. Edytowane 24 kwietnia 201311 l przez Shagohad
Opublikowano 24 kwietnia 201311 l No nie wiem co powiedzieć. Nie, nie było tak. Nie chce mi się grzebać po Opcie czy ma wykresy, ale Barca oddała w tamtym meczu 16 strzałów, większość zaiste z nie najlepszych pozycji, ale jednak nie z 40 metrów, zapewniam. Mieli więcej wygranych pojedynków na ziemi i w powietrzu, rzutów rożnych, wolnych, no nie wiem... Nie będę analizował meczu po minucie, powiedzmy w skrócie, że nie nazwałbym tego taką dominacją. Edytowane 24 kwietnia 201311 l przez ogqozo
Opublikowano 24 kwietnia 201311 l Ale miala zdrowego Messiego, Puyola (z calym szacunkiem do Bartry, ale przy Puyolu on jest nikim") i do tego atut wlasnego bosika. Wiec tak. To byla istna dominacja Realu.
Opublikowano 24 kwietnia 201311 l Czyli to nie była dominacja Realu, ale Messi był zdrowy, więc to była dominacja Realu. Aha. No dobra. Na razie muszą przejechać swoim Ferrari po Cinquecento Borussii, a później zostaje im tylko zdominować Bayern, oby w całości zdrowy. Zobaczymy.
Opublikowano 24 kwietnia 201311 l Nie twierdze, ze Real zdominuje Bayern. Twierdze, ze z gloryfikacja Bayernu trzeba poczekac do starcia z jego najgrozniejszym konkurentem, czyli Realem. Zobaczymy, co Real pokaze z Borussia, moze sie okazac, ze wielkie nic.
Opublikowano 24 kwietnia 201311 l No na razie to Dortmund jako jedyny nie przegrał meczu w LM, wygrał wszystkie mecze u siebie w LM, wygrał dwumecz z Realem, i wygrał grupę z Realem. W skrócie więc, tak, Real to najgroźniejszy przeciwnik. Ale nie, nie myślę, że dzisiaj nic nie pokaże. Spodziewam się najlepszego meczu Realu w sezonie. Inaczej będzie to zawód ze strony Mourinho. Brak Arbeloi to marginalny problem. Jeśli Dortmund będzie miał skuteczność jak w meczach z Malagą czy Mainz, to myślę, że Królewscy awansują. Ale póki co to oni są konkurentem Dortmundu, nie Bayernu.
Opublikowano 24 kwietnia 201311 l Dlatego dzisiejszego meczu jestem znacznie bardziej ciekaw, jak bylem wczorajszego. Po prostu wiedzialem, ze Barca dostanie. Z tej 4 byla najslabsza, pozostala 3 to rowne, mocne druzyny. Dlatego gloryfikowanie Bayernu mnie troche irytuje.
Opublikowano 24 kwietnia 201311 l Ocenianie szans BVB w starciu z Realem na podstawie meczów grupowych jest śmieszne. Od tamtego czasu dużo zmieniło się w formie obu zespołów. Realowi forma rośnie z każdym meczem natomiast Borussi ewidentnie spada. Jeżeli Real strzeli choćby jednego gola na wyjeździe i przegra różnicą jednej bramki to awansuje. Jeżeli zremisuje to też awansuje. A co do potencjalnego meczu finałowego pomiędzy Realem a Bayernem to spodziewam się szachów i gry z kontry serwowanej przez oba zespoły. Real to nie Barca i potrafi dostosować swój styl gry do każdego rywala i nie będzie na siłę forsować jedynego rozsądnego futbolu.
Opublikowano 24 kwietnia 201311 l Ocenianie szans BVB w starciu z Realem na podstawie meczów grupowych jest śmieszne. Od tamtego czasu dużo zmieniło się w formie obu zespołów. Realowi forma rośnie z każdym meczem natomiast Borussi ewidentnie spada. No ewidentnie. Do tamtego meczu podchodzili po serii trzech meczów bez zwycięstwa (z Schalke przegrali, remisy z Hannoverem i City), z poprzednich trzech meczów wygrali tylko jeden, byli na czwartym miejscu w tabeli i mieli połowę punktów zdobytych przez Bayern. A teraz wygrali sześć z siedmiu ostatnich spotkań (jeśli liczyć jako niewygraną pierwszą część dwumeczu z Malagą) i mają praktycznie zapewnione drugie miejsce. Kryzys. Tak samo Barca jest ewidentnie najsłabsza z tego grona, na co 13 pkt. przewagi w tabeli jest najlepszym dowodem. No nie wiem, co takie ekipy robią w półfinale LM. Edytowane 24 kwietnia 201311 l przez ogqozo
Opublikowano 24 kwietnia 201311 l Ale co ma Liga do tego, jak kazdy wie, ze hiszpanska zostala juz dawno temu rozstrzygnieta. Tylko w tym roku Real wygral z Barcelona 2 razy i raz zremisowal. Sytuacja w lidze nie ma ODZWIERCIEDLENIA w obecnej formie druzyny. Kazdy by z Barca wygral: Bayern, Real czy Borussia.
Opublikowano 24 kwietnia 201311 l Ocenianie szans BVB w starciu z Realem na podstawie meczów grupowych jest śmieszne. Od tamtego czasu dużo zmieniło się w formie obu zespołów. Realowi forma rośnie z każdym meczem natomiast Borussi ewidentnie spada. No ewidentnie. Do tamtego meczu podchodzili po serii trzech meczów bez zwycięstwa (z Schalke przegrali, remisy z Hannoverem i City), z poprzednich trzech meczów wygrali tylko jeden, byli na czwartym miejscu w tabeli i mieli połowę punktów zdobytych przez Bayern. A teraz wygrali sześć z siedmiu ostatnich spotkań (jeśli liczyć jako niewygraną pierwszą część dwumeczu z Malagą) i mają praktycznie zapewnione drugie miejsce. Kryzys. Tak samo Barca jest ewidentnie najsłabsza z tego grona, na co 13 pkt. przewagi w tabeli jest najlepszym dowodem. No nie wiem, co takie ekipy robią w półfinale LM. Jest temat LM więc chyba logiczne, że o LM rozmawiamy a nie o lidze. Porównywanie formy i sytuacji z ligi do tej w LM nie wiem czemu ma służyć. Miałem już dać Tobie spokój, ale Twoje idiotyczne odzywki do innych ludzi oraz stawianie siebie w pozycji człowieka, który zawsze wie lepiej i więcej niż inni przebrało miarkę. Twoje żałosne wywody w tematach związanych z piłką nożną tylko dowodzą tego, że masz znikome pojęcie o piłce nożnej. Do dzisiaj śmieję się z Twojego tekstu, że Khedira jest najsłabszym ogniwem w obecnym Realu. Dodatkowo Twoje pseudointeligenckie wywody + ninja edity postów aby robić z innych ludzi idiotów to najlepszy przykład Twojej fachowości. Nie wspomnę o przeinaczaniu wypowiedzi innych userów aby wychodziło, że masz rację. Jesteś jedynym userem tego forum, który potrafi wypisywać 30sto liniowe referaty, w których co trzecie zdanie jest o tym samym, ale ubrane w inne wyrazy. Praktycznie ciągle podważasz klasę drużyn mierzących się i wygrywających z Barceloną. "Argumenty" zawsze ustawisz sobie tak żeby pasowały do Twoich teorii, jakkolwiek dziwne nie byłyby. No i ten wyrafinowany sarkazm. [ogqozo]Aż mi się głupio robi tak potrafisz nim dowalić. Także teraz możesz napisać swój kolejny referat z "argumentami nie do podważenia"[/ogqozo] Edytowane 24 kwietnia 201311 l przez Kymel
Opublikowano 24 kwietnia 201311 l Jest temat LM więc chyba logiczne, że o LM rozmawiamy a nie o lidze. Porównywanie formy i sytuacji z ligi do tej w LM nie wiem czemu ma służyć. Ma służyć temu, żeby pokazać formę drużyny. O "formie w LM" trudno jest mówić, bo jest to raptem kilka meczów na przestrzeni miesięcy, w różnych okolicznościach. No ale dobra, spróbujmy: otóż forma w LM była wtedy taka, że Real był po pokonaniu Ajaxu 4-1 i był liderem grupy, a Borussia po remisie z City. Teraz forma jest taka, że Real przegrał z Galatasaray, a Borussia wygrała z Malagą. Wow, faktycznie sensowny sposób mierzenia formy, no i widać kryzys Dortmundu na dłoni. ok, ale mozemy skupmy sie na chwaleniu bajernu za pogrom barcelony Może lepiej skupmy się na dyskusji o tym, która z drużyn grających w tej samej lidze jest lepsza. Potem ewentualnie wrócimy do tematu, po czyjej stronie był sędzia. Edytowane 24 kwietnia 201311 l przez ogqozo
Opublikowano 24 kwietnia 201311 l Przejdźmy do dzisiejszego meczu. Po co wystawiać Gotze? Przecież on będzie spalony, nie zagra w tym meczu tak, jak robił to w najlepszych momentach swojego pobytu w Dortmundzie. To już nie lepiej dla BVB byłoby wystawić na jego miejsce kogoś z ławki, kogoś, kto byłby skupiony tylko na meczu? Tak samo kibice, zamiast skupiać się na dopingu, będą wyczekiwać okazji, żeby pogwizdać na Niemca.
Opublikowano 24 kwietnia 201311 l chcialbym zobaczyc jak gece strzela gola. na trybunach pewnie konsternacja. ribery vs messi Edytowane 24 kwietnia 201311 l przez Ölschmitz
Opublikowano 24 kwietnia 201311 l Przejdźmy do dzisiejszego meczu. Po co wystawiać Gotze? Przecież on będzie spalony, nie zagra w tym meczu tak, jak robił to w najlepszych momentach swojego pobytu w Dortmundzie. To już nie lepiej dla BVB byłoby wystawić na jego miejsce kogoś z ławki, kogoś, kto byłby skupiony tylko na meczu? Tak samo kibice, zamiast skupiać się na dopingu, będą wyczekiwać okazji, żeby pogwizdać na Niemca. Drewno Groskrojc.
Opublikowano 24 kwietnia 201311 l ribery vs messi Wypas tak ograć karła, który znany jest z kapitalnego odbioru piłki.
Opublikowano 24 kwietnia 201311 l Ja tez uwazam, ze to beda zupelnie inne mecze niz w fazie grupowej. Typuje dzisiaj max remis ze strony Borussii, ale to sie zobaczy. Real nastawil sie w tym roku na LM, tak jak Borussia. Jesli dortmundczycy mysla o finale to musza wygrac dzisiaj 1:0 lub 2:0. W innym wypadku nie daje im wiekszych szans. Moj typ na dzisiejszy mecz to 1:2. Gol dal Polakow (jakby to Ryczel powiedzial) strzeli Lewandowski.
Opublikowano 24 kwietnia 201311 l jeżeli Real pierwszy strzeli gola, to Borussię stać będzie maksymalnie na remis