Opublikowano 17 września 201311 l United pierwszy raz od dawna zagrało naprawdę fajny dla oka mecz w środku pola. Jednak różnica między Fellainim a Clevem jest ogromna.
Opublikowano 18 września 201311 l Juve zaczęło padacznie, Kopenhaga przez jakieś pół godziny była lepsza. Druga połowa to bombardowanie, znowu boski Wiland w bramce. Dla PSG też mecz dwóch połów - po pierwszej mogli się bardzo cieszyć z remisu, w drugiej się rozkręcili. Jednak o zwycięstwie przesądziły dwa rzuty rożne Lavezzi-Motta, Olympiakos nie popisał się w obronie. Grecy przegrali wysoko, a jednak pokazali dobry poziom. Myślę, że mogą powalczyć o awans z Benficą. Fatalny mecz Leno pomógł United, które z gry nie pokazało więcej niż Leverkusen. Jednak zrobili najważniejsze, czyli unicestwili Kiesslinga, bez tego trudno było o inny wynik niż porażka Niemców. Dziś bardzo ciekawe, gra mordercza grupa F, a patrząc na postawę ligową - Napoli-Dortmund to chyba hicior tegorocznej fazy grupowej. Mchitarjan i Błaszczykowski wrócili do treningów, więc Dortmund w całej ofensywnej potędze. Ale też kwartet Napoli - Higauin, Callejon, Hamsik, Insigne - wygląda bardzo fajnie, a naprzeciw będącego w doskonałej formie Sahina stanie wspaniały Gokhan Inler. Obie ekipy wypadają słabiej w obronie, paradoksalnie Dortmundowi może pomóc kontuzja Suboticia, bo z HSV grał fatalnie. Swoją drogą, pamiętacie czasy (kilka miesięcy temu), gdy nasza ulubiona stronka obśmiewała plotki o zainteresowaniu Realu Lewandowskim, bo przecież Higuain to zupełnie inna klasa, a napastnik Dortmundu "nie łapie się do dwudziestki najlepszych w Europie" (inny cytat: "Lewandowski w Liverpoolu nie wstawałby z ławki")? Dzisiaj obaj stają naprzeciwko siebie i raczej nigdzie na świecie nie widzę podzielania tej opinii, ale zobaczymy, co wyjdzie na boisku. Ciekawi mnie też Chelsea-Basel, chociaż bądźmy szczerzy, poza sympatią nie ma powodów, by stawiać na Szwajcarów. Może tylko dotychczasowa forma Chelsea, która wygląda słabiutko. Opadli z sił z Hull, ze słabą Aston Villą ledwo wygrali, z United mecz na zero wszystkiego, z Evertonem też. Pięciu testowanych napastników - Torres, Ba, Lukaku, Schuerrle i Eto'o - i wszyscy wypadli słabiutko. W razie kolejnej straty punktów, Mourinho chyba zacznie dostawać niemiłe pytania. Pierwsze starcie Barcelony z Ajaxem to na pewno spore wydarzenie, choć po odejściu Eriksena trudno mi uwierzyć w Holendrów. Raczej spokojne 2-0 dla Barcy (która, według mojego typu, zagra w finale z Dortmundem). Ciekawiej w meczu Atletico-Zenit, obie ekipy w dobrej formie, chociaż po wczorajszym laniu dla CSKA nie wiem, czy można oczekiwać wiele od Rosjan. Edytowane 18 września 201311 l przez ogqozo
Opublikowano 18 września 201311 l Napoli rozpoczęło naprawdę dobrze, choć bramka może delikatnie kontrowersyjna. Klopp wnerwił się, że nie wpuszczono wcześniej na boisko Suboticia, dosadnie wyraził swoje emocje sędziemu i powędrował na trybuny. Edytowane 18 września 201311 l przez ogqozo
Opublikowano 18 września 201311 l Borussia jest w (pipi)e glebokiej, Klopp na trybunach, Hummels zszedl z kontuzja, a przed chwila wylecial Waidenfeller.
Opublikowano 18 września 201311 l Jestem ciekawy jaką BVB miało taktykę na ten mecz. Bo chyba im nie wypali.
Opublikowano 18 września 201311 l No cóż, bywa taki mecz, że tak się układa. Czyli wszystko źle. Bez kontuzji Suboticia, może miałby kto kryć Higuaina przy golu. Bez kontuzji Hummelsa - zatrzymać go przy tej czerwonej kartce. Przypadek, a wszystko się obraca na niekorzyść. Tak czy siak, świetny mecz, Napoli gra wybornie i potwierdza, że jest naprawdę. Chyba najniżej ceniona w grupie Marsylia ciśnie też mocno na Arsenal, ale nie potrafi wykończyć. Mecze nie zawodzą w tej grupie i będzie się w niej jeszcze sporo działo. Chelsea wymęczyła 1-0, znowu błysnął strzałem Oscar w LM, choć wydaje mi się, że poza tym nic specjalnego nie zrobili. Atletico okej, ale gola wcisnęli tylko z prostego korneru na głowę stopera. Z reszty meczów wyróżniłbym postawę Austrii Wiedeń, całkiem się chłopaki starają i wyglądają zaskakująco dla mnie nieźle.
Opublikowano 18 września 201311 l Ajax nawet całkiem nieźle gra, bardzo dobra sytuacja na zdobycie bramki na 1:1, ale Duarte niestety się obsrał. Barca miała może z dwie sytuacje plus bramka Messiego z wolnego. Fajnie było usłyszeć gwizdy, bo Ajax za długo utrzymywał się przy piłce. Może kibice farsy już mają dość antyfutbolu i rozgrywania piłki na własnej połowie przez połowę meczu, dzięki czemu mecze fcb będą zjadliwe dla oczu
Opublikowano 18 września 201311 l Fajnie było usłyszeć gwizdy, bo Ajax za długo utrzymywał się przy piłce. Może kibice farsy już mają dość antyfutbolu i rozgrywania piłki na własnej połowie przez połowę meczu, dzięki czemu mecze fcb będą zjadliwe dla oczu A może jak inni lubią, jak ich ekipa ma piłkę, a nie lubią, jak nie ma. Coś mi mówi, że to może być bardziej racjonalny wniosek... To prawda, że Barca nie miała wiele sytuacji, ale to jest klub z Messim. Okazje Messiego liczą się inaczej niż normalnych piłkarzy. Edytowane 18 września 201311 l przez ogqozo
Opublikowano 18 września 201311 l Trzeba było długo czekać na sugestię, że zakup Hulka miał jakikolwiek sens, ale w końcu dostaliśmy coś w tym stylu. Gol z niczego, piękny drybling i strzał z rozbiegu z dużej odległości. Edytowane 18 września 201311 l przez ogqozo
Opublikowano 18 września 201311 l Messi ściga Ronaldo A Valdes broni karnego Edytowane 18 września 201311 l przez Ader
Opublikowano 18 września 201311 l Cieszy tez geniusz Murinio. Pewnie w koncu biedna czelsi cos wkula do bramki na dwa jeden, ale i tak zal patrzec. O i jednak Basel wcisnelo brame hehe . Edytowane 18 września 201311 l przez El Loco Chocko
Opublikowano 18 września 201311 l No i jest dwa jeden. Salah ładnie szaleje, będą z niego ludzie, dzisiaj to on a nie Schaer robi z siebie gwiazdę. Beznadzieja stylu Chelsea to inna sprawa. Jak broniłem wiele razy Mourinho przed nieuzasadnioną krytyką, to styl gry Chelsea w tym sezonie mnie rozwala. Po 1-0 już po prostu liczyli, żeby Basel do niczego nie dopuścić, a tu niespodzianka, ci się poderwali i strzelili, znowu bezradność.
Opublikowano 18 września 201311 l Geniusz Żoze coś się ostatnio zaciął. Będzie śmiesznie jak wyjdzie, że Benitez nie taką najgorszą robotę tam odwalił.. Dobrze mieć karła na kapitanie w fantasy.