Tokar 8 267 Opublikowano 9 grudnia 2014 Opublikowano 9 grudnia 2014 No i po zawodach. W Liverpoolu chyba po tym meczu dojdą do wniosku, że tak dalej być nie może i zarzucą sidła na Pawła Brożka. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 9 grudnia 2014 Opublikowano 9 grudnia 2014 (edytowane) Było blisko. Fani Liverpoolu pewnie teraz psioczą na tę czerwoną kartkę, choć po przemyśleniu, jednak głupi i celowy faul i chyba zasłużona. Juventus dociągnął 0-0 i gra dalej. W każdym razie - Olympiakos to najlepsza ekipa, która nie weszła do 1/8. Dortmund nie zachwycił, ale pierwsze miejsce utrzymał. Zresztą powinien wygrać, ale zgadnijcie co, brak skuteczności. Tymczasem Leverkusen wypadło słabo na terenie Benfiki i zajmuje drugie miejsce, które znacznie osłabia ich szanse. Grupę wygrywa Monaco, co chyba jest sporym zaskoczeniem. W gronie rozstawionych mamy więc same potęgi, solidne i stabilne Porto oraz... Monaco, które wyprzedziło bardziej cenione ekipy. Warto dodać, że ostatnie dwa mecze wygrali bez Layvina Kurzawy. Drużyną, jak zazwyczaj, dyrygowali Toulalan, Fabinho i Moutinho. Monaco ma ciągle problemy w ataku, ale dzisiaj pokazał kilka błysków chimeryczny talent Yannick-Ferreira Carrasco. Pięknie oglądało się reakcję po golu Abdennoura na 1-0 - kibice Monaco są jednymi z lepszych w LM. Real Madryt wygrał już 19 meczów z rzędu, co jest rekordem Hiszpanii. Aż dziw, że dzisiaj grała większość podstawowych zawodników, bo mecze w tym składzie przeciwko słabszym ekipom wyglądają po prostu jak trening. 4 gole to było minimum. Edytowane 10 grudnia 2014 przez ogqozo Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Nie wiem czy zwolnienie Rodgersa to najlepsze wyjście, w kolejce jest AVB, który moim zdaniem lepiej się nie sprawdzi. Inne nazwiska na liście też nie przekonują.Zatrudnianie nowego trenera w środku sezonu, może się jeszcze odbić czkawką.No a dzisiaj Manchester City vs. AS Roma. Jako fan calcio, mogę kibicować tylko jednej drużynie w tym meczu.Forza Roma! (choć ostatnie spotkanie ligowe nie napawało optymizmem, z drugiej strony Sassuolu grało mądrze i jest w gazie) Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Żyjemy w anglocentrycznym świecie. Ten tweet oficjalnego konta Basel dostał taką masę hejtu, że po chwili został zdjęty. Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Ogór znowu bezsensowne hejty na ligę angielską. Premier League to mimo wszystko 3 najmocniejsza liga w Europie i moim zdaniem wcale jakoś mocno od Bundesligi poziomem nie odstają.Nie zapominajmy też, że FC Basel to jednak mistrz Szwajcarii, a jak pamiętamy Liverpool w Anglii był dopiero drugi. Cytuj
Lain 107 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Angielska piłka nożna rządzi się swoimi prawami. Jak dla mnie jedna z najciekawszych grup. Piłka szybka, mało przewidywalna, fajnie się ogląda. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 (edytowane) Premier League to moja ulubiona liga, tam każdy może wygrać z każdym, w każdym zespole są jacyś znani piłkarze. Leicester może wygrać z ManU 5-3, Stoke z Arsenalem 3-2... Jakoś nie kręci mnie oglądanie Munsiengladbaś kontra Paderborn, wolę Aston Villa - Southampton Premier League ponadto ma super klimat, no i Twarowskiego. Poziom Bundesligi zawyża tylko Bayern, myślę że oprócz tego zespołu, i od biedy Borussi, to większość drużyn Premier League bez problemu wygrałaby z resztą. Oczywiście angielskie drużyny niezbyt radzą sobie ostatnio w Europie, ale nie zapominajmy, że w piłce wystarczy strzelić gola, bez żadnej filozofii. Tak czasem bywa. Edytowane 10 grudnia 2014 przez c0r Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 (edytowane) No ale właśnie w tym obrazku chodziło po prostu o to, że akurat Basel mają pewien "patent" akurat na Anglików w LM, nic obraźliwego, ale w epoce Instagrama okazuje się, że nie ma czegoś takiego, jak "nieobraźliwy żart". Dziś hicior to oczywiście Roma-City. Załóżmy, że CSKA Moskwa nie wygra z Bayernem i w Rzymie zadecyduje się awans. Oczywiście, City jest w trudnej sytuacji. Powinni być już za burtą, gdyby grający o nic Bayern nie podarował im trzech goli z kapelusza. Ponadto nie zagra Aguero, zdobywca 5 na 7 goli City w LM. Za czerwoną kartkę pauzuje Yaya Toure. Wczoraj pierwsze treningi przeszli jednak David Silva, Fernandinho, Jovetić i Kompany - możliwe, że wszyscy będą w stanie zagrać. Roma ma za sobą przykry mecz z Sassuolo, ale też nieco w nim odpuściła na początku. Za wyjątkiem braku Castana (przyzwyczajcie się - w tym sezonie na pewno nie zagra) i Torosidisa, skład jest gotowy, w weekend po raz pierwszy zagrał Kevin Strootman. Sęk w tym, że Roma nie jest już w tak jasnej formie, jak była, i kto wie, może i tak są do pokonania. Awans Anglików byłby niespodzianką dla mnie, ale nie szokiem. Derby Kataru Barca-PSG toczą się tylko o prestiż i to, kto będzie rozstawiony w losowaniu. Barca potrzebuje wygranej. Lionel Messi jest najlepszym graczem tych rozgrywek i nawet zdobył więcej goli niż Cristiano. Po 3 hat-trickach w ostatnich 4 meczach, ludzie w końcu nieco ściszyli gęby w kwestii "najgorszej formy w życiu", "snucia się po boisku" i "znudzenia futbolem", ale o hat-trick z PSG nie będzie tak łatwo. Za kartki nie zagra Dani Alves i to będzie jedyna zmiana wobec meczu w Paryżu przegranego 2-3, oprócz oczywiście obecności Luisa Suareza. W PSG do gry i strzelania wrócił Ibra, ale czy to plus? Pokonali bez niego Barcę i Marsylię. Teraz pewnie na bok wróci Cavani. Poza Ibrą, raczej skład nie zmieni się wobec pierwszego meczu, z Van der Wielem i Mourą na prawej flance. Niemcy mają szansę jako jedyni mieć 4 ekipy w 1/8 finału, po słabej postawie Bilbao i Liverpoolu. Ale Schalke nie będzie o awans łatwo. Muszą pokonać Maribor ORAZ liczyć, że Sporting Lizbona przegra z Chelsea. Sporting zaś ma dogodną sytuację, bo Mourinho na pewno wystawi mocno rezerwowy skład. Już na konferencji zapowiedział, że zadebiutuje Ruben Loftus-Cheek. Debiut może również zaliczyć Andreas Christensen, inny nastolatek ze szkółki. W środku pola zapewne odpoczną i Matić, i Fabregas, na skrzydle pojawi się Mohammed Salah i być może Loic Remy. Sporting? Też nie ma lekko. Nie zagra ich gwiazda, wyrzucony z United Nani (4 gole i 2 asysty), a także lewy obrońca Jefferson, który tak szalał w meczu z Schalke. Szykuje się kilka zmian w składzie, a nadziei na remis i awans będą upatrywać w podstawowych graczach: Williamie Carvalho, Adrienie Silvie i Islamie Slimanim. Ogólnie wielka niewiadoma, jak to wszystko będzie wyglądać, ale z racji stawki, wydaje się, że Sporting musiałby naprawdę mocno sfrajerzyć, żeby przegrać ten mecz. Edytowane 10 grudnia 2014 przez ogqozo Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Ja trzymam kciuki za Romę z całego serca. Nie jestem żadnym kibicem (dla mnie to pojęcie nie istnieje, jeszcze nie mam rozdwojenia jaźni i nie nazywam się tak póki nie będę na jakimkolwiek ich meczu na stadionie), ale oprócz Chelsea (sentyment z dzieciństwa) to Roma jest zdecydowanie moim ulubionym klubem. Przynajmniej póki Totti i reszta starych kur.w będzie grała Wiecie, czy zagra dzisiaj Maicon? Ja to widzę tak (choć nie wiem jaka jest sprawa z zawieszeniami i kontuzjami): De Sanctis; Maicon, Manolas, Yanga Mbiwa, Cole; De Rossi, Strootman, Naingollan; Gervinho, Totti, Ljajic. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 (edytowane) Jak pisałem, kontuzjowany jest tylko Castan i może Torosidis (choć jest powołany). Zapewne zagra Maicon (choć od paru meczów grywa na prawej flance Florenzi i wygląda to nieźle). Osobiście myślę, że w obronie powinni zagrać Astori i Holebas, którzy grali z CSKA i Interem, ale rotacje Garcii w obronie czasem trudno wyczaić. W ataku i pomocy sytuacja wydaje się jaśniejsza, choć nie sądzę, żeby Strootman wyszedł od startu w tak ważnym meczu - nie wyglądał najlepiej. Gotowy jest Pjanić, a że remis 0-0 ich urządza, może nawet zagrać Seydou Keita. Edytowane 10 grudnia 2014 przez ogqozo Cytuj
Gość Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Ja już trzeci raz w tym sezonie liczę, że Barca jeszcze umie grać w piłkę na poziomie najlepszych drużyn i może dzięki formie karła, tym razem będziemy udawać, że jednak umie. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Jeden piłkarz meczu z silną ekipą nie wygra. Stłamszą Messiego, jeszcze im pół jedenastki zostanie na inne zadania. Cytuj
Gość Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Nie chodzi o to, żeby wygrał mecz, tylko, żeby odwracał uwagę PSG od reszty zawodników Barcy. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 (edytowane) No ale trzeba mieć od czego odwracać. Z Realem i PSG to było tak, że rywal zgasił Messiego, a reszta nic. No zobaczymy, co z tego wyjdzie. Na bokach obrony tym razem Bartra i Mathieu, prawdopodobnie Mascherano będzie grał bardziej jako pomocnik, tak więc mamy ustawienie typu 3-4-3. PSG - jedenastka bez zaskoczeń. Dobre wieści dla Schalke. Chelsea jednak wystawia mocny skład. Jest Matić, Fabregas itp. W sumie brak tylko Ivanovicia, Terry'ego i Hazarda. City bez Silvy, Joveticia czy Kompany'ego. Jest Fernandinho i Fernando w środku pola, z przodu Nasri, Milner i Navas, a na ataku Dżeko. W Romie tercet Pjanić-Nainggolan-Keita, w obronie Maicon-Manolas-Yanga-Mbiwa-Holebas. Bayern wystawia nieco wypoczynkowy skład, choć oczywiście niełatwy, to kto wie, jeśli grają o nic, CSKA Moskwa na pewno będzie choć próbować wygrać i niespodziewanie awansować. Edytowane 10 grudnia 2014 przez ogqozo Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 No no, ale że De Rossiego nie wystawił. Ja i tak myślę, że Cole byłby lepszą opcją od Holebasa, bo po przegranej 1-7 z Bayernem o wiele się poprawił i dobrze gra w ofensywie. Ale widocznie coś z nim nie tak bo nawet na ławce go nie ma. City nie wygląda mocno, nazwisko Navasa to mogło straszyć rywali 5 lat temu, Milner to też nie jest jakiś magik. Nasri to może pociągnąć, oby nie Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 (edytowane) Ostatnie 3 mecze grał Holebas, nie jest to zdziwienie. Cole jest na ławce, tak jak De Rossi. Tutaj zaskoczenie na pewno, bo gracz regularny i z racji czerwonej kartki za wiele w weekend nie pograł. Ale może właśnie ta kartka jest przyczyną. Edytowane 10 grudnia 2014 przez ogqozo Cytuj
Bartg 5 468 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Szpaku z wysokiego C - MASTERANO Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 (edytowane) W Barcelonie się nie cackają, bardzo żwawy mecz, już 1-1 po ładnych akcjach i bramkach największych gwiazd. Sporting się podpalił i już przegrywa 2-0. Chelsea znowu punktuje rywala srogo. Dominacja. Dobre humory w Schalke, muszą tylko wygrać sędziowany przez polski skład mecz w Mariborze. Na razie jednak to Słoweńcy mieli kilka niezłych okazji. Również CSKA zaczęła na stresie i Bayern już prowadzi. Rosjanie więc daleko od awansu. Roma w dobrej sytuacji, liczy na kontry. Ile razy Gervinho rusza z kontrą, jest strasznie, ale na razie 0-0. Edytowane 10 grudnia 2014 przez ogqozo Cytuj
Bartg 5 468 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Milik po zmarnowaniu znakomitej okazji po strzale szczupakiem wywalczyl wlasnie karnego. Cytuj
Gość Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Ale Neymar to wsadził. Wynik lepszy niż gra w obronie Barcy. Ostatnio Barca gra lepsze drugie 45 minut, więc niech tym razem będzie podobnie. Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Najlepszy mecz Barcy w tym sezonie. Pressing jak za Pepa, dobra gra w obronie. Świetny Messi i Neymar, dobry Suarez. Świetnie to wygląda, cieszę się jak dziecko w tym momencie. Aha, Ibrahimovic. Co za piłkarz. Cytuj
Bartg 5 468 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Milik do wywalczonego karnego dorzuca asystę Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 (edytowane) O tego karnego to faktycznie dość ciężko walczył, tak to wyglądało przynajmniej w kamerze. Ogólnie statystyki będą brzmieć dobrze, ale spodziewałem się lepszego występu, to tylko mistrzowie Cypru na litość Boską, Milik w tym meczu się nie pokazuje. No i mamy gola w Rzymie, City strzela. I tak to się kończy. Roma potrzebuje teraz dwóch goli, co byłoby bardzo trudne. Schalke w końcu strzela Słoweńcom i potrzebuje już tylko wytrzymać 25 minut do awansu. Edytowane 10 grudnia 2014 przez ogqozo Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Milik wsadza i swoja brameczke rowniez. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi