Skocz do zawartości

Europa League

Featured Replies

Opublikowano

oj odstawała Wisełka od Totenhamu, szybkość Niedzielana, przepadła bez wieści. Nowe " wzmocnienie " nawet na boisku się nie pokazał. Koszmarny błąd Clebera i jesteśmy znowu daleko by awansować do grup UEFA. Lecha nie widziałem, ale wynik też nie jest dobry. No i Bąk, któremu się chyba podboje Armeńskie przypomniały. Dałby se spokój staruszek. Mam nadzieje, ze Uefa zauważy jego idiotyczne zachowanie i w rewanżu niezagra.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Wyświetleń 425 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• El Loco Chocko
    El Loco Chocko

• O fak. Polskie drużyny miały okazję zdobyć tyle punktów do europejskiej klasyfikacji, a ja głupi im nie kibicowałem   Z tego miejsca chciałbym przeprosić naczelnego znawcę futbolu - ogórka!   Pop

• Że niby ja? Co ja znowu zrobiłem?   Napisałem ci już dziesięć razy, że nikogo tutaj nie obchodzi, czy komuś kibicujesz, czy nie, po prostu męczące jest czytanie tych pseudośmiesznych tekstów "uhuhuh

Opublikowano

Biorąc pod uwagę to że oba rewanże nasze zespoły będą grały u siebie to zaryzykuję stwierdzenie ze oba maja dość duże szanse na awans.

Wisła pozytywnie zaskoczyła. Spodziewałem się raczej większej różnicy klas (w końcu anglicy to anglicy;)) myślałem,że będzie podobnie jak z barceloną, tymczasem wiślacy grali jak równy z równym tylko tyle że fizycznie dużo słabsi. W tottenhamie na pewno nie są jeszcze pewni awansu... A akcja przy bramce Jirsaka to po prostu majstersztyk. Zagrania z klepki plus siata Boguskiego (a szpaku na niego przez cały mecz "Bogucki", ale mnie to wpieniało!) i Król z Drewnianąbramą (hint: obrońcy tthamu) i reszta nie wiedzieli "osochosi jakby???"

Tymczasem lech... Ręce opadają... Od drużyny która w ostatni łykęt rozklepałą wisłę na jej stadionie 4:1 i to w pełni zasłużenie (mówię to jako fan wisły) oczekiwałem DUŻO więcej... a tu lipa... porażka 1:2 i jeszcze dwie identyczne bramki stracili...

Widać jeszcze brak ogrania piłkarzy lecha w pucharach jednak mam nadzieje, że rozbiją austriaków na własnym stadionie ;)

Chyba jestem niepoprawnym optymistą :D ale trzeba wierzyć i kibicować bo punkciki do rankingu potrzebne jak diabli...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Począwszy od sezonu 2009/2010 rozgrywki o Puchar UEFA będą nosiły nazwę "Liga Europejska".

W rozgrywkach grać będą oficjalną piłką dla ligi oraz zobaczymy też nowe logo.

Opublikowano
  • Autor

Dziś mecze rewanżowe

Wisła Kraków - Tottenham 15:40 TVP2

Lech Poznań - Austria Wiedeń 18:15 tvp2

Opublikowano

Wis-Tot do przerwy 0:0.

Dwie świetne sytuacje wisły pod koniec pierwszej polowy. Anglicy nie pokazują niczego ciekawego ale sa anglikami i mam obawy co do drugiej polowy bo jak wiemy niewykorzystane sytuacje lubia sie mscic...

Sobol, kurde... jak ty tego nie strzeliles...

Opublikowano

Skończyło się jak zawsze. Ale były okazje. Chryste. Brożek jak zawsze potrafi przyprawić o zawał.

Opublikowano

Zastanawiam się czy habsburgi jakieś techniki manipulacyjne na sędziach stosują? :)

Opublikowano

Odwołuje :D

jestem człowiekiem małej wiary.

Edytowane przez Musiolik

Opublikowano

Ku.rwa, dramaturgia jak w Shaolin Soccer ;)

Mina trenera Austrii Wiedeń bezcenna: "Wydaliśmy tyle kapusty na sędziego, i chu.ja dało :/ " ;)

Opublikowano

Lech Poznań-jedyna europejska drużyna i kibice w Polsce

Piszę to jako kibic Ruchu Chorzów

PS.Płacz Arboledy i przytulenie z F.Smudą-bezcenne,niesamowity obrazek

Opublikowano

Lech ma kilku naprawde ciekawych zawodnikow. Peszko zagral bardzo dobry mecz i sadze, ze to moze byc kandydat do gry w reprezentacji. Podobnie jak Lewandowski.

Opublikowano

Ja (pipi)e ale mecz! Nalezalo sie Lechowi. Gratulacje!

Opublikowano
Lech Poznań-jedyna europejska drużyna i kibice w Polsce

Piszę to jako kibic Ruchu Chorzów

PS.Płacz Arboledy i przytulenie z F.Smudą-bezcenne,niesamowity obrazek

nic dodać. to co sędziowie robili.....

Opublikowano

az mi wstyd, ze nie chcialo mi sie dupy ruszyc i isc na mecz.... ;/

mialem przeczucie, ze przejda, ale nie spodziewalem sie takiego spotkania O_o

chlopaki pokazali sie ze swietnej strony, walczyli i mimo nieudolnego sedziego (daleki jestem od pomowien, ze oszust czy cos, po prostu slabo sedziowal) potrafili wygrac. swietny peszko, lewandowki, ladnie Murawski i Arboleda

zaje,biscie

Opublikowano

sędziowie w obu meczach przeostrzy-w Poznaniu co najmniej 2 karne niepodyktowane,w Krakowie w ostatniej minucie meczu Brożek zostaje skoszony wśliziem od tyłu,a gwizdek milczy

Opublikowano

kur.wa jaki mecz.

nie mam pytań, nie dziwię się, że Arboleda się popłakał;]

Opublikowano

Świetny mecz. Lech naprawdę staje się drużyną, której nie da się nie lubić. To, co robi w lidze i w pucharach. Teraz trzymam kciuki, żeby nie sprzedano połowy drużyny po fazie grupowej, bo oferty na pewno będą na połowę piłkarzy.

Opublikowano
  • Autor

Co do meczu: BRAWO!

Ale i tak dzisiejsze hasło wywieszone na stadionie zarządziło:

"Gdy puszczam Bąka , myślę Jacek"

;D

Opublikowano

Wiecie kiedy losowanie grup ? Jutro, za tydzien ?

Opublikowano
Wiecie kiedy losowanie grup ? Jutro, za tydzien ?

we wtorek.

Opublikowano

Widzieliscie transparent - "KIEDY PUSZCZAM BĄKA - MOWIĘ JACEK" ? mehehehe :lol:

Staruszek powinien sobie dac spokoj z pilka - zwykly boiskowy cham.

A mecz byl rewelacyjny, az sie dziwilem jak w 120min. pilkarze Lecha dalej zapieprzali.

Edytowane przez konstant

Opublikowano

Losowanie odbędzie we wtorek (7 października) w szwajcarskim Nyonie. Początek ceremonii o godz. 12.00.

Podział na koszyki: (po myślniku punkty rankingowe)

koszyk 1

AC Milan (Włochy) - 119.934

FC Sevilla (Hiszpania) - 102.837

Valencia CF (Hiszpania) - 83.837

Benfica Lizbona (Portugalia) - 77.176

Schalke Gelsenkirchen (Niemcy) - 67.078

CSKA Moskwa (Rosja) - 59.437 |

Tottenham Hotspur (Anglia) - 55.996

Hamburger SV (Niemcy) - 52.078

koszyk 2

VfB Stuttgart (Niemcy) - 52.078

Ajax Amsterdam (Holandia) - 51.610

Olympiakos Pireus (Grecja) - 51.525

Deportivo La Coruna (Hiszpania) - 46.837

Club Brugge (Belgia) - 41.810

Spartak Moskwa (Rosja) - 40.437

Paris Saint-Germain (Francja) - 37.380

SC Heerenveen (Holandia) - 35.610

koszyk 3

Rosenborg Trondheim (Norwegia) - 35.400

Udinese Calcio (Włochy) - 34.934

Feyenoord Rotterdam (Holandia) - 33.610

Sporting Braga (Portugalia) - 33.176

Slavia Praga (Czechy) - 31.496

Manchester City (Anglia) - 30.996

Galatasaray Stambuł (Turcja) - 30.469

Sampdoria Genua (Włochy) - 28.934

koszyk 4

Hertha Berlin (Niemcy) - 27.078

Partizan Belgrad (Serbia) - 25.527

AS Nancy (Francja) - 25.380

Portsmouth FC (Anglia) - 24.996

Aston Villa (Anglia) - 24.996

Racing Santander (Hiszpania) - 24.837

FC Kopenhaga (Dania) - 23.748

Dinamo Zagrzeb (Chorwacja) - 17.836

koszyk 5

AS Saint-Etienne (Francja) - 17.380

VfL Wolfsburg (Niemcy) - 16.078

Standard Liege (Belgia) - 14.810

FC Twente Enschede (Holandia) - 14.610

NEC Nijmegen (Holandia) - 12.610

Metalist Charków (Ukraina) - 10.932

Lech Poznań (Polska) - 6.973

MSK Żylina (Słowacja) - 4.070

------------------------------------------------------------------

grupa "śmierci" (dla Lecha): Milan, Ajax, Man City i Aston Vila

grupa do przejścia: CSK/Tottenham, Hereenveen, Slavia, Kopenhaga.

Łatwo nie będzie, ale szykują się ciekawe mecze w poznaniu:)

Edytowane przez luk_ash

Opublikowano

Lech - rewelacja. Ale jak się ma trenera, który za brak charakteru potrafi zabić, to się ten charakter pokazuje. Akcja z transparentem mistrzostwo świata. Dramaturgia kapitalna. Najlepszy mecz w tym roku w wykonaniu polskich drużyn jaki widziałem.

Wisła - hmmm, nie zrobili tego co Lech. Totenham pokazał, że lepiej inteligentnie stać niż głupio biegać. Zabrakło siły i walki do upadłego.

Sędziowanie ostatnio jest coraz gorsze.

Opublikowano

Spodziewałem się po Wiśle, gry na poziomie drugiego meczu z Beitarem czy Barceloną. Jednak ci zagrali słabo, tak jakby to oni pierwszy mecz wygrali 2:1. Zrywy pod koniec połówek spotkania to za mało na Totenham. Szkoda, bo anglicy wielkiego futbolu nie pokazali, byli w naszym zasięgu. Cóż, teraz się nie udało, może za rok się uda :/

Co do Lecha, gratulacje...tak emocjonującego meczu dawno nie widziałem, emocje do ostatniej sekundy ( co prawda mecz zacząłem oglądać od 75 minuty bo tyle mi zajął powrót po Wiśle do domu :P ). Futbol miły dla oka, bardzo ofensywny - jedyne co Lech musi wyeliminować to w końcu musi przestać głupio tracić bramki. Jeszcze raz gratuluje i życzę Poznaniakom powodzenia w grupie ;)

PS. Sędziowie byli niesamowicie trefni :/